- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Yettel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaUser
addikt
Korábban szóba került, hogy mekkora difi lehet a gyári blu-ray lemez képminősége és az abból készült mkv backup között. A korábban említett Season of the witch blu-ray lemezének képét (23.4Mb/s) összenéztem a egy jobb 720p-s backup-pal (high profile, level 4.1, 7.9Mb/s), amiben kódolási hibát nem láttam az alábbi esetben: tv 55st60, nézési távolság 2.8, szemem továbbra is 2.0, lejátszó jriver+madvr, tv cinema módban.
A 720p backup-ot tegnap néztem, a blu-ray-t ma. Első meglepetés, hogy hiába a nagyobb felbontás és a magasabb bitráta, semmi különbség nem tűnt fel emlékezetből. Második lépésként kiválasztottam azt a jelenetet, ahol gondot láttam (könyvtárba belépésnél a film végén erősen bebuknak a feketék, poszter effekt), de ez ugyanaz volt mindkét esetben, illetve a blu-ray lemeznél némileg (kb. 10%-kal) kisebbek voltak a fekete pacák. Harmadik lépésben megnéztem az elején lévő csatajelenetet, de egymás után nézve a két felvételt, szintén nem tudnám azt mondani, hogy láttam bármi érdemleges különbséget. Végül összenéztem néhány állóképet, itt már végre láttam annyi különbséget, hogy blu-ray szemcsézettsége (főleg sötét jeleneteknél) a backup esetén eltűnt. (Bár elég erősen egyén függő kinek hiányzik az utólag rárakott film grain, nekem mindenesetre nem.) A legnagyobb (és gyakorlatilag egyetlen) különbség így a felirat minősége maradt, ami blu-ray estén jóval szebb, mint amit a jriver (vagy mpc-hc) tud kirajzolni szöveg alapú feliratokból.
A fentiek nyilván erre az egy filmre vonatkoznak, a magas bitráta miatt még ilyen rövid film (másfél óra) esetén is közel 7GB-os backup-ot eredményezett, így egy 4.5 gigára összenyomott gyűrűk ura bővített kiadás esetén nyilván más lenne a helyzet vélhetően.
kopidoo: EDID kapcsán is nézelődj, ha egyébként minden rendben, AMD/ATI régóta ezzel szenved.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Windows 11
- Horgász topik
- Ukrajnai háború
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik