- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MIUI / HyperOS topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz kovadika #58449 üzenetére
Én azért nem nevezném teljesen feleslegesnek. Helyesebben majdnem minden esetben felesleges, sőt egyenesen káros a képre, a filmre nézve, azonban van egy nagyon szűk rétege a filmeknek aminek kifejezetten jól áll, sőt érdemben emeli a film megélését. Egyszerűen több részletet látsz: természetfilm illetve nem embereket ábrázoló hosszú jelenetekkel dolgozó filmek. Mondok egy példát: BBC life: a légifelvételeknél a lassú svenkeléseknél a 25p judder helyett valós 100pfs-el megy el a táj és egyszeriben minden részlet megfigyelhető. Vagy pl Samsara: gleccser jelenet: kikapcsolva 23.976-on egy totálisan szép folyamatos recegés ahogy elúszik a jég a helikopter (vagy repülő ) alatt, míg IFC: max állásban minden egyes jégben lévő repedés apró részlet tökéletesen kivehető.
Kár, hogy két egymáson elmozduló kontúrnál hibázik
Egyenesen következik, hogy másfelől minden olyan film mely embert mutat egyszeriben undorító lesz tőle, tökéletes Szomszédok szappanopera lesz belőle, minden mozgás ostoba és gumiszerű lesz.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
dgyuri0123
nagyúr
"Inkább fullhd 55 colos oled lenne már 500e alatt....."
Nos én láttam ívelt kijelzős LG 55" Oled tv-t M.M.-ben kiállítva. Szerintem rakat fos volt a képe. Ugyanis az M1 HD adás ment rajta, de a többi LCD-n is ugyanaz ment ugyanarról a forrásról és mégis az Oled-nek sokkal rosszabb volt a képe minden szempontból. Aki nem hiszi, megnézheti a Pólusban.
Mellékesem 2.9 mila az ára, de nekem 300-ért sem kellene."csak a zene van"
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz hunspikey #58434 üzenetére
Hát, az a készülék már 100 eFt-ot sem ér szerintem, ott még tényleg erősen jelen volt a feketeszint-emelkedés. Garancia sem nagyon lehet már rá, hacsak nem volt kiterjesztve 5 évre, mert akkor talán idén jár le. Szerintem reálisan 80 eFt körül lehet az ára, maximum, ha még garis, de annyit se nagyon adnék érte.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
kovadika
őstag
válasz dgyuri0123 #58452 üzenetére
Nem tudom te milyen tévét láttál, vagy milyen beállításokon ment, de a debreceni Fórumban bemutatott hajlított kijelzős LG Oled minden téren alázta a körülötte lévő LCD-ket. Plazmák nem voltak mellette, de szerintem azoknál is jobb képe volt.
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
válasz dgyuri0123 #58452 üzenetére
Ha a boltban látott "minőség" alapján venne az ember tv-t, teljesen kihalt lenne ez a topik.
-
hunspikey
őstag
válasz DM-Fan #58453 üzenetére
A tulaj 50-ért elengedi a kezét - ez akkor jó a sógoromnak ha jól értem.
Egyébként megtaláltam tegnap a neten, hogy kell lenullázni az üzemidőt, amitől vissza áll a gyári 0.03-as feketéje (mert hogy ennyi volt neki) sőt, mivel a foszfor kicsit öregszik az idővel még talán egy picit javulhat is egy nullázás után. Csak kell hozzá egy EEPROM író, meg valami interfész meg egy kis kábel munka - én nem tudom megcsinálni az ott leírtakat. Tudunk valakiről kis hazánkban aki tudja nullázni a G10 üzemidejét?
Az is nagyon érdekes, hogy az ember aki írta a cikket nem aprózta el a dolgot, ugyanis ugyan olyan beállításokkal minden pár száz óra után lefotózta a TV-jét, egy teljes fekete képet mutatva a 0. perctől kezdve a 5600-adik óráig. Ezekből a képekből egy egy kis csíkot kivágva össze rakott egy képet photoshopban és így ragyogóan látszik, hogy nő a MLL illetve hogy öregszik idővel hozzá a foszfor. Sajnos az elektronika túl sokat "pakol" rá így a foszfor nem tud olyan ütemben öregedni, melynek hatására az 5000. óra környékén már nagyon gáz a G10 feketéje. Ahogy nézem minimum 0.1-re emelkedik, ami már nem plazma TV ugye...
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
dgyuri0123
nagyúr
Nem figyeltél: az összes tv-hez hasonlítva, ami azt jelenti, hogy ugyan az a forrás ment mindegyiken.
A többi pedig lcd volt és ehhez viszonyítva volt szar az LG oled. Ha minden tv áruházi módban van beállítva, amire ugye nagy esély van, akkor hogyan lehet, hogy az Oled mégis szarabb volt. De el kell menni megnézni és nem kell velem vitatkozni. Ha a saját szemeddel látnád igazat adnál nekem. Egyszerűen zajos, fakó, kontraszt szegény, rossz színhelyességű, stb. volt az lcdk-hez viszonyítva is. Anno, mikor még M.M -ben voltak plazmák kiállítva üzleti beállításokkal én akkor is láttam a pluszt az lcd-hez képest. Akkor most miért nem látom a fergeteges minőségi különbséget? De lehet isteníteni egy olyan technikát, amit a saját szemeddel nem láttál még. Egyébként tv-ről beszélünk és ha A FHD -tv adás ilyen szar rajta, akkor én nem várnék sok csodát egy BD-től sem. Persze biztosan jobb lesz valamivel, de hogy egy plazmát lenyomjon, hát nem tudom.
Esetleg egy alap plazmát, de nem egy ST-t és főként nem egy VT szériájút. Van még mit javítani az Oled technikán szerintem.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
gg72
veterán
válasz runner 125 #58426 üzenetére
-
kovadika
őstag
"Akkor én pedig azt kérdezném, hogy hibáival együtt van-e jelenleg 230ezer Ft-ig bezárólag jobb TV (plazma, LCD) a Samsung PS-51F5500-nél"
Nincs. Kizártnak tartom, hogy a linkelt weboldalt be lehet regisztrálni a mysamsung-on a +1 év garanciáért (ha ezt nem teszed meg, akkor csak 1 év garanciád van, amit a garanciapapírral tudsz igazolni).
-
Gicz
addikt
válasz dgyuri0123 #58458 üzenetére
Te nem érted amit én mondtam ! Ha annyira fos szerinted az oled, hogy lehet hogy hdtvtest meg avforumsis olyanokat irt h szinte már csöpögött.... Mert nem bolti beállításon a sok bolti beállításos lcd mellett nézték 737374737W neon társaságában. Amit láttál az becsapott.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz hunspikey #58457 üzenetére
Igen, annyit mindenképp megér, mert egyébként príma TV a feketeszint-változást leszámítva. A 2009-es szériánál még köztudottan nagyon erősen jelen volt ez a jelenség, gondolom ezért is állt rá az általad olvasott tulaj a kellő dokumentálásra. Én is láttam, hogy félig hardveres, félig szoftveres megoldással visszaállítható az eredeti állapot, de ezt szerintem nagyon kevesen merik/tudják megcsinálni. Érdekes, hogy következő, 2010-es szériánál a Panasonic már szinte teljes egészében kiküszöbölte az inicializáló feszültség üzemidő előrehaladtával történő emelését - legalábbis a G20-am már semmilyen szinten nem produkált feketeszint emelkedést, a következő, 2011-es széria, pl. a G30 feketeszintje meg bizonyos idő elteltével egyenesen javult is a futott órák számának növekedésével.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
kicsi kecske
tag
válasz DM-Fan #58365 üzenetére
Szia!
Köszi, én is ezt a programot szerettem volna használni, csak a tvből nem tudom, hogyan fogjom tudni ki/be exportálni a csatornalistát, hogy utána ezzel a programmal szerkeszteni tudjam
De közben látom ezen az oldalon van ilyen wiki és how to rész ahol leírja
Thx!
[ Szerkesztve ]
“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
dgyuri0123
nagyúr
Neked vannak szövegértési gondjaid szerintem. MINDEN lcd tv üzleti módban volt beállítva, ami azt jelenti, hogy az olednek is ugyan annyi esélye volt bizonyítani, mint bármelyik lcd-nek. Ennek ellenére elvérzett de nagyon, pedig a beállításokon is változtattam, (mert ott felejtették a távirányítót) és ennek ellenére nagyon nem tetszett amit láttam.
Biztos ez volt az egyetlen tipus, amit nem teszteltek még a hdtv-nél, de ez a tv akkor is kaka. Nem tudok típust írni, mert nyilván nem az volt a fontos akkor, hogy azonnal felírjam egy cetlire, mert a kíváncsiság hajtott, de nagyon. Nekem hatalmas csalódás ez a bizonyos LG oled, pedig nagyon vártam a "csodát".
Megjegyzem: közel 3 millióért. Ezért is írtam, hogy 300 ezret sem adnék azért, amit ott láttam.Anno az ST60-at is üzleti módban láttam a boltban, míg át nem állítottam a saját szájam íze szerint és tökéletesen elégedett lettem a látottakkal. Valami ilyesmit vártam volna az Oledtől is, de elmaradt az eufória és hiába próbálod bemagyarázni nekem, hogy a neonok miatt volt az egész.
U.i. azért az fura kicsit, hogy nem volt semmilyen demo eszköz rákötve, mert természetesen kipróbáltam a HDMI bemeneteket, de semmi....
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
erdoke
titán
válasz dgyuri0123 #58464 üzenetére
Ezt a tévét én is láttam szolidabb környezetben egy debreceni bevásárlóközpontban, és egy perc nézelődés után egyértelmű volt, hogy magasan veri a körülötte elhelyezett fél tucatnyi LCD-t. Valami jó minőségű demó anyag ment mindegyiken, és a fényerő is hasonlóra volt belőve. A fekete és a kontraszt különbség szembeötlő volt az OLED javára. Színhelyességet nehéz volt megítélni az adott környezet és beállítások mellett, de legalább annyira akart lemászni a kép a kijelzőről, mint a többi esetében.
A legjobb aláírás a héten
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dorian #58466 üzenetére
Tisztességes minőségű TV-adás, mint olyan szerintem manapság nem nagyon létezik - na jó, legyen az aránya 5% a többiéhez képest és ez is mind tematikus csatornán fut. A komolyabb, értékesebb tartalmak meg csatornalogó és minden egyéb zavaró tényező nélkül elérhetők alternatív forrásból. Azon kevés csatornának meg, amit nézek, plazmabarát logója van. Ha valaki nem hajlandó felvállalni a zoom-olgatás ódiumát, az akkor ne sírjon a ghost miatt, vagy ne vegyen plazmát!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz erdoke #58465 üzenetére
Én pont nem foglalkoztam a fekete szint megítélésével, mert ilyen kivilágított környezetben ezt szinte lehetetlen lemérni. Ellenben láttam rengeteg zajt, szemcsésséget, fakó színeket (főként a kék gyengeségét), általában nagyon kontrasztszegény képet, amit nem tudok mire vélni.
Mindez mondom M1HD adással. Épp hírek voltak és azt valóban 1080-ban adják.
Plazmán mindez tökéletes. Nem azért írtam, mert fel akartam ajzani a topik lakókat, hanem mert nagyon csalódott lettem az oled - M1HD tv adás reprodukciójától.Öt napja láttam az LG-t és azóta is lamentáltam, hogy le merjem-e írni a látottakat, vagy inkább tartsam magamban, de úgy látom, maradtam volna inkább csendben. Már mindegy.
"csak a zene van"
-
Gicz
addikt
válasz dgyuri0123 #58468 üzenetére
legközelebb akkor írj véleményt róla, amikor vaksötét szobában látsz egy kalibrált példányt Samsarával. egész biztos vagyok benne h az ellenkezőjét fogod mondani mint most
bocs a dupláért!
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Ahogy írtam, én normálisabb körülmények között láttam. Kis bodegában voltak a tévék, tehát nem a megszokott durva neon világítás alatt, illetve ugyanaz a jó minőségű demó tartalom ment mindegyiken. Szerintem ez a két különbség már jelentősen befolyásolja, hogyan mutatnak a megjelenített képek.
A legjobb aláírás a héten
-
Ijk
nagyúr
válasz DM-Fan #58467 üzenetére
Én csak sportműsorokat nézek tv-n, de sajnos itthon azok sem állnak fényesen. Színes-csicsás, kontrasztos Digisport és Sport1 logó. És nem csak az bosszant hogy egy meccs után ghostol, hanem hogy zavar miközben nézem. Érdekes módon a skysports csatornákon ezt is sikerült igényesen megoldani, itthon valahogy ez nem megy.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Dorian
félisten
válasz DM-Fan #58467 üzenetére
Egy sima 16:9-es dokumentumfilm (akár SD-ben is) esetében is lényeges, hogy mit látsz a képen, pont, mint mozifilmek esetében. Ezt zoomolni teljesen egykutya azzal, amikor a szélesvásznú filmet zoomolják egyesek, hogy kitöltse a képernyőt. Legfeljebb a kettős-mérce miatt nem tűnik fel. "Furcsa módon" tévét tévézésre is vesz az ember, nem csak filmet nézni.
"Ha valaki nem hajlandó felvállalni a zoom-olgatás ódiumát, az akkor ne sírjon a ghost miatt, vagy ne vegyen plazmát!"
Ezt a kijelentést ilyen sarkosan meg nem sűrűn látom, amikor valaki tévévásárlás ügyben tanácsot kér, mondjuk LCD vs. plazma közt vacilálva! A ghost igenis valós és jelentős technológiai probléma, de a zoomolás: a tévéadás kép negyedének eltüntetése képminőségrombolással együtt elfogadhatatlan!
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
Lamentál jelentése: [link]
Tehát azóta, amióta láttad az OLED-et, jajveszékeltél, sápítozó hangon panaszkodtál?(#58470) Gicz
Az AVO Show-n Samsung OLED volt kiállítva, természetesen a saját demójuk ment rajta és orbitálisan jó volt a képminősége.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dorian #58474 üzenetére
"Egy sima 16:9-es dokumentumfilm (akár SD-ben is) esetében is lényeges, hogy mit látsz a képen, pont, mint mozifilmek esetében."
Nem mondtam olyat sehol, hogy nem lényeges és hogy a zoom, mint olyan, jó. Elhiheted, hogy magam sem zoom-olom az általam nézett csatornákat, mert - mint ahogy ezt is említettem - zömében olyan adókat nézek, amelyek logója plazmabarát. A kérdés nem erre vonatkozott, hanem egy lehetséges megoldáskeresésre. Adtam másik alternatívát is: az adott képanyag beszerzését alternatív forrásból - kinek-kinek lelkülete szerint a megvételt, a letöltést, stb.
Senki nem mondta, hogy a ghost nem valós probléma, igazából nem is értem, miért nekem ugrasz ezzel, holott pontosan én szoktam a leggyakrabban ellenszegülni azoknak, akik elbagatellizálják a ghost-ot, mint problémát. Nem is értem, hogy miért nem látod a kijelentésemet megjelenni a topicban, szinte napi szinten előjön a ghost/beégés téma és szinte mindig ez a vége, hogy leírjuk, hogy vagy tegyél ellene és vállalj némi kompromisszumot/figyelj oda, vagy tanulj meg együtt élni azzal, hogy ott lesz a ghost, illetve ha ez nem tetszik, akkor ne vegyél plazmát, mert azt elsődlegesen filmnézésre szánják.
Ugyanakkor szerintem te sem tudsz értelmesebben megnyilatkozni azzal kapcsolatban, hogy ha valaki nem akarja a ghost-ot/beégést, nem szerzi be más forrásból az adott anyagot és felhőtlenül akarja nézni a durva logójú adásokat, megszakítás és elkapcsolgatás nélkül, akkor nem marad más alternatívája, mint a zoom. Egyébként meg százszor inkább egy ghost-tal terhelt panel, mint egy általánosan szar képminőségű LCD. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
dgyuri0123
nagyúr
"legközelebb akkor írj véleményt róla, amikor vaksötét szobában látsz egy kalibrált példányt Samsarával. egész biztos vagyok benne h az ellenkezőjét fogod mondani mint most"
Talán 90-es kontraszttal? Szerinted te mennyire vagy hiteles és mennyire életszerű a megállapításod?
Azt te is beláthatod, hogy nem kalibrált tv-s, fekete szobás megnézés után veszel bármit is. Ha te úgy vetted meg, hogy minden feltétel adott volt, akkor nagyon szerencsés vagy. A plazma tulajok 1%-a, ha ezt teszi, vagy épp teheti.
A kioktató hangnem viszont kissé zavar, úgyhogy én meg arra kérlek, ezt akkor se tedd, ha kikérem a szakmai véleményedet."csak a zene van"
-
Dorian
félisten
válasz DM-Fan #58477 üzenetére
Nem neked ugrottam, csak épp te voltál ott A zoomolás, mint emlegetett megoldási mód ellen keltem ki, mert szerintem max beszélgetős műsoroknál lehet ez alternatíva. Akkor inkább tényleg az időnkénti fehérmosogatás, amit néha teszek is. Én igyekszem változatosan tévézni, de sajnos az értelmes műsorok nagy többsége a néhány Natgeo és néhány Digis csatorna kínálatára szűkül.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
őstag
válasz adodaniel #58456 üzenetére
Nem tudom, hogy jó kifejezés rá a "gyakorlati hasznon". Vannak, akik kimondottan leszólják a használatát.
Egyébként becsapja a szemet, így sötétebbnek látszik a fekete (ez ugye főleg LCD technológiájú készülékeknek tesz jót). Ad egy kis fényt a szobának és mégsem tökröződik a kijelzőn.
Valakik szerint a szemkímélőbbé teszi a tévézést.
-
dgyuri0123
nagyúr
Igazad van.
A tétovázás szó használata jobb lett volna, mint múltkor a Led izzó helyett a lámpa kifejezés. Amit viszont érdekesnek tartok az, hogy sokkal több és nagyobb, mások által elkövetett nyelvtani és fogalmazási hibát hagysz megtorlás nélkül, mikor is engem folyamatosan "kivételezett" helyzetbe hozol. Ezt nevezik talán kipécézésnek? Nem biztos, de nézz utána kérlek, hátha megint rossz szót használok.
"csak a zene van"
-
őstag
válasz adodaniel #58483 üzenetére
Egyénfüggő. Engem épp kezd az őrületbe kergetni a GT60-am feketeszint emelkedése (nem biztos, hogy az, de én így élem meg). Biztos vagyok benne, hogy újkorában nem ilyen volt. (a kép csak szemléltetés akar lenni, nincs hozzá sem eszközöm, sem tudásom, hogy a valóságot megörökítsem)
-
gorbep
senior tag
ffdshow tud ilyet, nézd a TV-t azon keresztül....... Már ha van HTPC...... 10$ DVB-T stickről megy... csak nem egyszerű az ffdshow alá gyógyítani.... de nem foglalkoztam vele, mert a TH-42PV70E egyáltalán nem ghostol....
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
nagyúr
"Engem épp kezd az őrületbe kergetni a GT60-am feketeszint emelkedése (nem biztos, hogy az, de én így élem meg)."
Ha tényleg az őrületbe kerget, méresd meg Jánossal. Nem tudom, milyen messze laksz tőle és mennyibe kerülne ez, de annyit megér, hogy ne őrülj meg. Nekem lenne egy fogadásom, hogy 0,006 körül lesz az valahol! Miben fogadjunk?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz liszi70 #58486 üzenetére
Messze lekom Jánostól, de tavasszal jön majd úgyis kalibrálni, és én is kíváncsi leszek a feketeszint számokban kifejezett mértékére.
Amúgy János járt már nálam a GT50-el kapcsolatban, és most ugyanazt az erős sorvillogtatást vélem látni a 60-ason, amire Ő is egy kicsit felhúzta a szemöldökét, hogy ilyennel még nem találkozott.
-
gorbep
senior tag
válasz gorbep #58485 üzenetére
kezdek elbizonytalanodni ghost ügyben..... szinte mindig Discovery vagy Nat Geo megy nálam.... kezdek úgy lenni, mint a nyuszika a vakond ásójával......tegnap körbejártam a Veszprémi kínálatot......hát az összes LCD nekem "fátyolos " volt, mintha a homogén felület átmeneteken valaki pasztell krétával bele satírozott volna.....de ez nem biztos, hogy a panel hibája, mert a legdrágább LCD TV képe is egy nagyságrenddel rosszabb volt, mint itthon a MEDION LED monitorom GT520-al....
Samsung márkaszervízben láttam 55"-os samu plazmát, az már tűrhető volt, de nem cserélném le rá a 42PV70E-t, még ingyen sem.....Lehet, hogy maradok a fenekemen, és remélem a pana még kihúzza pár évig, addig meg csak megbolydul valamerre a piac... vagy végre valaki csinál becsületes LCD-t.....
Remélem az LG vagy a samu elkezd végre nagy volumenben OLED-et gyártani, azt olvastam a világ legnagyobb panel gyára épül Lengyelországban, és telenyomják az EU-t 55" és 60" OLED panelekkel.... ÁMEN!
És bár nagy pana fan vagyok, nem tudom sajnálni őket...majd gyárthatnak kenyérsütőt meg hőszivattyút, bár onnan is kiszorítja őket korea......
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Gicz
addikt
válasz dgyuri0123 #58478 üzenetére
nem, én sem úgy vettem meg.
amivel bajom van: azt mondod hogy rosszabb volt az oled a boltban mint az lcd-k ugyanott.
DM-Fan és BBéci egyik alap mondata ha valaki tanácsot kérni jön ide: a boltban a képminőségről kb SEMMIT nem tudsz megállapítani. Te pedig ez alapján ítélsz. Azt mondod, neked nem kellene 300e-ért sem AZ ALAPJÁN amit a BOLTBAN láttál.Ezzel szembe megy az avforums és hdtvtest és cnet stb. megállapítása, ahol olyan emberek mondanak véleményt akik mondjuk az utóbbi 5 év high-end megjelenítőit tesztelték, szemmel, műszerrel. Márpedig szerintük az lg és a samu oled is 2d képminőséget tekintve összességében a legjobb amit valaha láttak.
Én sem láttam st60-at vaksötét szobában, hanem erre a 3 tesztoldalra hallgatva mertem megvenni úgymond "látatlanban" (egyszer láttam pesten panashopban), nem pedig rád hallgatva aki lehet, hogy azt mondta volna: atyaúristen mennyire fakó az összes lcd-hez képest a Mediamarktban, 50e-ért sem kéne!!
érted? mintha azt mondanád, hogy a Ferrari mekkora szar márka, hiszen nem ment át azon a kátyún a kocsi ahol Lada Níva simán, ugyanazon a terepen tesztelve (=boltban, nem megfelelő fényviszonyok mellett, nem megfelelő beállítással)
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
válasz junkpod #58491 üzenetére
A monitorod és a plazmád is vibrál. a laptop monitorod is, sőt a telefonod képernyője is. ne nézd egyiket sem, vagy helyettesítsd villanykörtével őket
mellesleg nem tudom tudtátok e, hogy mennyire egészségez az lcd monitor! hiszen mindegyik működésének az alapelve, hogy polarizált fényt használ. sőt bármilyen színnel tud világítani. ergó amíg használjátok, egy jó nagy bioptron lámpát kaptok az arcotokba
[ Szerkesztve ]
-
hegyitaho
tag
válasz gorbep #58489 üzenetére
bár én csak a saját st60-am alapján tudok nyilatkozni, de ezzel kapcsolatban semmi ghosting-gal kapcsolatos incidens nem volt az elmúlt 3 hónapban mióta megvan. ne ez legyen ami visszatart. panashopban az eladó azt állította, ha valami véletlen folytán mégis beégne valami az vagy idővel elmúlik vagy a menüből elérhető fehérmosás programmal gyorsan kiszedhető. az elején még próbáltam valamennyire figyelni erre, de miután semmi jelét nem láttam ki is ment a fejemből, olyan is volt pl h iptv adás le lett pause-olva és az a kimervített kép ment ki tudja meddig mire eszembe jutott, az se ártott meg neki. nézek minden féle csatornalogós dolgot, még azt sem láttam soha beégve. menüben a pixeleltolásnak 2 opciója van: be és automatikus.
a fényerő is bőven elég, az is tök kamu hogy túl sötét nappali használathoz. kicsit viszont tükröződik.
a legnagyobb csalódás az a feketeés az elmosódás (amik elvileg pont az erősségei), gondoltam megúszom kalibrálás nélkül, pár helyen olvastam mennyire jó tud lenni out-of-box,. -
BBéci
legenda
válasz dgyuri0123 #58482 üzenetére
Vannak emberek, akinek nem érdemes a figyelmüket felhívni a hibáikra, mert korlátoltságuk nem engedi, hogy okuljanak belőle. Ezért azokkal nem foglalkozom. Te nem tartozol közéjük, de ha zavar, többé nem teszem.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Hány üzemóra után vetted észre a feketeszint emelkedését?
(#58492) Gicz
A Bioptron kifejezetten hasznos, bárcsak lenne olyanom![ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MIUI / HyperOS topik
- Hobby elektronika
- Manjaro Linux
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest