Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Noda10

    tag

    Sziasztok!

    Írtam már ide korábban én is a népproblémáról (iszonyat lassú a telefon) párszor. Nincs sok időm a telefonom gányolásával foglalkozni, meg utánaolvasgatni, hogy normális szintű működést elő tudjak belőle hozni. (Miért is kéne egy elvileg jó hardveres telefonnál, amiért fizet az ember szép összegeket? Összehasonlítási alapom egy ezt megelőző Galaxy S2, ami fényévekkel gyorsabb volt ennél. )

    De rá voltam kényszerítve. Megcsináltam az itt emlegetett kombót (Quick System info pro a leírt beállításokkal + fejlesztői opciók buherálása), sőt a Next Launchert is leszedtem, és most a gyári fos van rajta.

    Nem igazán segített. 3 dolog, ami jól mutatja a telefon "gyorsaságát" nálam:

    1. Ha Facebook alkalmazásban linkre kattintok, mire bejön a Chrome, és azon belül a kívánt weboldal, gyakorlatilag több, mint 1 percet kell legalább várni. (Már amikor be is jön, és nem süllyed örök gondolkodásba a telefon.)

    2. Ha hív valaki, akkor bámulhatom 4-5 csörgésen keresztül is a képernyőt, mire méltóztatik kiírni, hogy ki az, addig csak a szám látszódik. Nem egyszer mutatkoztam már be anyámnak, mikor felvettem.

    3. Ha valahova gépelni akarok, és feljön a billentyűzet (eredeti Swiftkey), akkor szintén másodpercekig gondolkozik a képernyő, mire elkezdi teljesíteni az utasításokat. De nagyon királyul, ugyanis a begépelt betűk közül az els 1-2 normálisan leíródik, a többit pedig úgy érzékeli, mintha sokáig nyomtam volna a gombot, és alternatív írásjelet helyez be. Így törölhetem ki stb. (Itt jegyezném meg, hogy a Swiftkey egyszerűen nem képes tanulni ezen a telefonon. Szintén használtam S2-n is. Ezer emailt írtam már alá, de a vezetéknevem után még mindig nem ajánlja fel a keresztnevet. :) )

    És még persze van jó sok apróság, az egész rohadt lassú. Mégis hogy képzeli az LG, hogy ezt annyiban hagyják? Mindenki erről panaszkodik itt, és hogy állítólag a legfrissebb szoftver óta ilyen szar. Bekaphatja a drágalátos cég, hogy nem tesznek ellene semmit.

    Most nem tudom mit tegyek. Nagyon buherálni a gépet nem akarom. Egyrészt nem értek hozzá, és nincs is rá nagyon időm, másrészt még jó ideig garanciális. Ha mégis lenne valami megoldás, hogy emberi sebességet tudjak belőle kicsalogatni, kérlek segítsetek. Biztos keresgélhetnéknék, de láthatjátok a leírtakból, hogy azért szántam rá időt, de eddig jutottam. Nagyon megköszönném, ha laikus számára is érthető (faék egyszerűségű) nyelven valaki instruálna, hogy mit tegyek, ha van egyáltalán megoldás. (Mintha bolognai receptjét azzal kezdenénk, hogy egyél sajtot a boltban.) Persze, miért szánnátok rá az időt? Megértem ezt is. :)

    Ez esetben segítsetek, hogy mennyiért lehet megszabadulni normális áron a készüléktől?

Új hozzászólás Aktív témák