- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
A fókusztáv kiválasztáshoz leginkább egy zoom obis tesztet szoktak javasolni. Azon meg tudod nézni, melyik lenne a szimpatikus.
Vásárlásnál próbáld ki tág rekesszel a fixet (bármelyiket is választod), mert zéró lehetőséged van magadnak kalibrálni, csak szervizben tudod megoldani. Ott meg aztán vagy sikerül vagy nem, vagy elállítják a vázad és a meglévő obikkal lesz gondod....Nekem a 35mm van meg és rossz fényviszonyok mellett előfordult , hogy nem arra a fókuszpontra vette élesre a témát, amit kiválasztottam.
DE jellemzően célbatalált.Sigma 10-20 szerintem jó választás. Esetleg a nikon budget 10-18 (asszem ez a zoom tartomény) obit is megnézheted, nem tudom hol jár az ára.
-
Peczek
aktív tag
Portréra vennék egy Nikon 50 mm 1.8 G-t, vagy ha olcsóbb kell, akkor 50 mm 1.8 D-t. DX vázon teljesen jó portréobi (mellalakra). A Nikon 85 mm 1.8 jóval drágább, és DX-re, lehet, hogy szűk is.
Nagylátószögre pedig a Sigma 10-20, vagy a Tokina 11-16 1.8 I vagy II.
[ Szerkesztve ]
-
vihartigris
őstag
-
JohnyBlue
addikt
kb az lehet a baj, hogy nem szeretik egymást a vázaddal. Papíron jó lenne ( mert van benne motor ) de ilyen firmware problémáik vannak. Érdemes lehet több nikon vázra feltekerni.
Első körben tuti írnék egy sajnálkozó levelet az eladó boltnak, hogy egy ilyenbe futottunk bele és, hogy ilyenkor mizu.
Második körnek felcsörrenteném a camerakftt, hogy tudnak e olyan firmwaret feltekerni az obira hogy menjen a vázaddal.
Az 5600-on a legújabb fw van fent?
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Én ugyanígy jártam, annyi különbséggel, hogy a 3.5-ös Sigma-t vettem az 5600-ra. Ott sem ment az AF.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Winnie The P
őstag
Én itthon vettem használtan. Jeleztem az eladónak, hogy nem megy az AF. Visszsküldtem, ő pedig visszautalta a pénzt. Egy fw után minden rendben volt az obival, igaz már nem nálam.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs