- Vodafone mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Akciófigyelő: Most kell bringát venni? A OneSport akciósan kínál két biciklit is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Egyébként én sem vagyok biztos most az NV-ben de inkább a 10Gb miatt.. plusz szeretnék AMD-t a gépembe!
Ezért köcsög leszek 0Day veszek egy Zotac Trinity-t de... "60 dagar öppet köp & fri retur" egy ilyen helyen Bele fér a Bnavi launch is
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz #98320896 #31600 üzenetére
Én a legerősebbet várom a 3070 és 3080 közé, megmagyarázná a pletykált 549$ cédulát is.
A második meg 3070 alá picivel.Nem lesz jobb az nV-nél, a 3090 is azért annyi, amennyi, mert annak már a közelében nem lesz. Nagyon kicsi az esély arra, hogy 10 év kullogás után akkorát ugorjanak, hogy a 3080 fölé érkezzenek. Ráadásul itt első generációs Ray Tracing hardver lesz, nV-nek van két év tapasztalata már ezügyben, tőlük a második generáció jön. AI upscaleről is elmondható ez, nV-nél van 2 év tapasztalat. Tensor magokból a harmadik generációt hozzák (első a Voltában volt).
De nem is kell, hogy a 3080-at hozzák. A legtöbb ember 200-500 dollár között vásárol, oda kellenek ütős termékek, abból fognak megélni.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
nagyúr
válasz #98320896 #31600 üzenetére
Az NVIDIA technológiailag messze nem lépett akkorát előre, mint amit az SKU-k sugallnak.
A 2080 Ti utódja egy olyan kártya lenne, ami félúton van a 3080 és a 3090 között. Ez még egy normális, 50% körüli előrelépés - viszont ezt egy Vega64 szinten túltolt GPU-val érték el.
A 2080 utódja gyakorlatilag egy az egyben a 3070, ettől olyan 20% előrelépésre számítok.
Az NVIDIA most nagyon átnyergelt a raytracingre, így a "hagyományos" sebesség terén most van lehetőség utolérni őket."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
BoneDragon
veterán
válasz keIdor #31605 üzenetére
Ez nem tudom mennyire valós, de egyre több helyről hallani, hogy semmi extra nem lesz itt. Hozza a 2080Ti/3070 szintet a csúcskártyájuk azt jóccakát. Persze ha ezt mondjuk egy 400$-os áron akkor ok engem megvettek, de ez esélytelen.
Nem kell itt csodára várni tőlük, idén se fog változni semmi. -
Locutus
veterán
-
Malibutomi
nagyúr
válasz keIdor #31605 üzenetére
Az mar szinte biztos hogy az RDNA2 hozza a beigert 50% teljesitmeny/fogyasztas javulast ez latszik a konzolokbol (xbox gpu gyorsabb mint az 5700xt, majdnem 2080ti tflops-t tud es az egesz konzol kevesebbet fogyaszt mint az 5700xt).
Szoval ja ezen a teren AMD nagyot lephet elore.
Mindekozben NV a csikszelesseg valtas ellenere is alig javitott a perf/W aranyon az eddigi tesztek alapjan
Igen erosebbek a kartyak...es majd 50%-al nott a fogyasztasuk is.
A 3080 kb annyival gyorsabb mint a 2080 ti amivel tobbet eszik(35-40% es kb +30% fogyasztas).A kerdes az hogy mit hoz mindket oldal RT alatt, minosegre es teljesitmenyre.
Nekem ez a 320-350 W fogyasztas azt mutatja hogy elegge ki vannak facsarva mar es ennek biztos van oka.
Szerk: latom gbors is leirta kb ugyanezt
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz Devid_81 #31616 üzenetére
Naja. De ha megnézed az új Ampere kártyák többsége átfúj meleget a memóriákhoz. Majdnem mindegyik 3 ventisnek az elülsőnél van rés a túloldalra.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
ScomComputer
veterán
...téves...sorry....
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
-
keIdor
titán
válasz Malibutomi #31615 üzenetére
Biztos, hogy a konzolokban a fullos RDNA 2 lesz? Minden benne van? Nem tudjuk egyelőre.
A Samsung 8nm nem valami nagy eresztés állítólag, szerintem azért ennyi a fogyasztás.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Peace
nagyúr
Nos srácok, én rövid mérlegelés után elengedtem ezt a 3080-ast. Szép gondolat volt, hogy lesz egy ilyenem, de így, hogy a két legszimpatikusabb kártya nem fér be a házba és a 750W-os táp is erősen javasolt, így letettem róla. Az egész onnan indult, hogy veszek egy videókártyát a Cyberpunk-hoz, de itt már túl sok minden nem stimmel. Marad a 3070. Ez van. Csak nem lesz olyan gyengusz...
-
-
Peace
nagyúr
válasz keIdor #31624 üzenetére
MSI Gaming X Trio és a Zotac voltak szimpik. 2010-ben gondolom a CM-nél még nem számítottak ekkora ba**ó kártyákra. És én se hittem volna, hogy eljutunk ide egyszer ezzel a batár gépházzal. Én a 600-as FSP-vel így is bőven fölé lőttem 2 éve a gépfejlesztésnél. Csak azért lett ennyi, mert egy 500-asat váltott és gondoltam miért ne. Na sebaj. Azért az a 3070 is komoly ugrás lesz 1060 után, csak már úgy beleéltem magam a natív 4K gondolatába...
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
válasz Devid_81 #31621 üzenetére
Az a baj, hogy ha a VW 5%-kal olcsóbb, mint a Lexus, akkor is Lexust veszel mert az mégis csak egy Lexus...
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
M@trixfan
addikt
válasz #98320896 #31611 üzenetére
Szerintem pedig az egyik égető ( ) problémát oldja meg, miszerint végre nem reked meg a hő a kártya alatt, felfelé melegítve lefelé néző hűtéssel. Ipari design szemmel nézve a PC tele van összetákolt átgondolatlan megoldásokkal és semmi érdemi fejlődés nincs az évek során. Egy PowerMac-ben már 15 éve sem volt fejjel lefelé a VGA. Meg lehet nézni milyen az MPX koncepció a mostaniban, na az ipari.
Zárt rendszerként tekintve a gépházra az a lényeg, hogy folyamatos áramlás legyen be- és kilépési pontok között, ami élvezeti a keletkezett hőt. Ilyen szempontból ez jobb, nem alakul ki annyira gócpont házon belül. Emellett ez a design hátra is dolgozik a gépházon kívülre.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
nagyúr
válasz keIdor #31624 üzenetére
Én kizárólag érzelmi alapon választottam most az új gépemhez ugyanilyen házat (antracit színben). Már alig várom, h élőbe láthassam! Amúgy csak rendelés után jöttem rá, h elfér benne két komplett rendszer - tudom, full béna vagyok ...de még csak most tanulgatom ezt a "szakmát".
Ja! Plusz a táp is majdnem stimmel: RM850x.Devid_81: Ezzel nem biztos, h egyetértek. 6 évig volt Lexusom, kb feleannyi (vagy még kevesebb) a szervizköltsége mint egy Audinak.
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz Qtya123 #31597 üzenetére
Jó hogy ezt írod, köszi, én is így gondoltam, és már el is adtam a b450-et, majd hétvégén rendelek valami b550-et, szerintem tomát
Az kevésbé tetszik, hogy tegnapelőtt eladtam a 2070S-t, erre most olvasom, hogy több mint 1 hónap múlva jön csak a 3070 review
Azt hittem már a jövő héten meg fogom tudni venni, vagy legkésőbb az azutánin ha ez igaz, élmény lesz IGP-n 1,5-2 hónapot szenvedni, főleg hogy most jönnek majd az új játékok.
De ha igazak az előzetesek és mégsem szól akkorát a 3070, akkor az is lehet hogy beszállok egy 2080Ti-be apróról.
-
warcat
veterán
válasz DeathAdder #31634 üzenetére
Eleve október volt a 3070 érkezése, csak tegnap pontos dátumot is adtak mellé (okt. 15)
EA: It's in the crate!
-
EXA
aktív tag
válasz DeathAdder #31634 üzenetére
3080-at tudsz majd venni
Ha tippelnem kéne szerintem nyers erőben nem lesz 2080 Ti szinten, már ha bármi is igaz a kiszivárgott adatokból a 3080-ról.
-
Drizzt
nagyúr
Nekem most full platform csere jon, ugyhogy szerencsesebb a helyzetem. A Vermeert mar ki birom varni. Az uj radeonban viszont semmi bizodalmam nincs egyelore. Igy legalabb csak pozitivan csalodhatok. Oktober vegeig azert nem akarok varni. Amugy igenyesen melyik webshopban raknak ossze gepet? Leggyakrabban Iponban veszek dolgokat, de osszeszerelesuk nem tudom milyen minosegu lehet. A szereles resze nekem mar nem hianyzik. :D Viszont az alkatresz kivalasztas meg igen.
I am having fun staying poor.
-
tupacamaru
veterán
válasz Devid_81 #31612 üzenetére
Az a venti fölülről szív nem? A ház témához, az enyémbe 390 mm fér el, így egy darabig még jó lesz.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
poci76
aktív tag
Az AMD csak másfél hónap múlva fogja bejelenteni a kártyáit. Szerintem mostani pletykát nem szabad elhinni, minden lehet igaz, meg az ellenkezője is. Én is ki tudok találni valamit, aztán odaírom, hogy biztos forrásból. Ha véletlenül eltalálom, akkor meg döngetem a mellem.
Biztosan van valami oka, hogy csak ilyen későn jönnek az AMD kártyák. Az is lehet, hogy hibás volt a chip, és új verziót kellett belőle hozni. A másfél hónap arra is elég, hogy belőjék a fogyasztást, és ehhez megfelelő hűtést tervezzenek. Szerintem egy hónap múlva már lehetnek a teljesítményre vonatkozó pletykák között olyanok, amelyek valódi forrásból származnak, de el fognak veszni a zajban.
Ha nem sürgős, én mindenképp megvárnám a tényleges, tesztelt Navit, és csak utána döntenék.
-
OgreImre
senior tag
válasz tupacamaru #31639 üzenetére
Az Nvidia ábrák alapján alulról szív és felül tolja ki. Ránézésre , igen úgy néz ki mintha felülről szívná, de nem. Fordítva pörög a venti, vagy nem tudom, de kétlem hogy ugyanakkora hatékonysága lenne mint egy hagyományos állású ventinek.
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
tupacamaru
veterán
válasz OgreImre #31641 üzenetére
Igazad van, jobban megnézve a lapát profilja tényleg azt mutatja hogy alulról szív.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
DeathAdder
veterán
Nem terveztem olyan drága kártyát venni (3080), és szerintem nem is lenne értelme olyan erőset 2560x1080-ra, viszont nagyon el voltam tévedve, mert azt hittem 1-2 héten belül már meg lehet vásárolni a 3070-et is.
Meglátjuk, de lehet erre az 1,5-2 hónapra benevezek egy 2080Ti-re, aztán a 3070 tesztek függvényében még az is lehet, hogy nem fogom lecserélni 230-240ért talán nem is rossz üzlet most egy jó hűtésű, garis 2080Ti
Yodamest - azt a 3070-re értettük
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Ez nekem se érné meg, bár ez csak az én saját kis véleményem. Nem elég, hogy 310.000 alatt nagy valószínűség szerint nem lehet megúszni majd egy 3080 -at (szerintem egy normálisabb 3070 sem fog kijönni max 200.000 -ből, lesz az vagy 230.000, elszomorít)de ha kevés a tápod még azt is cserélhetsz, egy minőségibb darab 30-40e -t simán kóstál ugye. És ha még a házba se fér be, na az überszopás, vehetsz új házat is, ennyit áldozni csak azért, hogy legyen az embernek egy új videókártyája... én nem csodálkozom azon ha egy csomóan lemondanak erről a luxusról és konzolt vesznek inkább.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- Lightyear - befektetési app
- Gyúrósok ide!
- LG LCD és LED TV-k
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyomtató topik
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest