Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ankaz

    tag

    válasz Geresics #4227 üzenetére

    Köszönöm a válaszokat. Az árajánlat adót én kértem, hogy méretezzünk túl, későbbiekben tervbe van lakás bővítés (terasz beépítés) ahol a fűtés elektromos árammal lenne megoldva.

    Tudom, hogy útólag is bővíthető a rendszer, csak nem tudom hogy gazdaságilag hogyan járok jobban. Rögtön túlméretezett rendszer építés (itt a pályázati finnanszírozást is figyelembe véve) vagy utólagos bővítés (ami már valószínűleg teljesen önerőből menne csak)

    És persze, a túlméretezés mértéke is kérdés, nyilván a jövőben beépítésre kerülő fogyasztókból számolható.

    Jócskán visszaolvastam, az összefoglalót is átnéztem, de a legnagyobb félelmem a kivitelező. Mint kiderült összerakni bárki tudja, de megtervezni már nem feltétlenül. Ezért is gondoltam, hogy a már tapasztalattal rendelkező fórumtársakat megkérdem, hátha van valakinek hasonló összeállítású rendszere.

    Olvastam, hogy a napelem márkája szinte mindegy, az inverter (jelen esetben Fronius Symo 5.0-3M) pedig nem számít rossznak. (bár nem olvastam kerülendő típusról sem, gondolom telepítés helye válogatja)

    Tehát az igazi kérdésem, hogy kivitelezőt tudtok-e ajánlani. A Magyar Napelem és Napkollektor Szövetségen keresztül érkező ajánlattokkal ugyanott leszek, nem ismerem az ajánlat tevő céget. A referencia darabszám sajnos tapasztalataim szerint nem jelent semmit. Aki nem ért hozzá az a sok darabot is úgyanúgy rosszul tervezi.

    Bocsánat a hosszabb szövegért, aki tud ajánlani kivitelezőt Somogy megye, Kaposvári telepítésre annak köszönöm a segítségét.

Új hozzászólás Aktív témák