Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Andras6800

    senior tag

    válasz cdl #39935 üzenetére

    Nem az a bajom. Ez tök jó. Csak megint jön az akkumulátoros csúsztatás.
    Meg úgy az egész cikk után az a "laikus" szájíz (Nem mintha én akkora nagy szaki lennék), hogy ez így egy tök fer szabályozás. Sőőt, még időt is adnak (2023), hogy felkészüljünk... ez cinizmus.

    Megnézem majd, hogy most 2023-ban ki fog milliókat locsolni újra a rendszerre, hogy élni tudjon a havi szaldóval.

    Értem én, hogy igazán nagy csalás az éves szaldo. De ebben az ár sapkás államilag monopolizált kommunizmust idéző rendszerben teljesen ellehetetlenítik a lakossági napelem telepítést. (Ugyen ez a szél is.. nem tilos, csak épp olyan a szabály, hogy nem tudsz telepíteni) Mindezt egy energiaválság közepén, miközben a hanyatló nyugaton büntetni készülnek azokat akik nem napelemezik be a tetőt saját fogyasztás csökkentésére.

    És jogilag ez valóban nem visszamenőleges törvénykezés.. De műszakilag mindenképp. Mert ugye a most kialakuló szabályozások mellett kb mindenki fele ekkora rendszert tett volna. Az nyáron pont elég, télen meg úgy is mindegy.

    És ez hiányzik a cikkből. Hogy családok ezreivel **** ki keményen, akik milliókat pakoltak valamibe ami nem is úgy van ahogy kommunikálva volt. Illetve, ha a napelems cégek kommunikáltak rosszul, ahogy Econ írta... akkor meg megint nem látta el az állam a feladatát, mert nem szólt bele. De igaziból ez sem igaz, mert a pályázatokat is mind úgy írták, hogy az éves fogyasztások nullázása a cél. Nem pedig, hogy nyáron legyen 0 a számla. :W

    A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

Új hozzászólás Aktív témák