Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • regyland

    csendes tag

    Sziasztok!
    Abban kérném a segítségeteket, hogy van egy otthoni hálózat (valakinek csináltam), ahol adott (volt) egy UPC router, ami switch mód-ban volt, utána egy router DHCP-vel. Ez mind a pincében egy Rack szekrényben. Az emeletre egy patch panellel ment fel a net az emeletre, ahol egy AP volt, DHCP kikapcs, csak a wifi-t látta el. Ez működött évekig, az AP-re rakott nagy teljesítményű antennával még az udvaron, és az utcában is messze volt jel. A router, és AP mind TP linkek voltak. Egy éve kezdődött, hogy eldobálta a WIFI-t, aztán már a vezetékes kapcsolatot is. Antennát, AP-t, Routert lecseréltem vadi újra (archer router, TP link új AP, új antenna). Semmi javulás. Lecseréltem Ubiqiti cuccokra mindent, gondolván legyen jobb minőségű minden, semmi javulás. 1-2 órát megy,majd nem. Majd megint igen..... Csatornák végigpásztázva, hogy ne ütközzön semmi, mégsem jó. Majd UPC-nél hiba lejelentve, beltérit lecserélték Connect Box-ra. A 2.ik jó is lett. Utána router kiiktatva, UPC csinál mindent, gondolván talán az MTU méret, vagy vmi beállítás nem stimmel. Hiba maradt. Az emeleten a DHCP kikapcsolva, mindent a UPC csinál, de semmi javulás. 2.4Ghz-n a sebesség közvetlenül az AP mellet (illetve mostmár router switch módban) halál. 1-2Mbps. 5Ghz-n jön 30-40Mbps. Kábellel jobb a helyzet sebesség ügyileg, de azt is rapszódikus módon eldobálja....
    Mivel a minőségi eszközök sem hoztak javulást, visszaraktam a TP-link új eszközt fentre, lent a connectbox dolgozik (DHCP is).
    UPC-s emberke, amikor kijött azt mondta jó a jelerősség, de én 100%-ig nem látom át azt a részét a dolognak.
    Valakinek van esetleg valami 5lete, hogy mi lehet a hiba? Mind sebesség, mind wifi hatókör szinten.
    - Jó lenne a saját routert használni dyndns miatt, mivel a connectbox nem szinkronizál, olyan eszköz meg nincs, ami fixen ott van a címen, és képes szinkronizálni.
    De a fő probléma, hogy a hálózat nem (illetve rapszódikusan) működik, LAN és WIFI szinten is. Ami még nem volt cserélve, a falban a kábelek, patch panel, illetve a beltéri előtti dolgok (Ami a UPC-é, de nem tudom mérni).
    Köszi előre is :)

Új hozzászólás Aktív témák