- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Megkésve bár, de törve nem végre bemutatkozott az LG várva várt zászlós hajója, az LG Optimus 4X HD.
Mint azt sokan tudjuk ebben az évben kicsit döcögősen indult el az LG hadjárata, kivételesen a HTC One X került először a piacra, ezután az Samsung csatahajója a Galaxy S3, majd ezt követően az LG 4X HD. Bár a bejelentés már ez év februárjában megtörtént, ami beszámolt a készülék specifikációiról is, és elhintett 1-2 fotót is, a megjelenésre ezúttal még sokat kellett várni.
De megtörtént, bár nem úgy ahogyan azt a Samsung tette a Galaxy S3-al, aminek persze visszhangja is volt, de lényeg hogy itt van, megvoltak az első tesztek, és már kis hazánkban is kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bal0924
aktív tag
Segítséget kérnék!
Amióta leszedtem a Clean Master-t azóta nem bír ki 1 napot a telefonom. A wifi ki van kapcsolva..
Mikor rajta volt akár 1,5-2napot is kibírt, és még a wifit sem kellett kikapcsolni..Ha meg rajta van a telefonon a program akkor meg nem lehet rádugni a gépre, mert kiakasztja a gépemet.
Valami megoldás jó lenne, tud valaki segíteni? -
hanics
aktív tag
válasz Lacika0002 #26101 üzenetére
Az alma is megkukacosodik es elrohad ido utan
---Nem leszel modder attól, hogy ki tudod cserélni a kész romban a háttérképet, a forráskód a lényeg! --- PS3 ID : hanics1985
-
tdk.112
aktív tag
-
@matthew@
őstag
Whats app-ot hazsnál ott vki? Azért kérdem, mert a beszélgetések fontosak amik rajta vannak nekem és szeretném lementeni, mert kéne egy gyári állapot visszaállítása a telónak, merrt elég lassúcska lett már és volt már pár app rajta próbálgatás céljából. A honlapjukon láttam ha lementem a teló memóriájából a waccap mappáját és újrarakás után visszateszem akkor telepítensél felismeri h ott van és beteszi automatikusan, ezt vki már probalta h tényleg jól működik-e?
Matthew 24:42
-
Osynho
addikt
válasz hanics #26100 üzenetére
A telefon hardver + szoftver összessége. A hardver a gyári szoftverrel sz.r. Legalábbis nálam. Nem önmagában a telefon, hanem így, mint egy komplex eszköz.
"Attol hogy jo par olyan ember aki ugy veszi meg hogy uuu jo draga meg ezt irtak a legjobbnak vannak akik mondjuk vasarlas elott mondjuk legalabb 1-2 hetet azzal toltenek hogy utana olvasnak...."
Ez durva általánosítás és rám pl kapásból nem igaz.
"Ezeg mindig egy telefon. Attol hogy kicsit fel van okositva es van rajta exta lehetoseg mint pl a hulyeknek a Market..."
Ezzel sem értek teljesen egyet, ezek már rég nem csak telefonok, illetve akkor a telefon fogalma alakult át az utóbbi években. De, ha csak telefon, akkor például örülnék, ha lehetne vele hívást kezdeményezni, vagy fogadni. Esetleg nem menne el a hangom 10-ből 5-6 hívásnál.
"hogy tele verem minden szarral a telefont mert azt lattam a facebook on egy hirdetesben hogy ez fasza es jo."
Ezt nem egészen értem, de kifejthetnéd.
"Ha nem tetszik el lehet adni meg lehet tole szabadulni. Nem fukazni kell. Rohadt sokan sirnak ossze vissza hogy jaaaj laggol a telefon meg szar meg lassubes semmire nem jo.
1. Nem egy mai vasdarab mar. Azert mert azt irtak valahol rola hogy jo az nem feltelelezi hogy a te felhasznalasi elmenyednek is megfelel."
Ha nem tetszik egy-két dolog (szoftver), akkor azt orvosolni kell. Viszont, ha valami nem jó, azt hadd írjam már le... Mert sz.r, így ahogy van. Nem túlzásból mondom, és nem úgy, hogy ez az első androidos telefonom. Nagyon minimális a programok száma, amiket telepítettem, a gyári alkalmazásokat igyekszem használni. Nem játszok, nem nézek filmet a telefonon, zenét se hallgatok. 2-3 hét után viszont a használata a legnagyobb szintű önfegyelmet kívánja meg tőlem. Nem várok el olyan működést, mint egy G2-től, tisztában vagyok a telefonok működésével, ilyen szinten. A "felhasználási élményemnek" megfelelne, ha nem működne abnormálisan.
A nem mai vasdarab indokot nem tudom elfogadni. Nem a legújabb játékokat szeretném rajta rezzenéstelenül futtatni, nem benchmark rekordokra törekszem. Azt hiszem, az én felhasználásom (böngészés, email, fényképezés, telefonálás) nem is kíván csúcs hardvert. Nyilván, az android szereti, ha van alatta erő, ami kell az akadásmentes működéshez. És az is tény, hogy a Tegra 3, újkorában se volt világmegváltó megoldás. De azért ne vicceljünk már, hogy egy 4 magos telefon, 1gb rammal képtelen fél perces megállások nélkül működni. Tudom, hogy ez a gyári rom hibája, de a gyári rom a telefonhoz tartozik, nem különíthető el. És tudom, hogy custommal jobb a készülék, de akkor is had írjam már le, hogy a gyári állapot nem életképes.
Nem fogadom el, hogy létezik a programok telepítésének olyan kombinációja, ami jogosan okoz olyat, hogy egy már betöltött oldal görgetése 10 másodperces ütemekben történik, akkora ugrásokkal, hogy nem tudom hol jártam éppen. Ahogy az se, hogy egy mondatot nem tudok beírni, mert vagy nem jön elő a billentyűzet, vagy ha elő is jön, beakad, majd bedob valamit, amit bevett éppen és azt elküldi a beszélgetés közben. Aztán nem tudok javítani, válaszolni, mert ismét eltűnik a billentyűzet. Mindezt úgy, hogy sürgős lenne válaszolnom. Ha próbálom bezárni az összes alkalmazást, a képernyőt nem tudom visszakapcsolni, csak a gombok világítanak. Azt se tudom elfogadni egy nemrég még felsőkategóriás telefontól, hogy a menübe lépés is 10 másodperc, miközben 0,5 fps-el rajzolja ki az ikonokat, hogy a lapozás nem akadozik, hanem megáll és amikor gondolja, folytatja a műveletet. Az is fura, hogy a saját fényképező applikációját 20 másodperc alatt indítja el, az AF hol működik, hol nem, exponálni meg a 10. érintésre akar, amikor már a legtöbbször elveszem a telefont, mert a fényképezni kívánt objektum már másik megyében van. Ilyenkor készül a lábfejemről egy nagyszerű fotó. Aztán ezt a fotót még csak vissza se tudom nézni, mert a gyári galéria nem működik, illetve nincs rá 2 percem, hogy az elindítását követő fekete kép eltűnjön, miközben mondjuk fényképeznék ismét, de nem lehet.
Félreértés ne essen, nem akarom szándékosan lehúzni a telefont, amely egyébként sok aspektusát tekintve tetszik nekem! Jó a formaterve, jó a kijelzője, nem is lenne gyenge, ha nem ez a gyári rom tenné életképtelenné, az ár/érték aránya régebben és még most is jó. Viszont nálam a jelen állapotában ideeasítő, a használhatóság határát súrolja, hol alulról, hol felülről. Ha csak telefonálni szeretnék, vennék egy 3310-est és kész. Az a válasz, hogy ha nem tetszik el lehet adni és ne fikázzuk szerintem nem jó megközelítés. Mármint nyilván el is adhatnám, de attól még hadd írjam le a gondolataimat, ha valami nem jó és hadd próbáljak rá megoldást keresni, hátha nem kell eladnom. A megoldást pedig a hibák leírásával tudom megtalálni. Ez nem fikázás.
Szerintem nem szemetelem tele, nem teszek fel minden sz.r programot, nem használom extrém dolgokra, mégis a leírtakon felül még számos hibát produkál. Ezeket többen is leírták és sajnos én is belefutottam ezek többségébe. Ez egy fórum, ahol nyilván a hibák emlegetése, a panaszok beírása lesz túlsúlyban. Ha valakinek tökéletesen működik a készüléke, nem fogja heti rendszerességgel beírni, hogy király a telefonom.
Mint mondtam, a factory reset után pár hétig jó, utána szétesik. Garanciában kicserélték gyakorlatilag az egész telefont. És megint. Gyári rommal, ami nálam sz.r. Hogy másnál nem, azt elhiszem, de nem tudom mit csinálok rosszul. Az esetleges ötleteket szívesen fogadom! Lehet, hogy az aurám nem szimpatikus neki, de nálam nem jó. Ez nem lehúzása a készüléknek, nem sírás-rívás, csak ténymegállapítás. Nem rossz a telefon, csak ezzel a szoftverrel nem jó.
"2. Vannak olyan hulye emberek mint en akik megprobalnak az allitolagos **szarbol×× varat epiteni. "
Ezért én végtelenül hálás vagyok Neked, ahogy gondolom itt többen! Ezen kívül még itt a fórumon is segítőkész vagy, midnen kérdésre igyekszel válaszolni. Remélem továbbra is segítesz nekem/nekünk, hogy a gyárinál sokkal jobb készüléket használhassunk nap-mint nap. Viszont kicsit úgy érzem, hogy (talán kicsit jogosan) gyerekednek tekinted a 4XHD-t és nem fogadod el az esetleges jogos kritikákat.
(#26101) Lacika0002
"Teljesen igazad van. Sok hiba inkább felhasználási hiba mint a telefoné
Akinek nem tetszik vegyen winfost vagy almásat 200E-ért "Sok pedig nem a falhasználó hibája. De remélem megengeded, hogy egy fórumba leírjam ha valami nem tetszik. Szerintem érvekkel alá tudtam támasztani és nem volt semmi bántó benne. És remélem azt is megengeded, hogy ezekre a hibákra megoldást keressek a telefon saját topicjában, anélkül, hogy winfosos, vagy almás telefont vegyek 200E-ért.
[ Szerkesztve ]
-
tdk.112
aktív tag
cm-11-20140515-NIGHTLY-p880.zip
"... és ebben hordtátok a tabletet?"
-
-
tfery
tag
BAL0924
Néhány perccel ezelőtt újra megpróbáltam, és ismét kifogástalanul működött. Néhány fájlt nem töltött le mert hibásnak észlelete a windows. A telefonomon rootolt 4.1.2 JB van. Esetleg egy factory reset? Jobb ötletem nincs.
Üdv Tfery[ Szerkesztve ]
Ma kezdődik életem hátra levő része.
-
hanics
aktív tag
válasz Osynho #26107 üzenetére
Minden tiszteletem a tiéd!
Tényleg lehet kicsit nyers voltam és elnézést érte, csak kicsit túlságosan feszült vagyok ma.De jó volt végig olvasni a regényt amit írtál.
Elég sok mindenben igazad van és nem fogom feladni, próbálok segíteni neked vagy nektek akik épp ezzel a remek kütyüvel vagytok megáldva mint én.Lehet kicsit elfogult vagyok ezzel a telefonnal ahogy írtad, habár ha a gyerekem lenne már rég nem élne.
Csak próbálom olyanná formálni hogy használható legyen.Több kevesebb sikerrel.
Neked kivételesen tetszeni fog akkor a javított 4.1.2-m amibe nem vétettem egy orbitálist hibát mint az elődjébe. ( ugye a telefon újraindul és hopp hullamerevség )
De kérlek titeket legyetek türelemmel. Még csak egy kicsit.
Föbb javitások benne :
-Nem fagy ki a telefon idővel mikor újra indítod vagy kikapcsolod.
-Wifi jobb lett.
-Driverek frissítve lettek
-csomagolt mérete kb 50mb megnőtt mivel maga a rendszer is növekedett
-Gyors! számomra is meglepő
-Közelség érzékelő még retkes és annyi zsír van a telefonon hogy egy kenyeret meg lehet vele kenni nálam tökéletesen reagál.
-Hívásoknál elmúlt a háhá nem kapcsolom vissza neked a kijelzőt effect
-névjegyzéket egy fokkal jobban kezeli tehát nem kell 5 másodpercet várni mire a telefon ki tótozza hogy na vajon ki hívhat.
-boot logo. Na ez érdekes mivel AOSP a rom alapja ( http://source.android.com/index.html ) így az maradt eredeti ronda mint régen az android 1.5-nél... Viszonyt gyors a betöltés illetve indulás után nem vacakol annyit hogy elinduljon.Memóriát egész jól kezeli. Persze néha van hogy elugrik 800Mb fölé de a takarítással akár 500-ra ez levihető.
Kb ennyi így egyenlőre.
Mihelyt lesz bővebb időm feltöltöm nektek és használjátok egészséggel és nyugodtan.Még 1x elnézést ha hülyén fogalmaztam vagy alpári paraszt voltam.
---Nem leszel modder attól, hogy ki tudod cserélni a kész romban a háttérképet, a forráskód a lényeg! --- PS3 ID : hanics1985
-
Osynho
addikt
válasz hanics #26115 üzenetére
Semmi gond nincs, nem voltál paraszt. Ha az lettél volna, nem írtam volna ennyit.
Ez egy fórum, ahol érveket, véleményeket ütköztetünk. A te írásodban is sok igazság volt. Pl sok júzer valóban nagyon bután használja a telefonját (vagy eleve alsó kategóriásat vesz, amitől iphone szintű működést vár), ami miatt teljesen normális, hogy lassú a működés. Persze jelenleg nem (csak) erről van szó és talán megoldás lesz a te munkád gyümölcse. Amit várok szeretettel.
-
Rebel007
csendes tag
Sziasztok,
Na köszönöm mindenkinek aki eddig válaszolt a kérdéseimre érdekes infókat tudtam meg. Még egy kérdésre nem kaptam választ, hogy hogyan tudom visszaállítani az ICS androidot? Factory reset, vagy esetleg ennél bonyolultabb a dolog?
Köszi előre is.
-
Tav-Csoves
őstag
Kis érdekesség:
Ilyen az akkuidő, ha külön akkumulátort használsz, és az aksikat külön dokkolóban töltöd.
http://kepfeltoltes.hu/140516/Screenshot_2014-05-16-02-58-56_www.kepfeltoltes.hu_.png
-
nebancsa
senior tag
válasz Osynho #26107 üzenetére
Megértelek, én is voltam elkeseredve, mikor megvettem a telefont azt néztem nagy kijelző, 1Gb RAM 4+1 mag. és viszonylag olcsó, bár nekem 60eFt is sok egy telefonért. Akkor szembesültem mikor próbálgattam mit is tud a telefon, hogy a tegrás demoknál csak szaggatást láttam, van még mit fejlődni a mobilos hardvernak. Viszont nem játszok, nem zavart. Viszont gondoltam 4 mag van multitaskban király lehet.
Sajna ott se szuperál túl jól. Én állandóan online vagyok, raktam rá vagy négy fiókot amit szinkronizál álllandóan, plusz facebook, facebook messenger, skype, viber, google hangouts, google +, meg még ki tudja mit. Plusz kb. 30-40 alkalmazás ami a telefonra van telepítve. Ezek is úgy voltak beállítva amikor megjelenik valami frissítés automatikusa frissítse. Mondanom se kell a telefon használhatatlan lett, főleg mikor valamit épp frissített, vagy letöltött sokszor földhöz vágtam volna. Informatikus lévén elkezdtem máshogy viszonyulni a telefonhoz. Mindent letiltottam, és töröltem, nem engedtem az automatikus frissítést, és a szinkronizációt. Az online programokat tiltottam, egyedül a viber és az email kliens maradt meg, és a gyári launcher helyett másikat használtam, így már vállalható lett a telefon. Viszont a gps csapnivaló volt. azzal akármit csináltam nem javult. Ez a probléma is elég érdekes, kb. a felhasználók 5%-ánál jelentkezett ez a hiba, sajnos én is közöttük voltam. Már gondolkodtam legariztatom ez miatt a telefont. Aztán Hanics config file megoldotta ezt a problémát is.
Remélem segítettem az én tapasztalatommal a telefonnal kapcsolatban. -
tdk.112
aktív tag
Mai történetem: felcsatlakoztam a vonaton a MÁV Wi-Fi-re. Elindítottam egy kis MP3 formátumú zenét. Elindítottam a böngészőt. 5 percig neteztem, aztán a zene elkezdett akadozni, majd kb. fél perc után teljesen elhallgatott, de úgy, hogy közben a status baron kint maradt, ahonnan még azt jelezte, hogy éppen megy a zene, de sem leállítani, sem továbblépni nem tudtam. Megnyomtam hát a home gombot, amire vagy 1 percig nem reagált semmit, majd hirtelen eltűnt minden a kijelzőről, és bejött a háttérképem, és lassan elindult a launcher is. A zenelejátszó már nem ment, a status barról is eltűnt, így hát elindítottam ismét, és elindítottam a zenét is. Majd visszaléptem a home screenre, ahonnan elindítottam a böngészőt, ami persze időközben szintén bezáródott, és eltűnt a megnyitott 3 tabom.
És ne fikázzam a telefont, amikor hasonló dolgok 2 naponta történnek? Mármint nem zavarna, ha ez egy legalja dzsunka telefon lenne, de ez elvileg egy csúcskészülék volt 2012-ben. 4 mag. 1 GB RAM. És ennyire képes? Vér gyenge.
Nagy eséllyel WP-s lesz a következő telefonom, pedig 2009 óta androidos vagyok, de kicsit elegem van már belőle.
"... és ebben hordtátok a tabletet?"
-
Osynho
addikt
válasz nebancsa #26120 üzenetére
Köszi az ötleteket! Nincs bekapcsolva se a szinkronizáció, se az automatikus frissítés. A viber, facebook szól, ha írnak, illetve a dropbox feltölti a képeket, ha wifire csatlakozok. Nova Launcherem van jelenleg, mert jobb és gyorsabb, mint a gyári. De sajnos így is lassú a teló.
Hanics lesz a megoldás.
-
hanics
aktív tag
Na harci helyzet nektek jo nekem kevesbe
Itt kellene egy kovelemeny kutatas. Mivel a biztosito draga a beazasunk miatt mikor kedden a draga felso szomszed romma aztatta a lakast nem jott ki igy tudok foglalkozni a telefonnal es a rom-al.
Kerdesem itt lenne!!
Kell e nektek a gyari lancher alapba a romba vagy kukazhatom azt is???????Tesztelgettem a telefon most a par napba hogy ide oda kapcsolgattam a launchert a gyar is a Nova kozott...
Kattasztrofa.
Statisztikam gyari lancher 10 ora alatt ejszaka merult kb majd 20%-t meg jo hogy aludt a telefon. Persze hozza teszem semmit nem lottem le tehat viber, fb messenger, skype, facebook, sznkronizacio , 3 email fiok, idojaras widget 15 percenkentti frisites....Nos ugyan ez a Nova-val ugyan igy 10% se.....
Erozeljesen gondolkodom rajta hogy a gyari lancher kuka lesz csak megkerdezem hogy hadjam bent a romba alapba vagy mehet a szemetbe??..
A rom jo. Nem hal meg. Nem akad ki 1.5 het teszt alapjan mikor tobbnyire 70% izzadt a telefon mert nem kimeltem.
Egy dolgott vettem eszre.
Ha viberen beszelgetek es mellete hatterbe futott a skype plusz meg kb a fb messengeren beszeltem 4 emberrel mint ha beakadt volna a telefon egy kis idore.... de viszinylag hamar eszheztert...Par embernek kellene a velemenye hogy akkor a gyari launcher maradjon vagy mehet a daraloba???
-
JoinR
őstag
Addig használom a gyári launcher-t amíg feltelepül az Apex...részemről kuka a gyári.
[ Szerkesztve ]
-
cenius1
csendes tag
Sziasztok fel tettem a Zaiben Rc 10 romot.Hátt az akku idö eddig 12 ora és 93% van még csak.Ez elég jo akku fogyasztás.
-
Osynho
addikt
válasz hanics #26126 üzenetére
Jelent-e valami hátrányt, ha benne marad? Jelentősen nagyobb tőle a rom?
Egyébként én biztos nem fogom használni, nálam is kb 3 percig üzemelt. Mivel egyértelműen vannak jobb romok és a gyári egyértelműen több sebből vérzik, nekem biztos nem fog kelleni. Ez egy custom rom, szerintem nem feltétlenül szükséges a gyári launcher. Aki a gyári launcherrel akar szopni, az szopjon gyári rommal is!
(#26125) nebancsa:
Igen, sajnos a facebook app és a vele települő messenger (amit nagyon idegesítő módón rám erőltettek, pedig nem akartam feltenni) lassú. Böngészőből kellene megoldanom, csak a felülete szokatlan még. Esetleg van valakinek alternatív facebook megoldása?
[ Szerkesztve ]
-
prannk
őstag
Valaki a real racing 3 at feltudja tölteni (com.ea.games.r3_row) ezt a mappát. Aki úgy töltötte le telefonnal.
-
toto0569
addikt
Azt nem tudja valaki megmondani,hogy a telefon alkalmazás miért pörgeti a processzort?2-15%.-ig És meríti a telót fél nap alatt.Már újra raktam a gyári romot ,volt factory reset és mégis...egy kis segítség elkelne...
-
Lacika0002
aktív tag
Részemről a gyári launcher kuka.
Szeretnék egy kis ismertetőt írni a most általam használt romról. Nagyon bevált és napok óta stabilan fut.
Rom: Beanstalk 4.4.2 06/05 CM based változat.
Kernel: Iodak 9.95
Launcher: Nova 2.3 primeA rom az eddig használt legstabilabb leggyorsabb. Rengeteg beállítási lehetőséggel, talán több is a kelleténél. A gyári kernellel nem volt valami fürge voltak laggolások. Cseréltem a kernelt Iodak 9.95-re. Kellett neki egy reset, utána tökéletes lett. Akkuval jól bánik. Most 2 nap 7 órája megy 37%-on van másfél órás bekapcsolt kijelzővel. A kernelen csináltam egy pár beállítást az egyik XDA forum alapján. A Nova launceren bekapcsoltam a memóriában tartást, nincs újrarajzolás.
CPU:1300Mhz
LP CPU: 370Mhz
Governor: Ondemand
I/O: ROWEddig hibátlan, csak ajánlani tudom.
Ha másnak is van olyan rom ami jól működik szívesen olvasnék róla hasonló leírást.
-
cenius1
csendes tag
Szia Hanics nem lehet ne meg oldani hogy a gyári widget (Weather) müködjön másik lancheren?
-
prannk
őstag
válasz Rosszfiu1981 #26140 üzenetére
Mert 6 nap mire letöltödik 1 óra alat tment 10% ot.
-
Tiger.
nagyúr
válasz tdk.112 #26121 üzenetére
Én ere annyit mondok
mivel nekem is volt lg
az lg olyan mint a celeronD a htc meg mint egy core 2 duo
ég és föld a 2, tudom árban is de nem az ár dominál mert írták hogy a g2 sem remekel túlságosan ahhoz képest hogy erős a hardvere.
U.I
Akinek nem tetszik a véleményem ne olvassaIntel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest