Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz bartonfink #1933 üzenetére

    Igazából a kettő annyiban különbözik, hogy az ED2.0 csak 1/1 (1 le és 1 feltöltési) csatornát kezel, míg az említett ED3.0 modemek már 8/4 csatornát kezelnek.
    Koax-on az internetet különböző csatornákon oldják meg, amik bizonyos frekvenciatartományokat ölelnek fel. Egy csatorna elméleti kapacitása lefele olyan 50 Mbit/s felfele pedig 30 Mbit/s, persze ez az elméleti sebesség, a gyakorlati az letöltésnél általában olyan 35-40 Mbit/s, feltöltésnél pedig olyan 25 Mbit/s, nagyon konfigurációfüggő az egész.
    Na és itt jön a lényeg, hogy az ED2.0 csak egy darab le/feltöltési csatornát kezel, ami azt jelenti, hogy összesen olyan 35 Mbit/s áll rendelkezésre és kb. a modem is ennyit tud csak, ami egy 15-ös netnél elég is lenne, na de ezt a csatornát más előfizetők is használják még és ha rajta van még vagy 2-3 előfizető akár kisebb csomaggal is (3, 6, 10,12-es, ami még van náluk, csak már nem forgalmazzák őket), aki nekikezd letölteni, akkor a csatorna túlterhelt lesz és 1-2 modem lecsatlakozik róla és mivel több csatorna van, így átvált egy másikra, amire ha egy másik modem is rácsatlakozik, aki az előzőről csatlakozott le, akkor megint nagy lesz a túlterheltség esélye és egy váltás olyan 1-2 percbe is beletelhet, főleg ha újra is indul a modem, szóval elég sok szakadás lehet, ha a környéken jó pár előfizető van. :D
    Az ED3.0 meg azért jobb ugye, mert 8/4 csatornát kezel egyszerre, vagyis ha egy túlterhelődne, akkor ott van még további 7 csatorna, amiről egységesen tud tölteni, persze ez megint az ED2.0 modemmel rendelkezőknek rossz, mert ha valaki egy 120-as nettel van ott 8 csatornán, akkor minden csatornából levehet olyan 15 Mbit/s-t és marad kb. 15 Mbit/s csatornánként és akkor még van több előfizető is, persze általában 16 csatorna van és ugye nem tölt le mindenki egyszerre, különben a PR le is húzhatná a rolót. :DDD
    Én igazából az ügyfélszolgálati irodába vittem be és cseréltettem ki a modemet, ott szó nélkül ingyen kicserélték, miután elmondtam hogy mi a probléma, természetesen a szerelőknél is szokott lenni másik modem, de nem mindig, így előfordulhat, hogy akkor épp nem tudnak másikat adni, persze már ha a normálisabb szerelők mennek ki, mert ha olyan megy ki, aki nagy dirrel-durral van, akkor lehet, hogy lesz nála, csak éppen nem fog adni, mert neki azt adták oda azt azzal oldja meg, persze pénzzel ma már mindent meg lehet oldani, akár azt is, hogy később visszamenjen és kicserélje, persze lehet pont ED3.0 modemet hoznak, ez esetben nincs semmilyen teendő. :)

    (#1934) 4Grider: Persze, hogy nem, de erősen ajánlott. A UPC is nem véletlenül küldött ki minden előfizetőnek ED3.0 modemet annak ellenére, hogy a legkisebb, azaz a 30 Mbit/s csomagjukat azzal is tudnák értékesíteni, csak elég sok panasz lenne, mert lehet hogy percenként elmenne a net, főleg ha vannak ott nagyobb csomagokkal rendelkező előfizetők is.

Új hozzászólás Aktív témák