Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz TomiLi #7517 üzenetére

    Nem biztos, hogy válaszolni akar az NV a HD 6000-re. Egyelőre nincs értelme árversenyt generálni. A GTX 480 gyártásban van még, a GTX 465 és 470-nek lett vége. Igazából a GTX 480-at azt lehet olyan áron adni, hogy nincs rajta veszteség, így nem gond, ha megmarad a termékskálán. A funkcionálisan hibás lapkákból meg már nincs sok, mert a TSMC ebből a szempontból jól működik, csak a termikus variancia a durva, de a noti vonalon is van GF100, ami egy nagyon lecsupaszított verzió, és 300 dollár egy ilyen MXM modul. A GTX 465 és 470 nélkül is eladható a legyártott mennyiség, főleg úgy, hogy a Quadro és a Tesla generáció is a GF100-ra épül. Lényegében az a balansz, ami lehúzta az aktuális negyedévet már nem nincs meg.
    Nagy mennyiségben nyilván a GTX 460 lesz gyártásban. A GTX 480 is egy szerencsétlen modell az OEM szempontok alapján. 300 wattos a fogyasztás és nem a leggyorsabb termék. Nagyon kevés OEM partner veszi figyelembe azt, hogy sokan csak az NV-t szeretik. A racionálisan döntő felhasználókból több van, így az ő igényeik érvényesülnek, márpedig 300 wattos határban a HD 5970 bevehetetlen, és akkor nem beszéltünk a HD 6000-ről.

    Nem muszáj a DX9. A Steam statisztikái szerint drámai mértékben csökken a Windows XP tulajok száma. Idén nem egy játék lesz, ami követeli a Windows 7/Vista rendszert. A DX11 meg könnyű, megírod az API-ra a játékot és a rendszer visszaskáláz. Ebbe csak az XP kavarhatott be, mert az nem támogatja a skálázást, de ezt az oprendszert egyre inkább elfelejtik a fejlesztők. Az, hogy konkrétan hány DX11-es játék jön még idén nem tudni pontosan. A Lotr Online-hoz jön a patch. Aztán DX11 lesz a Civilization 5 és a HAWX2 is, na meg a Lost Planet 2, ami jó eséllyel pályázik a legrosszabb folytatás címre, szóval inkább törődtek volna a játékmenettel, mint a grafikával. :D

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák