- MIUI / HyperOS topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz MaUser #58048 üzenetére
"dither szemléltetésére"
Jaaaaa, a ditherelés folyamatának szemléltetésére készült a képsorozat, és nem konkrét ditherzajt mutat be! Ez azért egész más, mint amit írtál, hogy "Dither zaj egyébként ilyen" Nem ilyen, nem így néz ki, de ez egy szemléltető ábra arra, hogy hogy is megy végbe a ditherelés. Oké, ez így rendben.
-
MaUser
addikt
bogabi-nak is: monitoron nem látok ilyet és meglepő módon a régi px8e-n is alig ugyanannál a video-nál. Mondjuk mindkettőnél jóval gyengébb a fekete. Megnéztem közben viszont az eredeti blu-ray-jel is, de a helyzet ugyanaz. Kipróbáltam még a jriver+madvr helyett a wd live streaming-gel is, itt sincs változás. Mondjuk ez legyen a legnagyobb bajom az életben.
liszi70: Ditherelésnél zajt keversz a képhez, így biztosítod a finomabb átmenetet. Miért nem jó ez az ábra erre? A középső képnél pontosan ezt csinálja.
[ Szerkesztve ]
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
nagyúr
válasz MaUser #58053 üzenetére
"Miért nem jó ez az ábra erre?"
Ábraként jó, én csak azt mondtam, hogy ez nem ditherzaj-fotó, hanem ahogy írtad, ditherelés szemléltető ábra. A félreértést csak az okozta, hogy azt írtad a kérdezőnek rá, "ilyen a ditherzaj". Erre reagáltam, mert nem így néz ki a ditherzaj.
Csak az újévi jókedv miatt, például : Ez egy szivárvány fotó, ez meg ez szivárvány szemléltető ábra!
[ Szerkesztve ]
-
kopidoo
senior tag
Jelentem ha valaki Sapphire 7790-es kártyával szeretne összekötni 42UT50-es TV-t HDMI kábellel, akkor vigyázzon, mert NEM ad képet. Ki lett próbálva. Windows felismeri a TV-t de nincs kép. Egy szutyok Orion LCD-vel hiba nélkül ment, de ezzel nem.
-
nagyúr
válasz kopidoo #58056 üzenetére
"...vigyázzon, mert NEM ad képet."
Mármint neked nem sikerült képet csalni rá. Szinte biztos vagyok benne, hogy ez nem minden (Sapphire 7790-es kártyát UT50-el) esetben igaz megállapítás. Szóval ne add fel, mennie kell annak, ha a kártya és a HDMI bemenet nem hibás, és a beállítások rendben vannak. Sokszor nem egyszerű mutatvány a PC-s lejátszás összehozása, de nem reménytelen. Én is csináltam sokáig, de már átnyergeltem médialejátszóra.
[ Szerkesztve ]
-
kopidoo
senior tag
-
-
MaUser
addikt
Korábban szóba került, hogy mekkora difi lehet a gyári blu-ray lemez képminősége és az abból készült mkv backup között. A korábban említett Season of the witch blu-ray lemezének képét (23.4Mb/s) összenéztem a egy jobb 720p-s backup-pal (high profile, level 4.1, 7.9Mb/s), amiben kódolási hibát nem láttam az alábbi esetben: tv 55st60, nézési távolság 2.8, szemem továbbra is 2.0, lejátszó jriver+madvr, tv cinema módban.
A 720p backup-ot tegnap néztem, a blu-ray-t ma. Első meglepetés, hogy hiába a nagyobb felbontás és a magasabb bitráta, semmi különbség nem tűnt fel emlékezetből. Második lépésként kiválasztottam azt a jelenetet, ahol gondot láttam (könyvtárba belépésnél a film végén erősen bebuknak a feketék, poszter effekt), de ez ugyanaz volt mindkét esetben, illetve a blu-ray lemeznél némileg (kb. 10%-kal) kisebbek voltak a fekete pacák. Harmadik lépésben megnéztem az elején lévő csatajelenetet, de egymás után nézve a két felvételt, szintén nem tudnám azt mondani, hogy láttam bármi érdemleges különbséget. Végül összenéztem néhány állóképet, itt már végre láttam annyi különbséget, hogy blu-ray szemcsézettsége (főleg sötét jeleneteknél) a backup esetén eltűnt. (Bár elég erősen egyén függő kinek hiányzik az utólag rárakott film grain, nekem mindenesetre nem.) A legnagyobb (és gyakorlatilag egyetlen) különbség így a felirat minősége maradt, ami blu-ray estén jóval szebb, mint amit a jriver (vagy mpc-hc) tud kirajzolni szöveg alapú feliratokból.
A fentiek nyilván erre az egy filmre vonatkoznak, a magas bitráta miatt még ilyen rövid film (másfél óra) esetén is közel 7GB-os backup-ot eredményezett, így egy 4.5 gigára összenyomott gyűrűk ura bővített kiadás esetén nyilván más lenne a helyzet vélhetően.
kopidoo: EDID kapcsán is nézelődj, ha egyébként minden rendben, AMD/ATI régóta ezzel szenved.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
addikt
Üdv!
Akinek nincs kedve végigolvasni, annak röviden:
-kb 300k-ért 50-55" 3D FullHD TV kéne játékkonzolhoz
-Plazma vagy LED legyen?
-Típust tudnátok ajánlani?Részletes verzió:
Szeretném kikérni a véleményetek, korábban eléggé különböző válaszok jöttek, így nem sikerült döntenem.
300k irányárban kellene TV főleg videójátékokhoz konzolra kötve, másodlagosan filmnézéshez. Az első kérdés az, hogy Plazma, vagy LED?
Ugyebár általában a Plazmáknak szebb a képük állítólag (nem tudom megerősíteni, még nem néztem szét), viszont az input lag és a beégés hátrányt jelenthet játék közben. Mert bizony többször hallani, hogy még a mai modelleknél is be-beégett az életerő jelző sáv egy játékban. Nekem pedig szokásom órák hosszat játszani, némi szünetekkel. A beégés veszélyeztet, de azt nem érzem, mennyi állókép elég ahhoz, hogy beégjen valami az évek során. Mert pl amíg szüneteltetem a játékot, ha van ilyen mód a TV-n, betenném a fehér képernyőt, az ha 20-30 percig rajta van, talán pont letisztít annyit, amennyit az azelőtti másfél órában játszottam, és ha ez így menne mindig, akkor sosem égne be semmi. Vagy nem tudom. De arra számítani lehet, hogy nem egyszer elő fog fordulni, hogy egy-egy objektum 1-2 órán keresztül a képernyőn áll.
Ha sajnos elkerülhetetlen a beégés, akkor meg kizárásos alapon marad a LED TV.Ebben az árkategóriában 50-55" körüli méretre gondoltam. A képminőséggel szemben előnyben részesítem azt, ha egy kicsit nagyobb. Jobb az 55", mintha csak 50" lenne egy hajszállal szebb képminőséggel.
Sötét szobában TV-znék, tehát a Plazma számára még ez is ideális körülmény.És legyen rajta 3D, tudtommal az aktív 3D a legideálisabb filmekhez és játékokhoz, szóval jó lenne, ha ezt tudná a TV.
Ezek tudatában mi lenne az ideális választás számomra?
-
hunspikey
őstag
válasz Pilács #58069 üzenetére
A GT60 jobb feketével bír, mint az ST50-de nem emiatt váltanék - ha én nálam pattogna a labda. Én így látom: 42-es TV nagyon kicsi - minimum 50 col kell - ez még van GT-ből. Én háklis vagyok rohadtul az árnyalatképzésre - ebben fényévekkel megelőzi a GT60 az ST50-et. Fényerőben kb ugyan ott van - lagja viszont jobb és jobb rajta a filter is.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
89Csabi89
tag
válasz Pilács #58069 üzenetére
Bár már nem vagyok aktív résztvevője a fórumnak, meg nem is vagyok 100%-ban képbe a 60-as szériával (nem úgy mint az 50-es), de egyértelműen igen! Már ha az anyagi kereteid ezt megengedik. Nekem ez okozott pár álmatlan éjszakát mostanában, mert jó lenne egy 50GT60 így a plazma eltűnése elött. Amúgy is referencia minősítést kapott a tv, és a kontraszt a duplájára emelkedett a fele akkora 0.005 cd/m2 (javítsatok ki ha nem annyi) feketének köszönhetően. Sőt ha nem volt elég a fényerő az St50-en, akkor itt még magasabb fényerőről is beszélhetünk, amivel persze még tovább növekedhet a kontraszt Nekem egy problémám van, csak, hogy nagyon úgy néz ki, hogy most plusz 100 ezret (még lehet keveset is mondtam) nem engedtetek meg magamnak. Ráadásul a régi mondásokban sok bölcsességet lelhet az embere :"Addig nyújtózkodj még a takaród ér" Szóval ha megteheted akkor vágj bele. Viszont az ST60-ra váltást értelmetlennek tartanám, szóval csak GT
Most látom, hogy a te esetedben méretnövekedéssel is járna, ha GT-t vennél, mert (szerintem), minimum 50"-ba gondolkozz. A 42"-hoz elég közel kell ülni, és abból a távolságból már a dither zaj is látható.
[ Szerkesztve ]
-
Dave567
addikt
Megpróbáltam felvenni megint a kapcsolatot, az 50st50-es emberkével.
Szerinte a tápzaj minden készüléken jelen van, amit ő nézett.
Néztem a hozzászólásokat amit Heffi kolléga linkelt, abban le van írva, hogy a készüléket 190000 ft-ért vette, de ő 205000 ft-ért árulja, ami elvileg táp zajos, Mondom MI VAN?????????
Írtam neki, hogy 170000 ft-ot adok érte, és hogy ne akarja már eladni nekem 205000ft-ért amit ő 190000ft-ért vett. azt írta ennyiért nem eladó, mondom jól van, legyen akkor 185000 ft, erre nem írt vissza, és le is szedte a készüléket. De a többi oldalon fent van, és árulja tovább, gondolom azért, hogy ne tudják le nyomozni a dolgokat, és át veri az embereket.....
GRATULA az ilyen eladókhoz. -
nagyúr
válasz Dave567 #58074 üzenetére
"Szerinte a tápzaj minden készüléken jelen van...."
És ez így is van. Csak a mértéke nem mindegy. Te már tudod, hogy milyen mértékű a tápzaj? Meghallgattad már?
"a készüléket 190000 ft-ért vette, de ő 205000 ft-ért árulja...ne akarja már eladni nekem 205000ft-ért amit ő 190000ft-ért vett."
Mi ebben a probléma? Egyrészt valószínűleg irányár, másrészt meg annyiért árulja, amennyiért akarja. Ha neked sok, ne vedd meg annyiért.
Higgadj le, szerintem nincs okod a falharapásra. (Pláne négyszer. )
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
Dave567
addikt
válasz liszi70 #58075 üzenetére
Nem hallgattam még meg, nagyon plazmán nem is gondolkoztam.
Persze amúgy teljesen reális az árt nézve, lassan két éves készülékért, ennyi erővel eladhatná teljes áron is, mert sehol nem említi meg, hogy másod kézből van.(#58076) Daffni2: Engem nem így neveltek, én akkor is BUNKÓSÁGNAK tartom, de látom ez csak az én véleményem.
De amúgy akkor minek szedte le az oldalról, és a többiről mért nem?
[ Szerkesztve ]
-
Thomyyyyy
tag
Sziasztok!
2 egyszerű kérdésem lenne.
Van olyan a forumozók között, aki LCD, vagy LEDről váltott plasma tv-re? Ha igen, tudna egy gyors összehasonlítást írni? Mi jobb, mi rosszabb? stb...
Másik kérdésem, megéri-e a plasma tv képminősége az állandó "kínlódást" a beégés elleni védekezéssel, tartalom kapcsolgatással. Mindent tudok a Ledekről, plasmákról, ami számomra fontos, csak azt nem, hogy megéri-e a plasmára váltás a sokkal több odafigyelést energiát, vagy maradjak Lednél (jelenleg lcd-m van), ami elvileg "rosszabb" képet ad, de bármi maradhat, nem lehet beégés stb.
A tv-t főleg filmekre használnám, de nappaliban lenne és nyilván mennének kereskedelmi csatornák is, illetve media playerrel szoktam zenét hallgatni hálózatról, ahol ugye eleve fix a kép. Olyankor ki kellene kapcsolgatnom, meg vissza a képet. Szóval dilemmám van LED vagy Plasma. Tudom ez sokaknak dilemma, de akármennyit olvasgatok nem jutok düllőre. Kellene valami személyes tapasztalat tőletek, akik plasmára váltottak.Előre is köszönöm!
Tamás
-
-
-
sinick
senior tag
válasz Thomyyyyy #58078 üzenetére
Van olyan a forumozók között, aki LCD, vagy LEDről váltott plasma tv-re? Ha igen, tudna egy gyors összehasonlítást írni? Mi jobb, mi rosszabb? stb...
Nekem egy új 50GT60 Panasonicom plazmám, fateromnak egy új 50F6650 Samsung LED-je van. Árkategóriában hasonló (360 vs 330). Igen, van különbség a plazma javára, de mindkettőn jól tudok tévézni illetve filmet nézni.
Másik kérdésem, megéri-e a plasma tv képminősége az állandó "kínlódást" a beégés elleni védekezéssel, tartalom kapcsolgatással.
Korábban említettem, hogy nekem sokat megy a plazma és nincs ghostom. Én nem kínlódok vele, reflexból változatos tartalmat nézek (16:9, 4:3, mozivászon, M1, M2, TV2, RTL Klub, Histroy, Nat Geo, stb.)
A tv-t főleg filmekre használnám, de nappaliban lenne és nyilván mennének kereskedelmi csatornák is, illetve media playerrel szoktam zenét hallgatni hálózatról, ahol ugye eleve fix a kép. Olyankor ki kellene kapcsolgatnom, meg vissza a képet.
Csak tipp! Ha Media Player, akkor gondolom PC. A PC-n legyen időzített képernyővédő vagy monitor kikapocslás. (Nekem egy Samsung CRT volt PC-re kötve, kiterjesztett képernyővel és monitor kikapcsolással. Ha ott kikapcsolt a monitor, akkor kikapcsolt a kép a tévén is.)
Szóval dilemmám van LED vagy Plasma
Ha film, akkor inkább plazma. Most is ugyanezt venném. Az 50 col kb. 3-3.5 méterről nekem pont elég.
Szerk.:
Zenehallgatás: A pana plazmának lapostévéhez képest (!) elég kellemes (némi dinamika is) hangja van (2x5W oldalt + 10W mély hátul). A faterom Samsungjának ehhez képest sehol sincs a hangja. De neki mindegy, mert erősítőre köti.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Előttem szólók már mindent leírtak, egyet kivéve, hogy én biztos nem járatnék egy tv-t sem, akár plazma, akár lcd, hogy albumborítókat nézzek rajta zenehallgatás közben. Inkább venném a plazmát és amit spórolok az árán, abból vennék egy jó USB DAC-ot. Persze, csak ha van PC-d, vagy notebookod.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
nagyúr
"Van olyan a forumozók között, aki LCD, vagy LEDről váltott plasma tv-re?"
Én is ilyen vagyok, és megváltás volt az LCD-k után a plazma.
Koránt sincs annyi "kínlódás" a plazmával, mint amit te gondolsz, sőt a beégés sem olyan látványos és félelmetes jelenség, mint amit a neve sugall. Lehet, hogy nem is vennéd észre, csak ha kifejezetten keresed, ráadásul könnyen elkerülhető. Én mindenféle óvintézkedés nélkül használom a plazmámat, de még tartós ghost-ot sem sikerült összeszednem. Persze ez felhasználói szokásoktól függ nagy mértékben, háttértévére biztosan nem ajánlatos a plazma, de vegyes használatra és filmekre jelenleg nem létezik ettől jobb képminőségű megjelenítő, elérhető áron.
-
Thomyyyyy
tag
Köszönöm mindenkinek a sok véleményt észrevételt!
Ha plasma, akkor biztosan Panasonicot vennék. 50"-osra gondoltam 2,5-3 m-ről nézném és full HD-t szeretnék. Tudtok ajánlani esetleg valamilyet? 3D nem fontos, okos tv sem. Egy frankó képmegjelenítő kellene full Hdban. Erősítőre fogom kötni a hangot és a kép is azon keresztül megy majd HDMI-n.
Ezen igények szerint a legolcsóbb pana is érdekelne. Láttam hogy 250-270 körüli áron kezdődnek ilyen méretben, de azok már 3D-sek, okos tv-k, ha van rá mód ennél olcsóbban szeretném megúszni. Mondjuk 200-230 000 körüli maximumon. Ha nincs ennyiért, akkor megoldom valahogy, majd gyűjtögetek még hozzá.
Esetleg érdemes használtban gondolkodni?
Tamás
-
TCr
veterán
válasz Thomyyyyy #58090 üzenetére
Aha, akkor lehet necces lenne a 70-80 ms input lag miatt.
Én amondó vagyok, hogy csapd a hónod alá az X-et (Kinect nélkül ) és menj be vele az egyik Panashop-ba, ahol ki van állítva az 50ST60, próbáld ki, hogy a viszonylag magas input lag-ra mennyire vagy toleráns.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
chosa91
aktív tag
Üdv!
Én TV-t szeretnék eladni, viszont a segítségetekre lenne szükségem beáraztatáshoz.
TV: Philips 42PF9965
Screen Size (+Visible Screen Size): 42" (107 cm)
Aspect ratio 16:9
Display : Plasma High Definition ALiS Technology
Resolution 1024 x 1024 (x3) pixels
Brightness: 1000 cd/m2
Contrast Ratio: 1000:1
Viewing Angles 160h/160V
Anti Reflex Coated Glass Screen, Fanless Design, Pixel Plus, Digital Natural Motion, Progessive Scan, Digital Crystal Clear, Picture Freeze and Replay, ...Két ok, amiért eladnám (de még nem tudom kb mennyiért):
- Kollégista vagyok, itthon havonta 2-4napot tartózkodom
- A TV-nek van egy "kis" gondja: Bekapcsológomb megnyomását követően nem mindig kapcsol be egyből. Van amikor "kattog" előtte pár percet, majd egy kis pukkanást hallva bekapcsol. Ha bekapcsolt, onnanstól egyből kapcsol ki-be.Várom "beárazási" tanácsaitokat!
"Find something boring, and make it funny!"
-
BBéci
legenda
válasz chosa91 #58092 üzenetére
Hirdesd meg az ismert helyeken, honlapokon és kérj érte 25000 forintot. Ha két hét alatt nem viszik el (szerintem erre komoly esély van) akkor írd át ingyen elvihetőre.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
hatesz
tag
Sziasztok és boldog új évet!
Hasonló tv vásárlás előtt vagyok, mint Thomyyyyy, nálam mellé jön e egy PS3 majd nemsokára egy PS4 is
A jelenlegi 7 éves 42 centis Hd ready Panám már elég elavult, a PS4 miatt mindenképp cserélném, ezt meg megöröklik szüleim (eladni gondolom nem sok értelme van...)
Szóval a segítségeteket szeretném kérni:
Olyan 50-es plazmát keresek, amin élvezetes lesz játszani a PS4-gyel de filmet is frankó minősében adjon vissza. Tudom minden ár kérdése, én úgy 350e Ft-t szánnék rá maximum
Az üllőin voltam a Pana boltban, hát az eladó nem nagyon volt képben, vagyis inkább úgy mondanám nem nagyon akart eladni semmit...
Segítségeteket előre is köszönöm!Hogy mire való a nyomtató? Lassítja a papír haladását a szemetes felé...
-
Gicz
addikt
-
BBéci
legenda
válasz M_AND_Ms #58097 üzenetére
Az volt az első plazmatévé, amit teszteltem, méghozzá 2003 végén. A listaára 1725000 Ft volt!!!
Iszonyatos poszterizációval és ghost hajlammal, de az ezeket kritizáló mondatokat a hazai "filipsz" képviselet nem engedte megjelenni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz hatesz #58094 üzenetére
Annyira egyértelmű a válasz, hogy nem is értem, miért kellett feltenni a kérdést.
Jelenleg egyetlen 50 colos Panasonic plazmatévét kapni 350000 forintért az a TX-P50GT60.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest