Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • O_L_I

    őstag

    Sziasztok,

    Valsz kegyetlen ekét fogok itt kapni ezért de annynira sokkolt az élmény a hétvégén, hogy muszály kiírnom magamból:

    Philips 42PFH6309/88 3D:

    Az Ambilight miatt vettem meg a TV-t de nem gondoltam, hogy az lesz az egyetlen jó és jól működő funkció.
    Elöljáróban annyit hogy egy két éves Samsung Smart TV-ről váltottam (volna) erre.
    Amibe egy nap alatt belefutottam mielött vissza vittem:
    - EPG: UPC-s CI kártyám van de ebben a TV-ben a beépített EPG gyakorlatilag használhatatlanul lassú. az on screen csatorna lista felhozása kb 8mp de inkább fel se hozná mert utána is kegyetlen lassú a csatornák közti navigálás. (Az androidos app elvileg tudott volna EPG-t szinkronizálni a TV-vel de nem működött)
    - DLNA: Nem elég hogy nagyon lassú de a borzasztó navigációs szisztéma miatt kínszenvedés mire kikeres valamit az ember.
    Tök jó, hogy bele lehet tekerni a filmekbe, egy 10mp-s ugrás 5mp-nyi feldolgozási idő plusz utána pár másodpercre szétcsúszik a kép és a hang.
    DLNA streamelés telefonról nem működött nekem.
    - Böngésző: Egy index főoldalt probáltam betölteni mind a kétszer belefagyott a TV utána feladtam.
    - Youtube: A rendszer lassúsága miatt meg se próbáltam a távirányítóval használni. A telóval megtalálták egymást de nem indult el a TV-n a lejátszás csak karikázott a telefon.
    - Kép minőség: Nincs felhősödés ami jó, viszont összeségében nem voltam elhasalva tőle. Az SD tartalmak felkonvertálása lényegesen rosszabb mint a Samsungé amiről váltottam vagy az LG amit végül vettem helyette.
    Elég kevéske a kép paraméterezhetősége a Samsung vagy az LG-hez képest, egy nap alatt sem sikerült olyan képet kicsikarnom belőle mint az LG varázslójával 5 perc alatt.
    200Hz-es TV létére egyszerűen hiányzott belőle az a menüpont ahol be lehetett volna kapcsolni a frame interpolációt (bocs nem jut eszembe a Philipszes neve) pedig a saját beépített helpben benne volt... (amúgy több olyan menüpontal is találkoztam ami a helpben benne volt de amúgy nem)
    - Hang: Mikor kivettem a dobozból nagy reményeket fűztem hozzá mert van valami extra hangszóró szerűség a TV hátán illetve elég vastag alul a TV amiből arra következettem, hogy itt valami komoly dolgog lapul, hát tévedtem. Rettentő doboz hang és itt it nagyon kevés paraméterezési lehetőség. (Mind a Samsung mind az LG lényegesen jobban szól sokkal kisebb hangszórókkal)
    Gondolom nem meglepetés, hogy vissza vittem a TV-t pedig nagyon szerettem volna szerenti mert egyrészt Philips másrést mert az Ambilight tényleg baromi jó dolog.
    Nagyon korrekt volt a srác a sugárban felajánlotta, hogy kicseréli vagy vehetek másikat. Nem mertem elhozni mégegy ilyet úgyhogy inkább ráfizettem egy LG LB650V-re ami szinte minden tekintetben lényegesen jobb mint a Philips (bármennyire is szomorú vagyok, hogy ezt kell mondanom)

Új hozzászólás Aktív témák