- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SRII
őstag
[link]itt
Tudna valaki segíteni?Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
Heavyrain
őstag
Withdraw-nál a Bank name-hez mi kell (OTP esetén) ?
Bank SWIFT kódját: OTPVHUHB
vagy
A bank nevét: OTP Bank NyrtMindkét lehetőséget olvastam itt a fórumon,de akkor végülis melyik a jó?
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz Heavyrain #13653 üzenetére
Lehet, hogy mindegy is, nekem csak a név szerepel: [link]
Nem én írtam oda, a képen látható bejegyzés úgy keletkezett, hogy amikor először pénzt utaltam a fiókomba, a PayPal automatikusan letárolta a számlát.
OTP-nél ugyanez kicsit másképp működik, ha van főszámla és alszámla (webkártya) is. Utalni csak a főszámlára lehet, ha jól tudom.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
Csatolt kártya esetén visszamegy a bankszámládra a pénz (nekem nincs csatolva, de ezt szokták írni a fórumon).
Viszont szerintem minden mozgásnak nyoma kell, hogy legyen a számlatörténetben: [link]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
blue eyes
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szűkségem, létre hoztam egy PayPal accountot még unverified a fiók, megadtam a kártya számom, hogy verified legyen tehát levonta 400 Ft-ot néztem netbank-ban meg is kaptam 4 jegyű számot, amit megkel adni, hogy verified legyen.
A gond, hogy amely email címet használok a PayPal fióknál, azzal az email címmel nem tudok belépni az email fiókomba. Ilyenkor mi a teendő? Szerintem törölni kéne PayPal accountot, és teljesen újat létrehozni.
-
-
RBJ
addikt
Csináltam most egy fiókót, haladni kell a korral. meg is kaptam az sms t. a terhelésről. ami érdekes módon 1 dolcsit ir.
verify ed után kapom a 400 ft os terhelést. és a 4 számjegyű kódot. ezt hova?
Innen tovább?
Érdemes feltölteni pay pal egyenleget vagy jó az ha vásárol az ember és akkor vonja le a szla m ról az összeget.[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
Na megvolt az első vásárlásom pay pal al.
Van apró trükk, hogy esetleg valuta váltásnál vagy melyik valutát használjuk, hogy olcsóbb legyen.
Biztonságilag még mindig nem vagyok meggyőzve mert ha valaki tudja pl az accountom nevét, jelszavát bármikor vásárolhat.
Hiányolom a megerősítést vásárláskor vagy a bank irányából, hogy mehet e az utalás.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Kernel
nagyúr
Noha ez engem annyira nem aggasztana (a Roboform jelszókezelőt használom, generált jelszavakkal, mesterjelszós védelemmel), de egyébként nem is csatolok bankkártyát a PayPal-hez. Mindig csak annyit utalok rá, amennyi éppen kell.
-
RBJ
addikt
válasz Kernel #13661 üzenetére
Hát de mikor csinálja az ember a pay pal automatikusan regisztrálod a kártyát hozzá.
Na ennek utána nézek.
Azt láttam, hogy limit et lehet beállítani, hogy mennyi legyen a max összeg stb.[ Szerkesztve ]
-
aytukabozs
addikt
Lehet kártya nélkül is regelni, nekem pl még sosem volt kártya rendelve az acc.-omhoz.
De az előnye is megvan annak is ha csak kártyáról fizetsz, ha beleütközöl valami ellenállhatatlan flashdeal-be pl ami lejár mondjuk 45 persc múlva, akkor b@#zhatod a topup-ot...[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
Kernel
nagyúr
Már aki automatikusan regisztrál, én például először csak egy próbafiókot regisztráltam, kamu adatokkal, hogy lássam előre a működését. Illetve kíváncsi voltam a névsorrend, dupla utónév megjelenése, megadása esetleges problémáira. (Plusz mellesleg kaptam egy kis ízelítőt a jelszóemlékeztető válaszok megjegyzésének fontosságáról is.)
Mindezek után készítettem el a végleges fiókomat, de kártyát akkor sem csatoltam hozzá, hanem csak utaltam rá, netbankból.
-
neato3loco
senior tag
kösz a választ a kérdésemre..
~ Asszed mivan közbe' te vagy a sztááá'? ~ Pepsi Béla
-
veterán
Sziasztok
Ha bankon keresztül lett küldve cash a paypal számlámra, de még mindig nem érkezett meg ( 2 hete lett elküldve ) akkor hol tudok nyitni egy case-t vagy bármit, hogy a paypal utánajárjon a dolognak?
Köszönöm
iPhone 13 Pro Max
-
MODERÁTOR
-
veterán
-
Kernel
nagyúr
válasz jozsi252 #13668 üzenetére
Utaltál már máskor is, mindent ugyanúgy csináltál? Pénz nem fordult vissza a bankszámládra, amit esetleg nem vettél észre?
Az utalás nem egy bonyolult dolog, de azért néha ott is vétenek hibát emberek. Feladó nevének egyezni kell, bankszámla nem lehet más PayPal fiókhoz társítva.
-
zoli62
addikt
Szaiasztok! Két kérdésem van. A regisztráció során a fiókhoz hozzáadtam egy OTP-s netszámlához tartozó webkártyát. Az engedélyezéskor levont 1 USD-t, (228 HUF), az ellenőrzéskor meg 400 Ft-t. A Házibankon ezeknek a tranzakcióknak nem látom a nyomát. Vissza fogják utalni a webkártyaszámlára ezeket? A másik kérdésem az, hogy a regisztrációkor ékezetek nélkül adtam meg a nevemet, és kértem ennek a módosítását, ez mg is történt, persze az is lehet, hogy maradhatott volna úgy, ahogy eredetileg volt, nem lett volna zavaró. Viszont van második keresztnevem, amit én ugyan nem használok,és a közüzemi számlákon sem szerepel, amit névváltozási igény bejelentésekor többek közt kér a Paypal, viszont a banki számlakivonaton a komplett nevem szerepel. Okozhat-e ez gondot, ha visszautalást kérek a PP egyenlegemről a bankszámlámra, és nem egyeznek a nevek? A regisztrációnál ugye csak egy rubrika volt az utónévnek, nem kettő, netán három. Persze én se gondoltam erre.Egyébként OTP netszámlánál az alszámlát nem célszerű hozzáadni a fiókhoz, mert arról csak utalni lehet,így mindenképpen a fő számlát kell megadni. Ha a névkülönbség gpndot okoz, akkor marad az a lehetőséf, hogy mindenképpen el kell küldeni legalább kétfajta fénymásolatot? Ha a néveltérés miatt sikertelen a saját bankszámlára való utalás, akkor mennyi a visszautalás költsége?
-
Kernel
nagyúr
válasz zoli62 #13673 üzenetére
A Házibankon ezeknek a tranzakcióknak nem látom a nyomát.
Nem vonja le, csak átmenetileg zárolja, ami később feloldódik. Ez szükséges már csak azért is, mert egyébként bárki regisztrálhatna egy idegen számlaszámot, amit véletlenül megtud valakitől vagy elrontotta stb. Hiába csak párszáz forint, attól még "nem illik" idegen számlára terhelgetni. Zárolás viszont egy idő után úgyis feloldódik.
Ha esetleg találsz valami olyat, hogy zárolt tételek, de én nem ismerem az OTP-s felületet.
A regisztrációnál ugye csak egy rubrika volt az utónévnek, nem kettő, netán három.
De abba az egy rubrikába két utónevet is be lehet írni. Mint említettem, nem véletlenül kreáltam én is előbb egy tesztfiókot, hogy biztosra kipróbáljam, hogyan fog kinézni a végeredmény.
Mindamellett, az Interneten található régi hozzászólások nem annyira mérvadók, mert ma már a számítógépes rendszer állítólag fel van készítve arra, hogy felcserélt név/utónév esetén is fogadja az utalást, sőt olyan vélemény is van, hogy a név nem is számít, csak a számlaszám.
Egyébként 1500 Ft lenne a kezelési költség, amit a PayPal levon magának, visszafordulás esetén.
-
fffeco
tag
Sziasztok!
Vásároltam paypal-al egy netes oldalról múlthéten(szerda), de az oldal szerint még nem érkezett meg a pénz.
OTP-s számla van hozzá rendelve a PP-hez és mastercardos átváltást kértem. A PP fizetés óta completed állapotban van, de az otp-n csak most jelent meg a történetben és mai nap van megadva értéknapnak. Akkor végül csak most fogja látni a shop a pénzt vagy ez kamu? (érdekes a shop oldalán is rég payed állapot van)
Köszi[ Szerkesztve ]
-
Mr. Csonti
tag
Szervusztok!
Nemrég kellett csinálnom egy paypal fiókot, mert valamelyik oldal igényelte a vásárláshoz. Mostanra az accountom állapota verified, amit igazolványkép küldéssel és bankkártya igazolással értem el. Egy erste bankos visa kártyát regisztráltam, viszont csak csak másodjára sikerült (amit nem tudok hogy miért), így most 800 Ft van a paypal fiókomon.
A kérdésem az lenne, hogy azt a 800 Ft-ot hogyan tudom vissza vinni az erste bankos fiókomra? Csak mert mikor próbálom hozzáadni a bank fiókot, a számlaszámra azt írja ki, hogy invalid...
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Kernel
nagyúr
válasz Mr. Csonti #13676 üzenetére
Csak mert mikor próbálom hozzáadni a bank fiókot, a számlaszámra azt írja ki, hogy invalid...
Ha nem sikerül eltalálni a helyes formátumot, én inkább küldenék rá egy kisebb összeget (Top Up), mert akkor automatikusan felveszi: [link]. Az utalásnak ugyan van egy díja, amit az Erste felszámít (belföldi utalás az Unicredit részére), de az nem jelentős összeg, főleg az 1500 Ft-os PayPal "büntetéshez" képest, amit egy tévedésért kiszabnak, Withdraw esetén. Miközben egyébként a Withdraw ingyenes.
Mostanra az accountom állapota verified, amit igazolványkép küldéssel és bankkártya igazolással értem el.
Nekem ez is kimaradt, második TopUp után verified lett a fiók.
-
HollyBoni
veterán
Regisztrálnék valahova, és a paypal fiókom 1 dollárral terhelnék megnézni hogy minden okés e. Valamiért nem megy a dolog, payment statusnál "pending" van. A bankszámlánon most csak 3000ft van, ez lehet gond?
-
caprine
senior tag
válasz HollyBoni #13679 üzenetére
Hogy hogy regiszrálnál és megterhelnék a számládat? A PP a kártya ellenőrzésekor első alkalommal levon 400FT-ot (amit elszámol az első utalásnál), illetve a kártya cserénél nekem most volt 1 forintot emelt le. Milyen webshop az ami regisztrációnál csekkolja a számládat és rögtön meg is terheli?
Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)
-
caprine
senior tag
válasz Mr. Csonti #13676 üzenetére
Nem lehet, hogy ez a 800 ft az a regisztrációkor szokásos 400ft amit kétszer számolt el a 2 kisérlet miatt? Ezt az első vásárláskor amúgy is elszámolja neked, annyival kevesebbet von majd le, nem érdemes vele göcsölni.
Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)
-
Kernel
nagyúr
válasz Mr. Csonti #13678 üzenetére
Nem kell felvenni, kapásból letárolja a PayPal, mint saját bankszámlát. Először én 5 ezret utaltam, de szerintem mehet egy ezres is, nem tudok alsó határról. Utalás költségét ilyenkor te fizeted, elvileg annyit utalsz, amennyit akarsz. (Adószámlára utaltam már olyan kis összeget, aminek a díja többe került, csak a kivonaton az egyik járuléknál volt egy kis hiány, azt akartam kiegyenlíteni.)
Más a Withdraw, amit nekünk ingyenes, de azt a PayPal finanszírozza, így annál szabnak valami alsó határt.
-
kippedli
tag
Instant top upnál a leírás számát átutaláskor a közleményhez írjam vagy a bizonylatszámhoz?
-
Kernel
nagyúr
válasz kippedli #13684 üzenetére
Netbankból szoktam utalni (nem instant Top Up), ahol a közlemény rovatba kell írni az egyedi azonosító kódot.
"Leírás száma" nem tudom mi, de szerintem a szlovákok (akik az Instant Top Upot intézik) valami gépi fordítót használhattak, mert akkora baromságot láttam itt is:
https://www.paypal-topup.hu/Faq.aspx
5. Hogyan utalhatok vissza pénzt a PayPal számlámról a bankszámlámra?
Ha pénzösszeget szeretne a PayPal számlájára a bankszámlájára utalni, PayPal számláján válassza ki az 'Eszközök kiválasztása' funkciót. Ez az eszközök kiválasztásának és azoknak a bankszámlájára való utalásának a leggyorsabb módja. Ez az összeg 1 - 2 munkanapon a bankszámlájához lesz írva.Vagyis szerintük: Withdraw = Eszközök kiválasztása. Okos.
-
KamikazeHun
csendes tag
Budapest Bank fiókom van, a PayPal-omon van most egy kis pénz, amit szeretnék rá átutalni. Sajnos anno rosszul adtam meg a nevet (az idióta 2. utónév kimaradt, így azt külön le kell majd igazolnom mindenféle doksi beszkennelésével). Rámentem a Withdraw-ra, beírtam a bankszámlaszámot, bank nevének Budapest Bank-ot, majd hozzáadtam.
Jelenleg annyit ír, hogy "Budapest Bank Checking Account..". Pontosan milyen procedúra előzi meg a bankszámla leellenőrzését? Addig nem merek utalni, amíg nincs leellenőrizve a cucc, de semmilyen e-mail se érkezett eddig. Addig nem is várhatom hogy leellenőrizzék, amíg pontosan nem egyezik meg a két név, vagy majd történni fog valami? Az account maga Verified (csak bankkártya van hozzáadva ugyanerről a számláról, kb 1 éve). -
horvathd
senior tag
válasz KamikazeHun #13686 üzenetére
Checking Account = folyószámla
"The Kid just rages for a while."
-
tibee77
őstag
Szevasztok.
Nektek müködik a paypal?En nem tudok bejelentkezni.Tegnap utaltam a bankszämlämrol paypal-ra, ma meg akartam nezni, hogy megjött-e mär de nem tudok bejelentkezni.Internal server error 500-at ir ki.
Remelem, hogy most emiatt nem fog elveszni az "eterben" a penzem, nem keveset küldtem ät. :Spoe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters
-
RBJ
addikt
Nekem hozzá van rendelve a kártya. Ha fizetek pay pal al és kártyáról átmegy pay pal ra vagy keresztül az egész dolog a bank irányából mennyi ktg kell, lehet számolni utalásonként?
-
tibee77
őstag
Most mär nekem is müködik.Nem tudom mi volt a baja.....
Nekem nincs hozzärendelve a kärtyäm az accounthoz, mert igy biztonsägosabb.Ha valaki veletlenül megszerzne a paypal-omat akkor sokkal nagyobb összeget is levehetne tölem mint amennyi mondjuk igy van rajta.Mindig csak väsärläs elött utalok rä annyit amennyi kell, igy minimalizälom a kockäzatokat.Persze tudom, hogy ha valaki engem szemelne ki akkor mäshogy is le tudna nyulni.[ Szerkesztve ]
poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters
-
caprine
senior tag
Tényleg azt nem tudja valaki, hogy van-e arra lehetőség (mondjuk biztonsági célból), hogy befagyasszuk a PP számlát ideiglenesen?
-
caprine
senior tag
-
törölt tag
5 percen belűl miért írsz 3 hozzászólást?
-
menyhartlevi
aktív tag
Szisztok! Bocsi hogy nem olvasom el az előző hozzászólásokat, biztos írtátok már, csak nagyon sürgős.
Ha PayPal-on a top up-nál az instantly-t választom, és úgy rakok rá pénzt, akkor az mennyibe kerül?
Mert a normál, amikor én utalok rá akkor az 1-2-3 nap, és kb 200ft.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest