Hirdetés
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Yettel topik
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- IFA 2024: Szó szerint pofátlanul vékony a Honor Magic V3
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple Watch
Hirdetés
-
IFA 2024: Gombnyomásra vált kijelzőmódot a TCL telefonja
ma Kezünkben a harmadik generációs NXTPaper technológiát használó TCL 50 NXTPaper.
-
A kriptobányászok energiáját akarja az AI-szektor
it Olyan mértékben nő az AI és az adatközpontok áramigénye az USA-ban, hogy a szektor már a bitcoinbányászokat is célba vette, az ő energiájukat akarják.
-
Project Odyssey - Képeken a Blizzard törölt túlélőjátéka
gp Egy teljesen új világban játszódó program lett volna a végül elkaszált projekt.
-
Mobilarena
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WaterWawe
őstag
2016. 05. 07-én lehullott a lepel az Nvidia új kártyáiról.
GTX 1080:
2560 NVIDIA CUDA Cores
1607 Base Clock (MHz)
1733 Boost Clock (MHz)
10 Gbps Memory Speed
8 GB GDDR5X Standard Memory Config
256-bit Memory Interface Width
320 Memory Bandwidth (GB/sec)
3.0 NVIDIA GPU Boost™
12 API with feature level 12_1Microsoft DirectX
94 Maximum GPU Tempurature (in C)
180 WGraphics Card Power (W)
500 WRecommended System Power (W)3
8-Pin[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
addikt
Akkor elérkezett az idő, lehet már tudni hogy mennyivel gyorsabb egy 980Ti / Titan X kártyától?
Jöhetnek a tesztek ezerrel!
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
WaterWawe
őstag
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Tudtam én hogy nem erdemes most VGAt vasarolni. Most fog eljonni az upgrade ideje
Már csak az ár a kérdéses... Reméljük a kisebbik 1070 meglesz 4-500€ környékén..."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
WaterWawe
őstag
válasz GeneraL_XTX #8 üzenetére
Azt ígérig hogy valamivel ez is gyorsabb lesz a Titan X-nél, tekintve hogy nettó ára 120k, szerintem ez lesz nálam a nyerő.
-
GeneraL_XTX
veterán
Szerinte nálam is, főleg, hogy Vram mennyiségében nem lesz most (reméljük ) különbség, csak annak sebességében....és a tuningpotenciálja a 1080-nak is elég jó ahogy láttuk, 2000mhz körülre talán a 1070 is húzható lesz, akkor 120k körül best buy És a fogyasztásra is kíváncsi leszek én úgy 140w-ra tippelek, de lehet lesz az 120w tdp is
-
Laraxior
titán
válasz GeneraL_XTX #8 üzenetére
1080-as monitorhoz pont oke.
Nincsenek már tul nagy igenyeim, igazabol a mostani 750Ti-vel is elvagyok, de hogy néz már ki a konfigom...
120-140ezer még tűrhető ár, ha figyelembe veszem, hogy nem fogom cserélgetni.
Majd megvarom amig kijonnek az extra hűtővel szerelt verziók, mondjuk a Gigabyte-é. Juliusban mar biztosan lesz... Addig meg ugyis itt a joido, a motorozas mellett nincs igény a monitor előtt dogleshez"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
ÁdiBá
addikt
25% több pontot kap 3DMARK alatt a 1080GTX mint egy 980Ti. Ez elsőnek soknak tűnik, de ha belegondolunk kb ugyan ekkora tuning potenciál van egy 980Ti, akkor már elgondolkodtató a dolog, arról nem beszélve hogy a szintetikus tesztek sokkal jobban kihozzák az erő viszonyokat mint a játékot.
Én kicsit tartok a GP104, ez sok dolgot nem ígér a TitanX-re.
Viszont engem is hajt a kíváncsiság, és ha tényleg jól sikerült termékről lesz szó, akkor nekem is ki kell majd próbálnom.GTX1080 / GTX1070 működés közben a zöldeknél
(#15) GeneraL_XTX Olvastam, hogy majd 1607 mhz a BASE sebessége, ez számomra hihetetlen, hogy már itt járnak...
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
nagyúr
-
s4hu|SyD^
addikt
Na erre abszolút megérte várni. Azért nem hiszem, hogy lesz játék, ami kihajtja egy ideig az én Full HD játékaimban.
1070 ide hozzám.
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
TomiLi
addikt
+100 dollárért visszatér a vapor chamber is!
Iponról:
A GeForce GTX 1080 május 27-én válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 599 dollár lesz. GeForce GTX 1080-as videokártyával az ASUS, a Colorful, az EVGA, a Gainward, a Galaxy, a Gigabyte, az Innovision 3D, az MSI, a Palit, a PNY és a Zotac is jelentkezik, sőt, egyedi nyomtatott áramköri lappal és/vagy tuningolva érkező modellekre is számíthatunk.Rögtön a kezdésnél már lesznek egyedi hűtésű vga-k is?
Bogyorisz
-
WaterWawe
őstag
válasz Malibutomi #18 üzenetére
De a 1080-at is lehet húzni, pont ahogy a 980 Ti-t is, sőt mivel alacsonyabb fogyasztású kártyáról beszélünk, még több tuningpotenciál is van benne, mint a Ti-ben.
-
GeneraL_XTX
veterán
Ami kicsit viszont szájhúzásra adhat okot az ez:
Szintén ipon-ról:
A GPU egyébként DirectX 12 Feature Level 12_1, OpenGL 4.5, Vulkan API és G-Sync támogatással érkezik. A GPU hőmérséklet-limitje 94 Celsius fok lesz.
-
ÁdiBá
addikt
válasz Malibutomi #18 üzenetére
Ha tényleg ennyit tud csak, akkor én tuti kihagyom. Jobban örülnék egy GP100-asnak...
Én személy szerint a DX12 tesztekre leszek kíváncsi, mostani kártyámmal is elvagyok 1440p-ben.
Volt GTX980-asom, az már nem ez a szint, azoknak simán alternatíva lehet a 1080.
De a 980Ti keresztbe lenyeli az elődjeit.ÁdiBá
-
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #22 üzenetére
Async a lényeg nem ez... De könnyen benne van persze hogy marad a Maxwell szerű megoldás.
No meg van e mellé Tier3 szintű bekotés/erőforrás leosztás.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
addikt
Na, nem véletlenül hagytam ki a 900-as szériát. Ilyenre vártam! Kíváncsi leszek az 1080Ti-re. Ősz/tél?
-
Malibutomi
nagyúr
A tenyleget nem tudom, csak osszevetettem a csikokat a tablazaton.
Szerintem kb ugyanaz mint a 780Ti-980 viszonylatban. Akinek Ti kartyaja van annak az uj Ti-re erdemes valtani.(#24) NetTom
A valos jatektesztekre leszek kivancsi, foleg a mostani es a DX12 cimekre(Far cry primal, hitman, quantum brake) , hogy abban az iranyban van-e valtozas, jobban teljesit-e mint az elod.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Amúgy várhatóan elég lesz a 4.3-ra húzott 4770K alá, igaz? Nem vagyok most annyira képben a procikkal kapcsolatos újdonságokkal, de úgy tudom, hogy erőben nem történtek 200%-os előrelépések. Meg a DX12 szintén a proci terheit csökkenti, nem?
-
Skinny26
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #31 üzenetére
Ja, nekem is, és én is parázok, hogy nem lenne elég egy GTX 1070-hez.
-
malacka87
senior tag
A kis 7870-es kártyámat most fogom lecserélni 1070-re vagy 1080-ra. Minden baromságra elköltöm a pénzt. Most legalább lesz egy hosszútávú kártyám megint. Induló ár kb 200.000Ft lesz?
[ Szerkesztve ]
btag:Sveryn#2510 uplay:MoRu_PManiac87 Origin:partymaniac87 World of Warships:partymaniac87 E60 520I
-
nagyúr
válasz Malibutomi #26 üzenetére
Persze... nyilván első körben ezekkel fog a majom a vízbe ugrani aztán kiderül tud e úszni.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
nejad
aktív tag
Én néztem élőben, hát nemtom, nem túl szép ez, hogy igaz legyen? Fele annyit kajál veri a mostani top kártyát és az áráról nem is beszélve, vagy ezek már tudnak valamit, hogy a vr akkora buzulás lesz, hogy ezzel egyeduralkodók lesznek?
-
nagyúr
válasz WaterWawe #36 üzenetére
Azért ezzel még várjunk... bár igaz hogy az alap referencia annyiba kerül, de a jobb hűtővel szerelt meg 700 dollár... és szerintem a custom hűtősök is ehhez fognak igazodni (már a jobbak) - vagy valahol a kettő között (650 pl, ahol a Ti is van/volt).
Persze ettől független igen, az alap ref és az olcsóbb megoldások olyan 200 körül lesznek, esetleg 190.
[ Szerkesztve ]
-
dungeon21
újonc
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy valaki emlékszik-e rá, hogy a hivatalos megjelenés után mennyi idő múlva szoktak a kártyák elérhetővé válni Magyarországon? Az árukereső és az Ipon adatai szerint 1-2 hónap eltelt a relase után, mire a 980/80ti kapható volt hazánkban. A GTX 1080 érdekelne, de talán július végéig is várnom kell, ha nem akarom az egyetlen Gigabite verziót megvenni valami horror áron. -
törölt tag
Szerintetek az i5 4690 elboldogul majd a 1080-al?
-
xNAGOYAx
tag
Sziasztok , nekem egy asus gtx 980-asom van és majd egy gtx 1080-ra szeretném lecserélni ,de az GDD5X ram lesz. Láttam korábbi hozzászólásban, hogy megérné váltani,de a kérdés az ,hogy a HBM2 nem jobb választás memória szempontból vagy a GDDR5x még életképes lesz 2-3 évig.
Előre is köszi a válaszok !
Üdv Nagyoa! -
hszilard666
veterán
Jaúnapot!
Micsoda bemutatót láthattunk tegnap! Engem megvettek kilóra!
Szerintetek mikor jöhet az első kompaktvizes 1070? Érdemes ezekre egyáltalán vizet rakni ha nem melegednek annyira?xNAGOYAx:
Persze hogy jobb választás lenne, de egyenlőre senki sem tudja biztosra hogy mikor jönnek a HBM es nVidiákok.dungeon21:
Átlagosan egy két hónap, de a nagykerekbe hamarabb lehet kapni ha jól tévedek!iwater:
Akkor én REF et veszek mert nagyon bejön a dizájn és a világító GTX logo! Kezdem a fanboyság jeleit észrevenni magamon.
MOD:
Lesz egyáltalán refhűtős 1070?! Mert hogy a 970 eknél sehol sem láttam anno[ Szerkesztve ]
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
WaterWawe
őstag
válasz hszilard666 #44 üzenetére
Szerintem nem lesz kompaktvizes, vagy legalábbis kevés. Ezeknek a kártyáknak sokkal alacsonyabb a fogyasztása, egy sima MSI féle TwinFroZr hűtővel is 2000rpm-en némák játék alatt. (A GTX 980-ból kiindulva).
-
wjbhbdux
veterán
-
gV
őstag
ez talán érdekes az #5 hszben látható teljesítmény grafikonon, 2560*1600 max beállításokal mérték, (TR +80% W3 +70%) [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen