Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    Szerintem is erősen urban legend ez a "külföldi iphone jobb" kategória. Ha az Apple egyáltalán szegregálna ilyen téren, akkor eleve a szigorúbb EU-s törvények miatt (1+1 év) érdekében állna, hogy ide normálisabb darabokat küldjön (illetve minden EU tagállamba). Hiszen neki plusz költség a csere/javítás.

    A másik ami már többször le lett írva: nyilván egy fórumra nem jön naponta az a sok 10 millió vásárló, és nem írogatja be, hogy "az enyémmel még mindig semmi gond", ezzel szemben akinek problémája van, az nagy eséllyel információt keres, és információt oszt meg. Ezért abból kiindulni, hogy hány darab ember írta a neten hogy szar a iphone-ja, elég fals következtetésre adhat okot.

    De ugyanez a jelenség megvan IRL is: akinek baja van, elmondja, akinek nincs, az meg nem fogja ad-hoc bemondogatni egy társalgás közben, hogy "iphone-om van, és semmi baja". Ráadásul a panaszkodás és a negatív dolgok mindig jobban megmaradnak az emberekben. Így aztán én erős fenntartással szoktam kezelni a "sok ismerősömnek gondja van az iphone-al" történeteket, főleg hogy ha igazán megvizsgálom a saját környezetemet (és különösen figyelek rá, hogy ne csak a panaszkódokat számoljam össze), akkor erősen ellentétes eredményt kapok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák