- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
milszab
senior tag
válasz Baryka007 #38400 üzenetére
Én inkább a 3070-et céloznám meg a helyedben. 4Kra az a minimum. Sőt. Nekem 2K-s a monitorom ahova még frankón elég a 1070, legalább is amikkel én játszom, igaz nem ultra beállításokkal. Igaz néha jól jönne még plusz teljesítmény, de itt azért már figyelembe kell venni a procit is hogy mit tud kihajtani.
-
Baryka007
őstag
válasz milszab #38401 üzenetére
Procitól nem félek, 1 éve vettem 8700k-t... pár hete 8086k ra cseréltem, delideltem a kupakot, smirglivel rézig kivettem a nikkelezett bevonatot, majd felpolíroztam 3000 ig, ezután rongykorong köszörűgép... Folyékony fém IHS,DIE és IHS, Hűtő közé... Azóta 5,2 ghz allcore OC és max 69 fok
Ez még egy darabig ekkora OC val kifogja szolgálni a VGA-kat
Ha meg nem, akkor veszek egy 10700k-t vagy 11600k-t alig pár tízezres ráfizetéssel 30-30-40 ből megvan az upgrade 10700k ra
-
negasonic
tag
Igen, FHD-ra kiváló még a kártya, de feljebb már gondjai akadnak nagyon erősen. Kompetitív játék miatt nekem nem is kell több hálistennek. Csak azt nem tudom ha egyszer elszáll hogy fogok venni másikat, nem normális a jelenlegi árazás.
Milyen kártyád van ami képes 2030mhzra 950 mvel? nekem instabilitást mutatott 2011mhz körül 950mvel.
Szerintem várj húsvétig a vétellel! Ha már lúd, legyen kövér.
-
Bjørgersson
félisten
Mi olyan fura benne? A 4K pontosan a 1080p négyszerese, semmi meglepő nincs benne, hogy akkorát esik a sebesség. Egyszerű matek.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Baryka007
őstag
válasz negasonic #38403 üzenetére
svensson:
Ez jogos De nem örülök neki, mert ugye sokat dolgozok 3D modellezőkkel, oda kell a 4K HDR legalább 32" nagy monitor... Játszani jó lenne egy sima 27" FHD 240hz is.... Aztán annyi FPS lenne amennyi lenne, de nem úgy mint New Worldben 4k low 56-61 fps... És amikor bemegy 60 alá nagyon érzem... de 60 nál is nagy a késleltetés, nincs benne tartalék... FHD ban meg Highon (nem ultrán) 78 fps....
Star Wars Battlefront 2 ugyan az...
Talán a PUBG az egyetlen, amit 4k ba is tudok ultrázni 60+ fps el, meg a WoW -t... más játékkal meg nem tolom... -
Bjørgersson
félisten
válasz negasonic #38403 üzenetére
Hátha húsvétkor már 600-ért adnak majd egy használt 3070-et.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Aprósólyom
addikt
válasz Baryka007 #38405 üzenetére
Nem G-sync compatible a monitor? plusz bekpacsolhatod az alacsony késleleteés módot az nvidia control panelben. Az alacsony fps-nél g-sync mellett emlékeim szerint hatékonyan csökkenti az input lagot.
1080p egyébként nem néz ki jól a 4k monitoron? Nagyon bluros a kép? (esetleg kipróbálhatod a képélesítést (szintén nvidia control panel). Vagy állítsd be a képméretezést a GPU-ra, ne a monitorra. (szintén kontrol panel, bár nem tudom, hogy ennek lesz-e valós hatása)
Egyszer 4k tv-n kipróbáltam a 1080p gaminget. Ott nekem kifejezetten tetszett. Nem volt nagyon bluros a kép. Abszolút élvezhető volt. Hogy a hatásos felskálázás nincs meg PC monitoroknál az szomorú.
Jevons paradox
-
Baryka007
őstag
válasz Aprósólyom #38407 üzenetére
Hmm ezeket az nvidia control paneles cuccokat kipróbálom !
Sajnos 4K HDR TV-m van 43" on... és 43" on ugye van Input lagg is, még ha van rajta Játék mód akkor is... Igazából bőven használható, csak a nagyon gyors FPS játékoknál érzem a laggot...
Pl autós játékokban észre se veszem... De FPS ben látványosan szarabbul teljesítek vele
Viszont a HDR, meg a 4K illetve a nagy képernyő 3D modellezésre annyira bejön, és mivel a kenyerem javát az teszi ki, így megbarátkoztam vele....
De a vége az lesz, hogy ezt VESA állványra felrakom megdöntve a falra... Alatta meg majd ott fog pirítani a 240hz 27" FHD monitor...
Vagy nem tudom, igazából a legnagyobb gondom az, hogy nem szeretek több monitort használni... Állandóan átcsúszik az egér, nem találom... Ha ki van kapcsolva, be kell kapcsolni ha 1 ablakot véletlenül áthúztam.... stb.....
Még én sem tudom mit akarok -
Aprósólyom
addikt
válasz Baryka007 #38408 üzenetére
Jaaaa, hogy TV. A legtöbb TV-nek viszont jó minőségű felskálázása van. Mégsem vagy elégedtt a 1080P-s látvánnyal?
Én 55" 4k tv-n próbáltam ki, kb. 1,5 méteres távolságból a warzone-t 1080p-ben. Én ráfogtam, hogy tök jó. Nyílván élesebb lenne 4K-ban a játék, de a WOW érezés csak ideig-óráig tart. A játékélményt nem a grafika adja. A 1080p is pedig elég éles volt a jó játékélményhez. Egyedül a mi tv-nk még nem igazán felkészített a konzolra, így magas az input lagja...
TV-n van game mód? Azok általában csökkentik az input lagot."De a vége az lesz, hogy ezt VESA állványra felrakom megdöntve a falra... Alatta meg majd ott fog pirítani a 240hz 27" FHD monitor..."
Nem javaslom, ha hosszabban dolgozol, játszol nem csak 10-20 perceket. Felfelé nézni nagyon fárasztó, mert nem az a szem természetes állapota. Folyamatosan feszülnek az izmok.
Felcsapsz egy monitor manualt egy normálisabb gyártótól, szép grafikával ábrázolják, hogy hogyan pozícionáld a monitor magasságát a szemedhez képest.
Ezzel csak gyorsan linkelek egy példaképet.
Szemtréning könyvben is olvastam, hogy a szem számára az ideális kényelmes, pihentető pozíció, az a szög, mikor egyenesen állva kb. 3-5 méterre magunk elé nézünk a földre (magasságtól függ, de lehet próbálgatni, ki hol érzi lazábbnak, kényelmesebbnek a szemét).Jevons paradox
-
negasonic
tag
válasz Bjørgersson #38406 üzenetére
csak nem!
-
Baryka007
őstag
válasz Aprósólyom #38409 üzenetére
Van Game mode igen, direkt ilyet választottam mert vásárláskor tudtam hogy gépen lesz úgyis.
Most állok neki a FHD állogatásának... A TV elvileg 120hz et is tud 1080p ben... Be is állítottam neki, de ebből semmit sem érzékelek... Talán reszponzívabb lett... de ugyan úgy 60 képkockának érzem... Láttam már 144 meg 240 es monitort is... Ez nincs 120
Nem tudom mi lenne a jó megoldás... Most már vezetéknélküli egér+billen gondolkodok, és hogy a TV költözik odébb... És wifin keresztül tolom ki rá a képet, ha 3D modellezni kell, és akkor átülök majd oda... Passz...
Noh de jelentkezem ha beállogattam a javaslataidat kíváncsi vagyok! -
Aprósólyom
addikt
válasz Baryka007 #38412 üzenetére
Szomorú. Pedig nem kéne szerintem. Én egy jó 15 percet próbáltam warzone-ba. Semmi ilyesmit nem tapasztaltam. Nagyon szép tiszta képet adott a 1080p a 4k TV-n. 60Hz-en is szar a 1080p?
Egyébként tuti natív 120hz? Mert olyan is létezik talán, hogy beveszi a 120hz-et forrásként, ellenben attól még maga a TV 60Hz-en frissít. De ezt most csak 50-50-re mondomd. Nem vagyok kényelmesen otthon a TV-k világában. De érdemes lecsekkolni, hogy tényleg mit is tud. 60Hz és 120Hz között érezhető különbségnek kell lennie. Már desktopon is. Játszani sem kell hozzá. Elég csak megragadni az egeret vagy egy ablakot és mozgatni. Vagy gyorsan görgetni egy weblapot. Már látni/érezni kellene a különbséget.
Biztos jó a kábel annyira, hogy átvisz 1080p120Hz-t? De az is lehet, hogy csak bizonyos TV bemeneten támogatott. Vagy ha esetleg a GPU átméretezés be van kapcsolva, akkor viszont hiába 1080p az asztal, attól még ha midnen igaz, a TV-re a 4k120Hz-t akarná kitolni? Akkor lehet a GPU méretezést ki kell kapcsolni és úgy próbáld.Jevons paradox
-
Baryka007
őstag
válasz Aprósólyom #38413 üzenetére
A kábel tuti jó, mert ha a 4K HDR @ 60hz -t bírja... Akkor a 1080p 120hz et is bírnia kellene....
Nem eszi be sehogyan sem szerintem
Botrányos, filmet nézni jó... mert szép képet ad a HDR miatt. Arra is találták ki nem erőltetem... karácsony után meglepem magam egy 27" 240hz es 1080p vel... Csak találjam ki, hogy hogyan és mikor mivel fogok 3D zni majd
-
Aprósólyom
addikt
válasz Baryka007 #38414 üzenetére
Erre egy nagyon jó vétel szerintem: ASUS VG279QM Review - RTINGS.com
De csak azért bököm ide, mert mostanában elég sok tesztet megnéztem. Tudásához mérten elég jó az ára is.Jevons paradox
-
Bjørgersson
félisten
válasz negasonic #38410 üzenetére
Hááát, ha abból indulunk ki, hogy egy évvel ezelőtt a 3080-akat adták olyan áron, mint most a 3060-akat, akkor sajnos nem kizárt. De persze ne legyen igazam!
-
85Slaci265DC
tag
Sziasztok.
Egy 1080ti-m van jelenleg amit Ryzen 2600x hajt.A kérdésem,érdemes váltani Ryzen 3600-ra a vga teljesítménye végett,vagy hanyagolható.
Üdv. -
Busterftw
veterán
válasz 85Slaci265DC #38417 üzenetére
Milyen felbontason jatszol es hany Hz a monitor?
Ez erosen jatek fuggo, de az a CPU kihajtja a kartyat, foleg ha 1440p-rol van szo.(plusz az X-es verzion tudsz OC-zni ha kell)
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
Akkor már inkább 5600X
2600x ről 3600 ra vátás miatt nem fog megtáltosodni a VGA / FPS, még 1080p ben sem , fölötte meg mégannyira se . Pont ezt a cserét ejtettem meg anno én is igaz csak 1070 mellett. De inkább a 3600 jobb memóriakezelése végett.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz Busterftw #38420 üzenetére
Jogos, ezért írtam h nem fog megtáltosodni.
Ez a kihajcsae dolog már a monitor topicba is begyűrűzött
Normál felhasználás mellett elég nehéz a 2600x el - CPU limitet reprodukálni.
Anno a 775-ös xeonomnál érezhető volt akár egy battlefield SP ben is ha több enemy volt a képen---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Bjørgersson
félisten
-
Hencso
Ármester
[teszt] igaz itt 2080 tesztelnek de sztm nézed meg.
a lényeg a váltásban 3600x akkor éri meg ha a 2600x ből jól ki tudsz szálni találsz rá valami verebet vagy ha már mindenkép váltani szeretnél akkor inkább 5xxx széria ha birja a lapod meg van rá fasza hütésedSamsung Galaxy Note 20 Ultra
-
Bjørgersson
félisten
válasz Bjørgersson #38325 üzenetére
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Használt itt valaki GTX 1080-at 400-430 W körüli táppal? Volt vele bármi gondja?
Köszi, Pakamara
-
Jack@l
veterán
válasz Pakmara #38425 üzenetére
TDP180 W
Suggested PSU450 W[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
PAtr0n
addikt
Írok egy OMG-t:
10 éves FSP350-PNF: 4790k + 1080, mind2 rántva, , szőrös fánk extreme burning mode.
10 percig kínoztam vele, búgott szegénykém mint a rövidrezárt házikendács hegesztőtrafó de gond nélkül bírta élete tán ledurvább tesztjét, aztán kiszereltem, adtam neki egy puszit a hosszú problémamentes együtt töltött idő emlékére, és eltettem a szarkofágjába.
Mindezt tápcsere előtt, mert kevés volt már a vezetékek száma gépfejlesztés után, így is bele voltak kucigolva plusz vezetékek, az alaplap meg a VGA miatt.
Egy 500-as FSP HEXA váltotta, ő se volt túl sokáig, mert 2 rail +12V-os ága volt, amivel nem is lett volna akkora baj, de a Warthunder olyan moslék módon van megírva, hogy ha max grafikával indítottam a játékot, betöltés közben, hangos relé kattanással random leállt a gép, és csak úgy lehetett visszakapcsiolni, ha kihúztam meg visszadugtam.
Utána jött a Riotoro Enigma 650W moduláris. (Seasonic bél)
Szóval: Ha meg is fogsz egy minőségi 400-ast olcsón, én inkább minimum minőségi 500-asban gondolkodnék a helyedben."Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
Pakmara
őstag
válasz PAtr0n #38428 üzenetére
Szóval karcos lehet, köszi. Nem nálam merült fel a dolog, soha nem használtam 400-as táplál. Eladtam a kártyám. Eladás után egy héttel írt a vevő (miután rákérdeztem H rendben volt-e) H nem működik. A srác korrektnek tűnt egyébként a találkozón de jelen helyzetben nem tudom H mit gondoljak. Azt írta egy 430 W -os táppal próbálta és nem működött. Most megnézi egy másikkal. Nekem ott fura a történet, hogy hiába 430 W-os a táp, ennek csak terhelés alatt kellene problémát jelentenie. Plusz H egy hét után merül fel ez, úgy H én kérdezek rá.
-
Hencso
Ármester
Nekem egy ilyen van igaz öreg mint az országút de egy atom stabil táp ....
[enermax-revolution85-erv1050ewt-1050w]
igen kicsit combos az 1050 wat node jó áron jutottam hozzá 2014 ben és azóta velem van[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
Aprósólyom
addikt
válasz Pakmara #38429 üzenetére
Tudod a tápegység típusát? A PC összes hardver elemét?
Én lehetőleg arról is meg kívánok bizonyosodni eladás előtt, hogy egyáltalán tudja-e a tag, hogy milyen mimózák ezek az ESD érzékeny eszközök. Egy kis figyelmetlenség, egy rossz lépés és nem feltétlen megdöglik a az intergált áramkör/a chip hanem csak instabillá válik. (Pont tegnap nézegettem ESD videókat... )
Egyébként mit ejlent a nem működött? Számomra az nem jelent semmit. Semmi nesz, ventik se mozdulnak meg? vagy menneka ventik de fekete képernyő? ALT-CTRL-DEL reagál?
Én már olyannal is szívtam, hogy a DP kábel a PC ház hátlapi lemez domborításai miatt a két kicsi fülecskéjéből 1 nem akadt be rendesen így hol adott képet hol nem. De jelemzően inkább fekete volt. Viszont azt kitpaasztaltam, hogy a windows betöltthetett... szóval ment a fejvakarás, de kiderült mi a menykű volt a hiba.
Visszatérvve a táphoz... a táp miatt nehezen tudom elképzelni, hogy ne kapcsolna be. Hacsak nincs valami nagy kókányolás.
Nem lehet hogy integrált GPU-t használt korábban a BIOS-ban meg letiltotta az aumata gpu felismerést. Vagyis fixálta az iGPU-t?
Mindenesetre jó lenne tudni a jelenséget, hogy töviről hegyire mit produkál.
Jah mégegy... mikor hazavitte egyből beszerelte vagy várt pár órát, hogy akliatizálódjon a kártya az új klímához?
És még egy trükk, úgy kell midnent megkérdezni, hogy a válasz lehetőségek ne legyenek benne a kérdésedben, hogy összetett, saját szavas válaszokat adjon. Különbönben csak úgy fog válaszolni, hogy jah, jah, persze, vigyáztam, odafigyeltem, stb...
Egyedi adásvételnél meg kell válogatni nagyon hogy kivel biznisznelsz, ezért ki kell ismerni az üzletfeled. Tudnék negatív és pozitív esetekkel is sztorizgatni, de a lényeg, hogy tudok elég tapasztalaton alapuló tanácsot adni, ha kell még...Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz Bjørgersson #38424 üzenetére
Egyből sokkal joban néz ki. 900mv vagy 925mV-on már nem bírja az 1911MHz-et?
Jevons paradox
-
Pakmara
őstag
válasz Aprósólyom #38431 üzenetére
Köszi az összefoglalót. Megkérdezem mindent. Nem vagyok egy nagy nepperkedő, csak azt adom el amire nincs szükségem. Igyekeztem körültekintően eljárni, de csak eladni akartam nem "örökbe adni", megbizonyosodni H jó sorsa lesz stb . Elvileg ért hozzá aki vette, rigje van, ez is kiscsákánynak ment a nagyok mellé.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Aprósólyom #38432 üzenetére
Nem tudom, addig még nem mertem lemenni, bár már a 950-ben sem bíztam. Délután lehet adok neki egy esélyt, aztán meglátjuk.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Bjørgersson #38434 üzenetére
Kipróbáltam, vagyis próbálom még mindig. Fura, mert sem a BFV, sem a Siege nem fagynak ki, viszont tök random 1-2 mp-re elmegy a kép, a játék viszont rendesen megy tovább a hangok alapján, majd a kép is visszajön. Okozhat ilyet a túl alacsony feszültség?
-
Lion81
tag
Sziasztok!
Vettem egy Zotac GTX 1070Ti Mini 8GB vga-t és egy dolgot nem értek!
Furmark alatt az istennek nem ad olyan eredményt amit én gondolnék a kártyáról vagy összehasonlítom az ott lévő ponteredményekkel akkor egy GTX 1060-as is elpicsázza!!!
Az én eredményem:akármit csinálok ez a max,ha mindent extrát beállítok akkor ennél roszabb:4000pont (Namármost a régi GTX1060 3GB!!! ennél sokkal jobb FPS-t és pontszámot mutatott a régi rendszeremben Asus B75 alaplap,i7-3770)
A monitorom Fresynces (75Hz)de már azt is kikapcsoltam.
A tápom bírja CM B600W Rev.2 (80Plus)
Gigabyte B560M Aorus Pro AXD alaplap+ I3 10105F proci ami mellett zakatol a vga és a cpunak ki kell hogy hajtsa szerintem.
A VGA teljesen hibátlan sérülés és mókolás mentes még többet is megy boostban a gpuja (1840 körül)mint a legtöbb progi írja(GPU-Z,AIDA64.stb...)
Áramfelvétele 180w-ot mutat az is rendben!
Kapott ThermalGrizzly Kryonautot a gpu és új Thermo padokat is a ramok és a többi szintén ettől a gyártótól!A hőeredmények szerintem tök jók lettek!
Minden másban(játék stb)Stabilan és gyorsan fut FHDben de a Furmark teszteken rendre elvérzik és nem tudok rá jönni mi lehet a baj már sok helyen néztem pedig megoldást.
Ha valakinek van ötlete mit nézzek vagy állítsak be kérem ne tartsa magában és írjon nyugodtan hátha másnak is van,volt,lesz ilyen gondja!
Üdv mindenkinek[ Szerkesztve ]
TDU nick: gabur2 (sárga Mustang GT-R :-)
-
Lion81
tag
Ja a VGA driver a legújabb és a Win10x64 Home összes frissítés is fent van valamint minden egyéb driver is a legújabb a rendszerben!
-
CJ4567
nagyúr
válasz 85Slaci265DC #38435 üzenetére
Simán bírná a Tomahawk az 5600X-et egy BIOS frissítés után.
No Sana No Life
-
Aprósólyom
addikt
válasz Bjørgersson #38436 üzenetére
Én nem tapasztaltam még ilyen jelenséget, de nem kizárt. Sokkal inkább csak megfagy a 3D alkalmazás és bezáródik vagy bekressel, de nem kellet eddig a teljes gépet resetelni vagy bármi komoly beavatkozást eszközölni. Mondjuk ha elmegy random a kép 1-2másodpercre, és nem kressel a játék vagy a driver, akkor lehet csak véletlen egybeesés az OC-val és valójában inkább videókábel hiba? Ez csak egy feltételezés.
Ha felviszed 950mV-ra, akkor pedig egyből megszűnik?
Attól viszont nem kell félned, hogy bármilyen hardveres gondot okozna az alulfesz. Legfeljebb a szoftver kressel.
Érdemes lehet még futtatni HFinfo64-t. Annak van egy Windows hardware Errors "szenzorja" is. Hátha az mutat valamit...
Egyébként pedig stressztesztre érdemes lehet használni az Superposition ingyenes változatában a game módot. Azt elindítva pedig a cinematic opciót (bal felső sarokban lesz), mert akkor addig mászkál loopolva a kamera, amíg le nem állítod. Szerintem gémereknek megfelelőbb teszt, mint az OpenGL-es furmark. Vagy van még a 3DMarknak is stressztesztje, de az fizetős.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz Lion81 #38437 üzenetére
Ez az én GTX 1070-em. Undervolttal optimalizálva van (1860MHz fut), illetve kapott +333Mhz-t a VRAM, ami furmarknál sokat számít teljesítményben.
Azt látom a tieden, hogy valamiért 4x AA-t használt a benchmark. Illetve a max fps nálad 106 viszont az átlag csak 74. Ez nagy különbség, szóval van ott gubanc.
Mivel írtad, hogy cseréltél pasztát, hűtőpadot, lehet, hogy végül nem sikerült elég jól, de mielőtt szétszednéd újra én azt javaslom, hogy használj GPU-Z-t monitorozásra. Sokkal több adatot és folyamatában fogsz látni. És játék alatt is méricskélj majd. Én feltételezem, hogy valójában játékok alatt is lesznek majd érdekes értékek, csak legfeljebb azok játék közben nem feltűnőek.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz Pakmara #38433 üzenetére
"Mert rigje van ért hozzá", ez sajna semmi sem biztos. Erre van egy gyors sztorim:
Volt egy RX580-am is. Elkezdtem finomhangolni miután megvettem. Kutakodtam a neten, így a kártya pontos típusához és RAM chiphez találtam miner fórumokban VRAM időzítés kódsort. Bemásoltam, BIOS kiír. Mentek a játékok szépen, minden frankónak tűnt, csak hát futott az MSI Afterburner benchmark és a HFInfo64 a háttérben. Kiderült, folyamatosan generálta a VRAM hibákat. Erre van egy külön "szenzorja" a HWInfo64-nek. 5-10 perc játék alatt több száz hibát generált a VRAM, miközben szemmel, semmilyen hibát nem lehetett észrevenni. Vissza tettem mindent gyárira és finomhangoltam a Radeon software-rel. Egyből eltűnt minden hiba, pedig azt az időzítést sok felé meg lehetett találni miner oldalakon. Egy ilyen ha nem is azonnal nyírja ki, de biztosan erősen degradálja a RAM chipet.
Szóval, soha semmi sem garancia. ha neked nyugodt a lelkiismereted, mert jó volt, ebben biztos vagy és vigyáztál kiszerelés közben, tuti nem rontottad el, akkor hagyd rá. Azt csinál vele amit akar, már az ő tulajdona és ő a birtokosa. Te nem tudod megvédeni a saját hülyeségétől. Viszont akkor neked biztosnak kell lenned abban, hogy jó kártyát adtál el.Javaslat: Én mikor eladok valamit, újra letesztelem, majd úgy szerelem ki a PC-ből, mint a hímes tojást. Tápkábelt is kihúzom. Műszálas ruha ne legyen rajtam, ne mozogjak sokat szőnyegen. De mielőtt elkezdem kiszerelni megfogdosok egy nagyobb fém testet, ami a maradék töltést is elvezeti. A kártyát/PCB-t mindig úgy fogom meg, hogy lehetőleg semmilyen vezetőhöz, felületi alkatrészhez ne érjek és már az előkészített zacsiba be tudjam csúsztatni. Fontos az ESD zacsi. (VGA-t pl meg lehet fogni a hűtőborda felől vagy a hátlapja felől.)
Jevons paradox
-
Pakmara
őstag
válasz Aprósólyom #38442 üzenetére
Kiszerelés előtt bancheltem, rendben volt. Igazából a szitu az ami zavar/furcsa: ha én veszek valamit akkor még aznap kipróbálom, hogy tudjam mondani az eladónak ha gáz van. 1.5 hete nincs nálam a kártya, akár véletlenül is történhetett vele valami.
-
Lion81
tag
válasz Aprósólyom #38441 üzenetére
Szia!
A paztázás azért lehet jó,mert pasztázás és thermalpadozás előtt alapon 40-42 fok és 83-84fokos volt (valami szutyok folyós paszta volt rajta az is kevés meg valami koszos elnyűtt thermal pad) a kártya terhelés alatt utána ki lett takarítva meg minőségi pasztát és padokat raktam rá(Thermal Grizzly)(nem először csinálom már ) és levitte 36-37 fok alapon és 76-77 fokra terhelés alatt(ugyan annál a játéknál ugyanolyan beállítások mellett)
Játék alatt amúgy MSI Afterburner progival figyeltem minden adatot onnan vannak a hőmérsékleti adatok!
A 4x AA-t én sem értem hisz tesztelés előtt kikapcsoltam viszont a teszt alatt ott látom
Amúgy semmi furcsát nem veszek észre a kártyán azon kívűl hogy hűvösebb lett meg jobban mennek a játékok (bár nem tudom mennyire kellene jobban mennie a játékoknak hisz nincs összehasonlítási alapom csak a régi vga-m)csak ebben a progiban van valami bukfenc.Esetleg valami bios vagy Nvidia control panel beállítás nincs a helyén esetleg a free sync kavarhat be (bár ezt kikapcsoltam és úgy is koppra ugyan az az eredmény lett)Úgyhogy elküldök egy csomó képet a rendszerről hátha valaki észre vesz valamit(mindenhez én sem érthetek ezért kérek itt segítséget )
Terhelés előtt:
és után:
Esetleg ha valaki több képet vagy adatot és beállítást (akár játék alatt is)
akar kérni kérem írjon és küldöm csak írja le pontosan mit teszteljek,állítsak és fotózzak!
Köszönöm előre isTDU nick: gabur2 (sárga Mustang GT-R :-)
-
Bjørgersson
félisten
válasz Lion81 #38444 üzenetére
Win + Print Screen kombó csodákra képes, próbáld ki.
-
Lion81
tag
-
Bjørgersson
félisten
válasz Aprósólyom #38440 üzenetére
Uh, köszönöm a részletes választ!
Ha a kábellel lenne gond, akkor terheléstől, órajeltől, mindentől függetlenül mindig kellene, eddig is kellett volna csinálnia, nem csak játék közben, nem? S csak most jelentkezett először 925 mV-on, szóval ezért gondolom, hogy a feszültséggel lehet valami. Délután visszaállítom 950-re, aztán meglátjuk. Ha nem is játékkal, de valamelyik benchmarkkal megnézem, közben pedig hagyom futni a HWinfot, köszönöm a tippet.
-
Lion81
tag
válasz Bjørgersson #38445 üzenetére
A írásom előtt kipróbáltam már:
ilyen lett nem tudom miért nem is akartam most foglalkozni vele más a téma amaz a megoldás egyszerűbb és gyorsabb volt,de köszönöm az észrevételt
Esetleg a témámhoz valami észrevétel,gondolat?[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz Lion81 #38448 üzenetére
Milyen kártya volt előtte a gépben? GPU-Z-vel ha monitorozod, hogy néz ki a kihasználtság, hőmérséklet meg az órajelek?
-
senior tag
válasz Lion81 #38448 üzenetére
Win+Shift+S esetleg?
Miért olyan fontos a FurMark pontszám egyébként? Leginkább a VRM strapálására használható, nem igazán benchmarknak való. Ahogy hallottam Pascal és ennél újabb architektúrás kártyákon már egyébként is érzékeli a GPU az ilyen jellegű szintetikus terhelést és "védi magát", azaz ha szükséges throttlingol.
Ha mindenképpen tovább akarsz próbálkozni valamivel esetleg megpróbálhatod a kártya BIOS-át a rá való hivatalos forrásból elérhető legújabbal flashelni, esetleg DDU-val lepucolni a drivert és feltenni a legújabb stabil verziót (vagy régebbiekkel is lehet próbálkozni). Tápod milyen? Osztott vagy single rail a 12V rajta? A PCI-E tápcsatikat két külön kábellal kötötted be, vagy daisy chainelve?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs