Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz oba #2798 üzenetére

    Én pont ezért nem szoktam alapbeállításokkal használni a torrent klienseket, mert alapból szinte mindegyik szarul van beállítva, még a sokak által istenített qBittorrent is, ezért is szoktam még gép újratelepítés esetén is legalább a settings fájlt átmenteni (sőt, igazából az egész mappát ami az AppData-n belül van), hogy a beállítások megmaradjanak, mert alapból ilyen téren szar a sávszél kezelés, a lemez kezelés, plusz a kapcsolatok száma és egyebek is, szóval jobban jár az ember, ha nem az alapbeállításokat használja.

    (#2800) Årpi: Érdekes, de most nekem is szar az fsn, pedig amikor először teszteltem akkor szinte maximummal jött le, most meg 1-2 MB/s csordogál lefele, gondolom max. egy 100 megás kapcsolatuk van, azért se jött nekem se 14-15 MB/s, csak 11-12 MB/s mikor éppen nem volt leterhelve, mondjuk ma már ilyen tesztfájlos szervereknél a 100 megás kapcsolat kicsit gáz, sőt nagyon is gáz, de mindegy.

    (#2801) Krystal_s: Gyorsan végigolvasva a hozzászólásokat az alábbiakat tudom nyilatkozni:
    A szolgáltató, illetve a router nem képes arra, hogy csak a Wifi sebességét lekorlátozza kb. a felére, plusz ha azt nézed, akkor a szolgáltatónak nem is nagyon érdeke, főleg ha kábelen közbe megvan, tehát igazából nem sokat nyernek vele.
    A kamerarendszer AP-jai nem nagyon zavarhatnak be, főleg ha a te hálózatod 2,4 GHz-es, a kamera AP-jai pedig 5 GHz-en üzemelnek (ha nem, akkor nem mondok inkább jelzőt a kiépítőre, meg arra se aki üzemelteti, illetve megvette), plusz gondolom azok éjjel nappal mennek, így érdekes lenne, ha csak egyik időszakban okoznának problémát.
    Igazából olyan nagyon sok lehetőség nincs, ami a problémát okozhatná, vagy valami külső zavar van, ami egész nap zavarja a Wifi-t, kivéve az éjszakai részt, vagy a TC7200 ennyire szar, ami igazából nem újdonság, rengetek felhasználónak vannak vele problémái, persze vannak kivételek, de a kivételek ritkábbak, sokan számolnak be Wifi problémáról, hogy vagy szar a sebesség, vagy elszáll néha, illetve külön hálózat jön létre csak úgy rajta és még a csere modemen is (valószínűleg nagy része selejtes, vagy csak a szoftver ilyen szar és csak némelyik használható normálisan valamilyen okból, a franc se tudja), ez csak akkor derül ki, ha veszel egy normális routert és azzal is kipróbálod, ha azzal is ilyet produkál, akkor valami a környéken van, ha pedig azzal normális, akkor a szolgáltatói szar.
    Egyébként ha úgy belemegyünk a témába és mivel említve volt a tápegység dolog, az is lehet hogy gyenge a tápegysége a modemnek és ugye mivel nappal általában nagyobb az energiafogyasztás (a kis fogyasztású LED lámpákat kivéve ugye nappal használja leginkább az ember a mosógépet, porszívót, hajszárítót, hűtőt (ami leginkább a használt időszakban hűt a sok nyitogatás után) mikrót, TV-t, nagy teljesítményű PC-t meg a f@sz tudja még mit ami egy háztartásban van) és lehet hogy ilyenkor kevés a felvehető teljesítmény, vagy van egy olyan áramingadozás, amit nem tud normálisan kompenzálni a szar kínai adapter amit hozzá adnak és ezért kisebb a Wifi teljesítménye, szóval sok minden előfordulhat, de az is lehet hogy emellett van valami beállítva abban a router-ben, mint pl. szülői felügyelet, vagy valami egyéb, ami kicsit jobban izzasztja napközben a modem cpu-ját, ami a Wifi kárára megy, szóval nagyon sok tényező befolyásolhatja a Wifi-nek a működését, még olyan is, ami nem feltétlen egy külső zavaró tényező (pl. egy másik Wifi jele, vagy valami hasonló frekvencia sáv), ezért kellene valahogy kiszűrni, hogy mi lehet a probléma, kezdetnek mondjuk egy másik Wifi-vel, valami normálisabb gigabites és akkor mondjuk már AC-s routerrel, hogy ha esetleg tényleg a 2,4 GHz-es sávval lenne a probléma, akkor mondjuk tudd használni az 5 GHz-et, max. még egy vételi adaptert kell majd venned, de ma már az se olyan nagy költség.

    (#2803) Årpi: Ez engem is érdekelne, bár őket ismerve nyilván megint valami szart sikerül majd beszerezniük, hacsak nem a mostani 8/4-es csatornakötegelésű modemeket akarják majd szarrá járatni :DDD
    Egyébként ha nincsenek felhasználói visszajelzések, akkor a mai napig azt se tudnánk, hogy FTTH-n milyen eszközt adnak, mert arra se képesek, hogy azzal kapcsolatban egy tájékoztatót kitegyenek, mint mondjuk a TC7200 esetében, a másik pedig az, hogy bár az 500-as netre igaz hogy már elő lehet fizetni, de pl. az ÁSZF-ben én még sehol sem találom, na ez miért van? Mert így gyakorlatilag nem is létezik, vagy mégis?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák