- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaSGyuRo
csendes tag
Sziasztok!
Sorstársak vagyunk az előző hozzászólóval
A konfig: (vadonat új, 1 napja vásárolt)
ASUS M2N68-AM green
Athlon X2 5200+
Buffalo 2GB DDR2 667MHz
250G vinyó
MSI HD4350 512MB
Dvd író
gyári procihűtő
noname (Linkworld) ház, 400W tápJelenség:
Bekapcsol a gép, viszont még a boot-ig sem jut el. A képernyő teljesen fekete, meg se nyikkan az alaplapi vga-val sem.
Ha kiszedem a ramot, rendesen sípol, ahogy kell.
Megpróbáltam hogy csak alaplap, proci, + rammal való indítás de így sem történik semmi.Boot elejénél szokott lenni egy rövid sípolás, de ez itt elmarad.
Várom a segítségeket, ötleteket!
Köszi, Vas
Javasolt kísérlet 1. - Fénysebességnél gyorsabb szimplex információátvitel interferometrikus hullámfüggvény-összeomlás indukációval és vizsgálattal szimmetrikus, párkeltéses, késleltetett választásos kvantumradír segítségével => HAJRÁ!
-
zsela
tag
No, azt hiszem meg van a probléma forrása:
- Valódi órajel: 450 MHz
- Effektív órajel: 900 MHzSzerintem ez lesz itt a probléma, mert az alaplap csak 800-as memóriát kezel.
Gondolom a DRAM: FSB arányt kellene lejjebb venni, mert ha jól számolok, az most CPU/5 (Everest 5 ezt valamiért nem írta ki).Ezt hol lehet megtenni? Gondolom BIOS-ban, de azon belül mit kell keresni??
[ Szerkesztve ]
PH megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php&nev=zsela
-
slynme
csendes tag
az arányt azt magától számolja ki én úgy tudom, külön nem lehet beállítani.
ha viszont más arányt szeretnél, vedd vissza a ramokat mondjuk 800-ról 667-re
(a biosban 400-ról 333 MHz-lesz) és akkor az arány is változik. Valószínűleg 6 lesz az osztó.CPU/5 vagyis 2250/5 = 450 (a 400 MHz-hez képest 12,5 % tuning)
CPU/6 vagyis 2250/6 = 375 (a 333 MHz-hez képest 12,5 % tuning)Így a valódi órajel: 375 lesz
Az effektív: 750 MhzTehát az alaplap nem fog kiakadni!
-
essem
csendes tag
sziasztok. nekem olyan problémám lenne hogy:
régen vettem egy 8600gt-t és 1 hoap után játék közbe leállt a gépem és forró volt a gép bevittem szervizbe a legdurvább progikat futtaták rajta azt modnták semmi baja de becserélhettem és mivel már olyat nem gyártottak ezért 9600gt-re cserélték némi ráfizetéssel ez van nekem január óta és ma megint ez a problémám csak annyi külöbséggel hogy nem forro a gép töltöttem le hőmérséklet méröt átlagba 40fokos minden. mi lehet a baj? esetleg a VGA szar? vagy más ötlet? előre is köszi a segítséget -
VaSGyuRo
csendes tag
válasz VaSGyuRo #5751 üzenetére
A RAM volt a hibás De már megoldottam.
Javasolt kísérlet 1. - Fénysebességnél gyorsabb szimplex információátvitel interferometrikus hullámfüggvény-összeomlás indukációval és vizsgálattal szimmetrikus, párkeltéses, késleltetett választásos kvantumradír segítségével => HAJRÁ!
-
bvvitya
aktív tag
Hello!
Volna nekem egy Compaq n600c notim amin újra kéne telepíteni a rendszert mert teljesen készen van, nem jön be a windows.
Csak az a gond hogy nem jó a dvd meghajtója.
Külső meghajtóval próbáltam feltelapíteni de nem jött össze sehogy sem.
Esetleg tudna nekem valaki segíteni hogy a BIOS megfelelően beállitsam hogy bootoljon külső dvd meghajtoról.
Előre is köszönöm a segítséget.Tudom van ennek saját topikja de sürgős lenne.
*** Redőny motorok listaártól ólcsóbban! ***
-
Roland35
tag
Sziasztok!
Lenne egy gondom a gépemmel...:
Bekapcsolom minden tölt szokás szerint... és bejön az a helyzet hogy csökkentett mód, windows normál mondú inditása... és rámegyek a normál módu inditásra és egy ilyen jel pötyög: _ ... és utána nemcsinál semmit... ujrainditom ugyanez... ennek az előzménye az volt hogy kikapcsoltam a gépet... utána ujra beakarom kapcsolni és ezt csinálja....
Segítsetek PLZ... nemtudom mit kéne tenni!...Előre is köszönöm!
,, Arcom piros szemem ragyog, ha kerestek szarni vagyok!"
-
CHIPman
nagyúr
Sziasztok.
Tegnap leírtam ITT a problémámat, és addig cserélgettem az alkatrészeket(táp, winyó, CD meghajtó maradt ugyanaz, csak a lapot cseréltem ki egy jumperes ALI chipes deszkára), hogy nem akar beindulni. Ventik pörögnek, winyó, CD-meghajtó indul, de nem ad semmi képet. Oké, gondoltam vissza a régi lap(Abit VH6), de azzal is ugyanez. Megpróbáltam másik procival is, és egyik sem ment még CMOS clear után sem. Valakinek van valami ötlete?
Ui: az Abit lapban tegnap még legalább a telepítésig eljutottam...
Ui2: A táp biztosan jó(350W Codegen), mert egy Albacomp Socket 7-es deszka+Pentium MMX ad képet(de bootolni már ott sem igazán tudok).hardverapro.hu/tag/chipman - i7+1660Ti laptop eladó
-
Bendegúz_50
tag
válasz CHIPman #5764 üzenetére
Szia!
Elolvastam a hiba előtörténetét....gond nélkül leformázza a winyót, de a telepítőfájlok másolásánál megakad(a legtöbbször ez van).sztem a vinyód szektorhibás és nem kellett volna semmilyen bravúros mutatványok belekezdésébe bonyolódnod
Gyanítom, hogy a winyó a gyenge pont, de ha leformázom, akkor mennie kéne, nem?...hát NEM.
Formázni lehet szektorhibás vinyeszt is, telepíteni nem biztos....
Szerintem próbáld összerakni figyelmesen a konfigodat (ami még működött) és egy másik akár milyen - persze hardveresen passzoló - vinyóval megujrázni a dolgotAutónavigációs szoftverek nálam, további info PM
-
CHIPman
nagyúr
válasz Bendegúz_50 #5765 üzenetére
Tegnap este kicseréltem a procit(VIA CyrixIII 500MHz-re), valamint a telepítőfájlok felmásolása után bekapcsoltam BIOS-ban first bootot HDD-re. Így simán feltelepült a win. Gyanítom, hogy nem a proci volt, hanem a BIOS...
A "nem adott képet" hibának pedig egy kimozdult VGA volt az okozója
A fentiek az abit(púpos kondis!) lapban történtek, a másik ALI chipes lapnak valami baja van, nem akar elindulni. Lehet, hogy a jumperbeállítások nem túl jók, de lehet, hogy nem tett jót neki, hogy hozzáértem az egyik kondihoz(-> elfüstölt)...hardverapro.hu/tag/chipman - i7+1660Ti laptop eladó
-
Dudu67
tag
Sziasztok!
Beírom a gondomat ide is, hátha itt tud valaki segíteni.
Van egy EPOX 8KHA+ alaplapra épülő nem éppen mai gyerek konfig.Tegnap még hibátlanul működött, este ki lett kapcsolva, ma reggel a bekapcsolásnál se kép, se hang, a ventik pörögnek ezerrel, a kijelzője 25-ös hibakódot ír ki.
Aki esetleg tudja, mondja meg legyenszives, mit jelent ez a kód !
Előre is köszi a segítséget.Üdv Dudu
Az optimisták angolul tanulnak, a pesszimisták héberül. A realisták pedig lőni ! http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
decis
csendes tag
Hello.
Van egy 1,5 éves Asus laptopom. Eddig minden rendben volt vele, de ma mikor ujrainditottam nem jelent meg a szokasos Asus felirat a monitoron s nem is kapcsol be egyáltalán. Ha berakok egy bootolos cd-t akkor azt felpörgeti s par masodperc mulva ujrainditja a gépet s monitor akkor sem kapcsol be. Ha vki tudja kb hogy mi lehet azt legyenszíves irjon. Köszi
-
szacsee
nagyúr
Grat az első hsz-odhoz , viszont kicsit részletesebben le kellene írni a problémát..
Milyen lap, proci, ram, táp etc.
Azt is meg kellene figyelni, hogy pl az oprendszer betölt-e ... bejelentkező hang.. stb.
Nem-e csak a VGA-val van valami, hogy nem ad jelet a monitornak.
Ki kellene próbálni régi PCI videókártyával, hogy működik-e... nem-e a PCI-E tápellátó áramköre ment világgá.
Ha viszont nincs post sem, akkor a gyári CD-t tedd be, mert lehet elszállt a bios, de arról vissza tudja állítani.Podium Hub + Cluster Pack és váltófül Kormányos topiklakók részére 40K, QR2-vel 63,5K, vagy külön a kormányváltó is akár.... keress PM
-
csimav
őstag
Hali! Nekem olyan problémám van,hogy ha bármi miatt újra kell indítani a gépet vagy elmegy az áram,akkor a gép meghülyül. Általában e miatt 1-2 naponta újra kell tennem.Egyre gyakoribb a kék halál is.
A gép meghülyülését erre értem(Igy összekeveri a textúrákat wowban,de ugyan ez megy cs-ben,cod2-ben...):
WOW
Ezt épphogy le tudtam printelni,mert fél-1 perc alatt kék halállal kifagytam volna.
Én a VGA-ra gyanakszok. Galaxy 9800GTX. Próbáltam már mindenféle szoft.-al,de úgy is sz*r.[ Szerkesztve ]
Ha van Moneybrookers-ed, akkor irj rám, légyszives.
-
szacsee
nagyúr
Ok, nincs mit, viszont nem a biost indította el, hanem mákod volt, hogy működött a recovery.. a biost állította vissza, mivel az alaplap cd-jén rajt van, de lehet túl régi már, ellenőrizd és szükség esetén frissíts.
csimav: ezt próbáld ki elsőre... közben a proci hőmérsékletére is ránéznék, valamint... de lehet neked lesz igazad és a VGA lesz rossz.
[ Szerkesztve ]
Podium Hub + Cluster Pack és váltófül Kormányos topiklakók részére 40K, QR2-vel 63,5K, vagy külön a kormányváltó is akár.... keress PM
-
peti_s
addikt
Üdvözlet Mindenkinek!
Kisebb, pontosabban nagyobb problémába ütköztem. Van egy kofig-om, PcChips M935 DLU V2-es alaplap(erre gyanakszom, de remélem nem kell kukába dobni), Celeron 2,4 GHz-es proceszor(ez is jó, volt próba), DEER táp( a táp biztos jó, két másik gépben is kipróbáltam), és nem indúl. Pontosabban azóta rossz, amióta ki lett bene próbálva egy Prescott magos CeleronD processzor. Azzal bekapcsolódott, de kép nem volt, majd be sem kapcsolódott. Gondoltam vissza akkor a régi Northwood, de most meg sem nyikkan. Pontosabban, ha bekapcsolom, a ventillátor egy 1/99-ni fordulatot tesz, és a táp is ad vmi hangot. De utána semmi, bekapcsolni újra pedig nem lehet. Le kell hátúl nyomni, és újra lehet akkor ezt az érdekfeszítő dolgot látni. CMOS Clear megvolt, nem segített, jah és a RAM is jó, van itthon 4 is, és egyikkel sem megy. A VGA integrált alaplapi. A CPU biztos működik, másik gépben tesztelve. Nem érhet semmihez sem a lap, tehát a RZ is kizárva.
Előre is köszönöm a segítséget. -
peti_s
addikt
u.i. Örülnék neki hogy ha nem lennék hosszútávú tagja ennek a topicnak.
-
őstag
Hát, ha mindent kipróbálgattál, akkor bizony az alaplap az esélyes. Lehet, a Prescott betett neki. Kéne szerezned egy másik alaplapot, és meglesni azzal. Lehet olcsón megfelelő lapot szerezni, nem egy olyan brutálisan nagy kiadás. Akár egy bontós működő darab is megteszi.
Esetleg próbáld meg mindenféle fölös meghajtó, kártya, USB, és mindenféle ilyesmi nélkül. Csak a létfontos alkatrészekkel. Ha be sem kapcsol, akkor vagy táp, vagy lap, vagy zárlat, abból kettő már ugye kizárva.
[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
anatre001
tag
Hali.
A gepem mostanaban rosszalkodik, szóval ma kicsit ki akartam takaritani... kiszedtem a vidkarit, kicsit fulpiszkaloval atizeltem a ventijét. aztan még kicsit a ramnál is tisztitgattam. visszatettem a vidkarit, es a ramot. Bekapcsoltam a gepet, ment 3-4 mp-ig, aztán leállt. Kicsit büdös volt...
Majd megnéztem minden rendben lett e visszatéve, de nem találtam semmi hibát. bekapcsoltam megint, aztán.. nem adott képet, az alaplap(?) sem csipogott.Mi lehet a gond?
Webfejlesztői munkákat vállalok!
-
anatre001
tag
és akkor most mit tudok csinálni?
-
anatre001
tag
nem láttam sehol. a lapba van intergrált kari azzal sem ment, és másik rammal sem. szóval valószinű h alaplapja rossz
-
Özséb
csendes tag
Sziasztok!
Elég bosszantó tüneteket produkál a laptopom, ebben kérném a segítségeteket.
A típusa: FS Amilo 7320GW. Néhány hónapja bővítettem a memóriát. Phoenix biosa van.
A tünetek: bekapcsolást követően egy majd három majd egy sípolás, sötét képernyő, a ventilátor zúg. Ha a tenyeremmel nyomom a billentyűzetet elindul normálisan, nem fagy.
Mit gondoltok? -
őstag
Üdv!
Ez nagyon nem egészséges. Valami érintkezési hiba lesz ott. Az egy hosszú, 3 rövid sípolás asztali gépben általában VGA hibát szokott jelezni, nem tudom, ez laptopoknál is így van-e... Vagy, van-e egyáltalán külön VGA a tiédben. Érdemes lenne szétszedni, kitakarítani, és ellenőrizni a csatlakozókat.
Icewolf || kósza ||
-
Özséb
csendes tag
Integrált video van benne.Szétszedtem, kifújtam a port, próbáltam memóriával, anélkül, cserélgettem is őket, átnéztem a csatlakozókat, szemmel nem láttam sérülést sehol. Még mindig csak akkor indul, ha a kezemmel erősen nyomom a billentyűzetet, egyébként sípol.
Váltogatja az 1-3-1, 2-3-1 hibakódokat. Ezekről ezt találtam a neten:
"You'll need to replace the motherboard."
"Any combo of beeps after two means that some of your memory is bad,
and unless you want to get real technical, you should probably have
the guys in the lab coats test the memory for you. Take it to the
shop."
Hát, nem vagyok túl vidám, a diplomamunkám írnám rajta. -
kem
addikt
FS-ek le szokták dobálni a forrasztásokat ha az ember pokrócon használja vagy telemegy macskaszőrrel a hűtőborda. A 70-80 fokos hőmérséklet ingadozást nem nagyon szeretik a gyenge minőségű alaplapok. A hűtőborda kitakarításával meghosszabbíthatod az életét (meg egy újrapasztázással), ebből simán adódhat ilyen hiba,h nyomás hatására pöccre indul.
Köszi!
-
kisnyugdijas
csendes tag
Sziasztok!
Egy megmagyarázhatatlan, megoldatlan probléma üldöz.
A gépem a következő:
AMD X2 6000 normál órajelen
ASUS M2N SLI Deluxe alaplap
2×1 GB Kingston HyperX ram
MSI NX8800GT VGA
Corsair VX550 táp
+HDD, DVD
Floppy nincsAz egész rendszer szünetmentes tápon át kapja az áramot, ami szűrő is. Semmi tuning, minden a gyári, normál módon üzemel, jól szellőzött házban.
Az elmúlt néhány hétben érdekes fagyást csinál a gép:
Működés közben 4-5 perc üzem után teljesen leállLevettem a gép oldalát, lehúztam a HDD-t is, és csak a biosban néztem a proc hőmérsékletet, túlmelegedésre gondolva.
A legutóbbi tesztnél 35 fokon állt le a gép, néztem folyamatosan, folyamatosan mozgott 1-2 fokot föl-le, de nem melegedett túl.Miután lefagy, nem is lehet újraindítani teljesen kiszámíthatatlan ideig, a bios sem jön be, csak felpörögnek a ventillátorok és a VGA hűtését max fordulaton hajtja, vga jelet sem ad.
Kicseréltem mindent próba erejéig egy működő cseredarabra, csak a processzort és a ramokat nem. A ház teljesen tiszta, porcicák sehol sem laknak benne.
Van valami ötletetek, találkoztatok már hasonlóval? Mi lehet a megoldás? (Azon kívül, hogy cseréljem ki a procit és a ramokat is)
Előre is köszönöm!
kisnyugdijas -
őstag
válasz kisnyugdijas #5787 üzenetére
Én ram hibára tippelnék. Nem kell kicserélned próba erejéig, töltsd le a MEMTEST nevű progit írd ki, és bootolj a cd-ről. Kb 2 órát hagyd menni, ennyi idő alatt kb 5 pass-t kell csinálnia. Ha nem talál talál hibát nem az a baj, de ha igen megvan a probléma.
-
dany27
őstag
üdv
adott egy gép ami bekapcsolás után lefut a post test de ezek után belép a biosba csak úgy magától. És setovább a Win sehogy nem indul el...
Mi lehet a gond??
-
peti_s
addikt
Kössz a tippet, de úgy próbáltam ki, hogy semmi sem volt rajta, csak billentyűzet + egér. Meg persze monitor. A bontókban is 5 ezrtől kezdődnek a 478-as lapok, és azok még elég gyatrák is. Akkor már inkább veszek majd egy 478-as konfigot, vagy várok kb 1-2 évet amíg majd filléres cucc lesz. Nem olyan fontos hogy most rögtön menjen, van itthon még 8 konfig.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
-
-
peti_s
addikt
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Pár napja éreztem, hogy lassul a gépem, és tegnap ez a képernyő fogadott [link]
Memtestet csináltam, de semmi hiba.A vinyót áttéve másik gépbe a BIOS fel sem ismeri.
Újratelepitásnél sem reagál semmire, elkezdi a telepitést, és rögtön újraindul.
Megdöglött volna a 1.5 éves Samu vinyóm?Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
vargapter
csendes tag
Hali
bekapcsolásnál a notebook sípol egyet kb 1 max 2 mp .és kikapcsol azaz zúg vmi kicsit de semmi válasz nem tudjátok, h mi lehet a baja?
előri is thnx
Peti -
Emy90
csendes tag
Sziasztok a segítségetekre lenne szükségem!
a gép:
alaplap: MSI 865E neo2-PS
proci: Intel Pentium 4 HT 3,2ghz northwood
ram: 4x512MB Kingston DDR400
vga. Club3D Radeon 3850 AGP
wincs.: 160GB samsung + 160gb maxtor
táp: 400W ChieftecA lényeg h nem akar indulni a gép,, felpörögnek a ventillátorok és semmi csak a DVD meghajtó az ami kábé 20mp-ként villog egy párat. Viszont ha kiveszek belőle egy alkatrészt miután áramtalanítom, majd újra elindítom akkor elindul. Viszont ha kikapcsolom és el akarom megint indítan,i megint csak a ventipörgés és más semmi, természetesen az alkatrész nélkül, viszont ha meg visszateszem akkor elindul a gép megint, ez elég furcsán hangzik, de összefoglalva ha ki meg beteszegetem az alkatrészeket akkor elindul a gép(néha). Ha ennyiből valamit tudtok segíteni nekem, megköszönném.
Assassin's Creed I-II Forever!!!!
-
kem
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F AMD R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB GDDR6 DeepCool CC560 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H510M Intel i9 11900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB GDDR6X Zalman Z3 Iceberg 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5 Rampage SHIVA 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M Intel i3 12100 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB GDDR6 Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 Intel i5 6500 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB GDDR5 Spirit of Gamer X 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest