Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Geresics

    Topikgazda

    válasz Fifi #5337 üzenetére

    Hali,
    első kérdésem az volna, hogy a cserepek méretét honnan vetted? Kézbe fogtál egyet, és megmérted, vagy a tetőn mérted meg egy beépített cserép méreteit? Ez azért fontos, mert a cserepek ugye takarják egymást, ezért a valós felületüknél jóval kisebb területet fednek le! Nekem gyanús az a 390mm, mert a hasonló cserepeknél az átlag léctávolság 32,5-33,5 szokott lenni. Bár nem vagyok ács, ez a cserép emlékeztet engem egy típusra, aminek a felületi méretei 200x320 (mindig 320-al számolok a 330 helyett, így van tartalékom a fizikai megvalósításra) dilattációs hézag nélkül.
    Aztán, a 2 sztring kialakítása, és annak paraméterei a Fronius-os kalkulátorban jól mutatja azt, amiről már sokszor volt szó, és amiről az összefoglalóban is írtam: az alacsony napelemszám tök alacsony feszültséget fog eredményezni! Oké, van benne Booster, de annak is vannak hátrányai. Lehetne esetleg bízni a Dynamic Peak Managerben, de az megint fél megoldás, hiába kampányolják annyira.
    Ha így marad a napelem-kisztás (mert ugye a cserépméretek miatt ezt lehet újra kell gondolni), én vagy más invertert választanék (ami nem 1000V-os), vagy optimalizálót használnék, mert vagy az alacsony feszültség fog kisebb termelést okozni, mint amennyit a napelemek tudnának, vagy a DPM!
    A legtöbb inverter minősítve van kültéri alkalmazásra is, de tény, hogy növeli az élettartamát, ha száraz, hűvös helyen üzemel. Az általad vázoltnál nagyobb távolságnál is lehet a napelemtől (gondolj csak a napelemparkok által lefedett területek méretére).

    *MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

Új hozzászólás Aktív témák