- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz Raymond #32948 üzenetére
AC-nal is keves. rF2 -hoz tudok meg hozzaszolni, de az ugye grafikailag nagyon messze van ezektol. A problema akkor van, amikor 20 -an korozgettek.
gbors: Amit irsz, az egyedi eset. Nem sok olyan katasztrofa jatek van PC -re portolva, mint az emlitett. Ez kb. a legallja. Mashol ilyen problema nincs, eleg csak vegigfutni a jatekteszteket, milyen ertekek mennek WQHD -n.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
atok666
őstag
válasz TESCO-Zsömle #32944 üzenetére
Nem erdekelnek a szamok, csak zavar, mikor tenykent kozol valaki vmi el nem hangzott, kitalalt bullshitet (plane egy felisten).
Atok
-
keIdor
titán
válasz MPowerPH #32952 üzenetére
Annyit azért hozzáfűznék, hogy nem sok olyan szép játék van PC-n, mint az RDR2.
Rosszul fut, de gyönyörű is, pici állítgatással meg gyorsabbá is tehető a látvány butítása nélkül. Nem sok szemmel látható különbség van a tüköződés Ultra és High között, csak hogy példát mondjak.
Úgyhogy annyira nem optimalizálatlan az, akkor lenne hulladék, ha ronda lenne a játék, de nem az.
Amúgy Turingon szépen is fut a játék, a Pascalt nem szereti...¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
3080 vs 8K Gaming [link]
Tudom a 3090-et DLSS 2.1-el reklámozta a kabátos, natívba esélytelen lesz...
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Dyingsoul
veterán
válasz MPowerPH #32908 üzenetére
1440p-re nem pénzkidobás a 3080! Tesztekben azt nézem meglenne a stabil 144 fps legmagasabb beállításokban a Witcher III-ban, ami egy több, mint 5 éves játék. Én a 1080 Ti-vel vissza kellett vegyem a grafikát sima high-ra a very high ról és még pár beállítást kiiktattam. Pedig tetszene legmagasabb beállításon is.
És minek egy Witcher III-ba 144 hz? Mert sokkal folyamatosabb a kép, egyszerűen sokkal szebb. Kipróbáltam 60-on is de olyan, mintha akadozna... Egyszerűen hozzá szoktam a jóhoz.
(Persze nekem nem csak egy 1440p-s kijelzőm van, jön még mellé 4K-s VR headset is, oda kell majd igazán a power.)- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Peace
nagyúr
válasz hadogabi1 #32901 üzenetére
Én is ettől tarok. Én úgy gondolom, hogy a 30** sorozatra rárepülők 1%-a 3090, 9% 3080, 30-40% 3070 és a maradék 3060-at várja. Remélem nem lesz gáz a készlettel. Na meg egyelőre úgy fest, hogy csak Palit és PNY 3 ventis kártyái férnek be a házamba. A többi gyártó adataira még várni kell, de félek, hogy nagyjából ennyi. A 2 ventist már elengedtem, arról lebeszéltetek...
-
Segal
veterán
Minden kezdet nehéz. Most nyilván óriási a kereslet és minimális a kínálat, de ez hétről hétre a másik oldalra fog mozdulni. Nem muszáj egyből az első nap beszerezni. 2-3 hét vagy esetleg bő 1 hónap múlva sem fog kevesebbet tudni az új kártya csak sokkal egyszerűbb (és esetleg olcsóbb is) lesz a beszerzése.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
gejala
őstag
válasz hadogabi1 #32901 üzenetére
3070 csak egy hónap múlva jön, addigra rengeteget legyártanak belőle. Ráadásul a 3080-nál a GDDR6X a szűk keresztmetszet. Samsung tud gyártani sokkal több GPU-t, de nincs hozzá elég memória. 3080-ból szerintem még sokáig hiány lesz emiatt, de a 3070/3060-al nem lesz gond.
Ráadásul most szokatlanul kevés idő telt el a gyártás kezdete és start között. Turingot júliusban már javában gyártották a szeptemberi rajthoz, de Ampere-t csak augusztus elején kezdték. Bő egy hónap alatt nem lehet csodát tenni.
[ Szerkesztve ]
-
Rison77
senior tag
válasz gejala #32968 üzenetére
Ezzel a csúszással is csak a 2xxx széria tulajdonosokban forgatják meg a kést. Mert van aki már túladott a kártyáján, és van aki nem szeretne addig kártya nélkül maradni amíg nincs másik. Most ha a 3080 hiánya belecsúszik a 3070 megjelenésébe amivel tegyük fel semmi probléma nem lesz a memória miatt, akkor még annyiért se tudja szerencsétlen 2xxx tulajdonos eladni a kártyát mint most, mert a 3070 még lejjebb nyomja őket,feltéve ha a teljesítménye is olyan lesz.
-
Segal
veterán
válasz Qtya72 #32969 üzenetére
Azt nem merik mégegyszer eljátszani.
Nálam mindenesetre nem probléma hogy nem kapható még érdemben a 3080, mert úgyis a 48-as OLED mellé venném és mivel az sem kapható még ezért kivárom míg összeáll a kép.
Mondjuk én már a doom eternal dlc-re szeretném összerakni az újdonságokat, de ha csak a cp-re lesz meg az sem tragédia.
Sok múlik még az árazáson."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
warcat
veterán
válasz gejala #32974 üzenetére
Továbbra sincs krónikus hiány mint ami itt le van festve, a gyárak működnek, amcsikhoz úton van több ezer kártya csak az EVGA-tól.
Gyakorlatilag a csúcskategóriás kártyák többsége el sem érte a piacot, lekéstek a rajtról de le vannak gyártva lásd Asus Strix és Strix OC. illetve Gigabyte, mindkettő szeptember 28 és környéke.Október közepére jelentős javulás várható elérhetőségre.[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
gejala
őstag
válasz cyberkind #32980 üzenetére
Úgy, hogy csak pár hetük volt rá. Ha NV úgy csinálta volna rajtot, hogy mondjuk 10.01. 3080, 10.08. 3090 és 10.15. 3070, akkor sokkal jobb helyzet állt volna elő.
EVGA már adott is ki új firmware-t a venti zajok miatt. Egyszerűen olyan rohamtempóban kell most mindent csinálni, hogy sok a hiba. 3070-nél már nem lesznek ilyen parák.
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
válasz torma1981 #32984 üzenetére
Hogy az 500 eurós FE 3070 és a 700 eurós FE 3080 csak parasztvakítás volt. Csilli-villi kártyák jó hűtéssel és alacsony áron, amitől megint NVIDIA az Isten és a nevüket imába foglalják. Csak eszük ágában sem volt ezekből sokat gyártani és az AIB-okból sem. Hanem a méregdrága 16 és 20 gigás változatokat szeretnék majd értékesíteni nagy mennyiségben, mert azokból ugye FE már nem lesz. Jó eséllyel mondjuk november környékén. De ezek csak találgatások........
-
arn
félisten
Ez szvsz hulyeseg... Ennyi erovel irhattak volna 500 dollart is a kartyara, ami nincs. Senki sem szamitott ekkora keresletre. En speciel nem fogok azert tobb penzt adni vmiert, mert letezik egy jo/ar erteku verzioja. A jo ar/erteku kartya erdekel.
A tobb memorias verzio a 700 dollaros verzio mellett sem lesz kevesebb 850-900 dollarnal alsohangon. Amit en meg nindig ketlek kov honapokban a gddr6x gyarthatosaga miatt. A 10gs kartyara rendezkedtek be a kozeljovore, es epp a tobb ram lesz a 3090 selling pointja az elso korben. Aztan kesobb barmi lehet.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Mumee
őstag
KEKW. Nem egészen +10%.
-
nagyúr
Nekem ebből is az jön le, hogy szerintem NV nem oda tervezte a 3080-at és a 3090-et ahol most van?
Ezzel, hogy ugyanaz a GPU van mind a kettőn tökön lőtték magukat, mert ki az a hülye, aki kiad dupla annyit úgy, hogy még az átlag 10% sincs meg?Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest