Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AthlonXP

    őstag

    Na, időközben széttúrtam a netet és külföldi fórumokon is sokan bele szaladtak ebbe a problémába. A gond ott kezdődik, hogy a tv és a videókártya a hdmi kábelen kommunikál egymással ugye, és ebből tudja a kártya, hogy milyen eszköz van rácsatlakoztatva. Amint felismeri a tvt, azonnal tudni fogja, hogy annak csak 2 hangszórója van, vagyis eleve stereóban tud csak megszólalni. Az lényegtelen, hogy a tv a rajta levő digitális hangkimenten ki tudja küldeni a megfelelő erősítőre a térhatású hangot.
    Emiatt a vga eleve lekeveri a térhangokat 2.0-ra és azt küldi a tvnek. :(
    Ezért sincs lehetőség a hangbeállításoknál 5.1-et kiválasztani, csak a 2.0 marad.

    Na most ezt a funkciót, meg lehet kerülni, persze nem hivatalosan. Valaki készített drivert a vgahoz (nvidia ), amit telepítve, megjelenik egy plusz fül a beállításoknál, ahol szoftveresen kikapcsolható, hogy a vga figyelembe vegye a rákötött eszköz hangbeli tulajdonságait. Vagyis ezek után, gond nélkül kiküldi az összes hangcsatorna jelét a tv-re, hogy kezdjen vele, amit akar. Innentől pedig már gond nélkül tudja tovább küldeni a tv a térhangzású jelet az erősítőre.

    Na ennek a dolognak 2 hibája van jelenleg:
    1. Nem hivatalos megoldás, így csak saját felelősségre használható....
    2. Mivel nem hivatalos, így semmiféle támogatottsága sincs pl. az nvidia részéről, így a drivereiben levő hibajavítások, amiket ki szokott adni, nem jelennek meg ebben a módosított driverben. Ráadásul ez a driver ahogy néztem, már vagy 3 éves és a fórum tagjai szerint, akik szerették volna kipróbálni, még lehet vírusos is, mert bejelzett náluk vírusírtó.. :(( :(

    Szóval ez a hackelős módszer, eleve zsákutca számomra, meg úgy egyébként is.
    Úgyhogy 2 módszerem maradt.
    Vagy analóg jack kábelekkel összekötöm az erősítővel a gépet és 3 ilyen jack-rca párossal küldöm át a jelet neki, vagy veszek 4500 ft-ért, egy optikai-spdif adaptert és azzal kötöm rá az erősítőre a gépet, egyetlen rca-rca kábellel.
    Persze mindez lényegtelen lenne, ha volna az erősítőmön hdmi bemenet, de sajnos régebbi model és ezen még nincs olyan. :(
    Ez van sajnos...

Új hozzászólás Aktív témák