- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz WiZARD #32700 üzenetére
Hogy jött ki a 3%, bár hidd el az nem sok.
De hozzáteszem nem tudod semmihez sem viszonyítani ezt a %-ot, így hasonlítási alap nélkül nem lehet pofátlannak nevezni.
Pl: Február 5-án küldtem ki a bankszámlámra pénzt. 11,71 USD = 2 827 HUF, 1 USD = 241,46 HUF
Mivel nem a pénztárcámban volt, nem tudom a pénzváltók árfolyamához hasonlítani, nem tudom a bankom deviza vételi árfolyamához sem viszonyítani, mivel a PayPal egyenlegen volt, nem a bankszámlámon.
Lehet, hogy van PayPal konkurencia, mondjuk a Payoneer, ott $4 vagy 1% 10 $ felett, de miként kapod kézhez a $-t, de mehet a bankkártyájukra, de akkor eleve hozzájuk kellett volna kerülni a pénznek.
Ha USD-s lenen a számla akkor nem váltanák forintra, mivel gondol magyar nemzetiségű a számla ezért történik a forintra konvertálás.Valójában konkrét módszer nincs arra amit szeretnél.
Az működhet, hogy a USA regisztrációsnak elküldöd és ő ad neked annyit készpénzben vagy a $-os devizaszámládra átutalja.[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
Ha azt nézem, hogy OTP-nél deviza utalás az ~0.15% díjjal megy, és most épp 246,99 árfolyamon váltanak, tehát a középtől (249,2) 0,9%-ra, ahhoz képest elég gáz, hogy a paypal 242,35 árfolyamon váltana, ami 2.7% a középtől.
(Holott váltani se akarok, USD-t szeretnék)Céges paypal számla, kiutalni nyilván csak cég nevén lévő számlára hajlandóak. Másnak átküldeni se működik, hisz navnak nehezen magyarázom meg, na meg akkor is van költség.
Szerintem elég jelentős ez a 3% amit a váltásért levesznek, mindezt azután, hogy átlagosan 4.5% díjjal már lehúztak minden eladás után.
Persze én voltam a hülye, hogy előre nem tudtam ezt a bújtatott extra 3% díjat (a Paypal FAQ-ban ez szerepel:"You can withdraw money from your PayPal account to your bank account at no cost."). A webshopomban meg is szüntetem a paypalt, de az eddig összegyűlt pénzt szeretném kivenni. pár Budapest-NY repjegy belefér ebbe a 3%-ba, szóval USAban bankszámlanyitás se kizárt, csak kérdés hogy tudok kinti cím, adószám és társai nélkül. Inkább költöm el költségekre ezt a pénzt, mint hogy 1 kattintással a Paypalnak adományozzam
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Topikgazda
válasz WiZARD #32703 üzenetére
Nem lehet összehasonlítani egy banki deviza küldéssel és árfolyammal, azt gondoltam ez érthető.
De add hozzá a számla fenntartási költségeket, meg a tranzakciós illetéket is.A PayPal egy egér, az OTP meg egy szöcske. Mindkettő élőlény, ezen kívül aztán semmi hasonlóság.
Ez meg természetesen igaz: You can withdraw money from your PayPal account to your bank account at no cost. Az árfolyam nem költség, de még egyszer írom nem hasolíthatod az OTP árfolyamokhoz.
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
válasz WiZARD #32703 üzenetére
szerkesztési időn túl
Magyar Paypal tulajnak csak forintot hajlandóak utalni, egyetlen kivétel, ha van USA-ban lévő USD számla, akkor lehet megúszni a 3%-os lehúzásukat elvileg, mert oda hajlandóak USD-t utalni.(oké, csak 2.7%, korábban számoltam akkor épp 3%-ra jött ki)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Topikgazda
válasz Winnie The P #32705 üzenetére
Pontosan, ezután már nem lesz levonás erre a tételre. Bár nem árt ha a G2A-nak is jelzed, hogy ennyi volt.
-
WiZARD
addikt
Amíg az szerepel a kondiciók közt, hogy ""You can withdraw money from your PayPal account to your bank account at no cost."", és utána meglepnek azzal hogy 2.7%-ot mégis csak levesznek, az elég bántó.
(főleg ha ez a 2.7% nálam nagysárgrendileg 3k$, miután már 5+k$ jutalékot kifizettem nekik...)
De igazából mind1, lehet vitatkozni azon hogy mekkora költség ami elfogadható. A kérdésem továbbra is adott, gondoltam hátha másnak is volt ilyen gondja, és talált megoldást az USA számlára.
[ Szerkesztve ]
-
Winnie The P
őstag
Köszi a segítséget. Viszont amit írtál, hogy jelezzem a G2A-nak is, na most azzal bajban leszek. Sajnos az angol nyelvtudásom egyenlő a nullával, ha nem muszáj oda is jelezni akkor kihagynám, Vagy esetleg ha priviben tudnál segíteni akkor nagyon hálás lennék.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Puder
csendes tag
Sziasztok, volt egy félre utalásom(első), és a nagy izgalomban mindjárt töröltem is a fiókomat valahogy.
Most itt tartok, nem tudom felvenni a kapcsolatot az operátorral, nincs e-mail contact.
Hogyan tovább, mikor az utalás tényét közlő felületen jártam mintha azt írta volna, hogy még nem vették át, aztán valahogy töröltewm a fiókot................
Nobádi Building Győztes
-
Topikgazda
Ott a figyelmeztetés, ha Close-ra kattintasz az már nem sztornózható, a fiók nem állítható helyre. Újat kell létrehozni. Mivel 60 nap a végső törlés elméletbe ugyanezzel az e-mail címmel nem tudsz újat készíteni, de ezt úgyis kiírja ha megpróbálod.
Nagyon elkavarhattad a dolgokat, mert teljesen más helyen vannak a vásárlások, pénzküldések és ez az opció.. -
Topikgazda
Írország, de felesleges telefonálni mert ez az érvényes:
Can I reopen my PayPal account?
No. Once you close your PayPal account, it cannot be reopened. You can open a new account, but it won't include your previous transaction history.A PayPal Credit account az más, azt újra lehet nyitni, de annak előfeltétele az élő PayPal fiók.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Mint írtam az nem az, ez a PayPal hitel és bankkártya fiók a PayPal fiókhoz kapcsolva.
Ezt sem lehet újra nyitni ha az "anya" PayPal fiókot lezáratod.Erről van szó
Véletlenül nem lehet a Close account-ra rákattintani és egyébként is rákérdez. Mivel fiókon belül van ez a lehetőség más nem tudja megtenni csak a fiók tulajdonos, ezért nem fogják 3* megkérdezni, hogy biztos-e benne.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz BenQhunria #32719 üzenetére
Minden Internetes bankkártyás vásárlás elsőként a zárolt tételként jelenik meg, majd pár nap múlva könyvelik. Az OTP azt hiszem Előjegyzett tranzakció-nak nevezi. Ez már látható netbankodban ezen a részen.
Ha valami a PayPal ásárlási töerténetben a Completed résznél van az már akkor teljesítettnek tekinthető, független attól, hogy a bankodnál látod vagy sem. -
Topikgazda
válasz BenQhunria #32721 üzenetére
Otp Netbank? Lekérdezések, számlatörténet, kiválasztod a Webkártya számláját vagy az adott számlát és alul középen a Frissít majd utána nincs ott?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz BenQhunria #32721 üzenetére
Már írtam, de akkor ide is alkalmazzuk:
Ha valami az eBay vásárlási történetben az adott vásárlásnál a $ jel ikon fekete és az Orders listában szerepel az már akkor teljesítettnek, kifizetettnek tekinthető, független attól, hogy a bankodnál látod vagy sem. -
Topikgazda
válasz BenQhunria #32725 üzenetére
Ez még nem a PayPal egyenlegről ment? A PayPal vásárlási tételsorra ha rákattintasz és láthatóvá válik a teljes könyvelési tétel, ott a bankkártyára vagy a balance-re utal fizetésileg?
-
Czimby
addikt
-
Dwatti
addikt
Sziasztok ! Nemrég írtam hogy gondjaim voltak az ebayes vásárlással. próbálkoztam minden megoldással sikertelenül. Írtam az ebay-nek -aki válaszra sem méltatott. írtam a pay palnek ott semmi hibát nem találtak a fiókomban.
Ma kaptam egy ebay levelet hogy amit vásárolni akartam az most akciós, próbaként rányomtam és sikerült megvennem ! 2 hónapja próbálkoztam sikertelenül . Azt biztos hogy idáig ebay probléma volt. (UFO ? )
Remélem most rendben lesz a fiókom[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz BenQhunria #32733 üzenetére
Ha a részletekre kattintasz akkor még az helyzetét is írja, ezek szerint van valamennyi késleltetés az OTP-nél.
-
Puder
csendes tag
Csináltam egy másik paypal fiókot, a saját adataimmal, majd törölt fiókom adatait részletesen közöltem velük,
elmondtam, hogy hoy bénáztam el, és ez volt az első utalásom bla bla bla, és este kaptam egy sms-t hogy visszautalták a pénzt.Az Otp nem tudott segíteni.
Valószínű a fogadó fél még nem vette át azért kaptam vissza.
Köszi a segítséget.
Nobádi Building Győztes
-
Puder
csendes tag
rossz hely..
hibásan beírt e-mail cím.Nobádi Building Győztes
-
törölt tag
Hol tudom beállítani, hogy a kártya milyen pénznemben van?
-
Topikgazda
Ha nem létező e-mail címre ment az 15 nap után sztornózva lesz kerül vissza a helyére a pénz. Ha élő e-mail cím csak nem PayPal akkor kap egy értesítést hogy pénzt kapna, ha lenne PayPal fiókja, ha PayPal fiókos élő e-mail akkor meg megjelenik nála.
Ez utóbbiak esetében írni kell arra az e-mail címre hogy téves, ne fogadja, küldje vissza. Ha nem élő cím akkor meg a levelező rendszere visszajelez és akkor az első mondat az élő. -
vacs
veterán
" A fiókomhoz 2 kártya van rendelve, fizetésnél mindig azt dobja fel, amelyik régebben lett hozzáadva!
Hogyan tudom úgy átállítani, hogy a másik (későbbi) kártya legyen az alapértelmezett? "" A normál új nézeten kattints rá a kártya jelképes képére és át tudod állítani. "
Én próbálgattam a Wallet részen belül, de semmi.
Látom egymás mellett a két kártya "jelképes" képét, húzni tudom a kártyát, de semmi, ha rákattintok a kártyákra, ott semmilyen alapértelmezett opció nincs!
Feltettem az android appot, de abban sem találtam ilyen beállítást!
Youtube videókat is kerestem, de alapértelmezett kártya beállítását nem találtam!Egyéb tipp esetleg kedves V/?
(^)(>.<)(^)
-
vacs
veterán
Így van, nem jelent meg az edit link gomb!
A te direkt linkednél ott volt a Make Primary gomb és így már sikerült átállítani az elsődleges kártyát!
Köszönöm szépen a segítséget!
Más: a kártyámat kb 5 hete adtam hozzá, de azóta se történt semmilyen 400 Ft-os levonás (nincs a zárolt összegek között se).
Így nem tudom megerősíteni a kártyát!
Ez mennyiben befolyásolja a használatot?(^)(>.<)(^)
-
Macmazsola
csendes tag
Ezer éve használok PP-t, de főleg kisebb összegeket kellett utalnom, sosem volt gond. Most viszont szeretnék egy nagyobb összegű fényképezőgépet eladni mivel itthon nem igazán ismerik...mivel nagy összeg emelnem kellene a limitet google tesó meg a help szépen leírja de nekem nincsenek ilyen menüben,új a felhasználó felület azzal hogy igazolnom kell magam semmi gond csak nem tudom feltölteni hiszen nem találok action oszlopot,egy hete próbálok rá jönni de nem sikerült,pedig a
A küldött help-ben világos ahogy le van írva, de nálam nincs My account a lap tetején és azon belül főleg nincs "View limits". Szerintem ez még a korábbi felületen volt. Ezen az "új" wallet-es felületen ez szerepel felül: Summary Activity Send & Request Wallet Shop Help notifcations ikon, my profile ikon.
A My profile menün belül pedig ezek vannak: ACCOUNT SECURITY PAYMENTS NOTIFICATIONS
s.o.s valaki segítsen eladhassam a nikon df-em megőrülök.Holt tudom azt a nyavalyás limitet emelni ezen a felületen,illetve hol tudom feltölteni a személyi és bankszámla kivonatot címmel.Örök hála
Köszönöm szépen ,legyen szép hétvégétek,pacsi
-
Topikgazda
válasz Macmazsola #32745 üzenetére
Premier vagy business a fiókod?
Ha adsz hozzá kártyát akkor 786000 Ft a maximális éves pénzforgalom, de ha megközelíted ők kérnek okmányokat.
De nézd meg most mit ír ki limitnek? Összefoglaló, Tippek röviden 2. pont és A fiókra érvényes limitek megtekintése. link
Ha van limit, akkor a képernyőn majd ott lesz az emelési link.[ Szerkesztve ]
-
Macmazsola
csendes tag
Szia....köszönöm hogy írtál...de nem értem...Nem kérte, hanem hogy az ebay értesített hogy az éves limet 770 ezer már voltak tranzakcióim én vásároltam idén pár 10 ezerért,de most eladni szeretnék és nem engedi feltenni a terméket. primer a fiókom mert magán személy vagyok.A bankkártyám hozzá van rendelve....nem értem miért nem sikerül tavaly sikerült eladnom 50-60 ezer forintos dolgot is. ezt a terméket 1690 euroért szeretném eladni és azt írja váltsak másik országra vagy üzletii csomagra.Most nincsen rajta pénzem ,mert nem szoktam rajta tartani hiszen ritkán használni, nem baj hogy nincs balanszom mögötte ott a kártya azon van egy 150 limetem...
szóval most meg vagyok lőve....
esetleg egy linket tudnál e adni vagy új felületen merre találom lépéről ezt a lift imitet vagy az igazoláshoz szükséges feltöltési ikont.
-
Macmazsola
csendes tag
-
Topikgazda
válasz Macmazsola #32747 üzenetére
Szerintem keverednek a dolgok.
A PayPal topikba írtál és ezért itt gondoltam a limit megoldásnál erre.
De neked az eBay limit a gondod, mivel a PayPay-en 2500 €-ig nem lesz semmi, de ha belépsz a PayPal-ra és az említett linkre kattintasz akkor 2 eset lehetséges: 1. kiírja hogy 786000 Ft az éves limited, vagy 2. visszajön a kiindulási képernyőd, mert nincs limited.Akkor most az eBay.
Ott bárki adhat el, csak éppen vannak havi limitek, amíg nem érsz el egy "rangot" addig bizony 500 $ az lap. Itt csak eladással lehet feltornászni, vagy kérhetsz egyedi emelést, mondjuk csak erre a termékre.
Az eBay-en kattints a baloldali menü Selling menüpontjára és látni fogod hogy itt mi a limit.
Neked ez jó lenne, de sajnos még biztos kevesebbet látsz.A képernyőn a Request higher selling limits.
Viszont ezek az alap feltételek a limit emelésre:
You may be able to raise the limits on your account if you have another, more established seller account on eBay. Your other account needs to meet all of these conditions:
It's been 90 days since you received your first Feedback for a successful sale.
You don't have any unresolved eBay Money Back Guarantee requests or PayPal Purchase Protection cases.
Your detailed seller ratings are at least 4.8 in all areas.Valószínűleg ez van most neked.
Az igaz, hogy ha üzleti fiókot nyitsz akkor más az elbírálás, de cég, vállalkozás adatok nélkül nem célszerű, adószám, EU adószám, céges bankszámla és a vállalkozási engedély csatolandó ha ilyen fiókot nyitnál.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Macmazsola #32748 üzenetére
Közben írtam, az előző hsz-ben a reakció erre is.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest