Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • band

    csendes tag

    kicsit off, de hátha érdekes - jött cuccom, posta lekapcsolta, beküldtem a printszkrítn, kérelmet, űrlapot, oszt 1xcsak, kérdés nélkül visszaküldték a cuccot a feladónak.... mekk-reklamáltam, erre jött ez:
    ".....bejelentésére az alábbiakról tájékoztatjuk.
    Az Ön által jelzett LT390102865NL azonosítószámú küldeményt elsőbbségi Prime levélként adták fel. Az ilyen típusú nemzetközi levelek értéknyilvánítás és ajánlott többletszolgáltatás nélküli küldeménynek minősülnek, melyek esetében nyomkövetés biztosított a kézbesítési kísérletig vagy kézbesítésig.
    Vizsgálatunk során megállapítottuk, hogy a küldeményt adminisztrációs hiba miatt visszaküldtük a feladónak, ezért a panaszában foglaltakat megalapozottnak tekintjük.
    A Postai Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) és a nemzetközi postai szabályok értelmében a postai szolgáltatók kártérítési felelőssége az ajánlott levelek, az értékbiztosítás nélküli postacsomagok és az értéknyilvánítás többletszolgáltatással feladott küldemények elveszésére, sérülésére és tartalomhiányára terjed ki.
    Az ÁSZF 9.2.1. pontja 5) bekezdés szerint „a Posta kárfelelőssége nem terjed ki a közvetett kár vagy az elmaradt haszon összegére, továbbá a postai szolgáltatási szerződés teljesítésétől elkülönülő, más szerződés alapján már teljesített szolgáltatásra vonatkozó kárigényre (pl.: a címzett és a külföldi feladó között termékértékesítés során előzetesen megfizetett összegre).
    Kártérítési felelősségünk nem áll fenn. Amennyiben a küldemény postaköltségének a megfizetését igazolni tudja olyan rendelés visszaigazolással, továbbá fizetési bizonylattal vagy számlamásolattal, amely tartalmazza a termék megnevezését, postaköltségét és a megrendelő adatait, úgy a feladási díjat visszatérítjük.
    Az okozott kellemetlenségért szíves elnézését kérjük....."

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák