Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz t-bali3 #11259 üzenetére

    Nekem is csak valahol az első pár száz órán belül sikerült beleragasztanom egy játékHUD-ot a Samsung-ba, ami pár percnél tovább maradt ott. A G30-ba 1400 óra környékén is sikerült úgy, hogy órákig nyomattam neki a fehér képernyőt, mire nagyjából kifakult (tovább tartott kikoptatni, mint a fiatal Samuból).

    Samsung-on az a feltűnőbb, hogy kivilágosodik a fekete ott, ahol aktív a panel, mint pl. szélesvásznú filmeknél a "vászon". És igazából megvan ugyan ez Panasonic-nál is, csak ott a sötétebb feketén sokkal nehezebb észrevenni (de ha ki-be kapcsolod rögtön egy film után, akkor bekapcsoláskor előviláglik ott is a "vászon" ugyan úgy, mint Samun).

    Szóval a Samsung-on a fekete és sötétszürke jeleneteken látszik leginkább és ott lehet zavaró az IR, míg Panasonic-nál a világos képeken könnyebben is megjelennek a szellemképek, amik el is színeződnek, majd esetleg makacsul ott is maradnak. (Nekem eddig csak egy fekete-fehér játékHUD maradt ott, ami a Samuba nem is nagyon ragadt be, itt órákig nyomattam a fehér képet és még úgy is tiszteletét tette halványan pár napig.)

    Tehát összességében nekem is ilyesmi volt a tapasztalatom a 2011-es modelleknél is, hogy a kis apróságok megvannak mindkettőn (csak egyiknél feketén, másikon világos képen jönnek elő, majd tűnnek is el gyorsan az átmeneti dolgok), de ha makacs dologról van szó (hosszan "felejtünk" ott valamit), akkor a Panasonic-nál lesz hamarabb gáz a dologból, mert az könnyebben kapja be úgy, hogy nem ereszti és nem csak feketén lesz feltűnő, hanem világos képen is (és nem csak halovány lesz, még színes is).
    Bár láttam már RTL Klub logó nyomát Samsung D550-en is, de az legalább csak halovány, nem rikítóan színes, mint mikor nekem ragadt be hasonlóan fekete-fehér játékHUD Panasonic-ba.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák