- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baga1983
senior tag
Mindegy már belenyugodtam hogy jó lenne igy is erre nekiállok Windowst telepiteni erre meg nyom egy ilyet a telepitékor:
"Egy CD/DVD meghajtó szükséges eszközillesztője hiányzik. Ha az illesztőprogram hajlékonylemezen, CD-n vagy DVD-n illetve USB flash meghajtón található, helyezze be a lemezt vagy csatlakoztassa az eszközt most."
és nem enged tovább. Ritkán jön a baj de akkor csőstül.
-
leyo76
senior tag
válasz Baga1983 #5351 üzenetére
felesleges volt újra telepíteni, csak össze kellet volna rakni rendesen, de mind1, ha már itt tartasz elviekben egy xp telepítő nem kér optikai meghajtóhoz drivert és ez már felettébb nem világos számomra
Ha van win 98 telepítő floppyd akkor indítsd arról majd azon belül ha betölti a cd drivert akkor indíts el onnan az xp telepítőt ' oszt ' kész...
[ Szerkesztve ]
-
Baga1983
senior tag
Köszi mindenkinek az eddigi segítséget de ez a cpu fan továbbra sem müködik próbálgattam biosban is de mindig ugyanez van.
-
<.RicHarD.>
tag
Udv
Miert van az hogy felhuzom a procimat 3.3ghz re,minden jo,de a windows nem indul el. (Windows Vista 32bit SP1)
fsb controlnak +0.20v,felhuztam +0.25 re de ugyse..ennel tovabb meg inkabb nem probalkoztam.
proci 1.40V ra van allitva.
Konfigom az adataim kozott.
Elore is koszonom a valaszokat.Quad Core :)..Mert szeretem ha félgőzzel dolgozik a proci egy kicsit..^_^
-
Pho3bus
tag
Szép Napot Minenkinek!
Az Én problémám az lenne hogy a gépem restart után csak CMOS resettel hajlandó elindulni!Tehát elindul F1 aa bios képernyőnél,de ha mondjuk restartolom,akkor már jumperelni kell a CMOS reset miatt,és aztán szépen megy!
//Észrevettem,hogy BIOS képernyőnél restartolom akkor megy,de ha mondjuk már elkezdi //tölteni a Windowst akkor már csak az előbb emlitett módon hajlandó indulni!
Szóval mi lehet a probléma Virus,esetleg BIOS update kellene neki?Előre is köszönök minden építő jellegű hozzászólást!Jah gépem aláirásomban!
-
UG4EVER
tag
hello
a problémmám az h összearaktam egy gépet minden alkatrész zsír új:
asusp5kpl-am se
core2duo 2,8ghz
2gb kingmax dd2
chiftec 400w
nincs vidikari me van alaplapiprobléma minden jól van bekötve ventik pörögnek minden a monitor villog h van jel de se bill e semmi nem mükszik nincs kép se..ezáltal bios se mit tegyek???
lehet valami hibás?memoriából csak egy van benne 2gb os ..olvastam az alaplapi könyben h nem támogatja a kingmaxot pedig direkt ugy kértem az eladótól szwerinte meg viszi most lehet az miat nincs se kép se semmi
Regisztráltam 2008-10-30 :)
-
keszeg83
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a gépem nem akarja betölteni az XP-t, se normál, se csökkentett módban. Még bejön a windows töltése (windows logo, alatta a csík, ami mutatja, h tölt), de utána már nem látom a felhasznűlói profilokat, csak nagy feketeséget.
Próbáltam megigazítani a memóriát, de semmi hatása nem volt.
Mi lehet a probléma?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
leyo76
senior tag
válasz keszeg83 #5358 üzenetére
milyen memóriát? ha betölt akkor és feketeség marad akkor annak nem sok köze a mem-hez. vga-hoz viszont annál inkább!
szóval ha win logot még látod viszont a bejelentkezőt nem az annyit jelent hogy a 32 bites szín mélységet nem tudja produkálni
ennek több oka is lehet:
1. tönkre ment vga
2. vga csere volt és a régi driver nem volt eltávolítva és ütközik az új kártya elveivel
3. esetlegesen rendszer nem kompatibilis valamiért valamivel...
4. és még kitudja... -
keszeg83
tag
sziasztok!
köszönöm a válaszokat.
nem volt VGA cserém, viszont a gépem a sok probálkozás után még 1x elindult, aztán csináltam vele ezt+azt, majd le akartam játszani egy avi-t, és akkor restart, és újra csak a fekete képernyőig jut el...
kipróbálom másik VGA-val ill. memóriával. -
lecterdoctor
tag
Hello!
A következő 5 hónapos konfigom van:
Ház COOLERMASTER 690 RC-690-KKN1-GP
Táp COOLERMASTER Real Power RS-520-ASAA-A1 520W Modular
Monitor LG L1960TR-BF Fekete
Alaplap GIGABYTE GA-EP45-DS4
Processzor Intel Core 2 Duo E8400 3,00GHz 6M 1333MHz boksz
Memória OCZ 2048Mb DDR2 1066Mhz SLI KIT 2x
HDD Seagate Barracuda 7200.11 ST3500320AS 500 Gb
FDD NEC OEM 1,44 Fekete
DVD-RW ASUS DRW-2014L1T Fekete
DVD-ROM LG GDR-H20N SATA Fekete
Videokártya ASUS EN8800GTS TOP HTDP 512MB PCIE
Hangkártya CREATIVE Sound Blaster Audigy SE OEM
Hangfal GENIUS - SP-F350
Billentyűzet LOGITECH Wave Keyboard
Egér LOGITECH MX 518 Optical
Ventilátor vezérlő Zalman MFC1 Plus, Feketea gond: Próbáltam XP SP3 32bit-et, ill most Vista Ultimate 64bit van fent, de mind2 rendszer alatt megcsinálja a kékhalált, vagyabszolút rapszodikusan magától újraindul, néha a kékhalál befagy, néha nem és továbbmegy, majd úgy indul újra h egy pillanatra teljesen kikapcsol a gép. Ha nem ezt csinálja, akkor lefagy a Windows, de teljesen, az egér ill. a bill nem világít, mintha nem kapna áramot (mind2 USB-s). Everest test el se indul, a memóriamodulokat, már ellenőriztem egyesével, és akármelyik volt bent nem változott semmi.
Van valami ötletetek?
-
leyo76
senior tag
válasz lecterdoctor #5364 üzenetére
memóriákat ellenőrizném első körben, de nem úgy hogy külön-külön indítok vele, hanem egy valódi mem-tetsztet zúdítanék rá, ha van kéznél egy linux cd akkor csak dobd be és hajrá
memóriákat ellenőrizném másdik körben is, egy teljesen más fajta mem-ekkel is kipróbálnám nehogy a rendszerinkompatibilitás 'aldozata' legyek
ellenőrizném hogy minden rendesen rögzítve van e, főleg vga és kábelek...
amúgy szép konfig...
-
Ribi
nagyúr
Hali,
Eléggé tanácstalan vagyoka gépemmel kapcsolatban.
Adott 1 p5b alaplap, E6300 benne (nem az alairasomban levo geprol van szo).
4G ram + winyo + valami pci-os VGA, Spire 600W táp.
Irodai gép. Mivel nagyon meleg volt a cpu alapbol, ezert gondoltam ujrapasztazom. Aztan lattam hogy a meleget inkabb a centi vastag por okozta. Mind1, ujrapasztaztam. Cpu nem volt kivéve a lapból. Összeraktam, bekapcs és semmi. Tápról tudni kell hogy, ha nincs bekapcsolva a gép akkor halkan cicereg. Na ezt most nem csinálja, ha rá van kötve az alaplapra. Ha lehuzom akkor cicereg és ha rövidre zárom a zöldet akkor el is indul.
Gondoltam meghalt a táp. Rákötöttem egy másik gép tápját (450W spire). Abban van 1 led, ami bekapcs gomba felvillan majd elalszik. Gondoltuk alaplap. Mivel eléggé kellett a gép, vettünk egy másik p5b lapot. Itt jön a vicc, a reakció ugyanaz. Viszont ha a 450W tápot közöttem rá akkor elindult. Azaz csak félig meddig. Bios bejön, de néha néha elmegy a kép 1-2 mp-re. Ha kilápek a biosból ujra indulna a gép, de nemteszi. Tök sötét marad a kép. Nemtudom mi lehet a gond. De mégcsak 5letem sincs, hogy mivel van a gond. Valakinek esetleg 5lete ? Másik procit nemtudom merjek-e belerakni a gepbe, mert ha esetleg elszáll akkor az már sok pénz lesz.[ Szerkesztve ]
-
leyo76
senior tag
fuu ez a gond nálam is előfordult már és számomra örök rejtély marad az igazi gond. Én is gyanakodtam lapra is meg tápra is. Ha kicseréltem a tápot ugyan az csinálta, ha az előző táppal másik lapot akkor is, végül egy teljesen másfajta lapot tettem bele és egy teljesen más tápot és azóta minden rendben...
-
keszeg83
tag
-
(Bundás)
addikt
válasz keszeg83 #5370 üzenetére
Milyen tápod van? Valami előzmény a gép hibás működése előtt? Teljes konfig leírás esetleg?
Kiszerelted a házból a cuccokat, vagy házastul vitted az asszonyhoz?Ribi: nem lehet, hogy a Spire tápok öntudatra ébredtek? Irodai vagy nem, az kuka táp. Én előszőr más gépekben nézném meg működik-e minden alkatrészed, hogy VGA ölt volna meg alaplapot olyanról még nem hallottam, de minden lehetséges.
[ Szerkesztve ]
-
(Bundás)
addikt
válasz keszeg83 #5372 üzenetére
Vissza olvastam, de ott sem írtad le hogy:
1, történt-e valami a hiba megjelenés előtt (alkatrész csere, szoftver, azelőtt tökéletes volt-e a gép)
2, tápegységed márkájaLehet kontakt hiba is, lap túl erősen van becsavarva, miegymás. Lehet a táp a ludas, vagy próbáld meg a régi táppal ugyanúgy házon kívül megy-e.
-
keszeg83
tag
válasz (Bundás) #5373 üzenetére
annyi történt, hogy dolgozgattam a gépen, aztán elindítottam egy avi-t, és a gép újraindult. ezután elkezdett tölteni a win, de a profilválasztás helyett már csak fekete képernyőt láttam, és a gép nem csinált semmit. aztán még 1x be tudtam lépni, de azóta 1x sem.
Tegnap elvittem csajomhoz az gépem alkatrészeit, és összedobtam. csak a táp+monitor volt más, mint nálam, és a masina elindult...
a tápom FSP... a monitorom LG LCD.
a tápommal szerintem nem lehet gond, de nagyon nem vágom a témát...mod: alkatrészeket és szoftver t nem babráltam meg előtte...
mod2: bnőmnél házon kívül volt összerakva a gép.
de ha otthon beindult a gép, és eljut a töltésig, akkor szerintem nem kontakthibás.. :S[ Szerkesztve ]
-
Raharin
tag
A nemrég általam összerakott gép amint áramot kap, azaz az energiakábelt csatlakoztatom a tápegységhez, azonnal elindul,de úgy, hogy még a számítógépház indító és reset gombjai sincsenek összekötve az alaplappal. Három, működőképes, különböző tápegységgel is kipróbáltam, de akkor is ezt csinálja. Az alaplapon még az elemet is kicseréltem. Az alaplap eddig egy másik gépben üzemelt és semmilyen probléma nem volt vele. Semmilyen ötletem nincs, segítség!
-
HolyFire
aktív tag
Jó estét uraim!
Mitől lehet az hogy a gép bekapcsolásakor elindul majd leáll...és csak második bekapcsolásra indul el rendesen.... valamint gondol egyet és újra indul....
A Windows hullott volna szét? Vagy hardver gond-ra gyanakodjunk? Eddíg semmi gond nem volt...
Neeee!!! Csak a rumot ne!!!
-
balintka
addikt
Valami gond van a gépemmel, a jelenség a következő.
Tegnap este hirtelen a windowsba lefagyott, semmi gombnyomásra nem reagál.
Ki és bekapcsolás után nem bootolt, a ventillátorok pörögnek, de a POST képernyőig sem jut el, a monitoron nincs kép. Véletlenszerűen 30-40x-i indításra bebootol, de a windows pár perc után lefagy, és kezdődik minden előlről. A gép megy, de boot nincs.
Annyit kiderítettem, hogy a winchester jó, másik vinyót rádugva, illetve vinyó nélkül se bootol a gép.Kábelek rendben vannak, ventillátorok pörögnek. A memóriákat is kivettem 512 MB-ra,megcseréltem,de úgy se ment.
Valaki tudna segíteni? Mi lehet a ludas, rossz? Konfigom az adatlapomnál. én vga-ra gyanakszom, de amíg bizonytalan vagyok, nem szeretném cserélni.
-
dugomc
tag
Üdv. Volna egy olyan problémám hogy 1 hete vettem egy VGA-t leadtek 8800gt és netes cod4 közben fogja magát és újraindul. megnézem az eseménynaplót de semmi hibát nem ír ki. hőmérséklet GPU max 80fok cpu max 45 fok. Valami ötlet? Memóriák rendben vannak a cpu is rendben van. VGA-t mivel tudok tesztelni huzamosabb ideig?
-
dugomc
tag
Na minden teszten működik minden 3dmark 2006 loopolva ment 2 órát semmi hiba, memók rendben, vinyók rendben, tápom egy 450Wos chieftec nem is táp probléma sikerült tegnap mégegy helyzetben újrainditanom töbször is. Ha media playerben elinditok egy filmet és duplaklikkel kinagyitom majd visszakicsinyitem és eljátszom egymásután töbször akkor is újraindul.
-
Raharin
tag
Nemrég kaptam egy régebbi típusú számítógépet. Amikor megnyomom az indító gombot, akkor az esetek egy bizonyos százalékában az a jelenség lép fel, hogy áramot kap a gép, felpörögnek a ventilátorok, merevlemezek, majd 2-3 másodperc múlva minden leáll, eltelik 4-5 másodperc és újra minden kap áramot, megint minden felpörög és megkezdődik a gép elindulása. Nem értem, hogy miért csinálja. A processzorról és a processzorhűtőről leszedtem a régi pasztát és ezüst alapú, teljesen új pasztával láttam el őket. Kicseréltem az alaplap elemét egy teljesen újra, mely 2017 nyaráig felhasználható. Raktam bele már két másik tápegységet (a mostani névleges teljesítménye 400 watt), melyeknek a névleges teljesítménye 400 és 420 watt, de szintén megmaradt ez a számomra idegesítő jelenség. Valakinek esetleg van még valami ötlete, amit megtehetnék, kipróbálhatnék?
-
leyo76
senior tag
válasz Raharin #5388 üzenetére
Ez pedig alaplap probléma lesz, nekem is volt ilyen problémám, alaplapot cseréltem és működött minden. Amúgy nálam még az is észlelhető volt, hogy ha közel hajoltam a nyitott gépházhoz akkor egy furcsa zúgása volt még kikapcsolt állapotában is. Ha lehúztam a tápkábelt akkor megszűnt...
-
gooool
őstag
Helló!
Van egy kis problémám:
Haverom gépe kicsit furán viselkedik.Kicseréltük az egész konfigot,kivéve a DVD-meghajtót.Lett bele egy Enermax 365W-os táp is,amivel az történt,hogy mikor telepítettük az XP eldurrant(vagyis elég bakelit szagú füst szállt ki belőle).Visszaraktuk a régi Colorsit tápot,amivel ,minden működik,csak az a baj hogy egyes telepítéseknél,bizonyos weblapok megnyitásánál és néhány program futtatásánál újraindul a gép.De az a fura,hogy minden venti pörög,mintha nem történne semmi csak mégis újraboot-ol menet közben,ami eléggé zavaró.
Mi lehet a megoldás?Kösz a választ![ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Hát nem teljesen ez a gond mivel van amikor 2 órát is elmegy újraindulás nélkül,és mindig probléma nélkül bekapcsol,ráadásul amikor újraindul egy másodpercre sem állnak le a ventik,minden pörög,dolgozik tovább.
Amúgy az Enermax mióta olcsó táp?
És ha bevisszük egy számtech-es boltba és megnézik az a biztos,nem?
Kösz a választ!Üdv, Balázs
-
leyo76
senior tag
Manapság 365W táp hol számít drágának vagy megfelelőnek? Mindegy nem ez a lényeg, beviheted számtech boltba ahol egy köszönés is min 3000ft...Egyébként ha egy táp kimegy akkor általában lapot is viszi, még ha nem teljes mértékben is. (..de hát ez csak az én véleményem) Elnézésedet kérem!
-
-
leyo76
senior tag
D magos Celeron köztudottan a legpazarlóbb proci az összközül, legtöbb energia felvétel mellet legkevesebbet nyújtja, de ezt is csak úgy olvastam egy-két helyen, nekem is volt ilyenem, kész megváltás volt amikor lecseréltem egy normál pentiumra
Ami az alaplapot illeti szerintem a maga kategóriájában korrekt, ég és föld különbség lenne egy jobb procival, ez viszont tapasztalat....
-
gooool
őstag
-
rijaszabo
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy FS Amilo k7610W laptopom, amit ha bekapcsolok bebootol, de aztán se kép se hang újraindul, sokszor egymás után.. Valaki aki tudja mi baja van és mit tegyek légyszi segítsen!
Köszi![ Szerkesztve ]
f&e 6
-
rijaszabo
csendes tag
Kb 2 éves, hálózatról megy, az aksit már régóta nem használom.. Milyen rendszer alatt oprendszerre gondolsz? (kicsit még nagyon újonc vagyok ) mert akkor xp sp2 . Egyszer már volt a képernyőjével valami gond, de akkor még garis volt.. Lehet megint miatt nem műxik?
f&e 6
Új hozzászólás Aktív témák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F AMD R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB GDDR6 DeepCool CC560 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H510M Intel i9 11900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB GDDR6X Zalman Z3 Iceberg 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5 Rampage SHIVA 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M Intel i3 12100 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB GDDR6 Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 Intel i5 6500 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB GDDR5 Spirit of Gamer X 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest