- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
-
-
nemethsza
tag
válasz LouiS22 #51503 üzenetére
Szia,
thx :-)
gondolom, ez lenne.
A HD klímát most egy tuyás ir controller "vezérli", ott - mivel HD nincs - a Chigo adta a legjobb megfelelést.
Ha az említett dongle-t bedugom a klímába a gyári usb helyére, akkor a HA alatt vmi ESP addonnal veszem a jelet, és konfigolom?[ Szerkesztve ]
"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
PROTRON
addikt
A shelly mérőjével kapcsolatban van valami lehetőség egyben tömegesen letölteni a .csv fájlokat?
A prémium előfizu esetén már engedi az 1 perces lebontást legalább az energia fogyasztási adaton, amiből már kiszámítható a pillanatnyi max teljesítmény és áramerősség értékek viszonylag jó közelítéssel, bár még mindig nem látom a többi paramétert a saját appjában.De annak örülök hogy visszamenőlegesen is elérhetőek az adatok.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
daninet
veterán
válasz PROTRON #51508 üzenetére
Ugyanaz a linkje a csv fájloknak szóval nagyon egyszerű bármivel letölteni.
Van valami linux alapú akármi ott? Egy NAS ami mindig fut például? Mert akkor egy cron job-ot tudsz létrehozni. Csinálsz egy download.sh fájlt aminek ez a tartalma (útvonalakat értelemszerűen cseréled):#!/bin/bash
# Aktualis ido
timestamp=$(date +%Y%m%d%H%M%S)
# Letoltjuk a fajlt es elmentjuk aktualis timestamp hozzaadasaval
wget -O /home/username/Documents/data_output/em_data_$timestamp.csv http://192.168.2.15/emeter/0/em_data.csv
Utána
chmod +x download.sh
hogy crontab olvasni tudja.
Utána meg kell nyitni crontab-ot és hozzáadni a downlaod.sh fájlt hogy pl óránként lefusson. Néhány NAS-on crontabnak saját GUI-ja van nem kell cli-ben szerkeszteni nanoval0 * * * * /path/to/download.sh
Ha windowsod van ami mindig fut akkor powershell scriptet csinálsz amit beraksz schedulerbe
# PowerShell script
$timestamp = Get-Date -Format "yyyyMMddHHmmss"
$url = "http://192.168.2.15/emeter/0/em_data.csv"
$outputPath = "C:\Users\username\Documents\data_output\em_data_$timestamp.csv"
# Download the file and save it with the current timestamp
Invoke-WebRequest -Uri $url -OutFile $outputPath
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Petikeje
tag
válasz nemethsza #51506 üzenetére
Hi, ahan, kb. Bedugod az usb-be, csinál egy wifi hotspotot, csatlakozol, megadod a wifi ssid-d, jelszót, újraindul, csatlakozik a wifihez, ha-hoz. Ekkor már ipcimen elersz egy felületet, amiről már irányithato (de elég fapados) - ehhez nem is kell HA. HAban automatikusan megjelenik esphome add-onban (itt kb next-next-finish), frissíted a fw-t, meg megjelenik HAban mint klíma (mint egy termosztát). ennyi...
-
PROTRON
addikt
válasz daninet #51509 üzenetére
Köszi a választ.
Egyelőre nincsen dedikált PC az adott hálózaton.
Weblapon keresztül, távolról érem el a shelly cloudon keresztül az adatokat.
Macera 1 hónapra visszamenőleg minden órát egyesével végig kattintani.
Ugye mivel be vagyok jelentkezve egy külön honlapra, így elsőre nem gondoltam hogy szkripttel töltsem le a fileokat. Ebben a változatban is tudsz segíteni?#51513 Fagyi
Igen, az hogy az elfogyasztott wH energia adatot és a feszültség értékeket külön-külöün csv lementéssel lehet, az már 3 hete az első csv fájl letöltésekor feltűnt.
Egyébként nem érdekel a pontos feszültség adat, annyira nem kell tized pontosságú amper érték.Csak az az érdekes hogy hány olyan időszak van amikor nagyságrendileg legalább 15 percen keresztül átlépi a 63A-t valamelyik fázis.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
libus
őstag
Sziasztok!
A hónap elején rakattam 2db Gree Amber Royal klímát.
A Gree+ app-ból viszont nagyon elegem van már, mert nem tud elmenni 3 napot sem úgy, hogy ne lenne vele valami hiba.
Most épp azt csinálja, hogy mikor inditom a Gree+ app-ot 1mp után be is zárja!
El sem jut a megnyitásig.
Nem lehet ezt az app-ot kiváltani másik app-al, ami stabilabb?
Van egy Synology NAS-om, ha ez számíthat másik megoldásban.Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
PROTRON
addikt
válasz daninet #51521 üzenetére
Már elő van fizetve a shelly premiumra.
De nem találok tömeges letöltés gombot.
Van a shelly cloud menüjében ilyen?Nekem az is jó ha a saját script menüpontjába kellene valamit beilleszteni, csak én kevés vagyok megírni hogy mit.
[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
válasz vtechun #51523 üzenetére
Működik a multiscrape, csak gondolom nem frissítetted a kódsort te sem és nem rendezted mappába azt, amit oda kell Igen, ez manuális meló lesz, de mintegy öt perc alatt megvan.
type: custom:weather-card
entity: weather.idokep
number_of_forecasts: '5'
current: true
details: true
forecast: true
hourly_forecast: false[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
foo85
kezdő
Sziasztok,
Van itt olyan aki mostanság okosított fel műanyag redőnyöket (5 éves szóval nem szándékozom aluminiumra cserélni...)? Elsődlegesen az érdekelne, hogy van e valami buktató amire még jó ha figyelek.
A redőnyök (mindegyikben ilyen tengely van):
2 db - 90x150
1 db - 240x150 (mondjuk ez igazából 3db 80x150-es)
1 db - 150x150
1 db - 120x140
Szóval a legnagyobb palást mit mozgatni kell az 2,25 m2.
Terv szerint 1 db-hoz bevásárolok mindent és ha ott kitapasztalom akkor jöhet a többi.
Motorból valami egyszerűt néztem (kapcsolós, 4 vezetékes amit keresek), pl ilyet. Ha van jobb javaslat azt szívesen veszem.
Vezérléshez shelly plus 2pm-et tervezek, mert a shellykkel már ki vagyok békülve és van jó pár db.
A redőnylécekre meg felpakolok ilyeneket.
Kérdés számomra még (nem feltétlen akkor akarok vele szembesülni mikor lebontottam a redőnyt), hogy a tengelyt az mindenképpen cserélnem kell, vagy használható ez a műanyag verzió is ami benne van?
Persze áramot azt "varázsolok" majd oda, most még lehet csak kábelcsatornával, aztán jövőre úgy is festeni akarunk akkor lehet bevésetem ha nagyon zavaró lesz.Szóval ezzel kapcsolatban tapasztalat? Esetleg más irányba lenne érdemes elindulnom?
-
daninet
veterán
nem találtam az általad linkelt motorhoz adatlapot, de valahogy keresd ki, ezek általában 30mm átmérőjűek akkor férnek bele a 37-38mm hexagon csőbe. Ha belefér a motor a csőbe akkor nem kell cserélned, de ránézésre a műanyag csőnek vastagabb a fala úgyhogy esélyes hogy nem fog beleférni. Mérd meg valamivel.
Itt ez a motor, ennek vannak pontos méretei meg adatlapja mekkora lyuk kell neki a csőben az adapterhez: [link]
Shelly 2pm jó vezérlésnek.[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
hzsolee
őstag
Üdv Urak!
Egy gyors kérdés Shelly-vel kapcsolatban. Gyorsan fel kellett hétvégére pattintani egy elektromos kazán mérésére egy Shelly 3m 400-at. Annyi a furcsaság, hogy mínuszban mutatja a Kw-ot... Ha napelem lenne és visszatermelne az lenne a pozitív írány? Azért nem értem, mert a leírás alapján pattintottam rá az áramváltókat. Mondjuk a fázissorend nem biztos, hogy megfelelő... elég korlátozottak voltak a lehetőségek. De ha szekrény következetessen van vezetékezve akkor annak is jónak kell lennie...
Alul a grafikon is mínuszos...Előre is köszönöm
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
-
PROTRON
addikt
válasz Jolida #51532 üzenetére
Valamiért a 400A-es áramváltós változatot szerezte be...szal én abban a részben nem kételkedtem hogy valszeg 3x120A =>>> 82kW feletti teljesítményű cuccot akar mérni, különben ott a 3x50A-es is...ez azért is fontos, mert az egyes eszközök pontossági tartománya is eltér, a 400A-es eszköz a 10-20A-es tartományban már 5% vagy még nagyobb pontatlansággal dolgozhat, míg a 200A felettiben lehet hogy tudja a 2%-ot.
-
hzsolee
őstag
válasz PROTRON #51531 üzenetére
Hát ezen nem igazán lehet 'kurfli" 🤣 Alkar vastagságú kábel megy a kazánhoz... eléggé látható a nyomvonal 😁
Nem néztem be, direkt a rajz alapján tettem rá. A nyíl mutatja, hogy "tesóó arra van a fogyasztóóó" 😁A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
gorbep
senior tag
válasz hzsolee #51535 üzenetére
rossz a fázissorrended... mérd vissza, hogy amelyik áramváltót rátetted, ugyanarra a sorszámra menjen, mint ugyanazon kábel feszültsége...
egyrész rossz az előjeled, másrészt, ha nem szimmetrikusak a feszültségek, akkor pontatlanok is a méréseid...
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
hzsolee
őstag
válasz gorbep #51536 üzenetére
Jah... írtam is a kezdő hszben, hogy ez eléggé nem biztos. Sietnem kellett műszak végén, éppen csak gyorsan létrehoztam egy fiókot, meg hozzáadtam ezt a cuccost.. így is kétszer kellett szerelni, de ez nem is ide tartozik.... Hát ez van, majd hétfőn felcselélem.
Amúgy tetszik, kár hogy ilyen zsebbenyúlós. Mondjuk itthonra nem is kell a 400-as verzió 🤣
Köszönöm a segítségetA feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
PROTRON
addikt
válasz hzsolee #51534 üzenetére
Jaja, azért vannak még hiba lehetőségek, egyébként fura hogy 147 A mellett " csak" 17 kW a negatív energia....míg a látszólagos már közelíti amit kéne.
Apropó kérdezek is a totyik lakóktól:
én próbálgattam a "fázis megfordítása" menügombot amikor véletlen fordítva raktam fel az áramváltót, de nem akarta megfordítani az értékeket...lehet csak hülyeség a magyar nyelv és valójában nem is arra való?Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
-
hzsolee
őstag
válasz Jolida #51540 üzenetére
Mármint? L irányban van a fogyasztó, K irány a betáp.
Szerintem az lesz amit a kollega írt, nem stimmel a fázissorend, vagyis az áramváltók nem helyes fázison vannak....A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
gorbep
senior tag
-
ViZion
félisten
válasz hzsolee #51542 üzenetére
Nincs ott vmi szakaszolásra lehetőség? Egy-egy fázist lekapcsolni, rámérni és az szerint felrakni? Meret tuti az a bánata, h nem azt a pillanatnyi feszt méri, mint ahol a pillanatnyi áramot.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
libus
őstag
válasz enginev3.0 #51520 üzenetére
Smart life-al eljutok addig, hogy keressem meg a klíma wifi jelét a beállítások/Wifi-k közt, és csatlakozzak hozzá.
Hozzácsatlakozom és beírom a jelszavát és nem történik semmi.
Nem lép tovább.51519Steady74:
Az EWPE Smart app sem indul el!
Ugyanazt csinálja mint a Gree+ app.Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
hzsolee
őstag
válasz ViZion #51544 üzenetére
Nem egyszerű... Lekapcsolni sem nagyon lehet. Hétfőn teszek fel képet. Úgy is át kell rendeznem, mert most nagyon cigányul van odadobálva. Kell valami kalapsint is felraknom a shellynek mert nagyon rövidek az áramváltók vezetékei. De ahova elér az is elég sz@r helyen lesz...
Néztem yt-on videót, ott a pasas csak egy fázisra tette rá. Emlékeim szerint azt írta a doksi cetli, hogy a C/N a műkötetés. Lehet majd úgy csinálom, hogy egyesével teszem rá a bekötést meg a váltót. Aztán akkor látom, hogy jó-e.[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
Noxy
veterán
Nincs véletlenül VPN beállítva a telefonon?
Én a Tapo kamerával szívtam e miatt.
Másik routerra akartam rácsatlakozni a kamerával . A VPN meg a régihez routerhez beállítva volt a telefonon.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
Új hozzászólás Aktív témák
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest