Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rjg

    őstag

    válasz Polarstar #5141 üzenetére

    Fél év múlva, ha a Z30-at is "olcsósítják", valószínűleg adok egy újabb esélyt a BB-nek, hátha addig a teljes Android kompatibilitást megoldják. Három droidos alkalmazást próbáltam meg használni:
    Financisto- ebben vezetem a kiadásaimat, a World-ben két régebbi portja van, nem a fejlesztőtől.
    MoonReaderPro - normális e-book olvasó
    Notes - offline jegyzetekre az Evernote mellett
    Mindhárom feltelepült, az első kettő használni szeretné a Dropbox fiókomat is, mondtam hajrá. Mindkét alkalmazásnál betölti a böngésző a Dropbox oldalát, majd az Allow-ra kattintás után visszadob az alkalmazásba. Semmi gond, mindhárom alkalmazásnál van offline mentésem is a micro sd-n, majd abból helyreállítom az adataimat. A Financisto és a Notes nem talál elmentett adatot, a MoonReader beépített fájlkezelője látja a mappát, ahol az elolvasandó könyv van, de a könyvet már nem látja, pedig a natív fájlkezelő szerint ott van, kerülőútként pedig az adott fájltípust sem engedi társítani az alkalmazáshoz.
    Még ez sem gond, az ember legyen rugalmas, váltson. Kb három érdemi megoldást találtam e könyv olvasására, persze mind fizetős. Egy Jesus nevű gyerekét meg is vettem, működni működik, de erősen fapad. A beállítási lehetőségei minimálisak. (Ráadásul tényleg nehéz visszaállni a kisebb méretre, pedig anno 2,8"-on, WM6-on kezdtem az e-book olvasást.)
    Összbenyomásom az, hogy a rendszer jól átgondolt, bár szüksége van egy-két kisebb finomhangolásra és számomra két óriási előnye van a droiddal szemben, tud valódi multitaskingot és nem kell a root joggal szórakozni. A hátránya viszont az, hogy nagyon későn léptek és hiányzik mögüle az az app ellátottság, ami a másik két nagy platform alatt megvan. A doridnál kb az első egy év volt ilyen, amikor a Marketben egy darab prc-t is olvasó alkalmazás volt és egy darab magyarországon használható offline navit sem talált az ember, bezzeg iOS-en már ott voltak a jobbnál jobb alkalmazások. Remélem a BB felveszi a tempót, mert jó lenne egy érdemi alternatíva, de a hozzátartozó teljes ökoszisztémával.

    (#5144) Viper26
    Nem kell az Exchange-t választanod, én Gmail fiókként adtam hozzá és engedélyeztem a szinkront és a leveleim mellett a naptárbejegyzéseim és kontaktok is lejöttek, igaz ez utóbbiak baromi lassan.

    [ Szerkesztve ]

    MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra

Új hozzászólás Aktív témák