Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rooland76

    csendes tag

    HMKE - MFB - Eon tapasztalat

    Szeptember elején indítottunk MFB-s konstrukciót és ment az Eonhoz az előzetes igény. Papírok beadása, majd volt egy kisebb hiánypótlás, ezzel elment 2 hét, majd bírálat. Október közepén mentünk közjegyzőhöz. Az Eon feltételes jóváhagyása után kb. ezzel egyidőben ment be a tervdokumentáció. 2 hét alatt megjött az engedély, majd november közepén felkerült a rendszer 1 nap helyszíni szereléssel. majd pár napon belül bekonfigurálták távolról és bement a készrejelentés, valamint a mérési jegyzőkönyv a szolgáltatóhoz.
    Eon szerelők ma jöttek, láttak, órát cseréltek. Semmilyen papírt nem kértek, azt mondták, az régen volt, már nem kell, mert be van minden doksi küldve hozzájuk, hozták elektronikusan magukkal.

    Az ellenőrzés során megnézték az inverter típusazonosságát, a túlfesz védelmet, ellenőrizték az áramszünet hatására az automatikus leválasztást, órát cseréltek, aláírtunk, hagytak tájékoztatót az órához és kb 20 perc múlva sok energiát kívánva távoztak.
    Annyit tanácsoltak, 2 hét múlva kukkantsak be az ügyfélszolgálatukra, nézzünk rá az elszámolásra, beállításokra biztos, ami biztos, bár elvileg automatikus az átállás.
    A leolvasás időpontja marad a régi, nem lehet (még) áttenni és fog jönni a leolvasó is attól függetlenül, hogy smart óra van feltéve online adatszolgáltatással.

    Összegzés
    MFB/Takszöv: kis odafigyeléssel zökkenőmentesen ment/megy (van a HMKE mellett szigetelés és nyílászáró csere is belevéve), eddig semmi elakadás nem volt. Jó az ügyintézőnk, ez mondjuk tény
    Kivitelező profi, zökkenőmentes volt, nem esett kétségbe az MFB szereplésétől és nem kért felárat, tudta, mikor milyen nyilatkozatot kell adni és hiba nélkül adta is.
    Eon: szavunk nem lehet, határidők betartva, kommunikáció jeles. Szerződés módosítás sem kellett, küldtek egy módosító doksit, ami kinyomtatva a szerződés módosító melléklete (éves számlázás, betáplálás, szaldó és inverter típus rögzítése)
    Mindösszesen: 3 hónap alatt első kapavágástól a termelésig lezajlott minden.

    Nem mellékesen külön köszönet ennek a topicnak. A rengeteg olvasással eltöltött idő, Geresics világos levezetései, az itt megosztott tudásotok, tapasztalataitok nagymértékben segítették a projekt megvalósulását. :R

Új hozzászólás Aktív témák