Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz Dr. Akula #1367 üzenetére

    "Minden 2. "érvetek" ez a mutass róla papírt, keresd meg... Hát hajrá, lehet nekiállni! Mondtam már hogy ne mást dolgoztassatok! Vissza a feladónak..."

    Helló! Ha állítasz valamit, akkor azt neked kell bizonyítanod és ne a másiktól várd el, hogy cáfolja. Legalább olvasd el, hogy mit jelent a bizonyítási kötelezettség áthárítása.

    "Látom nem sikerült felfogni, törvénytelen szerződés 1 pillanatig nincs érvényben!"

    De ezt csak utólag lehet kideríteni, ez az amit valamiért csak nem akarsz felfogni.
    Amíg a bíróság nem tett pontot az ügy végére, addig a szerződés érvényes. Aztán ha a bíróság törvénytelennek találja, na majd akkor utólag lehet kártérítést követelni, ha a törvénytelen szerződésből károd származott. A per végéig viszont kénytelen vagy elviselni a szerződésből adódó negatív következményeket.
    Értsd: ha megszeged az Appstore szabályzatát, akkor kivágnak. Ha később kiderül, hogy az Appstore szabályzata törvényellenes, akkor utólag kártérítést követelhetsz az Apple-től a kieső bevételeid miatt. De csak azért, mert Te (és nem a bíróság) az Appstore szabályzatát nem tartod törvényesnek még nincs jogod felrúgni a szabályzatot és elvárni, hogy egyébként zavartalanul azt csinálj az Appstore-ban, amit akarsz.

    "Az Epic is azt mondja hogy nem szabad monopóliumának lennie."

    És ezért beszél az Epic baromságokat, mert a 15%-os piaci részesedéssel rendelkező iOS-ről próbálja bebizonyítani, hogy monopólium.

    "Ha valaki monopóliumot akar csinálni, akkor neki kell bizonyítania hogy a törvények rá nem vonatkoznak."

    Ha valakit monopóliummal vádolsz, akkor neked kell bizonyítanod, hogy az márpedig monopólium. Ezt jelenti a bizonyítási kényszer.

    "Ahogy az IE is része a Windowsnak... Ja, a bíróság ezt nem vette be... De majd pont az Applenek fogja..."

    Az IE esetében maga a Windows volt monopolhelyzetben, az iOS viszont igen messze van a monopóluimtól, ezért baromság az Appstore kapcsán monopóliumot mantrázni.

    "Különben küldök pár kigyúrt kopaszt, és átiratod rám a lakásodat, aztán majd lobogtatom a papírt hogy dehát aláírtad, és "ha szerinted a szerződés alapjaiban nem oké, akkor eleve miért írtad alá"... "

    Tehát azt állítod, hogy az Epic fizikai kényszer hatására fogadta el az Appstore szabályzatát?
    Hát jó.
    Egyébként még ilyen esetekben is bezony a bíróságnak kell kimondania, hogy a szerződéskötés kényszerített volt és bezony az ítélet kimondásáig a szerződés érvényben marad.

    "És ha Pista bácsi metil alkoholt kever bele, mert unja már hogy állandóan lopják, akkor Pista bácsi megy a börtönbe gyilkossági kísérletért, mert a saját telkén a saját piájával sem csinálhat azt amit akar"

    És ennek mi köze a monopóliumhoz?

Új hozzászólás Aktív témák