Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csaszi75

    senior tag

    válasz kesztió #66671 üzenetére

    Bármelyik megoldás jó lehet.
    Nekem a legszimpatikusabb, ha az ONT eszközt bridge módba teszed és mögötte valamelyik Mercury eszköz végzi a DHCP funkciót (wifi OFF), vagyis ő osztja az IP címeket. (A másik Mercury csakis AP-ként mehetne és csakis vezetéken keresztül.)
    Erre az ELSŐ Mercury-ra fűzöd fel a MESH cuccokat vezetéken, ahol csak lehet.
    S itt az is fontos lenne, hogy a fiberhome + ONT eszközben legyen kikapcsolva a wifi, habár a bridge módnál nem tudom hogy működik, hogy marad a wifi-je vagy az is kikapcsolásra kerül. (Persze még az is simán lehet, hogy kérsz egy újabb modernebb ONT eszközt..)
    Persze ezek mellé a távoli végekre mehet olyan MESH, ami csakis vezeték nélkül kapcsolódik a teljes otthoni hálózatodhoz egy másik MESH eszközön keresztül.
    Nekem tetszik a XIAOMI is, habár valamiért azt gondolom, lehet abból majd több AP kell esetleg mint egy TP-Link, de nem találtam hirtelen ezekre adatot, hogy mekkora teljesítménnyel adnak vagy mekkora területet képesek lefedni..
    Ezt csakis a gyakorlat fogja megmutatni. Mindenesetre érdemes elég mennyiségű eszközt beszerezni..
    Xiaomi Mesh System AX3000:
    "You will also find technical specifications in it; processor of Qualcomm dual-core 1Ghz CPU, network processing unit of single-core 1Ghz NPU, a 256MB flash, pair of antennas for the 2.4 and 5ghz bands, all the ports are auto-negotiating 1GB ports, Wi-Fi 6, MIMO support, MESH ready, and easy management through the Mi Home smartphone app."
    A TP-Link oldalán nem találni ilyen leírást..

Új hozzászólás Aktív témák