- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz rothfb #22499 üzenetére
Nekem épp ellenkező volt az irány (OLED → MIP), mert zavart a gyenge üzemidő (AOD), és a "sieg heil"-ezés se jött be, ha időt szerettem volna megtudni.
Nem tudom mennyit, és hol sportolsz, de az én korábbi órámon az AOD kimerült az óralapban. Sportolás közben teljesen ki volt kapcsolva a kijelző, és állandóan ébresztgetni kellett ...
Ezt csak azért írom, mert így - mivel nem volt a szívem csücske - tényleg csak akkor viseltem az órát (Honor Watch Magic), amikor sportoltam, és az AOD is csak szögőévente volt bekapcsolva. Akkor láttam, hogy az AOD-t az óra shift-eli (jobbra-balra, és talán fel és le). Szóval mindent megtesznek a gyártók, hogy ne égjen be ennek ellenére egy márkatársé beégett. Szóval számítani kell rá? Szerintem, igen. Neked be fog-e égni? Lehet. Lehet az lesz amit Timer ír, hogy hamarabb unsz rá, és majd a köv. tulajnak.
Ha már megvetted, akkor kár ezen agyalni ... -
Ren Hoek
veterán
válasz rothfb #22505 üzenetére
Az LTPO AMOLED-ek folyamatosan fejlodtek az utobbi evekben. Korabban meg tenyleg problemas volt (2016-os Xiaomi Mi 8 telefon pl 6 honap alatt beegett napi 6-8 ora screentime utan). A pixel athelyezes amugy sokat nem szamit, mert csak elmosodottabb lesz a vegen a burn-in.
A maiak szerintem mar sokkal jobban birjak. Ezert tudnak 2000 nit-et is, mert az AMOLED anyag sokkal jobban birja a magasabb aramokat is. (ertelemszeruen ha nem megy full fenyeron akkor tartosabb marad). Javitottak sokat a kemiai osszetetelen is.
Mire beegne mar vszeg reg az utodjat fogod nyuzni. Ezert sem hallani manapsag annyira a beegett OLED-ekrol. -
Ren Hoek
veterán
En is azt hittem hogy zavarni fog az Apple Watch uzemideje... de szerencsere gyakorlatban eszre se veszem. Huawei GT3 nalam 4 napot birt ezzel a mennyisegu edzessel, pulzusmeressel stb.
AW8 most 5 ora alatt alatt merult 80%-ra, felidoben bekapcsolt AOD mellett. Kb 2 napra tennem ezzel a hasznalattal, de igazabol mindegy, reggel 8kor zuhanynal felrakom a toltore es nem foglalkozom az akkuval. Ejszaka minimalisan merult csak 9 ora alatt, sleep trackingel. Cserebe egy okostelefon a karomon, rengeteg appal amit hasznalok, es kozel medical grade szenzorokkal, patika pontos GPS-el, meg uszasnal is. Nem igazan egy kategoria a GT3-ommal.
Sokkal rosszabbra szamitottam uzemido teren, vagy hogy bosszankodni fogok miatta. Ha beall a toltesi rutin, akkor meg jobb is, mert soha nincs 0% kozeleben. Huawei GT3-at szimplan elfelejtettem tolteni neha, es kinullazodott napkozben. (Mert volt amikor 4 napot birt, volt amikor tobbet)
#22511rothfb Az ara annyi mint a Samsung Galaxy Watch 6-nak... A SE (amiben nincs EKG meg bloodO2) meg itt 170-200$, ami kb annyi mint a Huawei GT3. Szoval nincsen tularazva. Az AW8 meg 350$, kb a Galaxy Watch Classic 6.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz <Adamsky> #22513 üzenetére
Hat igen, mas a szempont. A Coros tenyleg bitang jo uzemidoben.
Egyebkent ha uzemido akkor 1-2 het legyen egy sport/fitness/altalnos oranal. Lehet csak az en becsipodesem, de vagy 1-2 hetet birjon, vagy 1 napot egyben full funkciokkal.
Nekem total mindegy, hogy 2-3 vagy 4 nap, mert biztos lesz olyan fazis, amikor pont napkozben merul ki... es az szivas, mert meloban meg utcan nincs az embernel a dokkoloja. Akkor meg ugyan annyira kell figyelni a toltottsegre (vagy meg jobban eszben tartani), mintha minden nap toltene az ember, rutinszeruen mondjuk zuhanynal, vagy TV macinal este.
[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
válasz Ren Hoek #22512 üzenetére
Most én is ezzel nyugtatom magam. Alvást egyik eszközömmel sem néztem soha 1-2 alkalomnál többször (csak kíváncsiságból), csak akkor van rajtam alvás közben, ha pl. hívást várok ügyeletben.
Az nekem a használati szokásaimmal bőven jó, ha a napot 1-2 óra GPS trackinggel kibírja (neadjisten mondjuk egy 10km- es túrát). -
Jamby18
senior tag
Sziasztok!
-Huawei GT3 [link]
-Garmin Venu sq2 [link]
A két óra között dilemmázok. Jobban tetszik a GT 3. Kicsit férfiasabb a fém szíjjal. Korábban úgy terveztem, hogy veszek egy egyszerűbb okos órát + Casio Edifice-t és akkor cserélgetem.
A Garminnak nekem nagyon kezdetleges a menüje meg a számlapjai is kb. aktivitás mérő óra szintjén vannak ahogy láttam youtube-on (elnézést akinek pont ilyen van). Viszont egy nagy ütőkártyája van ami miatt nem tudok választani az a Body Battery funkciója ami nagyon tetszik. És mint ahogy szokott lenni pár napig vagy újdonság aztán fájna a szívem, hogy miért nem a Huaweit vettem, vagy totál bejön ez a funkciója a Garminnak. Sokat kelek munka miatt hajnalban és kíváncsi vagyok ilyenkor milyen szintet mutatna vagy napközben, vagy mikor fáradt, kipihentnek érzem magam.
Segítenétek dönteni, eddig inkább GT3. A pro 140k ára már nem fér nekem bele. [link]
Megrendelés előtt járok, előre is köszi
Még a Venu 2 Plus-t néztem, de az már GT3 Pro ár.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Jamby18 #22518 üzenetére
Nem értem miért jó ezt a "body battery"-t nézegetni. Nem sportolok versenyszerűen (mondjuk lehet, ha azt tenném, akkor ugyancsak nem használnék ilyen "fícsört"), és elég jól érzem óra nélkül is, hogy mikor vagyok "top"-on, és mikor nem.
A Garmin-okra egyébként nagy általánosságban igaz, hogy nem ezzel fogsz becsajozni. A többségük kőkemény aktivitásmérő, a szó jó / jobb értelmébe. Ennek (és a jó üzemidőnek) van minden alárendelve. Ha neked ez nem kell, ill. nem sportolsz, vagy csak nagyon keveset, és azt sem akarod nyomon követni, akkor tök felesleges a Garmin (jobban jársz bármi mással).
-
HKorn
veterán
Tény, hogy a transzrefletív kijelző nem mutat fancy-n, de ugye kültéri sportoláskor elég hasznos. Amúgy teljesen jó az AMOLED is, az szebb és használhatósága is teljesen jó.
Garmin új generációs modelljei között már egyre több van ilyen kijelzővel.
Body Batteryt én is szeretem, de pl a HRV státusz sokkal hasznosabb, ha egészségi állapot monitorozása a cél.
Run&Ride
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... a HRV státusz sokkal hasznosabb, ha egészségi állapot monitorozása a cél."
+1" ... ha nem is kinézete, hanem az ára miatt ... "
Hát, akkor ahhoz rá kell írd, mert szerintem 100-ból 99 (de lehet még rosszabb az arány) csajszi nem fogja tudni, mennyi az annyi. Csak azt látja, hogy egy otromba krumpli (félre ne értsd!) van a csuklódon. -
HKorn
veterán
válasz <Adamsky> #22522 üzenetére
Jaja persze, de hát ránézésre egyik okosóra sem mutatja hogy mennyire drága vagy olcsó épp. Mindegy is, úgyis az Apple Watch a menő az ilyeneknél
Nekem amúgy pont az tetszik, hogy a sok Apple Watch meg csilivili AMOLED kijelzős okosórákat hordó emberek között az én FR255-öm mennyire egyszerű célszerszámnak tűnik, legalább egyértelműen tükrözi, hogy a sport miatt van. Amúgy nem is lenne valszeg okosórám.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
littlemamba
aktív tag
válasz <Adamsky> #22522 üzenetére
Szerintem, az a lány / nő, aki sportol és magának választotta a Garmint, annak felcsillan a szeme, ha a férfi karján is egy Garmin van, hiszen pont az az üzenete, hogy nem csak egy csilli-villi smart csipogó a kezén, hanem arra használja amire való: sportol vele.
Az meg persze lehet véleményes, hogy ki szerint melyik szép, vagy nem szép. Szerintem ebben is egyre ügyesebb a Garmin (és valakinek a mai napig szebb a kerek óra forma pl Fenixek, mint a téglalap AW forma - pl. nekem és mondom ezt úgy, hogy egyébként a baltával kivágott szögletes formákat általában jobban kedvelem, de hát az óra az óra...)
Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro
-
HKorn
veterán
-
AlyrArkhon
senior tag
hozzám hasonló spórolosoknak: emagon megjött a Xiaomi Watch3 Active, <18k.
sok alis drágábban adja...Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
Ren Hoek
veterán
(Apple Watch 8 tema) Nekem par nap utan az AI megtanulta a szokasaimat, es reggel ebredes utan kb 10-15 perc alatt 80%-ra telerugja az akksit amig zuhanyzok. A 100%-hoz varni kell picit tobbet, de 80% jobb is az akkunak hosszu tavon, es nalam siman birja. ~90-95%-al indulok, Mire hazaerek este, meg 30-40-50%. Altalaban 1-1.5 orat nyomom neki kulonfele edzesekkel, full GPS-el, es folyamatos pulzussal. Idojaras appok meg eleg sok nyomkodas.
Egyebkent ami kellemes csalodas: A jol beallitott AOD, keves vilagos elemmel es app-al (Csak az ora, idojaras, teendok es naptar - raise to wake-re meg frissul a pulzusdiagram is) alig meriti jobban, mintha kikapcsolnam.
Egy negativum van: A gyoker Meta megszuntette majus ota a Facebook Messenger Watch appot. Nem indokoltak miert Igy csak a notifikaciok jelennek meg, bar olvashato az uzenet, fotok is latszanak, de nem tudsz ra valaszolni a pici keyboardon. Nem mintha akkora ervagas lenne, csak kapja be a Facebook.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
A Garmin Venu 2 vs GT3, en a GT3-ra szavaznek.
Ha fontos a pulzusmero pontossaga akkor a GT3 bizonyos esetekben, bizonyos edzesformaknal jobban alja a sarat. ([link] Ez a GT3 Pro, de tesztelte a Venu 2t es a GT3-at is. A linken rakereshetsz. Ami teny, hogy jelenleg a legpontosabb HR mereseket az Apple es a Huawei orai tudjak.
Volt a karomon GT3 es Apple Watch 8 es nagyon hasonlo ertekeket mutattak, es valos idoben.
Feljebb raktam be kepet.
A Body Battery-re azert nem vennek merget, mivel ezekbol a parameterekbol egyszeruen nem lehet megallapitani rendesen az energiaszintet. Ami eleve egy nehezen leirhato dolog egy szammal.
A HRV ertek szerintem is jobb mutato az altalnos allapotra. Ha magasabb 50 ms+ az jo altalanos allapotra utal, ha alacsony akkor a szimpatetikus idegrendszer huzkodja rendesen a keringest, ami stresszre utal (harcolj vagy menekulj), a paraszimpatetikus ellen dolgozva. (ami a kipihent, emesztos fazis)
[ Szerkesztve ]
-
HKorn
veterán
válasz Ren Hoek #22528 üzenetére
Normál HRV tartomány mindenkinél más, nem lehet ilyen fekete-fehéren leírni, hogy 50. Nálam olyan 41-42 körül van a normál, amikor erős vagy sok az edzés akkor lemászik kicsit 37-38-ig, ilyenkor kell egy nap pihi. Mindjuk én szinte minden nap edzek valamit, szóval nagyon nincs lehetősége felmenni. Betegség viszont durván ledobja 32-ig simán.
Run&Ride
-
-
Ren Hoek
veterán
Persze ez igaz, általánosságban értem... ezért tartományokról érdemes csak beszélni, az elég jól le van írva kor szerint.
Egyébként tényleg mindenkinek más, viszont ha x ideig követi az óra akkor lehet következtetni mennyi az alapvonal és ehhez képest minek milyen hatása van. Pl betegség vagy túledzés stb.
-
nfsu17
veterán
A pro 140k ára már nem fér nekem bele.
A szürke és fekete "csak" 110k körül megy (nem fém szíjjal)Amúgy mire lenne használva?
Nekem csak a sima "SQ" van (nem a 2), és egyetértek azzal, hogy a menüje, használata elég "gagyi". Viszont én alig mászkálok benne, mert minek.
Ha jön üzenet/email/viber/messenger azt látom azonnal, nem kell menükben bóklászni.
Előre megírt válaszokat tudsz az óráról is elnyomni (igen, nem, később hívlak, stb)
Lehet fizetésre használni, nekem ez is szempont volt (most ne kezdjük megint, hogy mennyire kényelmes, néha vicces pózban kell tartani az órát, "mobillal nekem kényelmesebb" és társai hsz-okat szerintem most mellőzzük )
Időt látod, számlapokban meg persze bármelyik tizedennyibe kerülő óra is köröket ver rá, ezt el kell fogadni...aki el tudja...aki nem, az vesz GT3-at pl.
Na az tényleg kinéz valahogy a csuklón...például az enyémen gigászi nagy lenne, próbáltam. A garmint észre sem veszem, olyan könnyű...és kicsi. Ez persze megint lehet hátrány vkinek.
Akku: én nem nagyon használom (értsd: kb sose) sportolásra...akár két hetet is így elmegy. Mondjuk nem 0-24 hordom, akkor kevésbé bírná.Én majdnem vettem egy GT2-t még korábban, de sztem így utólag nem bánom, hogy nem az lett. Biztos szebb/menőbb a csuklón, "órább" formája van, ez a garmin meg csak egy copypaste AppleWatch, de mivel ilyen is van már ezeregy embernek, kitűnni nem lehet a tömegből vele.
Én nem tudlak rábeszélni egyikre sem, meg nem is akarlak, de a garmin olyan, mint egy Dacia Duster...lehet nem nézel rá vissza a parkolóban, meg más se néz meg az úton, de amit csinál jól csinálja, és a csicsát ha kivesszük az egyenletből, akkor jó szolgálatot tud tenni
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Adott egy GTS4 óra egy Galaxy S9-cel, ami az értesítéseket egészen jó hatékonysággal jelzi, kivétel a viber. Azt ritkán.
Van rá valami trükk? (a zepp folyamatosan fut, elvileg mindenféle energiagazdálkodási cucc kikapcsolva)
-
petya2012
őstag
Sziasztok
Okosóra vásárláson gondolkodom,hát több kiszemeltem is van
Huawei Watch 3,GT3,4
GalaxyWatch 6
Garmin Venu2 PlusSamsung telóm van,tudom a galaxy watch lenne a legjobb hozzá,de nincs kedvem 2 naponta tölteni és az ilyen vérnyomásmérés annyira nem izgat.
A Garmin nagyon tetszik külsőre,de nem tudom az samsung telóval mennyire kompatibilis.Köszi a válaszokat
-
natë
nagyúr
Sziasztok, yettelnél vásárolt esimes okosóra független, ugye?
-
Ren Hoek
veterán
-
-
Ferike81
senior tag
válasz petya2012 #22542 üzenetére
A feleségemnek Garmin Vivoactive van, S22U-val. 2 éves múlt, de már minden este tölteni kell. Megy simán a szinkronizálás a telefon és az óra közt, csak lassabb. Nekem a Note 10+ és a GW azonnal szinkronizál. Mi most a Watch 5 és a 6 között variálunk, csak sajnálná ha elvesznének az eddigi tevékenységei.
Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.
-
-
Lasersailing
senior tag
válasz petya2012 #22537 üzenetére
Szia
Samsung ora melle galaxy watch active-ot hasznaltam. 24.5 honaposan bekrepalt a cserélt darab. Elotte 19 honapot birt...
Meg uj a garmin venu sq2, de ezek alapján:
Samsung nem birt ki 1.5 napot, ez egy hetet siman hoz. (Még új, ha öregszik is lesz 4-5 nap) ez nagyobb különbség, mint vártam...
Szamlapban Samsung jobb, de simán élhető ez is. Samsungnal programmal lehet sajat oralapot rajzolni
A garmin nem jelzi, ha elveszti a BT kapcsolatot az órával, samsung rezgett egyet. (Imádtam, mert időben jelezte, ha otthon felejtem a telefont...) garminon csak meg lehet nezni, hogy latja-e a telefont, de nem rezeg
Sport adatokban garmin fejlettebb. Több adatot ir, térképen pontosabban jelöli merre futok.
Tavolsagmerese a garminnak leheletnyivel jobb, de ez minimális különbség
Garmin szíj jobb, de samsungot sem lehet elveszteni
Garmin könnyebben karcolodik.
Bár 2x annyi volt a garmin, mint a kifutó gw4, orulok, hogy ezt vettem. -
zsamiatt
őstag
válasz Lasersailing #22547 üzenetére
"A garmin nem jelzi, ha elveszti a BT kapcsolatot az órával, samsung rezgett egyet"
Nézd át a beállításokat mert kell, hogy legyen ilyen feature. Nekem a fenix 7 jelzi rezgéssel és kijelzéssel is ha elvesztette a kapcsolatot.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest