- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz JokerMaffia #7597 üzenetére
A fényképek a tévéről megtévesztőek lehetnek, én ezért nem is fotózom a tévét. Éljavítás, élesség be van állítva, mert elég rosszul néz ki Somamamagésa, mint ha valamilyen aura lenne körülötte.
-
ogi88
tag
Jóestét!
Szüleimnek keresek tv t 70e ft ig.Ez a Philips 32phh4309 tv jó lenne vagy mit ajánlanátok?Csak tv müsor nézésére jobb a FullHD vagy a HD ready a jobb?[link][ Szerkesztve ]
-
RedCat
"pfs8109-ben gondolkozom" Ha abba gondolkozol az aktív 3D mivel még nem volt szerencsém kipróbálni maga aTV-t nem tudom hogy milyen.
Véleményed szerint aktív vagy passzív 3D-t érdemes keresni?
Erre a kérdésre mindenkinek magának kell eldönteni hogy ki mit szeret hisz valakinek az aktív a jó, valakinek pedig a passzív, én a passzívat preferálom.Ahogy elefant kolléga is írta polarizált szemüvegekbe szükségtelen LCD "monitort" és akkumulátort építeni, ezért azok könnyebbek, kényelmesebbek és olcsóbbak is, mint aktív rokonaik, ráadásul a zavaró villódzással sem kell számolni. Emellett itt az úgynevezett crosstalk, vagyis áthallás effektet is el lehet felejteni. Ez akkor jelentkezik, ha az egyik szembe a másikba szánt információ kerül, aminek következtében szellemképes lesz a végeredmény.A vertikális betekintési szög a passzív technológia esetében jóval kisebb, hiszen gyakorlatilag csak a tévé síkjából lehet nézni a képet, mert az egyébként atomjaira hullik..Viszont cserébe horizontálisan egy picit jobban teljesít, mint az aktív shutteres, de mivel általában egy tévét, projektort szemből vagy közel szemből néz az ember, és nem igazán oldalról, főleg 3D tartalmak esetén, ez utóbbinak annyira azért nincs jelentősége.UI az egyik volt kollégám híre szerint december közepén vagy az ünnepek után a a Magyarországon ismert piaci ára 10-15% áresés következhet be. ennél a típusnál
A vásárláskor esetén a dobozán nem lesz ilyen részletesen feltüntetve hogy PMR szűrő vagy egyéb max csak annyi hogy passzív vagy aktív. ha neten kutakodsz akkor viszont ez alapján vagy még az is elárulja hogy az adatlapon megnézed ha passzív és a készülék nem "slim" kialakítású hanem vastagabb kerettel rendelkezik lásd==>KÉP
dualcore
Sajnos még ezt a készüléket sem volt időm megtekinteni, így véleményt nem is tudok róla alkotni, hülyeséget láthatatlanban nem fogok leírni De ha minden igaz nemsokára munkahelyváltás miatt többet fogok majd róluk tudni az elkövetkező időszakbanPumma
6008K-nál minimálisan látszik csak ami a 8008S esetéhez képest jóval gyengébb. Aktívnál nem kell 600HZ
És nem olvastam, amikor ezeket volt szerencsém tesztelni a munkahelyemen, akkor a rezidens Holland javítós kolléga magyarázta el hogy igazából mire kell oda figyelni ha valóban érezhető és jól mükődő passzív 3D-szeretnék. A fő hangsúly a vékony és a mélyített kijelzőt említette ,amire az emberek és jómagam rá sem mertem volna gondolni hogy e mőgött van olyan technológiai háttér ami ennyire be folyásólja a 3D-tartalmak megjelenítését és mélységét, egyben kiugró távolságát.
TIT
A linkelt videó az csak mutatólag tettem be az normál 3D-re nem való így nem is kell megnéznetek a tv-n., Arra utaltam hogy valamelyik MM- vagy sárga csillagnál vagy egyéb elektronikai boltokban rajta van a 8-9 szériás Philips tv-ken vagy külső média lejátszókon mint 3D-s tartalom ami FHD-ban vagy UHD-ban jelenik meg .Akkor azt érdemes kipróbálni.
ogi88
Szerintem a célra tökéletes.[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
dualcore
őstag
válasz Luck Dragon #7603 üzenetére
Addigra elvileg megkapom én is, és a te tudásod és az én próbálgatásommal hátha sikerül helyesen belőni a képet.
Köszi. -
törölt tag
B. Friday: 42PFK6109/12 Eredeti ár: 139 990 Ft AKCIÓS ÁR 99 990 Ft
-
Nem kicsit eset az ára 8008S
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
asus1
aktív tag
Sziasztok!
Mi a velemenyetek errol a tv-rol?
48pfs6909
Erdemes lehet megvenni? -
Ha jó látom az árát, ár/értékben inkább a tavalyi 7008K tekintsd meg vagy 7108K-t.
Külön
Ha minden jól sül el, holnap megyek a megbeszélt készülékeket megtekinteni(legalábbis remélem hogy most lesznek). Amiről eddig a fórumon szó eset.
->PFS8109
->PUS7809
->PFH4309A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
süti5
őstag
Ha új philips tv-n szeretnék majd pendrive-ról/külső vinyóról filmet nézni, melyik a praktikusabb, gyorsabb?
Mindkettő ugye usb-n csatlakozik, csak arra gondoltam, esetleg adatátvitel vagy bármi különbség (3d film vagy ultra felbontás nézése a jövőben) van-e köztük, vagy tökmindegy. -
asus1
aktív tag
válasz Luck Dragon #7608 üzenetére
Emagon 190 ezerert hozza lehetne ma jutni ezert kerdeztem, ennyit sem er?
Egyebkent mi a velemenyed rola? -
Jó ára van így, de még ott van a 42PFS7109-es ami 200 helyet most 180E az MM-ben ami szerintem picit jobb vétel még akkor is ha 6" kisebb de viszont 3 oldalas ambija van és nem kettő mint a 6909-nek . és egyéb tartalmakban is jobb az árról nem is beszélve
Egy kis videó a 7109-ról hogy könnyebb legyen a választás.
PFS6909- vagyok katt rám[ Szerkesztve ]
-
asus1
aktív tag
válasz Luck Dragon #7611 üzenetére
A 40" nagyon kicsi, olyat nem is nézek.
Tehát akkor drága ez a TV. Ennyiért van jobb ebben a méretben?
egyébként még egy samsung EU48H6400-zat néztem, nem tudom melyik lenne a jobb a kettő közül.Ez már kicsit drága azért Philips 47PFL7108K 330 ezer ha jól láttam.
Ennyit nem szeretnék kiadni érte.[ Szerkesztve ]
-
-
asus1
aktív tag
válasz Luck Dragon #7613 üzenetére
Tehát akkor jó TV ebben az árkategóriában, megéri így 190-ért?
[ Szerkesztve ]
-
gillette01
csendes tag
Üdv!
Nem nagyon vagyok otthon a televíziók világában, ezért fordulnék hozzátok... Mi a véleményetek erről: Philips 42PFK6109/12 ? Ma 100K-ért elvihető, mit gondoltok róla?Köszönöm a válaszokat!
-
Trak
addikt
válasz gillette01 #7615 üzenetére
Hol kerül ennyibe?
Annyiért nagyon jó vételnek tűnik.''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
süti5
őstag
Valaki a pendrive/külső vinyó témára?
-
Sir81
aktív tag
válasz Luck Dragon #7611 üzenetére
Csak két oldalas ambija van nem?
-
Trak
addikt
Hmm, fura, az eddigiektől eltérően úgy tűnik, hogy a 7000-es sorozat 7100-as modelljei valóban csak 2 oldalas Ambilight-ot kaptak, és a 7500-as sorozat az ami 3 oldalas, a 8000-es sorozat pedig 4 oldalas.
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
törölt tag
Azért van az az ár, amennyiért én bevállallom az ilyen boltot is. Az emagból is rengetegen vásárolnak, pedig az egy román cég.
A gyártók is folyamatosan szűntek meg eddig, mert veszteségesek, pl. japcsiból már jóformán csak 2 van. Utoljára a sharp döntött úgy, hogy Európa neki nem pálya, ezért eladta ezt a tv részleget, egy szlovák cégnek. -
TIT
veterán
Mivel gyártói hivatalos gari van rá nincs rizikó.
Inkább vennék 42-est(kisebbet)de 7-es sorozatot.[ Szerkesztve ]
-
Trak
addikt
válasz #94529552 #7624 üzenetére
Nekem nem ér meg annyit még 30-40 ezer ft sem, hogy utána ne tudjam gariztatni a terméket.
A gyártói megszűnés általában más, mint a bolt megszűnés, ha az előbbi szűnik meg, akkor van jogutód és ő vállalja a garanciát, ha az utóbbi, akkor nem sokat tudsz tenni, nem tudsz kinél reklamálni.''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Zahire
tag
A "régi" 7676 tévémnek az ismertetője szerint a fényereje 450dc/m² a mostani 7109 leírása szerint ( ilyenem még nincs ) 350dc/m². Ez most képminőségben rosszabb, azaz visszalépés a három évvel ezelőtti gyártmányhoz ?
-
dualcore
őstag
Elviekben nem jelent visszalépést csak világosabb helyre nagyobb érték kell. De azért nem árt a nagyobb fényesség. A normál, természetes vagy mesterséges szórt fényű megvilágításnál (például szobában, irodában) a 120-160 cd/m² elengedő érték, míg sötétben a 90-100 cd/m² is kielégítő eredményt ad – ezeket minden ma kapható monitor, tévé és notebook kijelzője képes hozni. Direkt, közvetlen fényben vagy napsütésben viszont minimum 300-350 cd/m²-re van szükség, de ennél magasabb érték sem hátrány
[ Szerkesztve ]
-
süti5
őstag
Most lehet én vagyok hülye, de próbálom összerakni a képet.
Adott egy uhd philips tv, mely ugye hevc dekódolást nem tud, és h264-esből is level 4.1-et, nem 5.1-et. Elvileg az 5.1-gyel megy az uhd felbontás, vagy h265-tel, ami a hevc.
Na már most, akkor a philips uhd tv nem képes lejátszani uhd tartalmat, csak médialejátszóval? Mert én erre jutottam... -
lazioforever
tag
Sziasztok.
Tudom, hogy itt a fórumon nem az ilyen "kici ész occó" tv-k szoktak témák lenni, én mégis most ilyenben kérem segítségetek.
Kinéztem két Philips LED tv-t, de nem tudok dönteni köztük. Ebben kérném a segítségetek. Ezekről lenne szó:
Philips 22PFH4109
Philips 24PHH4109A fő különbség, ahogy én néztem, hogy a kisebb Full HD, és 5 ezerrel olcsóbb, a nagyobb "csak" HD Ready.
Főleg játékra lenne használva, illetve esti sima tv-zésre. A kettő közül melyiket válasszam? Esetleg valakinek konkrét tapasztalata valamelyikről? Nagyobb képátló vagy Full HD?
-
TIT
veterán
válasz lazioforever #7636 üzenetére
Szia!
Mivel játszol is(meg amúgy is)inkább a fullhd.
-
törölt tag
válasz lazioforever #7636 üzenetére
Nagyobb képátló, és Full HD, minimum 32"-ban. 60-70 cm-ről nem jó tévézni.
-
dualcore
őstag
Én konkrétan rákérdeztem erre a Philipstől, a válasz: nem támogatja a HEVC kódolást és nem lesznek frissítve erre. Tehát magyarra fordítva digitális bemeneten nem lesz elérhető a 4K csak HDMI csatolón keresztül az is csak 30kép/mp vel mivel HDMI 1.4 szabvány. Ezért hangsúlyozom ismét csak kell egy jó külön MP.
-
dualcore
őstag
A most megjelent 6809 és 7809 és a tavalyi 9708 már nem tudja a HEVC kódolású 4K tartalmat kezelni. A Philips ki fog adni egy MP-t (UHD 880) ami már fogja kezelni a 2.0 HDMI szabványt és lesz benne HEVC kódolás.
-
matthews
aktív tag
Na én megrendelem. Ennyiért nem hagyom ott.
"No brain, no problem"
-
matthews
aktív tag
válasz Dealer95 #7645 üzenetére
Nem lehet az olyan rossz. Az igazság az, hogy ennyi pénzért, ekkora kijelzővel, ilyen paraméterekkel és kinézettel nem találsz jobbat. Nekünk tökéletesen megfelel, mert kb 3 méterről néznénk kanapén ülve. Igaz, hogy csak dualcore, de azt sem nagyon használnánk. USB-ről játszunk le sok filmet. De megtartom az 5 éves Samumat is, legfeljebb majd cserélgetem. Vagy berakom egymás mellé mindkettőt... :-))
Ráadásul ezt írja: Hivatalos magyar márkagarancia (hónap): 24Ha ez azt jelenti hogy gyártói garancia akkor döfi. Én nem igazán nézném a 3D-t csak a gyerekek miatt kell. A többség nekik a passzívat ajánlotta. Nem gondolom, hogy annyira zavaró lenne az a csíkozás. Majd jól beállítjuk "oszt jóvan". :-)
[ Szerkesztve ]
"No brain, no problem"
-
xemelon
tag
Ez a műsorfelvétel dolog hogy működik? Ha rádugok két külső HDD-t, az úgy jó lesz? Egyiken vannak a filmjeim, a másikra pedig mennének a TV-felvételek és így nem zavarják egymást?
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...