Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • farkas-j

    őstag

    válasz fjudors #161655 üzenetére

    Úgy jött az autós riasztó a mozgásérzékelőkhöz, hogy az említett riasztók ugyanúgy rádiófrekvencián kommunikálnak mint azok a bizonyos rádiós mozgásérzékelők csak a frekvenciájuk és a teljesítményük eltérő. A blokkolásuk metodikája viszont ugyan az.
    Egyébkén itthon egyes biztonságtechnikai cégeknél is megvásárolhatók olyan blokkolók, amik a "teljes" frekvenciaspektrumot blokkolni tudják. A Kínai webáruházakból is rendelhetők ilyen eszközök. Hogy ez legális vagy illegális abba nem mennék bele.
    Egy cég ismerős osztályvezetője (a megnevezésük nélkül) baráti segítséget kért tőlünk, mert volt egy olyan problémájuk, hogy rapszodikusan teljesen beállt mindennemű rádiós kapcsolatuk (rádió, mobiltelefon, WiFi stb.). Már az antenna Hungária is volt kint mérni, de pechükre a hiba nem jelentkezett hetekig.
    Elmondásuk szerint a zavar jelentkezésekor még a helyi kereskedelmi rádió vétele is katasztrofális volt náluk az irodában. Némi nyomozás után kiderült, hogy az alattuk lévő szinten lévő tárgyalóban a bizalmas megbeszélések alkalmával bekapcsoltak egy jelzavarót és az bénította meg a fél irodaház rádiófrekvenciás kapcsolatát. A belső biztonsági csoport és a felső vezetők erről "elfelejtették" tájékoztatni a középvezetést és az ott dolgozókat.
    Mindenki vonjon le ebből (is) olyan következtetést a vezeték nélküli riasztórendszerek vagy elemeinek használatáról, megbízhatóságáról amit a józan esze megenged.
    Részemről a téma lezárva, mert ez nem ennek a fórumnak a témája.

    Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

Új hozzászólás Aktív témák