Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #32577792

    törölt tag

    válasz fudi2002 #2997 üzenetére

    Azért gondolj csak bele, ha eltudja érni, kapcsolódni tud hozzá, akkor nem tud vele bármit vagy akármit is tenni? Ennél ezerszer komolyabban védett gépeket törnek fel, bizonyítottan kapcsolódtak az usa (és szerintem vissza is) energiahálózatára!
    De egy egyszerűbb eset, Te lehet hogy csak kiolvasni tudsz onnan, de azt amikor üzembe lett helyezve, akkor is valamit babrált vele (én nem figyeltem bevallom, hogy mit, úgysem értem) aki szerelte.
    ----

    Igenis komolyan kell ezeket venni, mert valós problémák lehetnek. Ezekre nem lehet slendrián válaszokat adni, hogy nem kell azzal foglalkozni.
    Gázkazán: a régi típusok esetén, ha ugyanolyanra cseréled, nem kell bejelenteni most sem, más kérdés, hogy hol kap manapság a fogyasztó egy ÉTI gázkazánt újként...
    Basszus, saját és környezetünk biztonsága, élete a tét, nem egy rohadt adófizetés nem vagy fizetés, "optimalizás"!!!

    Hasonló példa a "szakember" nagyívű szakmaiságára:
    Adott munkát nem vállalta az, aki tudta, hogy mit kell és mennyiért csinálni, de volt egy okoskatörp, aki bevállalta. Összekötötte a réz és az aluvezetékeket, betette egy szabvány fali dobozba, jól elvakolta, és mondta hogy coolkirály, mehet a szigetelés rá. Ment is. Aztán ott hő keletkezett, vélhetőleg nem is csekély, és hát hűlni, szellőzni nem tudott, és a végén az lett, igen! Nem is kis gixer! Persze tárgyalás meg a többi.
    De volt sajnos más is...
    De tudnék olyat is mesélni, amikor a tényleg szaGember, nekiállt elvégezni a villanyász munkát. A hálózati szakembert felhívta, hogy majd kell egy lekapcsolás mert olyan munkát végez. Ott elmondta mit, neki elmondták, mit csináljon és mit NE. Elvégezte, jöttek az oszlopos emberek, ránéztek, fejcsóva, valami nem jó, de nem látják át, mit is csinált. Jóska kösd vissza a hálózatra! Jóska felmászik, fogja a drótot, elkezdi rátenni, egyik OK, másiknál derül égből égzengés, vagy inkább az oszlopról. Rohadt szerencséje, hogy nem baszta le a földre. Miért? Mert a villanyszagértő egy barom volt, aki úgy volt vele, hogy majd ő átreformálja a dolgokat, minek a szabályok?
    Aztán jött farokbehúzva és addigra már kiderítették, hogy mit cseszett el. Mondták, hogy azt ott béla, kösd ki, nem megmondtuk, hogy hagyd szabadon? Onnantól a mi dolgunk és felelősségünk? Kb. 5-en hallottuk a fenti történetet.

    Lehet ezért vannak a szabályok? A felesleges adatbekérések?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák