Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stewe780

    őstag

    válasz dobolson #5219 üzenetére

    Az van, hogy gyakorlatilag semmilyen progiban nem jelenik meg a világosság módosítása (exposure compensation). És ez úgy tűnik tényleg a teló hiányossága. Bármilyen fényképező szoftvert nézek nincs benne.

    A fenti problémára (miszerint szeretnék egy fehér lapot fehérnek lefotózni, és nem szürkének) én kipróbáltam az AZ Camera-val a kézi módot. Záridő, iso, de még a fehéregyensúlyt is kézzel kellett beállítanom. Hát azért ez egy rettenet. Ennyi időm nekem nincs egy papírlap lefényképezésére. A fene akar mindent kézzel megadni. Dolgozzon az automatika, ha ettől világosabb eredményt szeretnék, húzok egy csúszkán. Ez nagyon egyszerű, használható dolog, nem ma találták fel. De nem, ezen a telefonon ilyen nincsen....

    És az egy dolog, hogy nincs megvalósítva driver szinten, a nagyobb baj, hogy onnantól, hogy soha nem is volt, nem is fogadják el bug-nak, maximum új funkciónak. Ráadásul azért, hogy nehogy hirtelen valami nagy változást hozzanak szerencsétlen usereknek (mert ők már megszokták ezt, és összezavarná az életüket, ha mégegy gombbal több megjelenik a beállítások között), most akkor következetesen a DP5-ből is kihagyták, tehát várható, hogy a véglegesben sem lesz megoldva. Pedig ott van az, egészen a DP4-ig ott volt, csak valami szerencsétlen úgy döntött, hogy mégsem, nem kell az.

    Szóval kicsit lehangoló.

    Ettől még az esetek 95%-ban ez készíti a legjobb fényképeket ma a mobilok között, csak az ilyen apróságokkal elrontják a maradék 5%-ot.

    A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.

Új hozzászólás Aktív témák