- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
matiz
csendes tag
Sziasztok gondolkozom egy ilyen mobil vásárlásán és azt szeretném kérdezni, hogy az aa autó megy a telefonon hibátlanul? Előre köszönőm a válaszotokat.
-
tothjani81
senior tag
Na ez a vízállóság pontosan hogy is van akkor. Ugye ip 67 es miszeeint időszakos vízbemerítés ellen védett. A gyártó szerint cseppálló. Többen is fotóznak vele víz alatt valkinek hallottam kiadós esőben ázott be. Most akkor hogy is van ez? Anno volt egy Xcover 3 asom ami szintén ip 67 azzal asztán nem óvatoskodtam. Volt strandon, tóba, tengerbe, szó azerint lapátoltam vele a vizet( kezemben volt a telefon és fröcsköltem asszonyt vízzel) esett jeges vízbe 2. Emeletről állványról azt hittem oda veszett de kb 5 perc volt még leértem és semmi baja nem lett. Pár hét múlva megyünk nyaralni nem tudom mostmár vigyázzak a vízzel vagy nem
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
veterán
válasz tothjani81 #16104 üzenetére
Nem ajanlott víz alatti fotózás a telóval de rengeteg videó van a neten ahol fürdenek vele es semmi baja nem lesz.Elvileg az ip67 7-es szama jelzi a vízállóságát.Nem cseppálló annál azért jóval több.Egészen pontossan:
"Vízbe merülés ellen védett korlátozott ideig (0,15–1 m között 30 percig)" -
legenda
IP67
6: Teljes mértékben védett por ellen
7: Vízbe merülés ellen védett korlátozott ideig (0,15–1 m között 30 percig)Kiadós esőben nem ázhatna be, a többi meg egyéni használati mód (és bátorság) függvénye, mert a gyártók nem vállalnak a védelem alapján teljes körű garanciát, ettől függetlenül itt a topikban is sokan megúsztatták már és nem volt gond, meg a neten is találsz olyan videókat, ahol húzós vízterhelést kap és bírja, de ez sem garancia persze semmire.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Aryon87
félisten
válasz gusthy #16107 üzenetére
Kivárom én szépen a soromat
6 hónap után először nyomtam egy Hard Resetet a telefonnak. Tele volt szeméttel már, csak emiatt pucoltam le, na meg kell a hely a nyaraláshoz a sok száz képnek (úgy kb 2000 fotóval számolok /JPG és RAW/ és jópár videó).
Na meg kíváncsi vagyok az üzemidő is hogyan alakul majd, mert jó ideje 4-4.5 óra kijelzőidőket alkotott 17-18 órás akkuidőkre (ami jónak mondható azért intenzív használattal).[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
D4ni
őstag
Bírja a vizet, fürödni nem mennék vele viszont mostam már le víz alatt, enyhe vízsugár alatt óvatosan. Én nem tudok beázásról, max majrézásról a még ki nem száradt hangszóró miatt. Ha mégis beázik, és nem az ügyfél hibájából akkor bent a szervizben úgyis megállapítják hol eresztett a telefon, ettől függően intézik a garanciát. Beázásos mendemondákra pedig nem alapozok, mert nem tudom a háttérsztorit, plusz sokan megveszik használtként a már nem hivatalos szervizben hátlap vagy előlap cserélt telefont, ami persze a szigetelés vesztésével jár.
"Fujigama? Nem ismerem ezt a márkát. - Csak kívül Fujigama, belül Sony "
-
gusthy
veterán
válasz karldergroße #16085 üzenetére
Azért ha te szabad szemmel látod a különbséget a felbontásban, akkor fizetek egy sört hacsak nem vagy VR fan.
Cserébe kisebb aksi, kevesebb RAM, LCD kijelző, kevesebb háttértár, hát....[ Szerkesztve ]
-
Watto1991
senior tag
-
félisten
-
veterán
válasz Plazmacucci #16115 üzenetére
UHD felbontás nincsen egyetlen samsungon sem.Az Qhd max(Qhd+).Egyébként szerintem is látni lehet a különbseget de nem minden telefon esetében.Samsung note 3-am volt ami fhd es mikor lecseréltem samsung note 4-re(Qhd)akkor láttam a különbséget egyértelműen.Viszont mate 10 pro és samsung s8,s8+ között nem látom.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Májkülnájt #16117 üzenetére
Tavalyi nyaraláson kb 1500 képet csinaltam, úgyhogy minimum annyi lesz most is, ami majd pár százra csökken mikor a RAWbol kidolgozom es kész kesznek a jobbak.
Mas: most hogy újraraktam a telót, létezik hogy nagyobb lett egy s más? Mintha kisebb szövegmegjelenítés rémlene nekem...
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
RCKZSTFU
csendes tag
Azt hol lehet beállítani,hogy ha megy a wifi akkor a mobiladatkapcsolat az teljesen ki legyen kapcsolva?
-
gusthy
veterán
válasz Plazmacucci #16115 üzenetére
Konkrétan egy Note és eközött válogattam, amikor vettem, de nem láttam ilyen szempontból különbséget, cserébe a Note aksija szánalmas, úgyhogy az gyorsan elvérzett.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Watto1991 #16113 üzenetére
Az összefoglalóban van leírás, hogy készenlétben miként lehet ellenőrizni az "i" piktogramos módszerrel a futó alkalmazásokat/folyamatokat, arra nézz rá.
A mobilhálózat jelét kikapcsolt mobiladat esetén is mutatnia kell, hiszen akkor is a hálózaton lóg, azt csak repülő móddal lehet kikapcsolni.
A Messenger elég magas értékkel fut a lista elején.
Wifi kapcsolaton gyárilag sokkal több folyamat kap adatforgalmi engedélyt, szinkronizálhat...stb. - ez minden gyártónál így van -, ezért folyamatos wifi esetén nem lesz jobb a fogyasztás, hacsak külön nem történik olyan irányú konfiguráció.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz RCKZSTFU #16119 üzenetére
Ha van wifi kapcsolat, akkor mobiladat nincs, bekapcsolt Wi-Fi+ esetén is csak váltogat aszerint, hogy melyik a jobb.
Ha bekapcsolod., hogy a wifit alvó módban is ébren tartsa (Beállítások -> Vezeték nélküli és egyéb hálózatok -> Wi-Fi -> Beállítás -> Wi-Fi ébren tartása alvó módban -> Mindig), akkor olyankor sem fog átkapcsolódni mobiladatra, hanem wifin marad.[ Szerkesztve ]
-
golyós
addikt
válasz beyruth82 #16124 üzenetére
Nekem non-stop be van kapcsolva a wifi és a mobilnet.
Most megnéztem a wifi be van kapcsolva de írja a beállításoknál, hogy nincs csatlakozva sehová, szerintem ilyenkor "készenlétbe" van, amint van olyan wifi amire csatlakozhat akkor leválik a mobilnetről és rámegy a wifire. Ha hazaérek egyből vált át már a liftben a wifire.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
majszter99
tag
A kamera pro modban szeretnem, ha alapbol a fokusz nem matrix modban indulna el, hanem az egyel mellette levö közepelt meresben, ezt valahogy be lehet fixalni? Ennel nem müködik a nyomva tartom funkcio.. es akarhanyszor beallitom ujra megnyitaskor visszaall
Meg egy kerdes, ha engedelyezem a RAW formatumot, akkor minden esetben lementi a RAW kepet, illetve az alap, mar algoritmus altal kezelt kepet is (mintha be se kapcsoltam volna) ugye? -
legenda
válasz majszter99 #16129 üzenetére
Kipróbáltam és nem áll vissza, megjegyzi és ha bezárom a kamera alkalmazást, majd megnyitom újra, akkor adott tekintetben úgy indul, amely beállításon utólag hagytam.
Igen, ha a RAW formátum mentése engedélyezve van, akkor minden esetben készül "normál" + RAW fénykép is.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Dictator^
veterán
Srácok, 5-7% merülés éjszaka úgy, hogy megy a wifi (hálózatra kapcsolódva), mobilnet, bt.. reális?
Kb 6-8 óra alatt merül így ennyit.
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
hm10p
kezdő
Üdv!
Érdeklődöm, hogy készülék a szövegfelolvasó kimenetnél támogatja e a Vocalizer TTS hangmotorok telepítését, illetve használatát?
-
Aryon87
félisten
válasz #04441088 #16132 üzenetére
Mindig elfelejtem, meg nem sok idom van melo miatt, ha van egy kis szabadidom, azt is fotozassal hasznalom ki
Majszter, kali: nekem is sok esetben visszaall az alapra, mindig at kell allitanom a matrixra.
-
retroid
senior tag
Hogy lehet ezt a EKG szeru ikont kikapcsolni az ertesitesi savba? Idegesito nagyon..... Mindig ha irnak messengeren megjelenik a szolgaltato neve mellett
iPhone 13 & Apple Watch 8 45mm
-
Csaszi87
tag
Sziasztok!
Most úgy használom a feloldást, hogy csak ujjlenyomatolvasóval. De azt vettem észre kb az utolsó frissítés óta (ami múlt héten volt), hogy ha megnyomom a főgombot és elhúzom az ujjam a kijelzőn akkor simán kód kérés nélkül felold. Pedig be van állítva a kód is. Ujjlenyomattal is felold azzal nincs baj, de ha így is simán akkor ez nem épp frankó, semmi biztonság nincs rajta :/
Kérdem én, hogy mi történt vagy csak nekem van ilyen hiba? -
legenda
válasz Csaszi87 #16143 üzenetére
Szia,
Nem állítottál be intelligens feloldást, vagy használsz a telefonhoz olyan kiegészítőt - okosóra, bluetooth egység...stb. -, amihez adott az intelligens feloldás, hogy annak kapcsolódott állapotakor, esetleg hely alapút x helyen, y kapcsolatkor hitelesítés nélkül is feloldható legyen a készülék?
Itt ellenőrizd: Beállítások -> Biztonság és adatvédelem -> Képernyőzár és jelszavak -> Intelligens feloldásmouzrr: Nekem úgy sem merül annyit, hogy sosem kapcsolom ki a mobilinternetet, folyamatosan 4G-n lóg, ráadásul ahová mostanság leteszem éjszakára a telefont, ott a térerő sincs a maximumon, ami szín szerint meg is látszik a kimutatásban, de a fogyasztásban szerencsére nincs emiatt mérvadó negatívum.
[ Szerkesztve ]
-
Sterilzona
senior tag
Sziasztok
Hol tudom beallitani hogy always mutassa ertesiteseket? Zart kepernyom -
kp78
addikt
válasz Sterilzona #16146 üzenetére
Itt tudod beállítani >> [link]
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
Sly189
senior tag
válasz beyruth82 #16105 üzenetére
Meg kell nézni egy szétszedős videót, lássa az ember mitől is lesz IP67 vagy egyáltalán valamilyen szinten ellenálló a víz ellen. Kis gumi tömítések és a hátlap ragasztása. Ennyi A nyomás mértékétől függ mit bír. A gyártók általában alá ígérik a vizallosagot. Anno az első IP67 es iphone ugyan azt tudta a valóságban mint az S7.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Mozilla Firefox
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- További aktív témák...