-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
válasz l.skywalker #6300 üzenetére
Mert nem gondolom, hogy off topik.
-
bl4ze
veterán
válasz Mezga Aladár #6301 üzenetére
Én sem gondolom, hogy NF felirat off topik, de betettem - remélem ezzel jobb minden a világban....
.:. bl4ze .:.
-
Alternatív megoldás lehet, ha kodiban Netflix addont használtok. Abban külső feliratot is meglehet adni.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
zseko
veterán
Van itt olyan aki projektorral használja a Netflixet? TV vásárlásán gondolkoztam filmnézéshez, aztán eszembe jutott, hogy tévének gyakorlatilag sose használnám, csak Netflix és HBOGO (esetleg még YouTube, talán néha játék), akkor meg minek... és a projektort úgy helyezhetem el ahogy akarom, szemben a tévével, plusz még nagyobb lehet a kép is. Képminőséget nézve egyáltalán megéri-e?
HR24.hu
-
RetepNyaraB
veterán
Én, pl. Képminőségre akarsz gyúrni, akkor projektornál NAGYON mélyen kell zsebbe nyúlnod a mai oled tv világban és akkor is kérdéses a végeredmény.
A projektor mozi fílingjét viszont semmilyen tévé nem adja vissza.
Szerintem 720p projektoron már tökre élvezhető, nálam kb. 270cm átlóval.[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Ha gyengébb minőség is elég (hd) , és jól tudod sötétíteni a szobát, akkor megérheti. Egy komolyabb cucc már nagyon (nagyon nagyon!!!) zsebbenyúlós lesz. Talán ez a legolcsóbb, amire azt mondom, hogy kellene : [link]
Kb 1-1.5 millió körül lehetne összehozni.Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
persil
nagyúr
válasz BornToBePuli #6295 üzenetére
Multkor ebbe futottam bele:
He would be dead tomorrow - Inkabb virsli, mint kutya.
Na ezeket senki ne magyarazza meg azzal, hogy szegeny forditonak hany karakterbe kell belefernie...
Raadasul egyaltalan nem ritka a hasonlo forditas netflixen, amikor koszonoviszonyban nincs a szoveg a felirattal.
Mas: fura, de en nem tapasztaltam semmilyen minosegromlast, szepen azonnal betolt minden es a kep sem szar. Maradjon is igy. :)
[ Szerkesztve ]
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
ebayer
tag
Azt azért tudnod kell, hogy egy komolyabb projektor jóval drágább, mint egy TV. És bizony egy vetítő használata is kompromisszumokkal jár. Pl. az elhelyezése függ a szoba méretétől, a megfelelő sötétítéstől, a vászon méretétől. Ha számít a képminőség, akkor semmiképpen se válassz olcsó noname projektort.
-
RetepNyaraB
veterán
Kínai "LED ultrahighquality"-t semmiképp.
Múlt héten járt nálam egy barátom, akinek valamelyik 4k 120Hz LG 55 collos csodája van, azon tépi a pléjsztésönt. Aztán hümmögött, hogy azért a három méter képátló jó dolog, 720p ide, 4K oda.
De sötét (vagy legalább egyenletes homály) az kell hozzá, ha fullHD, vagy több, oda már vászon se árt - alatta még nagyjából mindegy).
Én nem vennék tv-t, ha amúgy sem nézed (nagyon helyesen) a végtelenül ostoba tv műsorokat rajta, de én igénytelen állat vagyok.Tegnap este magához tért a netflix, rendes képe volt a Casa de Papel-nek. A többség biztos kipörgette tegnapelőttig és már bírja a szerver
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
ebayer
tag
válasz RetepNyaraB #6312 üzenetére
Nem én akarok projektort venni, úgyhogy gondolom nem nekem szántad.
-
powerup2
addikt
Ha olyan minőséget akarsz látni mintha egy oled tv-t néznél akkor 7-8 milliótól felfele nézz projektort plusz hozzá a vászon is 1 millió felett van de akkor már kell egy rendes hangrendszer is De jó projektorok már vannak 1.5 milliótól
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
válasz RetepNyaraB #6312 üzenetére
Tévét én sem a tv műsorok miatt vettem. Netflix, Disney+, meg konzol megy rajta csak. Nagyon ritkán youtube.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
powerup2
addikt
250 ezerből még oled tv-ét sem kapsz amin igazán jók a színek és a fekete fekete de te tudod neked milyen igényeid vannak
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
-
zseko
veterán
válasz powerup2 #6317 üzenetére
Azért ennyire nem vagyok minőségb..i (elnézést érte ), ezért nyilván nem fogok milliókat ölni abba, hogy szórakozásként megnézek valamit Mamám kapott karácsonyra egy 80 centis Hitachi tévét, amin kiderült, hogy van Netflix, aztán rokon vett ugyanezt 110 centisben, amin ment a 4k hdr is, nem éreztem rosszabbnak a haver 300+e forintos lg tévéjénél (de nyilván nem én nézem azt napi szinten), az otthoni, monitornak használt tévémtől ellenben jobb volt. A telefonom és a tabletem is oled, így ez valóban fájó pont lehet, de ha eddig elvoltam egy mezei 24"-es sima LCD tévén, azt hiszem tudok ennyi kompromisszumot kötni, ha érdemes...
Bár ez a vírus most eléggé kinyírta a lehetőségeket, személyesen tesztelni a minőséget.
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
kmarci25
Topikgazda
Srácok, projektor topik és milyen tv-t vegyek topik. Kérem, hogy a témától függően a szaktopikban folytassátok.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
nagyúr
Nálunk szépen beállt a bitráta 7,62 Mbps-re UHD anyagok esetén, teljesen viselhető.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
kzs
tag
Sziasztok,
érdekes dolgot tapasztaltam, kiváncsi vagyok, mit szoltok, ill. van-e magyarázat rá:
- EU-n kivül vagyok, és használok VPN-t hogy valamelyest hozzaférjek magyar kinálthoz
- ugye VPN rendszerint vagy müködik, vagy nem (vagyis Netflix blokkolja) - legalabbis eddig
- 2-3 napja olyat tapasztaltam, hogy magyar VPN-hez csatlakozva, van olyan sorozat, amit le tudok játszani magyar szinkronnal, viszont egy masik sorozat nem indul el (mert Netflix felismeri, hogy vpn-en vagyok)
- ami érdekes még: amit lejatszik, az a saját országomban is elérhetö (de nem magyar szinkronnal), amit nem játszik le, az nem érhetö el az én országomban, csak Magyarországon (ill. máshol EU-ban) (konkrétan Okkupert-röl van szo)
- az elöfizetés amugy eredetileg magyarVélemények?
-
olajbogyo
aktív tag
Sziasztok!
Ez, meg miez
[link]Soha ne félj valami újat csinálni! A bárkát is egy lelkes amatőr készítette, a Titanicot meg egy halom szakértő!
-
powerup2
addikt
Gondolom úgy voltak vele az uhd 4x annyi adatmennyiség a FHD-hoz képpest aztán osztották a 7.62 és akkor meg is kapod a FHD értéket durván.
-
olajbogyo
aktív tag
válasz kmarci25 #6327 üzenetére
Szia!
Az ok, csak én magam csöpp agyától azt hittem, hogy majd feldob olyat is, amit enélkül nem találnék. Persze így belegondolva, azért ez elég hüle elgondolás volt részemről
Soha ne félj valami újat csinálni! A bárkát is egy lelkes amatőr készítette, a Titanicot meg egy halom szakértő!
-
-
bmakszim
senior tag
Sziasztok!
Tapasztalta már itt valaki azt a jelenséget, hogy felirat hatására változik a képminőség, ahhoz képest mint amikor nem jelenik meg felirat?
Sötétebb jelenetnél feltűnő igazán, mikor a tömörítés miatt foltos a háttér. Ha ilyenkor megjelenik egy felirat, változik a folt.
Sőt, mintha a színhőmérsékletre is hatással lenne, mert felirat megjelenésekor kissé melegebb színű a kép. Mintha egyen színhőmérsékletre lenne állítva, ami a fehér szín megjelenését korrigálja a kép melegebbre állításával.macOS Mojave, Safari FullHD. Night Shift-et kikapcsolva is csinálja, true tone-t nem tud a laptopom.
Most vettem észre a Better Caul Saul 5s 1e alatt, mással még nem próbáltam.
Screenshotot nem enged csinálni, de telefonnal elég jól elkaptam a különbséget. -
sztanozs
veterán
válasz bmakszim #6332 üzenetére
Azért világosabb, mert LCD kijelződ van (nem OLED) és a nagy kontraszt miatt (sötét képen világos szöveg) meg kell emelni a háttérvilágítás szintjét. Ilyenkor "átvilágít" az erősebb háttérvilágítás a sötétebb pixeleken, illetve változhat a színhőmérséklet is: a háttérvilágításnak fix színhőmérséklete van és a pixelek ennek kikorrigálásával állítják be a kívánt színhőmérsékletet (nagyobb fényerő másféle beállításokat igényelne, de ezt nem tudja pontosan kiszámítani a kijelző processzora).
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
-
-
Ájvé
veterán
válasz bmakszim #6335 üzenetére
Ilyen alacsony minőségű videón nem kell csodálkozni, igaz Netflixem nincs de nemrég néztem egy ripet, 2 órás FHD videó 1,8 GB, egy normális Blu-ray SD rip (720*480) szokott ugyan ennyi lenni adat tekintetében, ez borzalmas. Eddig akartam Netflixet de ezt olvasva komolyan meggondolom már, ilyen bitrátával mindegy milyen kijelzőn nézed óriási minőség veszteség van.
-
sztanozs
veterán
Ugyan már, a COVID miatt van ez, elmúlik idővel. Akinek ez a legnagyobb fájdalom, annak nem tudom mit kívánjak
Amúgy biztos nem így néz ki élőben, ennyit tud a telefon kamerája sötétben.[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
bmakszim
senior tag
Letöltöttem az
ncore-ról, IINA-val lejátszva megszűnt a probléma. Méghogy az LCD...
Nyilván a világbolti rip még a korona előtt készült, kíváncsi leszek az újabb epizódokra!(#6338) sztanozs, de pontosan ilyen vacak foltos élőben is a fullHD stream. Mielőtt megkérdőjeleznéd, a legmagasabbra van állítva a minőség. Test patterns-szel is teszteltem.
Egyébként senki nem említette, hogy ez akkora probléma lenne, csak észrevettem és kíváncsi voltam, hogy másnál is előfordul-e.[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz bmakszim #6339 üzenetére
Nem tudom, de direkt megnéztem meg ez a jelenetet telefonon, de egy ilyen szemkifolyós artifact sincs rajta (persze az iOS nem engedélyezi a screenshot-ot, úgyhogy becsatolni nem tudom a képet).
-
-
Ájvé
veterán
válasz sztanozs #6338 üzenetére
Egy normális FHD rip (még csak nem is HDR) általában 12-13 GB (de ennek 2-3x-a is lehet minőségtöl, ez kb a minimum Blu-Ray ripeknél), ez a 8x-a, ez nagyon durván minőségbeli romlást okoz. 9-10 Mbps a fenti 12-13 GB, korábban 1,8-ról volt szó, menj át a projektor topikba, körberöhögnek azt fogják mondani hogy kb a hang kellene ennyinek lennie. Inkább a letöltési sávszélességet kellene korlátozni akkor, nem a minőséget rontani, vagy előre tölteni.
#6341:
Telefon kijelzője 6" meg 400 ppi (meg gondolom AMOLED) nyilván nem fogod úgy látni mint egy 15"-os LCD FHD-be. -
bmakszim
senior tag
válasz sztanozs #6341 üzenetére
Indítottam egy Windowst és megnéztem, ott ugyanilyen szép a kép, mint amit megosztottál. Tehát továbbra sem képernyő technológia függő, de nem is a Netflix stream a rossz.
Lehet az a baj, hogy nem a legfrissebb a Safarim, még nem updateltem macOS Catalina-ra.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz sztanozs #6340 üzenetére
Telefonon akarsz minőségi összehasonlítást látni? Nézd meg egy 65”-os TV-n vagy 100”-as vásznon és meglátod. Mint amikor fényképezőgéppel fotózunk, akkor a kis kijelzőn minden kép remekül mutat... aztán amikor megnézed a monitorodon, akkor fogod látni a hibákat.
- mozi bolondéria -
-
sztanozs
veterán
válasz devil-k #6345 üzenetére
Megnéztem itthon a 43" low-end LCD 4K tévémen és a felirattal megjelenő kivilágosodáson kívül semmielőzőekben láthatót (kockásodást vagy extrém elszíneződést, mint a képen) nem látok.
-
modflow
veterán
Ez LCD miatt van. Nekem médialejátszóról is látszik a legjobban ott, amikor pl. egy horrorban full fekete a képernyő és dumálnak a sötétben, na akkor a felirat feljön és huss full feketeség az egész képernyőn....
[ Szerkesztve ]
-
nepszter1
addikt
Sima lg tv-n hol tudom a felirat betűméretet növelni?
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban nem kerülhetnek említésre:
* A havidíj csökkentése érdekében történő lokalizációs csalások (Regisztrálok Törökországból mert olcsóbb lesz stb.)
* Családalapításhoz partnerek keresése.
Az ilyen hozzászólások azonnal törlésre kerülnek, többszöri törlés után a felhasználó a modkerben jelentésre kerül.
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Lenovo Tab M10 Plus 3rd 4/64Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest