Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz smkb #7678 üzenetére

    Az alapprobléma az, hogy még így is a konzolra adják el a legtöbb játékot. Látja mindenki, hogy a grafika másodlagos lett. Ezért hozta a Sony és az MS a mozgásérzékelős hülyeségüket, mert a Wii ezzel tarol, és a jövőben ezt kell továbbfejleszteni.

    2012-ig még vannak kérdések, amiket tisztázni kell. Az NV nagyon felhőzni akar, és ebben az Epic támogatja őket. Ez a konzoloknak is fontos szempont lesz, mert ha mindenki ennyire ki akarja vinni a számítást a felhőbe, akkor nincs értelme a fényévekkel erősebb hardvernek. Az, hogy erősítenek, az biztos, de hogy nagyon arra kicsi az esély.
    A 3D egyelőre fekete ló a piacon. A konzoloknál a Sony az egyetlen aki tolja, de ők is csak azért, mert a 3D bizniszben érdekeltek. Az MS-t nem érdekli mennyi 3D-s TV megy el, így érdektelen erőltetni egy olyan technológiát, amiben jelenleg nem látnak jövőt. A Nintendo már egy továbbfejlesztést alkalmaz, vagyis a 3D szempontjából eltűnik a legzavaróbb szempont, a szemüveg. A 3DS ebből a szempontból lényeges előrelépés, de azzal még mindig meg kell küzdeni, hogy a jelenlegi 3D-s technológia hét éves kor alatt rontja a szemizmokat, ami a gyerek későbbi látása szempontjából nagyon nagy gáz. Erre még mindig nincs tökéletes kutatási eredmény, hogy mennyit kell pihentetni a szemet két menet között, így a Nintendo is elővigyázatosságból a 3D kikapcsolását javasolja. Ez egyébként a TV-knél is benne van az utasításban. Valószínű, hogy egy 3D-s mozi nem hat negatívan a látásra, mint ahogy heti egy-egy mozi sem viseli meg a hallást, de az aktív 3D-zés következtében nagy az esélye annak, hogy egy nem kifejlett szemmozgató izom később kettős látást eredményez, és ez az egész életére megmarad a gyerkőcnek. Ezek olyan dolgok, amit a cégek nem vállalhatnak fel. A technológia nagyon kiforratlan, és elképesztően megerőlteti a szemet. Még a felnőtteknek is vannak problémái, hányás, fejfájás, szemfáradtság, persze ezek gyorsan elmúlnak, amint abbahagyod a 3D-t.

    Ettől függetlenül lehet trend a 3D csak marhára nincs kész a technológia, és szerintem az egyértelműen értékelhetetlenné teszi, hogy tönkreteszi a gyerek szemét. Persze ez az én álláspontom, a gyártóknak nyilván a termék eladása fontos.

    (#7679) Bici: Stratégiailag a Cayman ott fog elhelyezkedni, ahogy a GF114, hiszen a méret közel azonos lesz. A GF110 a dupla-Cayman ellen jön.
    Ezt felboríthatja a kártyák konkrét árazása, mert ha a Cayman tud annyit, mint a GF110, akkor az AMD hülye lenne olcsón adni. Ez a stratégia úgy néz ki beállt. A GF100 is a Hemlock ellen jött, csak nem volt elég gyors, így egy kategóriával lejjebb szorult. Sokan máig a két-GPU-s GeForce-ra várnak, pedig aki egy kicist is ért hozzá tudja, hogy A HD 5970 és a GF GTX 480 előállítási költsége közel azonos, vagyis lehetetlen a két-GPU-s GeForce. Ami lehetséges lett volna az a dupla GF104, de az nem lett volna elég a HD 5970 ellen, így inkább eldobták a kiadás előtt. Elég sok ember hiszi azt, hogy az NV-nek csak egy két GPU-s kártya kell, hogy elverje az AMD zászlóshajóját. Erre természetesen lehet várni, és az NV is ezt a látszatott akarja fenntartani, de ha kihoznak egy két GPU-s kártyát, akkor szembe kel nézni azzal a problémával, hogy ha nem nyer, akkor világos lesz a felhasználóknak, technikailag előrébb tart az AMD. Amíg nincs két GPU-s Geforce, addig lehet az 1 GPU vs. 2 GPU-val védekezni.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák