Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adr0001

    tag

    A tegnapi CP2077 tesztelgetésem után ma megtaláltam a workaround-öt a Frame Gen 60Hz-es kijelzőn problémára. Igazából adja magát.
    Ahogy [lITT] leírtam, 60Hz kijelző tulajként a Frame Gen bekapcsolásakor 3 opciónk van. A három közül a legkedvezőbb késleltetést akkor kapjuk ha Adaptív sync + 59 fps frame cap-es variációt állítjuk be. Így kb a natív 60 fps latency-je plusz a generált képkocka frametime-ja lesz az eredő késleltetés.
    Viszont így minden hatvanadik képkockát eldobja a kártya az adaptív sync miatt. Ez pedig egy másodperc gyakoriságú mikrolag fiestát eredményez.
    Hogy ez ebben a formában ne történjen meg a következőt kell és lehet tenni:
    A megoldás a kijelző OC
    Létre kell hozni egy egyedi felbontást nvcpl-el, ami pl 60.04 Hz-es. Így már beállíthatunk 60 fps cap-et, mert nem lesz egyenlő a refresh rate-tel (ugye amivel a 120ms+ egyből ránk rúgja az ajtót), ráadásul minimális a különbség közöttük.
    A Reflex nekünk kedvező műkődéséhez a leges-legfontosabb hogy refresh rate alatt legyen a frame cap, ez így megoldott, és így csak 25 másodpercenként lesz egy darab eldobott frame, ami nem csak hogy jobban hangzik de huszonötször jobban is néz ki.

    A 60.04 Hz-hez ofkoz nen kell ragaszkodni, lehet lejjjebb is próbálkozni, 60-hoz még közelebb, de az én kijelzőmnek ez volt az első használható OC freki.

    Kiemelem még egyszer, az input lag-ot leginkább nem a minél magasabb base frame rate csökkenti, hanem az ha a Reflex TUDJA hogy milyen határokon belül mozoghat!

    Végeredmény: szerényebb mértékben de kimaxolható CP, 4K DLSSb RT Ultra preset, itt majdnem sérvet kap a 4070Ti de csakazértis atomstabil 60fps
    1440pDLSSq RT overdrive preset, kényelmes 70% körüli GPU kihasználtsággal ugyancsak vajsima.
    A Lag számal reprezentálható, de egyáltalán nem érezhető

    "If you think [***]* was a Grade A asshole liar, wait 'til you get gaslit by a mainframe"

Új hozzászólás Aktív témák