- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Van még Nokia telefon!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaposznyak
aktív tag
Sziasztok.
Létezik 1,5V-os NiMh akku?
-
mzso
veterán
válasz kaposznyak #1551 üzenetére
Nem. Ahhoz másfajta kell. NiZn vagy RAM. Itt egy kis infó.
-
KawaBazsy
aktív tag
Sziasztok! AZ lenne a kérdésem, hogy akku regenerálás esetén mi a javasolt max kisütő áram (a töltő ennek a duplája lesz). 2700mAh-s akkukat regenerálnék, de az elsőt a minimumra állítottam (100/200 mAh), s így rohadt hosszú lesz..
-
törölt tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok. Vettem egy 6 LED-es olvasólámpát. 3 db 1,5V-os AAA elem kell bele, de elég hamar leszívja őket. Gondolkodom tölthető elemeken, de azok csak 1,2 Voltosak. Vajon meg tudnák teljes fényerővel hajtani az eszközt?
Van két baromi régi Energizer aksim, azokkal már próbáltam (2 aksi + 1 sima elem), de valahogy nem az igazi. Már vannak vagy 10 évesek, és kétszer is éveket álltak használatlanul. Ha reggel beteszem őket a lámpába, akkor estére akkor is durván lecsökken a fényerő, ha egy percre se kapcsoltam be.
A másik megoldás egy tápegység lenne, de csak külföldről lehet rendelni a kifejezetten hozzá gyártottat. Az 4V-os, próbáltam keresgélni itthon hasonlót de csak 4,5-öseket találok (és akkor még kérdéses a csatlakozó is). Probléma lehet fél V különbség? Elemekből ugye elvileg pont 4,5-öt vesz fel.
-
And
veterán
válasz #42308056 #1557 üzenetére
A "tölthető elemek" (manapság leginkább NiMH akkumulátorok formájában) valóban névleg 1,2 voltosak, viszont egy alkáli elem csak új korában és nem túl nagy áramterhelésnél ad 1,5V-hoz közeli feszültséget. Egy sima szárazelem messze nem képes a teljes működési életciklusa alatt úgy tartani a névleges feszültségét, mint egy akku, és utóbbinak a belső ellenállása is kisebb, vagyis kevésbé hajlamos a terhelőáram hatására csökkenteni a kapocsfeszültségét. Ezért egy akkucsomag is megfelelő lehet, de amit írtál azok alapján a saját példányaid már bőven kukaérettek lehetnek, rövid távon sem tartják a töltésüket. Így nem releváns, hogy mit produkálnak, normális állapotú és minőségű darabokkal biztosan jobb lenne az eredmény.
Viszont egy tápegységnél nincs jobb - és hosszabb távon: olcsóbb - megoldás. Ha a saját tápja 4V-os, és amúgy 3 db. AAA-elemmel működik, akkor nagy valószínűséggel jó lesz hozzá a névleg 4,5V-os táp is. Az is kérdés, hogy az eredeti gyári tápja mennyire stabilizált, mert lehet, hogy eleve nagyobb feszültséget ad a névlegesnél. Ha a kiváltáshoz tervezett 4,5V-os táp stabilizált kimenetű (vagyis nem olyan, hogy alacsony áramnál vagy üresjáratban sokkal nagyobb feszültséget ad a névlegesnél), és az áramterhelhetősége is legalább akkora, mint az eredetié, akkor lehet használni a lámpához. A csatlakozó lehet gond, esetleg házilag forrasztani kell, de a dugasztápok megszokott méretű (pl. 5,5 mm külső átmérőjű) csatlakozói nem beszerezhetetlenek. -
myke10
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni AAA akku töltéséről illetve használatáról - vagy ha valaki tudja, akkor választ arra, hogy mi lehet a probléma.
Vagy a családban egy Philips SHC8535 vezeték nélküli fejhallgató (töltővel). A benne lévő 550 mAh akku már "gyorsan" lemerül ezért lett bele véve egy 1000 mAh-s. (Mind a kettő Ni-MH 1.2 V)
Amikor beletettem az újat és feltettem töltőre nem tölt. Bekapcsolás után villog a piros LED és nincs hang - pedig valamennyi feszültség van benne azt leellenőriztem. (Visszatettem a régit, akkor működött a hang is és töltött is.)
Valaki ha találkozott hasonló esettel vagy pont ezzel akkor nagyon megköszönném ha tudna adni valami segítséget, vagy ötletet hogy milyen új akkut vegyek. -
Ferike81
senior tag
Sziasztok!
Látom nem nagyon pörög a topik, de hátha olvassa valaki hozzáértő.
Nos van nekem egy szakállvágóm amiben gyengélkedett az akku. Vettem bele egy újat. Annyi a gondom, hogy a pozitív saru nem él el az érintkezőig. Mindkettő akksi AA-s de az új akksin (Panasonic HHR 150 AA) nincs rajta a sarun a kupak. Sajnos a rendeléskor a képen rajta volt, így okosan nem néztem meg normálisan és megrendeltem. Van valami opció, hogy tudjam használni, vagy rendeljek újat?Ilyenek A zöld a régi, azon látszik a pozitív sarun a kupak, a sárga a Pana, azon semmi nincs.Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.
-
Teasüti
nagyúr
Üdv!
Nem láttam összefoglalót, így read only-ban tenném fel a kérdést:
Mi volna az ajánlott AA akku? Fényképező vakuba kellene, aminek elég nagy áramfelvétele van: 4 db alkáli elemet simán le tud szívni teljes fényerőn 50-100 fénykép alatt. Mivel többnyire sorozatban készülnek a képek, ezért a teljes kapacitását le kell tudni adnia akár negyed-fél óra alatt.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
-
starr
őstag
Sziasztok!
AA, és AAA akkukról lenne szó.
Állandó problémám, hogy mindkét két töltőm olyan, amivel csak párosával lehet tölteni az elemeket. 2-t, vagy 4-et.
Szükségem lenne egy olyan töltőre, amivel 3-at is tudok tölteni, vagy akár 1-et.
Ez vajon tudhatja? : [link]
Előre is köszönöm a válaszokat! -
[CS]Blade2
addikt
Van pár új AA akku-m és egy régebbi ansmann töltő. Kis led-es bizbaszokban vannak jelenleg, és valszeg ezzel elég jól le tudnám meríteni.
Jelenleg 1.26V-osak kb 2-3 hónap után. Meddig érdemes lemenni, mikor töltsem az alap faék töltővel?A töltő
Ansmann EC250
AN7707
4,5W
1.2VA (max)
AA 2x (2.4V 250mA)
AAA 2x (2.4V 120mA)4-et lehet vele tölteni, de más olyan rég használtam, hogy nem emlékszem, hogy hogy van: 2db és 4db 2500-as cellát is 10 órán át kell?
-
Nekton
aktív tag
válasz [CS]Blade2 #1574 üzenetére
Szia!
Nem tudom, hogy aktuáis-e még a kérdés, de:
1V-ig nyugodtan lemehetsz, ha akkor egyáltalán még világítanak a LED-ek.
A töltő pedig olyan harmatgyenge, hogy nyugodtan rajtahagyhatod napokig is az akksikat. Nem lesz bajuk tőle.
Ha négy akku fér bele, akkor kettőt kettőt sorba kapcsol és elvileg a 2500mAh-ás akkukat 10 óra alatt tölti fel, de ismét mondom, mivel a töltőáram az akkuk kapacitásának csak az egytizede, ez olyan halovány, hogy mehet akár napokig is.Üdv.
-
ntamas97
csendes tag
Sziasztok!
Van egy három telefonból álló trio dect telefonom (AEG), benne pedig Lidles Tronic akkumulátorok. Márciusban cseréltük őket, a régebbiek (kb. 5 év használat után) már gyorsan merültek. A probléma, hogy 3 hónap leforgása alatt az összes telefonban az akkumulátorok gyorsan lemerülnek, érezhetően csökkent a kapacitásuk. Olyan, mintha ki se cseréltük volna újakra az akksikat.
Ugyanilyen Tronic akkumulátor van a szakállnyírómban is és abban tökéletesen működnek. Ha ezeket a telefonba teszem ezeket, órákig lehet telefonálni.Elképzelhető, hogy a telefon töltői nyírták ki az akkumulátorokat? Az akksik mindig langyosak a telefon hátuljában. Az egyszerűség miatt a telefonok mindig töltőn vannak, így használjuk már 10 éve. Eddig nem volt gond belőle. Lehetséges, hogy nem váltanak át csepptöltésre a telefon töltői és ez nem tesz jót a Lidles akksiknak?
Köszönöm a válaszokat. -
Nekton
aktív tag
Ha mindig meleg az akksi, akkor az azt jelenti, hogy fel van töltve, de a töltés nincs leállítva. Valamiért nem érzékeli a töltő és nem kapcsol le. Lehet, hogy kristályosodás kezdődött, ami csökkenti a kapacitást. Tedd át a borotvába és járasd addig, amíg meg nem áll. Ha levehető a borotva feje, akkor az nélkül, hogy minél jobban kisüljön és felszakadjanak a kristályok. Ha még nem híztak túl nagyra és nem roncsoltak belül, akkor még helyre is állhat a kapacitása. Azonban ez az akku nem lesz jó ebbe a telefonba. Lehet, hogy túl kicsi az NDV értéke és ezért nem érzékeli a töltő a ciklus végét. Hőmérsékletre meg nyilván nem kapcsol.
-
ntamas97
csendes tag
Szia!
Köszönöm a választ. Most megnéztem, a telefonba elvileg 550 mAh akkumulátorok kellenek, ezek az akksik viszont 950 mAh. Lehet ez a hiba? Én eddig nem gondoltam volna, hogy ez gond lehet. NDV értékről még nem hallottam
Vagy esetleg tudsz ajánlani akksikat ezekbe a telefonokba?
Köszönöm -
ntamas97
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos hiába merítettem le és töltöttem fel az akksikat, feltöltve sem bírnak ki egy éjszakát a töltő nélkül, beszélni meg kb. 20 percet lehet ezekkel az akksikkal.
Új akksikat kell vásárolnom
Tudtok esetleg olyan akksit ajánlani, ami biztos jó bele? Ezt az NDV értéket hol találom, hogyan kell értelmezni? -
-FLY->
őstag
Hali!
Nem használtam idáig NiMH akkukat, csak LiPO-t. De, vásároltam a gyerkőcnek egy nagyon alap r/c modellt, amihez kaptam egy 1200mAh-ás 6 cellás NiMH akkut. A Problémám az, hogy képtelen vagyok feltölteni, lemerítem az autóban, rárakom a töltőre, belerak 30mAh-át és stop üzenettel kiáll jóval 8v alatt, elővettem egy másik töltőt is, ugyan ez van. Lehúzom, aztán vissza, akkor megint rátölt valamennyit, aztán stop van. Én nézek el valamit, vagy kuka az új akku? Természetesen a töltőkön beállítottam, hogy 6 cellás NiHM akkut akarok tölteni és nem lapátoltam meg, bőven 1C alatt próbálkoztam.
-
imre2016
csendes tag
Sziasztok érdeklödnék xstar mc6c tud ni-mh akkut tölteni?
-
plömplöm
őstag
válasz imre2016 #1582 üzenetére
szia, meglepne, végig csak liionról ír az egész oldalon
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
imre2016
csendes tag
Felismerte 10 órája megy töltést jelez olyan lehet hogy érzékeli de nem tölti fel?
[ Szerkesztve ]
-
plömplöm
őstag
válasz imre2016 #1584 üzenetére
hát az lehet, hogy tölti, de ha nem nimh-nak, hanem liion-nak, annak kirobbanó sikere lesz
(mit jelent az, hogy "felismerte"? kiírta, hogy nimh? vagy csak elkezdte tölteni, és erre gondolod azt, hogy felismerte?)All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
plömplöm
őstag
válasz imre2016 #1586 üzenetére
tyű...
akkor ez annyit jelent, hogy teszi bele az akkuba a wattot. ezzel addig nincs is gond, amíg az akkuba belefér, aztán az az akku elkezdi ezt meleggé konvertálni, ezzel addig nincs is gond, amíg a melegtermelés el nem jut odáig, hogy gond lesz. a nimh akkor van feltöltve, amikor az adott áram betáplálásra már nem emelkedik a feszültség, hanem csökken. ha ezt nem veszi észre a töltőelektronyik, akkor jöhet a pukk.
mekkora árammal töltesz mekkora kapacitású akkut mióta?
szerk: annyi szerencséd lehet, hogy ha a nimh kapocsfeszültségét látva nem tölti izomból, csak valami csökkentett árammal, mondjuk csak néhányszáz mA-rel, akkor azt egy normális nimh akku egész jól szokta bírni egész sokáig.
[ Szerkesztve ]
-
imre2016
csendes tag
5db 2 aa800 varta , 2 aa600 , 1aaa200 10 órája
-
plömplöm
őstag
-
imre2016
csendes tag
0.5A. Xtar 8vc jó lehet szerinted?
-
plömplöm
őstag
válasz imre2016 #1590 üzenetére
fél ampert küldtél egy 200mAh-s akkuba? 10 órán keresztül? biztos?
mármint xtar vc8? ha igen, akkor arra azt írják, hogy tud mit kezdeni nimh akkukkal is. a legalacsonyabb töltőárama 250mA, még az is picit sok egy 200mAh- s miniceruzához, de ha odafigyelsz, jó lehet.
-
imre2016
csendes tag
Igen 10 órakor jött a futtár már raktam is fel éjfélkor vetem le mikor beszéltünk még töltötte.dehát töbis volt mint 10óra.egyébként solar cumok akkujai.esetleg ezekhez tudsz töltöt ajálani?
-
plömplöm
őstag
ha nem liion, hanem "csak" nicd/nimh a cél, akkor a szokásos ipc1l, ami kb ez
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Az egeremhez használok AA ceruza akkukat. Vettem egy párat, csak azzal nem számoltam, hogy az egér hihetetlen sokáig (három hónap) bírja egyetlen akkuval. Addig meg a másik a polcon hever. Kell tartanom az önmerüléstől? GP Recyko+ precharged akkuról van szó.
Köszi!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
And
veterán
válasz Hegyirabló #1594 üzenetére
A GP Recyko+ egy alacsony önkisülésű / LSD típus, vagyis ha veszít is valamennyit a töltöttségéből negyed év alatt (mondjuk 10%-ot, mert elvileg 70% marad egy év után benne), még mindig bőven használható marad. Én eneloop-pal játszom el ugyanezt, csak ezzel emlékeim szerint jóval tovább is bírja az egér, mint 'vacak' 3 hónap ..
-
Hegyirabló
veterán
Köszönöm! Szóval berakhatom nyugodtan azt az elemet, ami negyed évig a polcon állt.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Panzermeyer
tag
Üdv
Szokásos téma, 3 db NiMh akku kell a készülékbe, de páros töltőm van. Mi lenne, ha a harmadik akkut úgy tölteném, hogy a töltőbe a másik akku helyére két ledet sorbakapcsolnék?
Elvileg leesne ott az 1.2V és megoldottam a problémát. Mit szóltok?When you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.
-
PHM
addikt
válasz Panzermeyer #1597 üzenetére
Elég lesz oda 2 Si dióda is. A ledeken túl nagy feszültség esne.
Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
tomcsi23
veterán
válasz Panzermeyer #1597 üzenetére
Inkább tölteném párban 4 egyforma akkuval és mindig másik maradna ki a körből.
Ha meg sokat megy a 3 akkus készülék, beszerezni egy akkukat külön kezelő töltőt....de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
Skillet
addikt
Sziasztok
Itthon már egyre több a LADDA akku, de a töltőkkel még nem sikerült megbarátkozni.
Először valami sima fali töltő volt, de lecseréltem egy Nitecore UM4-re. Tetszett benne, hogy usb-s, nem kell hozzá külön táp. De nagyon fura volt. Kisütést nem tudott, a nullára merült akkukkal sem tudott mit kezdeni, azokat egy liitokala lii100 indította meg azonnal.
Mindegy, eladtam a Nitecore-t. Vettem egy Opus BT-C3100-t. Ellenállást össze vissza mutat. Teljesen új akkura is minden mérés magas és más-más eredménnyel végződik.
Kisütés nem tudom meddig kellene menjen, de szerintem már 1V felett abbahagyja.
Valami 1900mAh-kat rakott bele az egyszer használt AA akkukba. Már ha igaz.
Volna pár kérdésem. Meddig kellene töltse az akkukat (fesz)? Meddig kellene merítse?
Milyen áramerősséggek kellene töltsem az AA illetve az AAA akkukat?
Töltés után menni idővel érdemes mérni az akkukat BT-168D-vel? Kíváncsi lennék mennyi a valós Volt szám. Állásban mennyit esik a feszültség mondjuk 1 hét, 1 hónap, fél év alatt?
Az sem tetszik a töltőben, hogy nincs benne egy olyan opció, hogy merítés és töltés. Gondolom egy merült akkuval (ami még viszi az adott cuccot, nincs teljesen lemerülve, de már nem úgy teljesít) ezt kellene tenni, nem?
Van más jóáras ajánlott töltő, akár kintről is? Eddig mindegyiket Kínából rendeltem.
Amikkel szemeztem de sokat nem tudok róluk:
Liitokala lii500s, lii600, xtarVC4/VC4S,VP4plus
Van itthon pár 18650 akku is. Igaz, azok biztos elvannak a lii100-zal is... Szóval lehet kimondottan NiMH töltő is, de azért jobb lenne valami, ami mindenre jó.[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elite: Dangerous
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Wise (ex-TransferWise)
- Tudományos Pandémia Klub
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Anime filmek és sorozatok
- Gumi és felni topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
- 2020 MacBook Air 13" M1 16GB RAM 256GB SSD Asztroszürke Magyar billentyűzet 94% Akkumlátor
- ÚJ !! - MacBook Air Retina 13" M3 Chip / 8C CPU / 10C GPU / 16 GB / 512 SSD / ÁFÁ-s
- Annak, aki NAGYban gondolkodik: Jonsbo N3 ház (8+1 lemez), NAS alaplap Intel 8505 processzorral
- GAMER PC: Új i5-10400F/11400F -RTX 3080 GDDR6X -512GB-4TB NVMe SSD -Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Eladó ASUS ROG Strix G15 (G513RW-HQ035) - Erős hardver, hibátlan állapot, MacBook váltás miatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest