-
Mobilarena
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bjørgersson
félisten
Hogy jott ki ez a 20%?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
laychi
veterán
válasz Bjørgersson #37401 üzenetére
Matek 2-essel a tanár jóindulatából
-
FLATRONW
őstag
válasz Bjørgersson #37401 üzenetére
Ez a számítási baki nálam is sokszor megesik.:)
Húzok a GPU-n 200 MHz-et, ez az 1000 MHz-nek a 20 százaléka.
De hogy miért az 1000 MHz-hez viszonyítom a növekedést, azt nem tudom megmagyarázni. Utána pedig hirtelen a fejemhez csapok, hogy hoppá az 1950-hez kellene nézni a növekedést, és máris nem olyan nagy buli a tuning. -
Atla
senior tag
Óriási blama...2000-nek a 200MHZ a 10%-a valóban! Nem véletlen a szakmunkás papír!!
Elnézést akit megtévesztettem a matek tudásommal! Szóval 6FPS semmit nem ér a tuning![ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
-
Quenmorr
tag
Egyébként a kártyám ha 2021 januárig garis akkor még "korai" lenne újrapasztázni meg stb.? 1-2 játéknál észrevettem hogy picit cicereg az minek a jele? Nagyon emiatt húzni sem merem.
Köszönöm -
Bjørgersson
félisten
válasz Quenmorr #37407 üzenetére
Igen, ha szetszeded, ugrik a gari. Azon a hutesen a friss paszta nem igazan fog javitani. A cicergesnek pedig semmi koze az egeszhez, a tekercsek csinaljak, van itt rola a tudastarban egy cikk, olvasd el.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Quenmorr
tag
válasz Bjørgersson #37408 üzenetére
Köszike az infót meg is lesem a cikket
-
Quenmorr
tag
válasz Bjørgersson #37408 üzenetére
Átnéztem de sajna nem találtam a cikket
-
Quenmorr
tag
Azt nem tudjátok , hogy érdemes-e visszavenni a kártya feszültségét picit, hogy ne melegedjen annyira, ezáltal nagyobb teljesítményen menjen? Vagy ez nagy hülyeség?
Bírja picit kisebb feszkón is ugyanazt a teljesítményt, vagy nagyobbat nyújtani?[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz Quenmorr #37415 üzenetére
A kevesebb hőtermelés, még oké a kisebb feszültség által. És az is igaz, hogy magasabbra boostol majd az alacsonyabb hő miatt. De le kell tesztelned, a lehető legmagasabb boost órajelen a beállított feszültséget. Ezt próbáld meg elérni úgy, hogy a temperature limitet kitolod, és 100% ra állítod a ventilátoraidat. Ezáltal biztosan fog olyan órajelre is boostolni, amit default ventilációs sebességgel és temperature limitt kitolása nélkül nem érne el. Ha úgy stabil, akkor szerintem működhet amit mondasz.
-
Quenmorr
tag
Egyebként mi a tapasztalat azzal kapcsolatban, hogy ha kijön egy új széria (jelen esetben a 3000), akkor a korábbi széria mennyit esik árban és meddig kapható? Az 1070-es kártyámon agyalok, hogy lehet eladom mégis és a ryzen 5 2600 mellé elférne egy 2070 super kari. Vagy azt már hülyeség venni és inkább a 3070-esre kéne koncentrálni? Ahoz meg lehet új táp is kéne meg nem biztos h fejleszteném az egész gépemet most inkább csak a karit. Köszönöm Uraim
-
mihione
őstag
válasz Quenmorr #37420 üzenetére
Most biztos nem erdemes valtani,majd ha kijon az osszes 3xxx kari es lemegy a hype,lemennek az rtx 2xxx arak is,nyilvan az gtx 1xxx szeria is esik de szerintem nem akkorat mint az elso rtx szeria,mivel azokat elegge tularaztak startnal.Meg nagyban befolyasolja majd mennyi lesz mondjuk egy 3060 vagy 3070 kari.3080 300k korul van,szerintem a 3070 220k korul is lehet nalunk.Ezekhez merve meg mindig jo arban vannak a hasznalt gtxek mondjuk 100k korul egy 1080ti.Egy 2080ti 30-35%-al erosebb a 1080ti-nal es dupla aron mennek hasznaltan.Igy majd szepen bearazodik teljesitmeny szerint a hasznalt piac mert a kutyanak se fog kelleni rtx 2080ti hasznaltan ha azonos aron zsir uj 3070-et kap ami szerintem teljesitmenyben is hozni fogja,esetleg meg felul is mulja.
En is max az rtx miatt valtanek de boven raer meg az ha amugy megfelelo a teljesitmeny.Az uj jatekok nem tudom mit fognak tudni,ez majd kiderul de azert ketlem hogy egy 1080ti ne lenne eleg a 60+ fpshez ultran fhdben meg 1 evig legalabb.[ Szerkesztve ]
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
Quenmorr
tag
válasz mihione #37421 üzenetére
Hát én is úgy vagyok vele most, hogy megvárom, hogy alakul a piac. Én ugye nemrég vettem a mostani konfigomat, alaplap proci memória táp minden (kivéve videókari), de a 3070-hez már kevés lenne a procim szerintem. Emiatt gondoltam arra, hogy egy 2070 Super nekem tökéletes lenne a Ryzen 5 2600 mellé. A 3070-et nem tudnám kihasználni ezzel a konfiggal és nem akarnék egyelőre tovább fejleszteni, csak egy jó gpu-t Félek hogy a 3070 "túl jó" lenne a gépbe és "felesleges". De lehet hogy ha már közeli árban lesznek inkább a 3070-et érdemes venni, igaz én csak full hd-ba csapatom most. Te mit gondolsz, egy 2070 super sokkal olcsóbb lesz majd mint a 3070? Az 1070-es karimat megérné lecserélni egy 2070 superre ha lemegy az ára?
[ Szerkesztve ]
-
mihione
őstag
válasz Quenmorr #37422 üzenetére
Ezt neked kell eldonteni mi mit er meg,szerintem fhd 60 fpsen maradva nincs is ertelme nagyon valtogatni,kiveve ha kell a ray tracing.Oda mar jo lehet egy 2070 super,hogy mennyire megy le az ara az passz,majd idovel kiderul.Na meg kerdes miket jatszol.En rt helyett inkabb 1440p magasabb kepfrissitesre valtanek :D
Vagy esetleg ultrawidera,ezek sokkal jobban megdobjak a jatekelmenyt mint a ray tracing.Es legalabb annyit elkolthetsz ra mintha gput cserelnel, ha ultrawideban 2560x1080p maradsz oda meg lehet eleg a 1070,amugy biztosan cserelhetnedLenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
Biga123
addikt
válasz mihione #37423 üzenetére
Én is pont a váltáson agyalok, megnézve pár videót nekem az jött le , hogy pl a 2070 et is kinyírja a bekapcsolt sugárkövetés. Sok esetben elviszi az FPS felét. Úgy meg már annyira nem nagy buli.
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Quenmorr
tag
válasz mihione #37423 üzenetére
Köszi szépen a választ
Igazság szerint fps gondokkal is küzdök rendesen. Még 1080p be is sokszor nincs meg a 60 fps. Gondoltam egy jobb kártya sokat segítene :) Szerintem amiatt vannak bajok. Erről mi a vélemenyed? Gépem:
Asrock B450 Pro4
Ryzen 5 2600 (3.9 ghz boosttal)
Hyperx Predator 2x8 gb 3200 mhz en
Asus dual gtx 1070 8gb gpu[ Szerkesztve ]
-
pandras83
senior tag
válasz Quenmorr #37425 üzenetére
Nagyon hasonló a gépem (R5 2600 4Ghz allcore - GTX1070 - 1080p 60hz) , nálam sincs meg sok címben a stabil 60: Metro Exodus, RDR2, AC Odyssey, AC Origins (mondjuk utóbbi 2 teljesen jó lockolt 50 fps mellett is. Nálam 2070super vagy 3070 a terv, bár utóbbiban sokat hagyna az R5. A kiszemelt kártyák valamelyike úgyis meglesz végül, a többi alkatrész marad - fps lock mondjuk 80-on, így kímélve van minden. Vagy monitor csere 144hz-re de maradok 1080p-ben az tuti. Ami a lényeg: nem kell félni a gpu bottlenecktől, le kell folytani a frameratet és rögtön folyamatos a kép, de nincs vsync-es input lag. Az R5 2600 multi lövöldéknél beeshet (be fog esni garantáltan) 60 alá, de a fixált max fps miatt kicsi lesz az ingadozás.
Cyberfuck Patchrunner
-
CJ4567
nagyúr
válasz pandras83 #37426 üzenetére
AC Origins-t egy 1070 nagyrészt tud 60FPS-el futtatni, ha nem ultrán játszol. (Geforce Experience beállításai elég jók, néha lesz pár 60FPS alatti rész, de a játék nagy része nálam 60 felett volt éppen, néha több.)
Multi lövöldék változóak, egy Siege-t egy R5 2600 lazán tud fix 144FPS-el vinni, Vulkan-nal nagyon jól fut a játék. egy BF1-5-öt el tud vinni, de fix 144-ről le kell tenni. (BF1-ben még jobb a helyzet, BF5 még CPU igényesebb.)
No Sana No Life
-
Quenmorr
tag
válasz pandras83 #37426 üzenetére
Na akkor te is hasonló cipőben jársz :) Kíváncsi vagyok melyik vidikártya mennyibe fog kerülni. A 3070 félek hogy túl jó lenne a gépembe és nem tudnám kihasználni. Nekem lehet hogy a 2070 super lesz a választásom. :) De majd meglátjuk mi hogy alakul. De akkor te is úgy gondolod hogy a vidikártya a ludas az fps ben?
[ Szerkesztve ]
-
pandras83
senior tag
válasz Quenmorr #37428 üzenetére
persze hogy a gpu. a 2600 mostani címekben tippre 1080ti / 2070super amikkel még elbír, és ezek a kártyák kihúzzák az új konzol érát kompromisszumok nélkül 1440p-ben de sok esetben 4k is-ban is. asszem eddig a bfv és a gta online gyilkolta le az enyémet, de akkor nagyon
[ Szerkesztve ]
Cyberfuck Patchrunner
-
malacka87
őstag
Üdv! Lenne egy olyan problémám hogy játékok közben nem megy a gsync a 1070-es kártyámon. Pubg 60 fps-re beáll. 2560*1440 natív felbontás beállítva asztalon meg 144Hz. De olyan mint ha nem is lenne? Van erre valami megoldás mert fáj a fejem meg a szemem is tőle.
btag:Sveryn#2510 uplay:MoRu_PManiac87 Origin:partymaniac87 World of Warships:partymaniac87 E60 520I
-
NightGT
senior tag
A héten kitisztítottam, és összeraktam folyékony fémmel a VGA-t én is. Ahhoz képest, mennyire csokiztam tőle, egyáltalán nem volt nehéz. Természetesen a GPU körüli kis komponensek lakkozásáról nem feledkeztem meg. A korábbi sok összerakás-széteszedés után elég sok paszta ment ki oda, ami fogpiszkáló hegyével, alkoholos tisztító sprével, és egy mikroszálas kendővel való óvatos, ráérős tisztogatással jól lejött.
Mellesleg rájöttem, hogy a papírtörlőt a processzor, hűtő, bármiféle polír fém felület tisztításához el kell felejteni. Nedvesen is. Karcol mint az állat, látszik is már a cuccaimon. GPU felületén nem, az kemény, de a hűtőtalpakat és a CPU heatspreadert szétkarcolja. Mikroszálas kendő tökéletes, mosható.
A folyékony fémet felvinni a tűs fejjel, és elosztani a hozzá adott pálcikákkal egyáltalán nem nehéz, persze fémtiszta felületről van szó. NAGYON kicsi mennyiség elég, de ha túl sok, a fecskendőbe vissza lehet szívni. Hűtő talpát polírozhattam volna, talán még kicsit több fémet is tehettem volna, de azthiszem, ez már jó lesz a továbbiakban High end léghűtésen játék közben ~180-200W-on -5-8 fok, kopp ventikkel és OC-val több is. Innentől szerintem mindent fémezni fogok, a processzor is azt kapott most. A vga-t többet nem szedem szét, a proc hűtést még talán, kíváncsi leszek hogy jön majd le.
A kép ablakba tett géppel készült, komoly ház szellőzéssel
[ Szerkesztve ]
Speed is the only truly modern sensation
-
Reggie0
félisten
válasz NightGT #37433 üzenetére
Azert nem art az ovatossag, ezek a folyekony fem "pasztak" elobb utobb megtamadjak a legtobb bordat es mindenfele korrozio jellegu karosodast okoznak. A gallium alapuak(pl. gallistan) aluminiummal egyaltalan nem hasznalhatoak, a nikkelezet feluletet is megtamadja.
[ Szerkesztve ]
-
NightGT
senior tag
válasz Reggie0 #37434 üzenetére
Alumínium nincs a közelében, azt úgytudom, hogy bármilyen nevű folyékony fémmel tilos, mert mind gallium alapú. GPU hűtőm alja tiszta réz, a procihűtőm talpa meg a direkt kontakt hőcső, szintén réz. Tesztek szerint szereti befoltozni a CPU kupakot is, de a hűtőteljesítmény nem romlik
-
Baryka007
őstag
válasz NightGT #37433 üzenetére
És ezt gyári hűtéssel érted el, annyi különbséggel, hogy folyékony fémet tettél a DIE és a hűtő közé ?
Szerk.: Adatlapodon most látom, hogy custom cooler... Azalatt pontosan mit értsünk? Bocsi ha lemaradtam, és már írtad volna
Durva, hogy a 1070Ti ból mit kihoztál ![ Szerkesztve ]
-
NightGT
senior tag
válasz Baryka007 #37436 üzenetére
Arctic Accelero III, "sünik" ragasztva vramra és fetekre, backplate és a PCB között hővezető pad (fetek, vamok, és a kondik fölé) + még egy nagy borda a backplate-en kétoldalú öntapadós paddal Ventik a gyári Arctic helyett 3x Noctua NF-A9, de a BQ Silent Wings-ei talán még jobbak lettek volna. Igazából minél csendesebb gépet akartam építeni, amihez a legjobb út a túlméretes hűtés. A házat (Arc Midi R2, végig mesh és szivacsos szűrő) 6 ventillátor szellőzteti kis fordulaton, 4 140es és 2 120as (az alsó a táp előtt nem látszik). NZXT Grid v3 vezérli a ventiket, cpu-ét meg a tápét kivéve. HDD tray nincs, elférne, de 2 SSD tárol mindent. Egy helyen rontottam el a buildet. mATX-ként indult, csak hangos volt, és az mATX lap (azon eggyel feljebb van a pcie x16 slot) miatt csak vízszintesen, szívó ventivel fér el a CPU hűtő a hátoldali borda felett. Szerencsére a procimnak ez bőven elég (50-60 között van loadon pasztával is). Annyira nem is lett FrankenPC...
Hobbinak jó. Az utólagos költségekből kijött volna eggyel nagyobb VGA a legfullosabb gyári hűtővel, de ebbe a házba be lehet már rakni bármit, hűvös lesz. no meg folyékony fémmel a gépet ablakba kirakós téli bencheket nem szabad. Conductonat datasheet 10 fokot ír minimum (azalatt megfagyhat)
-
-
mihione
őstag
válasz NightGT #37441 üzenetére
Az mondjuk ugy ertheto,hat a procihuto igazabol elotte egy i7 2600k hutott 4.6 ghz-re huzva,elotte meg i5 2500k 4,9-re huzva szoval oda kellett a kraft,ezt az r5-ot lazan lerendezi,viszont a gpura kellett egy combosabb megoldas igy lett ez a frankenaio kombo 120+240 vastag radival
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
tasiadam
veterán
Udv. Rx580at megeri lecserelni 1070tira? Blower msi-t nrztem, az talan befer a hazba. A lenyeg h kevesebbet egyen mint az 580. 65fps lockot hasznalok mindenhol. Bf1 es WoTban az 580 max 120 wattot fogyaszt. Abban bizom, hogy a 1070ti az ereje miatt kevesebbet enne. Velemeny?
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
-
Bjørgersson
félisten
válasz Reggie0 #37446 üzenetére
Tavaly vettel 70-ert 1070 Ti-t?
-
Reggie0
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest