Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Ha az adatközpontoknak direktben építenének atomerőműveket, akkor a kérdés egyszerűsödne
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
andrisbandi
őstag
Találtam egy érdekes cikket.
link Adatközpontok, amikhez egy erőmű is kevésMi használ ennyi energiát egy szerverparkban?
Nem maguk a szerverek, azok csak 43%-át használják fel mindennek. További 11%-ot esznek meg az adattárolók, és jut 3% a hálózatra is.
A maradék 43% pedig a hűtésre megy el.Redundáns energiabiztosítás
- 2 betáp
- akkuk
-- wtf ... LENDKERÉK (letérdelő akku és generátor közé áthidalásnak)
- dízel g.░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
Victorio
aktív tag
Az atomerőmű stabil, állandó szintű terhelés mellett képes működni - ideális neki egy szerverpark ahol a fogyasztás nem függ a napszaktól vagy a munkanap/hétvége viszonytól.
Amíg nem megoldott a csúcserőmű jellegű szél- és naperőművek mellett a hatékony energiatárolás, addig az alaperőmű jellegű atomerőmű a "legzöldebb" párosítás egy szerverparkhoz.
Ráadásul mind az erőmű, mind a szerverpark hulladékhőjét is fel lehet használni pl távfűtésre.
Ha ezeket az atomerőműves megoldásokat elkaszálják, csak ennél rosszabb, kevésbé "zöld" megoldások fognak születni.
Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
kilua
senior tag
"A FERC elnöke szerint ugyanakkor ha belenyúlnak mindebbe, akkor veszélyeztetik, hogy az USA legyen a domináns fél AI terén, pedig ez nemzetbiztonsági kérdés is Willie Phillips szerint"
És itt gondolom elsősorban Kínára gondol. Szerintem meg jó lenne ha európa is összeszedné magát. Itt az opera böngésző, lehetne alapértelmezett fordítója a deepl, mistral modellje foglalhatná össze a webolalakat stb
De nem, ha jól tudom az opera egy részét befolyása alá vette Kína, a mistralét meg usa.
-
kilua
senior tag
Különben én azt nézem hogy minek kell annyi áram. A chatgpt is egyre energia takarékosabb (a gpt4turbo jóval gyorsabb mint a 4 volt a 4o még gyorsabb és ezzel párhuzamosan kevesebb energia is kell neki.
A legjobb kép generáló a Flux, na az elfut egy sima gamer PCn is.Talán új modellek betanításához kell erőmű?
-
bambano
titán
milyen kérdéseket? odatelepül az adatközpont az erőmű közelébe, kihúznak két kilométer kábelt, és attól kezdve a hatóság beleugatása nélkül adják el az áramot? hatóságnak meg kispad?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
senior tag
Harci dróngyárat is érdemes mellé. Mindjárt töltheti is az akkuit, és az AI betaníthatja készre a közeli kisközségek lakosságán, egyelőre lézerponttal levadászni. Legyen minden egy helyen, ha valaki belép, ne kelljen fölöslegesen hazaszaladgálnia.
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mind a új MAKULÁTLAN Apple MacBook Air 15" M3 2024 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia2025.10.17
- PlayStation 4 Slim 1TB, automata GOLDHEN!!! gyönyörű szép állapotban, 6 hó garanciával, üzletből!
- Eladó okosórák és néhány egyéb
- RedmiBook 14 II - Lightweight and Fast Laptop for Sale
- ÚJ bontatlan S9 41mm Graphite Stainless steel Cellular Rozsdamentes acél
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest