Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz olbaidhun #39649 üzenetére

    A Doom 3 tizedakkora hardveres teljesítményt sem igényel, mint a Crysis, jó is lett a BFG-Edition PS3-as átirata. Hozzáteszem, hogy ugyanakkor szégyen, hogy egy 2004-ben megjelent játékot 2012. év végére sikerült átportolni PS3-ra és valószínű ennek is csak az az apropója, hogy az id épp gőzerővel dolgozik a Doom 4-en és ha már elővették/leporolták a franchise-t, így aktualitását látták egy újabb rókabőrlehúzásnak, hogy "nézdmá', még nem is adtuk ki PS3-ra, sőt, nem is adtuk ki a Doom-okat egyben". Gyorsan összedobtak egy amúgy teljesen korrekt portot - hozzáteszem: annyira nehéz dolguk azért nem volt: a PS3 teljesítménye keresztbe-hosszába elég a Doom 3-hoz, tekintve, hogy 2,5 évvel annak megjelenése után debütált a hardver és még be is lehet állítani az egészet úgy, hogy milyen jófejek vagyunk, hogy gondoltunk a PS3-as táborra is. Az meg mintcsak szégyen, hogy mindezt vadi új játék árában volt pofájuk mérni, miközben a Doom 1-2 kb. ingyen elérhető legálisan is, a Doom 3 is jó, ha 1-2 eFt-ba van a kiegészítővel együtt. Persze, én is örülök neki, de őszintén: minden valamire való rajongónak ott volt már a polcon az összes Doom és hogy őszinte legyek, a BFG-Edition semmi újat nem adott azon felül, hogy ott van egy tokban kvázi minden, ami Doom. Persze, plusz volt a shoulder-lamp (amit patch-el már a PC-s verzióra is rá lehetett erőltetni 8 éve is), illetve a Lost Levels, ami viszont sztoriban semmi újat/pluszt nem ad, inkább egy utánérzésnek jó, kemény 1,5 órámba telt végignyomni. Nos, ez nem ér annyit, amennyiért mérik, még szerencse, hogy találtam belőle jóáras példányt.
    A Doom 4-nél már nem lesz ilyen széles a mosoly a PS3 tulajok arcán - már ha egyáltalán megjelenik majd PS3-ra (mert ebben egyáltalán nem vagyok biztos) - ahogy a Rage-nél sem volt felhőtlen az öröm, tekintve, hogy katasztrofálisan nézett ki konzolon a játék. A játékélmény ettől függetlenül jó volt, erre utaltam az előbb, amit a HSZ-ed elején idéztél tőlem. Persze, összefügg a kettő és rontotta is az élményt a rossz grafika (katasztrofális textúrakezelés, pixeltenger). PC-n ezzel sem volt gond.

    Lehet itt mismásolni, meg szerecsent mosdatni, hogy de megjelent a Crysis is PS3-ra, hja, megjelent, csak pont az veszett el belőle, ami miatt akkorát ütött: az eyecandy-faktor. Melléteszem a PC-verziót és úgy állok fel a PS3-as mellől, hogy rá sem akarok nézni többet. Persze, megint lehet mondani, hogy gondoltak arra, akinek nincs PC-je, de van PS3-ma, stb. stb., de ez már akkor sem ugyanaz a játék és szerintem amúgy ez sem szólt másról, mint arról, hogy összepüföltek egy portot, amiből 3-4 évvel a játék megjelenése után is lehetett újra bevételt kisajtolni. Persze, hogy szakmai kérdés a portolás, ezt senki nem vitatja és mivel van ott szaktudás, plusz volt tengernyi idő is, pont ezért mondom, hogy ott valószínűleg már a PS3 volt a szűk keresztmetszet.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák