Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Devid_81 #5900 üzenetére
A mennyi kártya járt nálam az elmúlt 2 évben vagy miért cseréltem vörösről zöldre visszakereshető, a visszaküldéssel meg totál lyukra futottál nálam (ha meg törvényileg él/jár a 14 nap visszaküldés akkor miért ne élnénk vele, nem kötelező elnézni a szar/hibás/silány terméket, a bolt/gyártó meg oldja meg a minőségi osztállyal, ha már mindenhol ISO szabványok vannak), szóval nem volt szimpi a hozzászólásod, de Karácsony van, így peace
Szerk: ha meg 3 filléres bizbasz miatt cw-s akkor cseréljék le 5 filléresre, ennyi pénzért ne cw-zen, ez a gyártók hibája, csak hát a profit/haszon mindenek felett...[ Szerkesztve ]
-
YellowFlash
aktív tag
válasz Találtgyerek #5817 üzenetére
Nagyon sajnálom, hogy az Evga kivonult. Komolyan úgy tűnt, hogy az egyetlen gyártó volt, ahol ész is szorult a mérnökökbe.
They don't know... PepeLaugh
-
őstag
válasz YellowFlash #5905 üzenetére
B@szó gyártó volt, főleg Kingpin bácsival, érdemes megnézni
-
flashpointer
őstag
Lehet valahogy a karik biosat kiolvasni es szerkeszteni? Ez a GW kari minimum 30% fan speedet tol es vagy 55 fokos, szoval boven mehetne 20%-on is. Ja es 30%-on pont vibral szoval 31-en mar sokkal csendesebb...
-
Drizzt
nagyúr
válasz flashpointer #5907 üzenetére
Ugy tunik akkor nem csak nekem volt bajom a GW hangjaval. Picit megnyugtat. En visszavittem a harmadik napon. Kellemetlen volt a hangja, 40% felett meg ugy altalaban hangos volt. Cw is volt, bar toleralhato szinten.
I am having fun staying poor.
-
boogie84
veterán
válasz flashpointer #5907 üzenetére
MSI AB-vel olyan garafikont rajzolsz nekik amilyet akarsz.
Sőt, most néztem egy új programot venti szabályzásra: videó , Fan ControlA sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
kennystyle
aktív tag
Az egyik felbontott GW 4080-at megvettem az Alzából, gondoltam egy próbát megér legalább látom, hogy mire lenne képes VR-ben a 3080-hoz képest. Ha bármi gebasz van vele úgyis visszaviszem, ha meg nincs semmi és hoz komoly előrelépést marad.
Korábban valamiért az Unigine Heavennel teszteltem, most is ezt indítottam elsőnek. Na a CW rögtön megvolt ahogy indítottam a tesztet, az egy dolog. Viszont a benchmark végére rendszeresen lefagyott.
Superposition 4K lefut gond nélkül.
Indítottam az ACC -t VR-ben, a 3080-nak megfelelő beállításokkal mentem pár percet OK volt. Ahogy feljebb vettem erősen a beállításokat 1 percen belül fagyott, gondolom megtekerte jobban a karit.Ez nyilván megy vissza majd, már csak a CW miatt is, nem vagyok érzékeny annyira rá, de ez erősen tolja. A fagyás leginkább azért érdekelne, hogy a VGA-val van a gond vagy mással esetleg, mert ha mégis rászánnám magam egy másik/új karira nem akarok szívni vele.
Giga X470 aorus lap, 5800x3d, 850w EVGA G5 táp. Eddig minden atomstabil volt, zéro fagyás.
NV driver legfrissebb persze.
Van ötlet, hogy próbáljak valamit vagy tuti a kártya kuka és vigyem is vissza ? -
fatal`
titán
válasz Találtgyerek #5817 üzenetére
Viszont még az annál korábbi kártyáknál épp a hátsó kivezetés miatt anyázott mindenki, mert sokszor alig lehetett a kábelt betuszkolni a HDD-k miatt. Emiatt kezdték oldalra rakni a csatikat.
Most lassan ideje lenne visszaköltöztetni hátra.
-
boogie84
veterán
válasz flashpointer #5911 üzenetére
Igaz a 3080-ban lévő OC biosban is van minimum RPM érték, azt nem próbáltam csökkenteni.
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Zorel
senior tag
válasz kennystyle #5910 üzenetére
Próbáld meg visszavenni a gpu és a vram órajelet kezdésnek mondjuk -100 illetve -500MHz-el. Ha így nem fagy akkor a kártya nem bírja a gyári órajelet.
-
gaben22
senior tag
Ugye van egy emberi oldala, hogy nem b*szol ki másokkal ill. nem használsz ki másokat a saját érdekeidet szem előtt tartva. Tudom ezek cégek és nem feltétlen kell őket se sajnálni, de akkor jön a másik oldala, hogy valószínűleg itt keletkezik nekik valami veszteség, amit máshol be kell hozni, pl. azzal, hogy beépítik az árba ezt a kockázatot. Így az, aki tényleg venni akar valamit nem csak tesztelgetni az többet fog fizetni az adott termékért emiatt. Plusz ezt egy kis cég nem biztos, hogy könnyen be tudja nyelni, egy nagy cégnek nem ügy, többi forgalom megoldja, de egy kicsinél néhány milliós kártya visszaküldése elég nagyot tud vágni a hónap végén...
Én továbbra is azt mondom, hogy ez egy nagyon jó szabály és szeretném, ha ez így is maradna, de ha tömegesen elkezdenek visszaélni vele és emiatt beindul a lobby, hogy változtassanak, akkor az fog rosszul járni, aki nem élt ezzel vissza.
Mondok neked egy példát, IT területen dolgozom, de nekem már jár céges autó limitless benzinkártyával és normálisan használtam, ahogy más kollégáim is. Aztán sales departmenten egy aluliskolázott hülye idióta kitalálta, hogy ő költöztetni fog a céges autójával (ugye repi okból nekik is jár...) magyarokat külföldre. Előbb-utóbb ez szemet szúrt a flottakezelőnek és végül betiltották nálunk a külföldi tankolást... Ugye érted a példát...
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
-
Drizzt
nagyúr
Van ahol ezt szolgaltataskent kezelik(hosszabb visszaveteli ablak, egyszerusitett ugyintezes, stb.), van ahol a torvenyi minimumert is meg kell kuzdeni. En is ellene vagyok, hogy valaki sorozatosan kiprobalgasson dolgokat, foleg ha esely sincs ra, hogy megtartsa. Viszont magamon meg azt vettem eszre, hogy videokartyabol sosem tudok elsore jol valasztani. Mindig azt megveszem, amit ajanlanak forumokon es elegge sokan mondjak, hogy csendes. Aztan mindig arra jovok ra, hogy amit a forumokon csendesnek mondanak, az nekem a gyakorlatban soha nem az. Kb. az a vegso tanulsagom, hogy mindig csak olyat vehetek meg, ami <30 dB a tpu tesztekben load alatt, kulonben nem leszek vele elegedett. Aztan meg olvasom a sok velemenyt a GW-rol most peldaul, hogy milyen csendes, a gyakorlatban nekem meg mind a hangszine, mind a hangereje sok. Ebbol a szeriabol az a tanulsag, hogy csak a Suprim-re lohetek.
-
veterán
válasz gaben22 #5917 üzenetére
Nem baszok ki másokkal itt svédben külön fölön áruljáék a vissza küldött termékeket, hol jobban be árazva olcsóbbra.
Namost én nem a kis boltok 14 napos vissza küldéséről beszélek, talán itt nincsenek is kis boltok.
Hanem az itten webshopok 30-50-60-90!!!!!!! napos nyított vásárlásáról tagoknak, na márpedig ez egy szolgálltatás jüformán versenyeznek ki ad több napot íngyenes vissza küldés álltalában stb.
Tehát ha ő nyújt nekem egy ilyen szolgáltatást akkor én mért ne használjam? -
torma1981
veterán
És miért élnének vissza vele? Ha vissza lehet küldeni 14 nap alatt akkor miért ne tenné az ember? Nincs leírva hányszor küldhető vissza valami, vagy 1 hónapban csak 2 terméket küldhető vissza. Ahogy írtad ez jogszabály. Minek ezen vitázni. Ha valaki nem küldi vissza az az ő döntése, de attól még más megteheti. Ennyi. Nem értem minek sírnak itt az ember emiatt.
-
-
kennystyle
aktív tag
Köszi, 85% power limittel próbálkoztam úgy is fagyott.
Vram -500 lefut a teszt, -250 már nem, és utána rögtön újraindítva is lefagy magában.
Tippre talán akkor memória hiba és/vagy a hűtés nem érintkezik megfelelően azon a részen és túlmelegednek.
Mindenesetre ez így kuka.Jelzem majd visszavitelnél, hátha nem adják el még egy baleknak.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
[Igen] TPU-n egymással szemben szoktak csinálni összevetést, a MSI Suprim, Gaming, PNY kiemelkedik a mezőnyből. Ez a 4080-as kártyáknál van így, a 4090-nél nem feltétlenül ugyanaz a helyzet, de arra is van ilyen oldal. dB-ben ezek majdnem 4-gyel csendesebbek a GW-nél, ami kifejezetten sok, a dB nem lineáris skála.
-
-
veterán
-
ScomComputer
veterán
Na én ilyet veszek..volt nálam az 3070-ből is nagyon phasza volt !
ASUS collab with Noctua to continue with RTX 40 series A kép csak illusztráció a 3070 van rajta... -
flashpointer
őstag
válasz ScomComputer #5933 üzenetére
ja nekem ilyen volt 3070 be csak a cicerges jott az egesz gepbol...
-
őstag
Casekingre jött drop, 10+1 fajta
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Délutánra elfogy mind
NBB-n van TUF OC 2190-ért.[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
törölt tag
válasz !smeretlen #5937 üzenetére
Köszönjük, hogy itt voltál.
Amúgy benne van a pakliban. 700-ért átveszem, ha gondolod és majd én vesződők vele.
[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
Lehúztak 1024 MB-al.
-
Laraxior
titán
Nem kevés neki az a sávszél?
NVMe van? PCIE sávok a biosban be vannak lőve?[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
VoltanIgor
tag
Nem hibás, ez az olcsó kínai bazári hamisítvány, át lettél verve sajnos.
-
Laraxior
titán
válasz VoltanIgor #5943 üzenetére
Gigabyteból is akad még hasonló... és az MSi-nek sem ez az egyetlen ilyen biosa.
[link] Gigabyte RTX 4090 23 GB BIOS
[link] MSI RTX 4090 23 GB BIOS (de ez a verzió sem ugyanaz, mint az övé)"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
voodoo98
addikt
válasz Raymond #5945 üzenetére
Neten megnéztem egy gpu-z screenshotot (Founders) és tényleg 24576MB van.
MSI Suprim X gpu-z screenshot, itt is 24576MB van.#5937!smeretlen
Ez konkrétan milyen típus? Azt látom, hogy MSI.[ Szerkesztve ]
Gangsters on the Boardwalk http://play.google.com/store/apps/details?id=com.hattedskull.gangsters
-
voodoo98
addikt
válasz !smeretlen #5947 üzenetére
Lehetséges, de már az első BIOS-szal is jónak kéne lennie. (lásd fenn a screenshotot.)
Gangsters on the Boardwalk http://play.google.com/store/apps/details?id=com.hattedskull.gangsters
-
Raymond
félisten
válasz !smeretlen #5947 üzenetére
Azt irja az internets hogy van az NV Control Panel-ben egy ECC opcio. Lehet hogy nalad ez aktivalva van? Mert az megmagyarazna a hianyzo 1GB-t.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
Új hozzászólás Aktív témák
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Tápkábelek És Adapterek 12VHPWR Egyedi Harisnya Nvidia
- ! Garanciális !! Újszerű! RTX 4060 8GB OC /Jótállással!/Dobozos!/Beszámitás!/Posta ok!/
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest