Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Exian

    őstag

    Egyébként azért egy pozitívumot felhozok a min. 3 gyerek mellett, mint anyagi "spórolás": amíg el nem veszik, a nagycsaládos busz és/vagy vonat jegy. Na, az csuda egy dolog!! Épp ma számolgattuk, Pestre odavissza megfogunk fordulni 2000 Ft-ból :) Jó nekünk a 2. osztály is :DDD Ha 1. osztályon csücsülünk, akkor sem több, mint 4000 Ft. Autóval nem is tudom, egy húszas? Persze, még nemtudom, hogy a gyerekek mennyire fogják bírni, nyilván nem is egy pesti úttal próbáljuk ki először...

    Feleségem szüleihez falura jelenleg 3000 Ft-ból autókázunk oda-vissza. Vonattal 600 Ft lesz. Na, talán hozzájuk lesz az első pár próbaút, az rövidebb (50km).

    Ezt terveink szerint ki is fogjuk használni rendszeresen, ahogyan több nagycsaládos barát-család teszi évek óta, nagy megelégedéssel.

    A másik dolog az óvoda menza pl... 2 gyerek a lehető leggazdaságtalanabb ebből a szempontból: egy gyerekre ~8000 Ft az óvodai menza, 2 gyereknél semmi kedvezmény (tehát ~16000 Ft), háromnál már viszont kevesebbet fizetünk (majd), mint 2 gyerekkel lenne. A tankkönyv - hangsúlyozom jelenlegi szabályzás szerint - ingyen van.

    Persze, nem ezért lett 3 gyerekünk, de ha már vannak a kedvezmények, ki is használjuk és bizonyos szempontból kiskorukban jobban járunk. Később, ha nagyobbak (10éves kor felett) nyilván sokkal több kiadást jelent 3 gyerek, mint 1 vagy 1 se, ez tény.

Új hozzászólás Aktív témák