- HTC U11 - újra a szorítóban
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
válasz sutyerák007 #41050 üzenetére
S csak igp-vel?
Win10 amúgy hajlamos lecserélni simán a drivert ,mert az neked jó felkiáltással a háttérben.
Én a win7 tel tesztelnék... az nem agyaskodik ilyen téren.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz sutyerák007 #41052 üzenetére
Hopsz ,bocsi ... most nézem meg jobban a képet az csak soros port.
Irtad tesztelted másik kártyával... az is nv? Vagy az tuti jó?Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Nemrégiben írtam azzal a problémámmal kapcsolatban hogy furcsa módon amikor a fürdőszobába le vagy felkapcsoljuk a villanyt elmegy egy pillanatra a kép a számítógépemen. Eddig ugye HDMI kábellel volt összekötve a TV és a számítógép, de most szereztem egy DVI - HDMI kábelt, azaz a videokártyából DVI jelként jön ki ez megy HDMI-n a TV-be. Amióta átcseréltem a kábelt, semmi baja, lekopogom mert még azért nem telt el csak egy nap mióta átcseréltem, de a kép nem ment még el.
Kérdésem mivel garanciális a videokártya, vigyem szervizbe hogy a HDMI kimenetnél valami gubanc lehet, vagy cseréljek HDMI kábelt? Bár maga a kábel nincs egy éves, tökéletes állapotban van, szóval elképzelni nem tudom egy kábel ilyen hibát okozhat e egy villanykapcsoláskor.-Norbi-
-
hnorbert234
újonc
Sziasztok, vettem egy asrock ab350m pro4 alaplapot,ryzen 5 1500x-et illetve egy samsung 2660mhz-es ramot.Amikor összeszereltem kékhalál fogadott inaccessible boot device üzenettel.Újra akartam rakni a gépet de nem érzékeli se a billentyűzetem se az egeremet.Utána olvastam,hogy ps/2-es egérrel működne,de nekem nincs itthon.Eléggé tanácstalan vagyok már.Ha valaki tud segíteni azt nagyon megköszönném.
-
Csapi007
veterán
Sziasztok,
MSI B85-G41, i7 4790, R9 270X konfiggal jött elő az alábbi probléma: játék közben megállt a kép, újraindítás után konstans két, 2-3 cm-es csík függőlegesen a képen.
Mindkét PCI-E slotban ez a jelenség. Kipróbáltam volna másik kimenetekkel is a videókártyáról, de érdekes módon ott nem is adott képet. IGP-ből nincsenek a képen ezek a csíkok.
Viszonylag újonan összerakott konfig, de az alkatrészek már igencsak korosak.
Mennyire biztos, hogy ez GPU probléma? Én el tudnék még képzelni alaplap és/vagy CPU gondot is.
Egyelőre más gépeben/hardverrel nincs lehetőségem kipróbálni."Csak úgy mondom"
-
ricsi99
addikt
válasz hnorbert234 #41056 üzenetére
Az új alaplapok mind rendelkeznek teljes usb támogatással.
Ha a win telepítő nem érzékeli a z bill/egér kombót akkot egy "cmos reset" az alaplapnak ...valószínű ,hogy akkor el van állitva a bios."Amikor összeszereltem kékhalál fogadott inaccessible boot device üzenettel."
Ezt kifejtenéd ,hogy hol és mikor irta ki?Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
hnorbert234
újonc
válasz ricsi99 #41059 üzenetére
Azóta már vettem egy ps/2-es egeret és azt érzékeli.Ha hdd-ről bootol és a windows betöltése után fogad a kékhalál ezzel az üzenettel,és pár alkalom után kiírja,hogy megpróbálja helyreállítani magát.De amikor újraszeretném telepíteni akkor nem talál valamifél illesztőprogramot (Hiányzik egy adathordozóhoz szükséges illesztőprogram. Ez lehet például egy DVD-meghajtó, USB-eszköz vagy merevlemez illesztője. Ha ez megvan egy cd-n, vagy DVD-n vagy USB-meghajtón, helyezze be a lemezt vagy csatlakoztassa a meghajtót) ezt win10-es telepítőnél csinálja.Próbáltam xp-vel is de kékhalál fogadott arra hivatkozva,hogy régi a biosom.Gondolom túlságosan új az xp-nek a gép.Ha csinálnék egy másik telepítőt barátomnál akkor azzal működhetne?
[ Szerkesztve ]
-
Norby86
őstag
válasz ricsi99 #41058 üzenetére
Ez a HDMI kábel csak 1.8 méteres, a DVI picit hosszabb, de azóta sem jelentkezett ez a probléma. Minden esetre januárig garanciális a videokártya, addig szerzek egy másik HDMI kábelt amivel kipróbálom és ha az segít megoldani a problémát akkor veszek egy minőségit. Minőségi HDMI kábelből amúgy mit javasoltok? Ami nagyon jó árnyékolással bír.
[ Szerkesztve ]
-Norbi-
-
ricsi99
addikt
válasz hnorbert234 #41062 üzenetére
xp-t már ne erőltesd
Tesztelni a win-7 a legjobb.Ez a hiba igy akkor jelentekezhet ha:
Usb 3.0 vagy 3.1 a lapod és nincs benne/vagy nem megfelelő a win telepítőben.
lehet ezért nem megy az egér/bill kombó telepités alat.
Megoldás... ha an a lapodon usb 2.0 -ás csati akkor azt használod... egér/bill telepitö pendrive stb... ,
ha nincs akkor biosba be és tiltani addig az usb 3.0-át ,hogy csak 2.0 miegyébb menjen.. ha telepités kész akkor vissza lehet kapcsolni és ha felszedi a vin a drivereket akkor már jó.
Aztán húzd le a hdd-t ,hogy rendben elmegy e odáig a telepitő ,hogy keresei a hdd.t ,ha igen akkor az usb rész oké.
HA sata vezérlő driverével lehet gond...
Nem tudom ,van e pci-e ssd hely a lapodon.... érdemes lenne a hdd-t áttenni másik sata csatlakozóra.
A telepitőd pen-drive? Ha nem vagy benne biztos ,hogy a "Jogtiszta legális windows" telepitőd jó e ill jól lett e elkészitve.....
1. biosban kapcsolj ki minen ilyen win 10 gyorsítós ,titkosítós részt...fast boot ,csm legacy ilyesmi ,
Pen drivet is "MBR" módban érdemes megcsinálni ,hogy a tök alap hagyományos módon kezdje... ha ott jó akkor lehet variálni az extrákkalEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Alg
veterán
válasz ricsi99 #41065 üzenetére
Memtest nem volt még, de memóriahiba esetén inkább kékhalálozna nem? Mivel full felakad minden a billtől a monitoron át a vinyóig én processzorra gyanakszom inkább... (az USB-s wifi stick viszont nem dobja el a hálózatot, a rajta lévő LED alapján)
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
ricsi99
addikt
Mem hibának nincs jellegzetes tünete...
Viszont egyszerü letesztelni és 1 gyakori hibaforrás kizárva.
Fejből fel tudok neked 10 hibaforrást mondani ami okozhatja ezt a hibát...
Soroljam? ...cserélj tápot ,cserélj alaplapot ,cserélj ezt azt ,azt amazt.....
Cpu 99% vagy megy vagy nem... a bios beállitások más tészta ,ugyan úgy lehet elálítódva bármi... ezt neked kell tudni.. matattál e valaha benne vagy sem stb stb.
Ez olyan mintha bevinnéd a kocsid a szervízbe ,hogy néha megáll... ott is szépen végignéznek mindent ,hátha látnak valamit...
Szóval vagy egyesével nekiállsz tesztelgetni a gépet ,hogy hol lehet e hiba vagy sem, nekem 8.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Alg
veterán
válasz ricsi99 #41067 üzenetére
Ha lenne lehetőségem cserélgetni a cuccokat nem kérdeztem volna itt
Amúgy biosban sosem nyúlkáltam és már a reset to default is megvolt.Ha meg nem sikerül kideríteni akkor ennyi, kuka, jöhet a rizsa
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
FatCutter
tag
válasz hnorbert234 #41056 üzenetére
Ebből: "asrock ab350m pro4" volt egy hibás széria. A legváltozatosabb hibákat produkálta, ezért "NEM AJÁNLOTT lap" lett.
Csináld vissza az üzletet és egy megfelelő árú B450-es lapot vegyél helyette!
Az a RAM lassú, és ha csak 1 modul, akkor csak single channelben fog menni. Dupla hátrány. 2x8GB-os KIT kell/kéne 3000-3200 MHz-es CL16-os időzítéssel.
A proci az OK!
-
ricsi99
addikt
válasz hnorbert234 #41070 üzenetére
Passz akkor ...ilyen usb elölap? próbálj meg mindent kiszedni ,hogy telepítésnél minnál kevesebb dolog legyen... biosban ha van valami extra raid vezérlő ,vagy ilyesmik azokat is letiltani
Több ötletem lassan nincs....Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
hnorbert234
újonc
válasz FatCutter #41071 üzenetére
A lapot megbízható embertől vettem hardveraprón.Külön rá is kérdeztem,hogy tapasztalt e valamilyen betegséget.Könnyű mondani,hogy csináljam vissza az üzletet,ha nincs olyan baja ami kimutatható.Én voltam a hibás mert nem csináltam a csere előtt tiszta telepítést.De azért köszönöm a tanácsot.
-
FatCutter
tag
válasz hnorbert234 #41073 üzenetére
Lepróbálnám SSD, HDD, ODD nélkül egy CMOS (BIOS) reset után, hogy a BIOS/UEFI elérhető-e egyáltalán. PS/2 és USB billentyűvel is be kéne jönnie. Ha nem jön, akkor HIBÁS.
-
ricsi99
addikt
Ha lehetséges megoldani ,hagyd a bios-nál bekapcsolva hosszú időre... pl elmész melózni vagy alszol.
Ha ott is lefagy akkor táp vagy alaplap... ezt viszont csak csereberével tudod kiszürni tovább.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
XplayR
csendes tag
Sziasztok
konfigom a kövi
Ház: Corsair Crystal 570X
Alaplap: MSI Z270 Gaming Pro
Processzor: Intel I7 7700K 4.2GHZ
Processzor hűtés: Corsair Hydro H100i V2
Memória: 16GB 2x8 DDR4 3000MHZ CL16
Videókártya: MSI Armor gtx 1080ti 11Gb
SSD: 250GB Samsung 960 Evo M.2
HDD: Seagate Barracuda 1TB
Tápegység: Corsair RMX 650Az lenne a problémám hogy a gép néha játék közben vagy játék belöltésnél azt csinálja hogy felpörög elkezd hangosabb lenni olyan mintha a videókártya eldobná a képet mert a minitor képe fekete lesz és kiír valami szöveget de a monitor bekapcsoló gombja villog utána se kép se hang a gép nem reagál semmire csak pörgeti magát , de megy a gép mert világítanak a ventillátorok pörögnek megy a vidkari a procihűtő stb és csak úgy tudom kikapcsolni ha hosszan nyomom a gép kikapcsoló gombját.
-
Rick4
félisten
Sziasztok!
Processzor frekvencia gondom van, kérlek segítsetek!
Adott egy i7-8700-as proci, bent van a gépben, asrock H370M-itc lap, 2X8 GB RAM, M.2 SSD, mondhatni minden jó, erről írok most is. Az alap CPU freki 3.2GHz. Mivel böngészésre használom a gépet, illetve fut egy vlc stream a jobb alsó sarokban, nincs leterhelve a gép, és valahogy ránéztem tegnap a cpu-z-re. 3.2GHz, kiírja ugyan, hogy a szorzó 8-től indul, de 32 alá nem megy, és az én felhasználási szokásaimmal inkább a szorzók alsó részén kellene ugrálnia, gondlom én. Bios a legfrissebb, speedstep enabled, minden bekapcsolva, átnézve, A régi emlékeim szerint ilyen volt 1.2GHz körül elfutkosott, de megmondom őszintén, nem nagyon nézegettem akkor sem.
Tehát a kérdés, egy i7-8700-as proci képes a speedstepre és terhelés függvényében akár 2GHz alatti frekvencián menni egy Asrock H370M ITX lapban? Köszönöm előre is.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Alg
veterán
válasz ricsi99 #41076 üzenetére
Tehnap futtattam Aida CPU stressz-tesztet, másfél óra múlva érte el a throttling-határt (100C), de fagyás nem volt. Majd egy újrapasztázás kell valószínűleg.
Szétszedtem kicsit kiporoltam (nem volt veszélyes, minimális por volt a CPU bordán). Átnéztem a kondikat - OK. Ram modulokat kivettem, visszaraktam, ott is minden OK.Volt viszont egy házhűző venti aminek elég csúnyán meg volt törve a vezetéke, azt kikötöttem, tegnap egész délután semmi baja nem volt.
Na most vagy a szétszedem-összerakom újra varázslat működött, vagy a házhűtő vezetéke csinált rövidzárlatot.
-
Rick4
félisten
Ejj, már meg is van a gond, egy másik topicból érkezett a megoldás,
A kiegyensúlyozott sémánál a minimális processzor teljesítmény IS 100%-on volt. Kérdés, ki rakta át, mert én tuti nem...
Azonnal működik is ahogy kell:49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Lavar
aktív tag
Sziasztok!
Pár napra elmentem itthonról, áramtalanítottam a gépet, ahogy ilyenkor szoktam, eddig nem volt gond. Tegnap hazajöttem, bekapcsoltam, és akármit csinálok random időközönként újraindul a gép.
PH! böngészés, youtube, játék, teljesen mindegy, újraindul. Van, hogy fél óra-óráig jó, van, hogy többször egymás után. Viszont nem fagy le a kép, nincs hibaüzenet, kékhalál, se semmi előjel.
Eseménynaplót néztem, csak [kép] ennyit mutat. Tápegységre gyanakszom így elsőre.
Visszaolvasva a topikot, látom hasonló eset volt nem olyan rég.
Memtest-et kell futtatnom, meg nézzem meg én is, hogy bios-ban is újraindul-e?Előre is köszi!
szerk.: konfig az adatlapomon, 2 hónapja IGP-t használom, szóval nagy terhelésnek sincs kitéve a táp.[ Szerkesztve ]
-
.OM.
aktív tag
általános hiba:
USB és HDD is 3-5 MB / s ír, de van, hogy leesik pár száz kbyte-ra.
Win 7 és 10
i3 asztali
8GB RAMex .Oldman.
-
Lavar
aktív tag
válasz Cyberboy42 #41085 üzenetére
Én is így gondolom, köszi! Vagyis remélem, mert akkor már olyat veszek, amit a következő konfigba tovább tudok vinni. Hétvégéig kiderül.
-
Dorcsika
junior tag
Sziasztok! Remélem tudtok segíteni! Két napja még semmi baja sem volt a gépemnek, ma be akartam kapcsolni és a monitoron csak a "no signal" fogad. Az alaplap boot menüje sem jön be meg nem is csipog mikor bekapcsolom. Ventillátorok pörögnek rendesen. Videókártyát kivettem és átkötöttem a monitort az alaplapi csatlakozóra de ugyanúgy se kép se hang.
Huawei P30
-
ricsi99
addikt
válasz Dorcsika #41087 üzenetére
Menj tovább.
Elöször ramokat ki... majd bekapcs... csipog e...
Ha nem akkor cmosreset.. ha nem megy vedd ki az elemet ,kihuz az áramból vár 2-3 percet visszadug majd teszt.
Ha semmi ,akkor tápcsere... ha akkor sem sípol akkor alaplap...
UI:
Gondolom a telefonodról van szó ,mert a gépedet csak saccolni lehet ,hogy mi van benne... az titok?Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
Memtest sose árthat.
Egy cmos reset se árthat, ...föleg ha áramtalanítod is a gépet... egyre vacakabb elemeket pakolnak a lapokba a spórolás jegyében...
Ha biosban is ujraindul szerintem is táp vagy alaplap.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
-
ricsi99
addikt
válasz Dorcsika #41094 üzenetére
Lap alján keresd.
Kézikönyv segithet...
Elem egyszerűbb ....kb 5-10 ft méretü fényes kis izé a lap alsó harmadánál ahol a sok zsinor van rádugva
Kis fémlemezke tartja ott ,ha megnyomod oldalra simán kipattan
Itt egy video 1.35 -nél a lényeg
Kiveszed az elemet és kihúzod a gépet az áramból... nyomd meg a bekapcsoló gombot ,hogy a tápban lévö áram is kimenjen... várj 1/2 perced és dugd vissza.... elemet ráérsz akkor is visszatenni ha minden rendben megyUI: minden szerelés elött húzd ki a gépet! Áram alatt ne nyulj bele... meg nem rázhat ,de kényes a belsö cucc erre.
[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Dorcsika
junior tag
válasz Vakegérke #41095 üzenetére
Köszi! Visszaraktam csak az egyik ramot, így rendesen csippanik mint bekapcsoláskor szokott de most meg kiírja hogy "please power down and connect the pcie power cable for this grapics card" Pedig a videókártyára van kötve a monitor, fel is pörögnek a ventillátorai. Mikor bent volt mindkét ram akkor csak nem adott képet.
[ Szerkesztve ]
Huawei P30
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- HTC U11 - újra a szorítóban
- LG LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Revolut
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest