Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Shadowbull

    addikt

    válasz BBéci #34678 üzenetére

    Nem, te nem a mozielmenyrol beszelsz, mert a mozielmeny ott kezdodik, hogy az ember elmegy otthonrol :) Az egy program, a film kivalasztasa, a keszulodes, az utazas, a jegyvasarlas, elotte a nezelodes, aztan ket nagy adag kukorica ami neha baromi sos, neha egett, aztan hozza a borzalmas cukros udito, utana beul az ember a terembe es amikor elsotetedik es indulnak az elso kepkockak, akkor egy masik vilagban talalod magad. A mozinak atmoszferaja van, hangulata, amit nem tud megadni semmifele otthoni filmnezes, lehet az barmilyen tokeletes, barmilyen szupertechnika.

    En mozirajongo vagyok, nem technikarajongo. A technikarajongo elalel attol ha egy kilott puskagolyo hangja tokeletes idozitesben a megfelelo hangszinnel es dinamikaval huz el a fule mogott, a mozirajongo ezen reszletek fel sem tunnek, mert a lenyeg az hogy a vasznon eppen lovoldoznek.

    Pont ezert nem erdekel a 3D sem. Mert a film atmoszferajahoz nem tesz hozza semmit, pusztan egy technologiai jatek, meglehetosen onceluan. Ha en tehetem, 2D-ben nezem meg a moziban a filmeket, mert nem nyujt a 3D szamomra semmit. Sot, a legtobb filmben 2D-ben is ki lehet szurni azokat a snitteket, amikor a 3D-verzioban eppen 3D-s csinnadratta van. Azok a jeleneteket az esetek 90%-aban dramaturgiailag is kilognak a filmbol, nincs szerepuk, nincs mondandojuk. A technikarajongo ettol hanyattvagodik, hogy hu, micsoda terhatas, micsoda melyseg. En meg csak azt mondom: oke, lapozzunk.

    Egyetemista korunkban minden heten moziba jartunk. A 90es evek masodik fele volt, Miskolc nem is volt a vilag kozepe, a Béke mozi biztosan nem volt a technika csucsa, de mi imadtuk (ki tudja megvan-e meg). Szerintem minden filmet megneztunk, amit csak adtak. Ez az elmeny van meg ma is, ha moziba megyunk. Ezt otthon soha a budos eletben nem tudod reprodukalni, mint ahogy nem tudod mondjuk a tengerpartot sem, pedig csinalhatsz sos vizet, meg lejatszatod a siralyok hangjat meg a hullamok zugasat....

    Sajnos ma mar nem tudunk olyan gyakran moziba menni, ahogy szeretnenk, mert egyszeruen nem tudjuk megoldani. Ezert nezunk itthon is filmeket. De ha tudnank moziba menni, nagy valoszinuseggel egy filmet sem neznenk meg itthon, mindent csak moziban.

    Pazarol a világ, én meg segítek neki.

Új hozzászólás Aktív témák