- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pBaloo
csendes tag
Hello
A következő lenne a problémám:
Letettem, kikapcsoltam a gépem (acer travelmate 5520G), elmentem kajálni, visszaértem s nem kapcsol be a kijelző. Az atyaúristent is nyomogathatom (fn+f5 talán), nem csinál semmit. Az asztali gépről beléptem a routerbe, s látom hogy a gép a hálón van, tehát a rendszer felállt, csak nem látok semmit.... mi lehet a baj???? megdöglött a kijelző??Acer Travelmate 5520
-
Hali mindenkinek!
Érdekes problémám adódott.
Nemrég lecseréltem a gépem majdnem teljes belét, és mivel Anyámnak kellett ezért odaadtam neki a régi cuccokat. Pontosan a gépe most így néz ki:
Abit an8-32x, X2 4200+ gyári hűtő átlag 40fok, 2x512ddr566 a-data, 450w chifi táp, Gainward 7300gs, 160gb samu ATA vincsi.
A probléma az hogy amikor windowst (SP integrated) telepítek, akkor kékhalállal kifagy az egész IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL hibával. Most ezzel az a baj hogy gyárin megy minden, nincs húzva semmi.
Először gondoltam megnyiffant a ram, de a memtest végigment hibátlanul. Kicseréltem a videókarit, ugyan ez, a ramokat is cserélgettem. Tápot is, letiltottam mindent a biosban ami gáz lehet FDD,SATA,FIREWIRE...
És továbbra is ezt az irq-s dolgot irogatja. Elindítottam egy linuxos livecd-t az megy. A windows cd tutira jó, eredeti, de próbáltam több félét.
Proci meg a lap maradt, de azok előző beállításként agyontuningolva hibátlanul mentek. (vagy esetleg vincsó??)Tehát hogyan oldjam meg ezt az IRQ-s dolgot?
[ Szerkesztve ]
-
válasz MasterDeeJay #4753 üzenetére
Megoldódott, memóriacserélvel. Most már tudom hogy a memtest se helyetesíti a csere-bere próbálkozásokat. Hiába ment 1 órat hibátlanul, ha utánna a winfos öszeesett 1 perc alatt.
-
zuhi_
senior tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy egy SL3EE simán elindul egy 'DTK PRM-0080I E1' lapban, de az SL3JM procival nem ad képet az alaplap??
-
klambi
addikt
szevasztok!
kaptam 1 gépet instalálásra, de olyat csinál hogy mikor belőttem a CD-ről való bootolást, ugye cdről elindul nyomjál gombot,kékablak, mikor ennek vége kinyomja hogy nem talál vinyót nyomjá F3-at azt csináj valamit, de vinyó van benne bios is felismeri 1 80gb-sata..ilyenkor mivan?!"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
batmab
senior tag
-
FrozenRouse
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy kis gondom amit mar lassan 1 hete nem tudok megoldani...
Vettem egy uj konfigot es idonkent ujraindulgat a gepem, eloszor kekvillantas, a kekhalal kepernyoje, aztan abban a pillanatban boot kepernyo.
A gepem:
alaplap - MSI P35 Platinum
cpu - Core2 Duo E8400 3.00GHz
ram - GEIL Black Dragon 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT
vga - MSI 9800GTX-T2D512
tap - Chieftec 450W
hang - Sound Blaster X-FI Xtreme Gamer
op.rendszer - 32 bitesVista SP1-gyelNincs felhuzva a gep, minden alap beallitason, 333x9-en van a cpu es 800-on a ram, egesz napon at futtattam memtest-et es nem talalt hibat.
Olykor 2 oraig tudtam jatszani Crysis gond nelkul, aztan kek villanas es reboot.
Valamikor meg Vista alol amikor toltom valamit vagy instalalom akkor is elofordul.
Probaltam kivenni az egyik ram modult, hatha a tul nagy ram mennyiseg bezavar, mert ugye a 32 bites vista max 4 gigat tud kezelni es a vga-val csak 3346-ra fut az erejebol hogy ki is hasznal... De akkor is ujraindult.
Szerintetek mi lehet a gond? Miert idonkent elhalalozik a rendszer es rogton ujbol bebootol a gepem? -
batmab
senior tag
válasz FrozenRouse #4759 üzenetére
üdv!
xp alatt:
sajátgép jobb gomb/tulajdonságok/speciális/inditás és helyreállitás/automatikus ujrainditás elöl vedd ki a pipát,igy nem fog rögtön ujraindulni,a képernyöre kiirt infobol meg okosabb lehetsz,vagy be tudod ide is szurni..könnyebb ugy segiteni.vista alatt is vhol itt lehet...
[ Szerkesztve ]
2009.08.24 leányom, Kiara. Már 118cm, és >21kg.. :D Fontos! utánvéttel még anyámtól sem vásárolok...
-
FrozenRouse
csendes tag
Angol vistam van, de asszem megtalaltam
Most visszatettem a masodik ram modult is, felemeltem 1.25-re a cpu feszt, hatha keves volt alapbol, megemeltem ram szorzot, igy mar tenyleg 1066-on megy es egy kicsit neki is felvittem a feszt, asszem 1.9-re.
Amint ujraindul igyekszem megegyezni hogy mit ir es akkor megosztom veletek
Es 450-es tap eleg egy ilyen rendszerhez, el kell meg vinnije? -
FrozenRouse
csendes tag
Na mar okosabb lettem
Kovetkezo hibat irt ki - Driver IRQL not less or equal.
Ebbol lehet tudni hogy milyen driver nem tetszett neki?
Vagy rakjam ujra az osszeset sorban -
FrozenRouse
csendes tag
Es akkor elhalalozik a gepem, amikor teljes sebesseggel megy a letoltes.
Bekapcsolom azureust es 1-2 perc utan kekhalal.
Sata driver vagy sata vezerlo lenne a hibas?
Msi oldalan nincs sata frissites -
matrix23
tag
Bocsi, benéztem az alaplapot...
[ Szerkesztve ]
-
FrozenRouse
csendes tag
Na... ugy nezki halistennek megoldodott a gondom
Kezzel ujbol feltelepitettem minden drivert, eddig live update managerrel tettem, es tegnapi estet kekhalal nelkul toltottem -
Neoteric
addikt
üdv
lenne 1 kérdés:
összeraktam az új gépet. (bs1 400w,ds3r,e8200,88gts,2x1g ddr2)
bekapcsolom.
semmi csipogás
semmi kép (monitor be se kapcsol)
billentyűzet, egér nem világít.dvd írók meg igen. legalábbis kibe tom tolni a tálcát.
lehetséges h vmit elbasztam?
meg gecihangos a gép. süvít mint állat. sztem a gts-ből jön.rávan kötve sztem minden kábel. tápon szabadon csak az ien satás kábelek vannak. meg egy olyan aminek a végén 4 tűs csati van, közepén meg tápos.
aztán lehet h az előlapi panel kábeleit kötöttem be rosszul, mer pl a zöld led nem világít sose, csak a piros, de az egyfolytába. szal lehet ott a gubanc..ha van vmi 5let, akk várom szívesen.
PSN: ne0teric_sAN
-
Neoteric
addikt
válasz Neoteric #4766 üzenetére
fejlemények
hát az van h most benéztem h mi hogy pörög.
proci venti az úgy pörög, hogy 3secenként pörög 1 felet, azt leáll. azt megin pörög. azt leáll.ramot kivettem, elindítom, nem csipog semmi.
gts 100on pörög folyamatosan, nem csak 3mpig.
volt olyan hogy bekapcsolom elindul, vagyis csak felpörög, aztán leáll.
aztán magától megin elindul és megin se kép se hang.pls help meeeee
-
nagyúr
válasz Neoteric #4776 üzenetére
Ha csöndbe van a gép az vagy proci vagy alaplap. Semmi más... Bár az ASUS-ok a rossz proci "alatt" is "nyögdécselnek".
Tégy a lapba egy régebbi proci, tolj rá egy BIOS frissítést és talán.
Januárban még nem voltak piacon a 45 nm-esek, csupán a gyártók kapták meg az ES-eket meg a specifikációkat. Én is így jártan a csont friss P5EVM deszkámmal, pedig az áprilisi gyártás. Az is sz@rakodott amíg rá nem toltam az 5-06-os BIOS-t.
Sok sikert!Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Neoteric
addikt
válasz KillHates #4778 üzenetére
ok. akkor vhonnan kell szerezni 1et.
viszont van fejlemény:
kivettem a micron d9-es 800mhzes ramokat.
beraktam tesóméból a kingmax 533mhzeseket, és elindult a gép!beléptem windowsba, töltött, de geci lassan, aztán lefagyott, fekete képernyő, leállt.
újra bekapcs előhozza a gigabyte reklámját, bemek biosba.
midnen full autora raktam, meg defaultra, semmi tuning semmi szar.
f10
restart
aszondja boot failure van.. nem tudja betölteni a rendszert..ramokat kivettem visszaraktam tesóm gépébe, akkor meg ott nem ment a gép.
vártam 1/4 órát kb. megin elindítom. aszondja nem volt a jó a overclock, ezér visszaálíltotta magát alapra.. mondom jóvan.. és elindult azon a gép.viszont akkor most nálam szar lehet a ram is?(micronnal semeddig nem jutottam el, még kép se volt), ill kéne egy f10es bios..
-
őstag
válasz Neoteric #4779 üzenetére
Hát, ez eléggé lapgynús.
Előszöris, nézd át az egész gépet, hogy jól raktad-e össze. Minden csavart, csatlakozást, tápkábeleket, mindent. alaplapra a tápból rákell legyen dugva a 24 tűs csatlakozó, meg a külön négyes. VGA-ra egy hatos kell, bárezeket gondolom Te is tudod.
A háznak a csatlakozóinál általában a színes drót a pozitív, vagy jelölve van a csatlakozón, jobb esetben.
A gépet először úgy próbáld, hogy csaka szükséges minimum van benne. VGA, 1 vinyó, 1 RAM, és annyi. Front USB, HD Audio nem kell rá.Semmi extra.
Esetleg próbáld meg kisebb VGA-val, ha van, bár nem hiszem, hogy a táp rossz.
BIOS-t tedd vissza defaultra, de mégjobb, ha csinálsz egy CMOS cleart.
Próbáld meg váltogatni a RAMokat.
Frissítsd a BIOS-t, bár kicsi az esélye, hogy segít, de hátha.Kb. ennyit tudsz megpróbálni. Ha nem, akkor nagyon esélyes, hogy a lap haldoklik.
Icewolf || kósza ||
-
Neoteric
addikt
ok..
hát akk eza lap élt kb 3 percet.. azé többet vártam volna
(bármég nem akarom temetni..)
amúgy nincs rádugva semmi ,csak a dvd, de akkor aztis leveszem.
meg akk újrakötöm az egész hóbelebancot..
és az mitől van hogy micron rammal nem csinál semmit ,a kingmaxal meg igen?
sajna nincs másik gép amibe próbálgatni tudnám h jó e benne a ram v sem, mert 1ik gép még ddr1es, másik meg csak 667ig támogatja, nemtom megenné e a 800ast.
-
oh-he
csendes tag
Hali!
Van egy ACER-em, vmit le törölhettem az xp-ről és most azt írja ki ez a fránya ördögi masina hogy hiányzik az NTLDR. Valaki tudna segíteni. De valami szájbarágós nyelven ha lehet. Köszike. -
őstag
válasz Neoteric #4781 üzenetére
Szerintem a 800-as ramot érdemes megpróbálni a régebbi gépben is. A DDR 266-os KT133A-s lap is simán ment a 400-as DDR-rel.
Mondjuk a 800-asRAMot 667-en hajtva nem biztos, hogy előjön a hibája, de érdemes megpróbálni.
Csak egy modulod van, vagy KiT? Ha igen, akkor próbáld csak az egyik modult.Mondjuk az a venti fölpörög, leáll, az érdekes. Azért az elég durva hiba.
Icewolf || kósza ||
-
Des1gnR
őstag
válasz Neoteric #4781 üzenetére
"és az mitől van hogy micron rammal nem csinál semmit ,a kingmaxal meg igen?"
És mit csinál a Kingmaxal? Szerezz egy 65nm es procit bele és frissíts biost az hátha tényleg segít (már ha azzal elindul )v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
-
Neoteric
addikt
újrakötöttem mindent, beakarom kapcsolni, de tápba nincs áram.
cseréltem már tápkábelt is, de semmi
eddig világított ien halvány kéken mikor bevolt dugva, most meg semmi.
nemtom mia szar van..
2x1gb os a micron ram
az 533as meg 2x 512es.
most bennvan a 1gigás micron (1db csak), meg vinyó + vga. de baszik elindulni..
táp ráadásul ha meghalt akk baszhatom a gépet mer arrra nincs garancia már.-.-
és most ment el az összes zsé a vgara..PSN: ne0teric_sAN
-
-
őstag
válasz Neoteric #4791 üzenetére
Ez alaplap. Most halt meg végleg.
Nekem is volt ilyen. Egyszercsak megállt az egész, aztán még egyszer behozta a biost, aztán utána többet semmi, bekapcsra sem reagált.Kiderült, hogy nem pucolták, és beállta gyári hűtő, és lassan az P4 Celeron 3Ghz megsütötte a lapot... A kék lap a proci alatt a másikoldalon el volt zöldülve. De nem látszott semmi, amíg ki nem szereltem.
Icewolf || kósza ||
-
Neoteric
addikt
hát nálam a pucolás dolog nem aktuális... tegnap vettem le róla védőfóliát, még 1 szem por nincs az egész lapon. ki lett porszivózva a ház, szal nem hinném h fél nap alatt tele ment volna.
szal ez max magát sütötte meg, v nemtom.
még azér próbálkozok, hátha.. de tanulni is kéne.. jövő7 még húzós lesz sajna
-
oh-he
csendes tag
válasz TazLeacher #4789 üzenetére
Egen. Bocs csak kicsit késtem mert mentőzök és mentetterm. Szoval el sem kezd bootolni mert ugyanúgy vissza kiírja a rizsát. Elkezdi olvasni a cd-t de ennyi.
-
oh-he
csendes tag
válasz TazLeacher #4795 üzenetére
Igen cd-re.
-
oh-he
csendes tag
válasz TazLeacher #4795 üzenetére
Volt a C megh. egy pár felkiáltó jeles mappa és én kitöröltem. Ne kicsit vagyok hüjjjje ugyé?
-
TazLeacher
nagyúr
Bocs, hülye kérdés, de nyomsz gombot, amikor azt mondja, hogy "nyomjon egy gombot a cd-ről való indításhoz"? Egyszreűen nem látom értelmét, hogy ha sérül a win, miért nem bootol lemezről.
Mod.: ezen mindenki túlesesik. Ki egyszer, ki többször. Mostmár tudod, hogy a felkiáltójel kell!
[ Szerkesztve ]
-
oh-he
csendes tag
válasz TazLeacher #4798 üzenetére
Természetesen. De nem kér nyomjon gombot a folytatáshoz, egyszerűen csak annyit ír ki nem találja az NTLDR, ujraindításhoz nyomjon ctrl+alt+del
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F AMD R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB GDDR6 DeepCool CC560 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H510M Intel i9 11900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB GDDR6X Zalman Z3 Iceberg 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5 Rampage SHIVA 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M Intel i3 12100 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB GDDR6 Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 Intel i5 6500 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB GDDR5 Spirit of Gamer X 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest