- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
porse
őstag
Hát vettem egy galaxy gio-t. Picit gyorsabb
... szerintem.
-
werszomjas
addikt
válasz master90 #8052 üzenetére
Ha szereted a sense felületet, akkor: Elelinux 2.1, gyors és stabil.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
őstag
Na most valamit elrontottam Ment az a2sd (elelinux), és kicseréltem a memóriakártyát. Ezután persze a programok nem voltak láthatóak, de miután visszaraktam az eredetit, azóta minden FC-zik. Megoldás
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
master90
aktív tag
válasz werszomjas #8053 üzenetére
Pont sense romot kerestem rá tökéletes köszönöm
Most raktam fel nagyon gyors -
szrobi66
aktív tag
Sziasztok! Bocs, hogy ide írok, de minden (alapból) HTC fórumba berakom, hátha szerencsém van, szóval Nyíregyháza, és környékén keresek XTC CLIP tulajt HTC DESIRE S S-OFFoláshoz! (Debrecen, Miskolc is belefér) Természetesen fizetnék érte, csak már nagyon hiányzik a root Bocs mégegyszer az off-ért, és köszi!!
Email címem: szoke.robi79@gmail.com -
őstag
Nah rajtam csak egy reinstall segített, de legalább kipróbáltam a SalsaSense-t. Hát csodálatos megoldások vannak benne. Sok olyan apróság, amire mindig is vágytam, de sajnos nagyon lassú, és gyakran újraindul. Nem hiszem, hogy ezt a rendszert elfogathatóvá tudják tenni Heron, egyszerűen nagy a gépigénye. Szóval jött vissza az Elelinux 2.1 . Ez viszont gyors, és atom stabil.
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
Teng
aktív tag
Valaki tud olyan romot amibe 2.3.4 van a htc sense felülettel? mert egyet sem találok. Vagy az is elég ha valaki elmondja utólag hogy tudom felrakni rá. Mert beleraktam a htc*.apk fájlokat a romba installkor de semmi eredménye (nem használhatóak a widgetek)...
-
qfm
őstag
-
Teng
aktív tag
A gyári 2.1 v 2.2 körül megakadt. Az a baj tutti sok idő lenne beleásni magam, mert egy 2.1es sense ui-s ból és egy 2.3.4 esből valahogy tutti meglehet csinálni hogy 2.3.4 legyen sense ui-val. Csak sajna a romkészítésről még normális angol leírást se találtam.
De azon pedig csodálkozok hogy csinálnak romot aztán sokba a telefon' fele nem működik...
-
qfm
őstag
Nem, nem lehet. A htc a sense rendszer egy részét hardkódolta az android forrásba, mindenféle backporttal, és hexa szenvedéssel érték el hogy ennyire is működjenek a dolgok amennyire. Lásd LV kernelek. Ehhez nagyon kevés egy leírás, nagyon kemény programozói, és linux gyakorlatodnak kell lennie, kernelek, és reverse engineering terén, valamint jó logikádnak hogy bármit is csinálj. Nem véletlen szenvednek hónapok óta hogy a legújabb kernelt átkódolják nekünk tökéletesen.
Ha ennyire gyakorlottnak érzed magad, akkor fogd meg, rakj fel egy 2.3.4 es cronos-t vagy elelinuxot, és csináld meg a framework-ot sense like-ra, meg segítenek a skinek is. Ezekhez valóban találhatsz leírásokat. Ráadásul még a dolgod is megkönnyítették mert a sense widgetek nagy része meg lett oldva letölthetőként, csak rá kell keresni..
[ Szerkesztve ]
-
Teng
aktív tag
A widgetek nagy része tényleg letölthető, le is töltöttem, de pl ami csak apk-s azt felrakom és nem jelenik meg a widgetek között, de a telepítette programok között ott van. Van olyan is ami zip-be van csomagolva, és van mellette egy másik könyvtár is de sajnos azt sem tudtam beműködtetni.A salsasens-es oldalon található htc-s zip-eket (appokat) nem lehet felhasználni elelinuxhoz valamely úton módon?
-
tenke.
tag
Nah eladtam a hőst úgyfest desire-s leszek jövőhéttől köszönök minden segítséget amit itt kaptam.
-
Lord Soth
tag
Sziasztok,
Kicsivel több mint egy éve van meg a Herom, de mostanában egyre furcsább dolgokat produkál:
- iszonyat lassú
- magyon gyorsan merül az akksija, pedig nem vagyok hard user
- szinte minden alkalommal, amikor kilépek egy programból, olyan mintha újra indulna, bejön a nagy fehér kezdő képernyő a HTC logóval
- még az érintéskre is alig-alig reagál, pl, ha a kezdőképernyőt akarom lapozni oldaliránybanAmi a telefont illeti:
- gyári ROM van rajta (a legfrisebb)
- vírus elméletileg nincs, lefuttattam egy vírusirtót
- appokkal nincs teleszemetelve a gép
- rendszeresen használom a process managert hogy kilőjem a feleslegesen menő programokat.Találkozott már valaki hasonló problémákkal, mint amit én felvázoltam? Ha igen, mi lehet a baja? Minden segítséget előre is köszönök!
Üdv!
-
qfm
őstag
válasz Lord Soth #8070 üzenetére
Az akkuról:
Vagy be van ragadva egy program, vagy kezd tönkremenni.
Lassulásról:
Valószínűleg megérett egy teljes reset-re, ez megoldja az előbbi gondot is ha valami rossz programról van szó. Reseteld le, próbáld ki úgy az akku időt, és ha úgy jó, akkor egyesével rakd fel a programokat, és figyeld hogy melyik hibás.
Vírusirtót ne használj, rendkívül ritka az android vírus, azok ellen pedig úgysem véd. Inkább csak megbízható programokat szedj le, vagy ha félsz, akkor cserélj romot, és korlátozd a jogokat, CM -es romokban van rá lehetőség.
Task killert is csak akkor használj, ha egy program beragad/lefagy, különben bízd a rendszerre. Direkt tart memóriába dolgokat, minden kilövéssel lassítod.
Szóval az én tanácsom, hogy ments, állítsd vissza a telefont, ne piszkálj bele, és figyeld hogy milyen. Ha úgy jó, megbízható programok mehetnek vissza.
-
Fionella
tag
válasz Lord Soth #8070 üzenetére
Szia!
Az én Hero-m több, mint másfél éves. Gyári rom. Az utóbbi időben szintén megbolondult, bár mást produkál, mint amit leírtál. Az enyém minden ok nélkül kikapcsolja az automatikus fényerőt. Csak azt veszem észre, hogy sötétben kifolyik a szemem a kijelzőtől. Időnként nem csörög az ébresztő, csak villog és rezeg és nem tudom semmivel leállítani, csak ha újraindítom a telót. Előfordult olyan is, hogy az általam használt csengőhang helyett a gyári szólalt meg. Pedig egy cshangot használok mindenkinél. Erőst gondolkozom azon amit qfm is javasolt, vagyis resetelem a Hero-t.
-
kissandras20
aktív tag
Újra vettem egy ilyen telót
Nem tetszett a főzött ROM ami rajta volt, ezért rátettem egy: Elelinux-2.1-Hero-update1-Reloaded Romot.
Tök már volt a házikó és a bekapcsoló gomb megnyomása után a rendszer. De valahogy feltettem, de mégsem...Megáll a hero-nál. Mit tudok tenni?
[ Szerkesztve ]
-
qfm
őstag
válasz kissandras20 #8073 üzenetére
Ez egy egyszerű bootloop.
Vagy a letöltés volt hibás, vagy a flashelés. Szedd le újra a romot, másold a kártyára. Ellenőrizd az md5-öt. Ha stimmel, wipeolj mindent amit csak tudsz, és indítsd el a flash-elést. Igen valószínűtlen hogy komolyabb gond lenne.
(#8072) Fionella
Valóban, megérne egy resetet. Ha véletlen nem gyári romba is gondolkozol, akkor egy elelinux 2.1, jó alternatíva lehet app2sd-vel. Valószínűleg éreznél sebesség béli különbséget, még ha minimálisan is, több program férne rá, több szabad memória lenne, és ha nem válik be, visszaállíthatod a mentést a gyáriról.
Amennyiben a telefon még garanciás, van nagyságrendileg 1% esélye hogy megnézik hogy van e a telefonon recovery. Ha ettől tartasz, maradj a gyári romnál.
[ Szerkesztve ]
-
qfm
őstag
válasz kissandras20 #8075 üzenetére
Wipeoltál mindent? Romot leszedted újra? Ellenőrizted az md5-t?
Ha hibás a rom, akárhányszor flashelheted, akkor sem fog menni.Ha a probléma az, hogy nem tudod a romot a kártyára rakni:
kiveszed a kártyát, berakod egy olvasóba, és úgy csinálod meg amit előbb javasoltam.
Egyébként a flashelés utáni első indítás eltarthat negyed órán át is. Esetleg ez is lehet gond, ha minden jó, és nem vártál. Nálam a leghosszabb 10 perc volt, otthagytam a telefont és később ránéztem. Valamint első indításnál előfordul az is, hogy nem adja be a felületet, ekkor meg kell nyomni a vissza, vagy a kikapcs gombot röviden többször, nem tudom hirtelen pontosan melyiket, de gond nincs belőle ha nyomogatod.
[ Szerkesztve ]
-
kissandras20
aktív tag
reboot system now
apply sdcard:update.zip
Wipe data/factory reset
wipe cache partiton
install zip from sdcard
nandroid
partiton menu
advencedFeltettem újra az sd kártyára a romot. Most kipróbálom. Meg várok. De egyébként mit kéne nyomkodnom? factory resetet nyomtam cache partitont is. Install zip from sd card-al meg feltelepítettem, újraindítottam.
-
qfm
őstag
válasz kissandras20 #8077 üzenetére
Nagyon nem szeretem a clockwork recoveryt
A wipeolásnál akkor minden lehetőséget megcsináltál. Ezzel nincs gond. De a romot ellenőrizned kellene tényleg hogy jó e amit letöltöttél.
1, letöltöd a romot a megadott helyről
2, felmásolod a romot a kártyára
3, megnézed a csatolt md5-öt
3/a, egyezik -> 4.lépés
3/b, nem egyezik -> 1.lépés
4, belépsz recoverybe
5, wipeolsz minden adott lehetőséget (nálad kettő a leírtak alapján)
6, elindítod a flash-elést
7, vársz amég végez, reboot
8, vársz maximum 10 percet
8/a, közben betölt, akkor jó
8/b, nem tölt be, elkezded nyomogatni a bekapcs gombot röviden (megszakítást küld), ha bejön akkor siker, ha nem, akkor keresel másik romot, és kipróbálod az megy e.Ettől többet nem tudsz tenni a sikerért
Most mennem kell, este visszanézek még, ha elakadtál valahol ebbe a folyamatba fentebb.
[ Szerkesztve ]
-
kissandras20
aktív tag
Nincs valakinek szilikon tokja a telóhoz? Üdv
-
qfm
őstag
válasz kissandras20 #8079 üzenetére
Nincs mit.
-
bejgli86
csendes tag
Sziasztok!
Fájó szívvel, de megválnék imádott Hősőmtől!
Még kb fél év gari van rá, hibátlanul működik!
Tudnátok segíteni benne, hogy kb mi lehet a reális értéke (jó persze tudom, amennyiért megveszik ) és hol érdemes hirdetni? Mert gondolom a telefonnepperek elég szemtelen áron számítanák be... -
qfm
őstag
Feeyo kicsit sci-fi-sre vette a formát [link]
-
skublics
csendes tag
Hello, ma döntöttem el h rootolom a Heromat, és felteszek egy 2.2-es romot. valami ötlet, vagy tanács, hogy melyiket?
erre gondoltam: [link]http://radioaktivrozmar.blog.hu/
-
Szancsó
aktív tag
válasz skublics #8087 üzenetére
Mikor még Hero -m volt Elelinux-6.2.0 volt fent. Ez nem Sense -es és akkor még csak rc0 -nál tartott, de emlékeim szerint nem volt vele gond.
My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.
-
qfm
őstag
válasz skublics #8087 üzenetére
Ötlet/tanács:
2.2 sense, és 2.3 sense romokat hanyagold, megszoktad a stabil és kicsit lassú romot, most lenne egy gyors, szaggató, és instabil romod, memória gondokkal. 2.1 sense, 2.2 nem sense, vagy 2.3 nem sense lesz szerintem a jó választás. Bár kísérletezni tudsz.
Egyébként a rom amit linkeltél: including new and improved lags
Rég láttam romot aminél hosszabb volt a to do lista mint a changelog
[ Szerkesztve ]
-
-
skublics
csendes tag
egy másik kérdésem lenne: a tárcsázó ami ebbe [link] volt nem nyerte el a tetszésem, se smart dial, se nem tudom összekapcsolni a facebook kapcsolatokat a telefonszámokkal...
valami megoldás erre van, hogy egy normális tárcsázót, ill. kontakt listát rakjak rá? :Shttp://radioaktivrozmar.blog.hu/
-
skublics
csendes tag
vagy esetleg kivenni valamilyen romból a sense-eset?
http://radioaktivrozmar.blog.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Lexus, Toyota topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mobil flották
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest